icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
29. aug 2011

@dadka1010 @adelaida33 tak kočky.. aj tá moja krásavica sa v noci dosť prehadzuje, ale našťastie sa nejako extra nebudí.. nakoľko sa ešte nevie pregúľať na bruško.. 🙂 asi je to tým.. 😀 my sme teraz po príkrme s kašičkou zatiaľ ostali na dvoch nočných budeniach a to sa malá preberie kolo 5,30-6,30h ako kedy.. niekedy ju ukecám a pospí ešte hodku ale o 7h už musí vstávať.. 🙂 to je konečná.. dlhšie nebude.. ale aj tak som spokojná, že nevyvádza až tak zavčasu.

mianc
29. aug 2011

@adelaida33 to sú probiotiká? a ako často sa to užíva? mne zatiaľ malá na kašičku pekne reaguje, stolicu má pravidelnú každé ráno.. o 6h 🙂 ešte stále.. tak sa bojím, či to zeleninka nepokazí.. 😒

adelaida33
29. aug 2011

@mianc hej, sú to probiotiká, berú sa 5kvapiek 1krát denne, napr. ráno pred dojčením, stáli 10€ a vydrzia asi dva mesiace, vraj prvé výsledky by sa mohli objaviť už po dvoch-troch tyzdnoch, ale do jedného mesiaca určite. niekde som čítala, že dojčené deti majú probiotiká z MM, ale tak pre jeho prevenciu a môj pokoj na duši... furt lepšie, ako znovu nejaká kolika alebo zápcha. no ja len viem, že vraj varená mrkvička a zemiačik zvyknú detičky upchávať, tak sa aj ja trochu bojím, ako to zvládneme... super, že malinká je taká zlatá, cca dve vstávania v noci sa dajú pekne zvládnut, v pohode, nie? takze kašička nestlé má uspech? super, aspon budem vediet, keby bol príliš hladoš, ktorú mu potom dávať 🙂 😉 .

mianc
29. aug 2011

@adelaida33 hej hej.. veľmi si ju obľúbila.. začiatok bol teda všeljaký.. ale teraz otvára ústočka ako taký vrabčiačik.. 😀 vrelo odporúčam.. a je to veľmi rýchla príprava, čo je u nás veľké plus na koľko ona na papanie nevie čakať.. všetko chce rýchlo a hneď. Toto má po tatinovi!!! 😀

ladytt
29. aug 2011

@dadka1010 Maličký spí so mnou iba pol noci, ako najskôr ho dám do postieľky, prvú časť noci spí celkom dobre, ale tak nadránom to sa už len motká po postieľke, tak ho radšej zoberiem k sebe a väčšinou sa ukľudní , tak sme si dáko zvykli. Našťastie mám ľahký spánok, tak sa nebojím ale lepšie sa vyspím ako keď chodím pozerať do postieľky, že čo sa deje.
Probiotká Biogaia som drobčekovi dávala pri kolikách a odporúčam, rýchlo zabrali.

adelaida33
29. aug 2011

@mianc aj náš malý je presne taký, tiež chce všetko hneď. ale on to má po mne 😀 😕 😔 🙂 😉

mianc
29. aug 2011

@adelaida33 xixi.. ako tie gény sa rýchlo prejavujú... 😀 😀 😀 😀 😀

ladytt
29. aug 2011

Z príkrmov sme ochutnali už mrkvičku, zemiačik a tekvicu. Mrkvička zapiekla, ale obišlo sa to bez plaču. Najviac chutila tekvička a samozrejme večerná Nestle kašička 🙂

dadka1010
29. aug 2011

@adelaida33 A to sú tiež probiotiká? To Ti poradila dr? Ja chcem aby mi on nejaké poradil, nechcem len tak niečo kúpiť 😉

ladytt
29. aug 2011
siss_sz
29. aug 2011

my sme brali tie dophilus pri kolikach, teraz, ked zavadzam prikrmy mu tiez - ked si spomeniem - supnem... a zatial sice papame len mrkvu a tu kasicku sme mali, ale bez problemov 😉

siss_sz
29. aug 2011

@ladytt aj my mame mrkvu, kasicku zajtra tekvicku zaciname 😉

tanula84
29. aug 2011

to fakt mrkva tak zapeká 😖 ako sa chystám dať mu to ako prvé,ale on veľmi riedke kaká,až mu to tečie z plienky 😀 ,tak možno mu to upraví stolicu.a kedy sa môžu dať aj dva príkrmy za de?myslím na obed niečo a na večeru nejakú kašu.či kaša sa neráta ako príkrm??hmm? 😖 som z toho jeleň 😀

siss_sz
29. aug 2011

@tanula84 nas mrkva nezapeka...akoze ma trosku hustejsiu stolicu, ale v pohode kaká... 😅
a ty uz ako dlho prikrmujes? neviem podla pravidiel, ale kedze napriklad moj este nezje velke davky (asi tak stvrtinu-tretinu avent poharika), takze ho to uplne nezasyti, aj tak potom davam mliecko...tak ja by som mu - kebyze sa mi chce varit a jemu jest😀 -skusala dat tu kasicku aj vecer...
ja som dala najprv kasicku (vsetko ok) teraz mrkvu (vsetko ok), mozno by som to uz aj spojila... ale nechce sa mi tolko varit take mini porcie😀 😅

ladytt
29. aug 2011

@tanula84 mne doktorka odporučila na začiatok dať len odšťavenú uvarenú šťavu z mrkvičky, aby tak nezapekalo, ale skúsila som potom aj rozmixovanú, ako netreba sa báť, môj drobček má stolicu aj niekoľkokrát denne a po mrkvičke len raz, ale inak v pohode.
Vraj na začiatok by sa malo dávať len jeden príkrm denne, takže dávam buď zeleninku na obed alebo kašičku na večer.

tanula84
30. aug 2011

@siss_sz ja som ešte nezačala prikrmovať,malý je kojený,ale chystám sa už tento týždeň s tým začať,kedže v nedeľu bude mať pol roka 😀 takže zatiaľ len zbieram infošky 😲 tak som zvedavá ako nám to pôjde 😀 ale moc nechcem okolo toho robiť ceremónie a riadiť sa len tabuľkami,skôr zdravým rozumom,tak dúfam,žemu nenarobím nejakú šarapatu v brušku 😀

sirinka
30. aug 2011

ja tiez o par dni zacnem a klasicky mrkvou...potom zemiak....

wilsonka
30. aug 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/tema/koncept-ko...

tu je trochu debata o tej knihe co som spominala.
@adelaida33 prepac ale s tym ze si nebudu pamatat nemozem suhlasit, nebudu si sice pamatat lebo este nemaju schopnost zapamatat si v pravom slova zmysle ale vnemy v nich ostanu a na zaklade skusenosti prezitych pocas prvych par rokov sa bude vyvyjat dalej ich vnimanie sveta ich ocakavania a aj ich sklamania a deprivacie, frustracie...vsetko co vedie k pocitu ktory ma vela dospelych- a sice ze sme nestastni alebo citime prazdno a nevieme preco(ked mame vsetko napr. )- je velmi dolezite aby babatka mali pocit ze su v pohode prave teraz v tejto chvili- nic ine zatial pre ne nema zmysel a ak sa neda vyhnut boliestkam, treba sa snazit vykompenzovat im to ako to len ide.

to som ale mudra🙂))) nie naozaj ta kniha mi meni pohlad na veci kazdou stranou, som uchvatena a nechcem nanutit ale vrelo odporucam precitat si- elektronicku formu som zatial nenasla ale knika ma stala 10 eur, na nete je kopa vypiskov z nej.

adelaida33
30. aug 2011

@wilsonka v pohode, nemam čo prepáčit 😉 , len ja počas MD nie som na konštruktívne debaty o knihách a ich posolstvách (je to o.i. moja práca, z kt. teraz konečne oddychujem po takmer 10r. praxe a velmi si to užívam 😀 ), ale viem, že tu na MK je dosť báb, čo tú knihu majú tiež "spapanú", určite na ne narazíš a povediete krásne dialogy a vymeny názorov. mna stála 9€. a už som spomínala, ja nie som za žiaden extrém 😔 🙂 .

adelaida33
30. aug 2011

@dadka1010 hej, su probio, ten link od ladytt je fajn, kukni si. dokina mi ich len raz spomínala...
inak, maly mi spal od tej piatej večer, čo som ti písala, až do pol 5 ráno, som bola v príjemnom šoku, som nečakala ani náhodou. papal síce 4x, ale už od 22ej spal so mnou, tak to bolo ok... rano som mu uvidela v puse dole take zvlastne "priehlbinky"... mam taky pocit, ze to boli oba dolne zubky naraz, ale velmi si to nechce dat kuknut, ma to citlive... dnes mi doobedu uz spinkal normalne, ale este nie je celkom v pohode, ved čo ti budem vysvetlovat 😀 ked ty si to užívaš so svojim naplno 🙂 . ked ich tam uzriem na sto pro, tak dam vediet.

dadka1010
30. aug 2011

@adelaida33 Fúúúú tak si sa vyspala 😉 . Doktor mi povedal, že je to zatiaľ OK tie zápchy, pokiaľ to ale neprejde dlhšiu dobu, máme o mesiac prísť a pošle nás na nejaké vyšetrenia ☹ . Vraj sa črievko ešte nerozhýbalo po príkrmoch a nieje ešte zvyknuté. Odporučil nám probiotiká Infants Dophilus a aj Biogaia, tak som zatiaľ kúpila tie prvé 😉

dadka1010
30. aug 2011

@tanula84 Aj môj mal donedávna takú riedku stolicu, že mu to doslova tieklo plienky a bála som sa, že čo to bude keď sa mi pokaká a bude sa prevaľovať hore dole. Ale teraz by som bola radšej nech mám všetko špinavé ako prežívať túto hrôzu s plačom 😢 . Chúďatko tak sa trápil. Ale už sme nasadili probiotká 😉

dadka1010
30. aug 2011

@ladytt Náš mal dlho pravidelné kakanie, hodinky som si mohla podľa toho nadstaviť 😀 . No po dvoch týždňoch skúšania zeleninky a ovocia sa to pokazilo. Dokrmujem od 5 mesiaca, čiže už skoro mesiac. Odskúšanú máme mrkvu, zemiak, kaleráb, karfiol, jablko. Najskôr jednotlivo, neskôr kombinácie a až po dvoch týždňoch ho začalo zapekať 😠 . Nezje toho veľa, niekedy len na špičku lyžičky, inokedy aj dve tri lyžičky, tiež ako @siss_sz doplníme bruško mliečkom 😎 , lebo nikdy ho to nezasýti.

tinav
30. aug 2011

@dadka1010 ja prikrmujem druhý týždeň a tiež máme problém so stolicou dnes kakal po dvoch dňoch a tlačil skoro mu oči vyskočili ale vykakal sa vyskúšam mu dať na olovrant detskú výživu slivkovú možno to pomôže . No zatiaľ neplače že by ho bolelo bruško no ja som zvýšila príjem vlákniny tak dúfam že sa mu cez mliečko niečo dostane a pôjde to ľahšie.

ladytt
30. aug 2011

@dadka1010 No náš kaká ako sa mu zachce 🙂 ale predtým, keď bol len čisto kojení, kakal skoro do každej plienky okrem noci..... no uvidíme, či ho bude ešte viac zapekať ...inak tiež vždy ešte mliečkom doplníme aj keď spapá aj viac, stále si vypýta aj mliečko.

dadka1010
30. aug 2011

@tinav Môj po troch až štyroch dňoch, teraz tri krát po sebe. Bolo to hrozné, inak mi tiež neplakal, že ho bolí bruško. Plakal len keď kakal 😢 . Detská výživa nám nepomáha vôbec, tú som tiež skúšala, už som sa začala aj ja kontrolovať, že čo jem. No uvidíme, snáď nám probiotiká pomôžu 😉

dadka1010
30. aug 2011

@ladytt Presne tak kakal aj môj, cca do 4 mesiaca, aj 5 krát denne, okrem noci, potom sa mu to ustálilo na jedno ranné kakanie hneď po prebudení a teraz bác. Podľa mňa kojené deti majú príkrm len ako predjedlo 😀 , mliečkom to dobojujú 😀

ladytt
30. aug 2011

@dadka1010 Presne ono to je len ako ochutnávanie, ale nie skutočné jedenie 🙂

adelaida33
30. aug 2011

kočky, nám ešte ostávajú nejaké tri tyzdne do polroka, tak ja zatial len sledujem prikrmovanie vašich miláčikov a velmi sa teším, že im všetkým tak chutí 🙂 , zdá sa, že v marci 2011 sa narodili poriadni papkáči 😀 . sa len obávam zápchy, ako sa zda, tak prichádza az neskôr, nie hned, asi ked sa už poje určité množstvo príkrmu, ale zas vidím, že je to aj indi-vindi od bábätka. no ja som uz kúpila aj slivkovu vyživu, aj prírodnú slivkovu šťavu, pre istotu 😝 😝 😝
@dadka1010 myslím, že to je fuk, ktoré probio z tych dvoch, vraj sú oboje kvalitné a fakt - hlavne, že zaberú a pomôžu našim mazľoškom vyhnúť sa tak bolestivemu kakaniu... (a koľko stáli tie tvoje a zhruba na aky čas vystačia?)