icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

suzi8
30. aug 2011

@adelaida33
@dadka1010 nebojte sa kocky, vsetko ma svoj cas 🙂 mna mozno vytrapi inokedy 🙂 napriklad, ked pojdu zubky... ale sak vsetko to k tym nasim drobcom patri 🙂 pekny dnicek

adelaida33
30. aug 2011

@siss_sz a dávaš malému probiotiká či ešte nie, kym len tak ochutnávate?

siss_sz
30. aug 2011

@adelaida33 praveze som davala ked sme sa kojili - a bolievalo ho brusko, potom aby ho zase nebolievalo😀 (tak do 3.-4.mesiaca) a teraz som nasadila zase...aby ho nezapekalo... tym s anic nepokazi... a ked mi ostali doma a osvedcili sa..tak davam... a hovorim - neviem ci kv.tomu, ale pekne kaka kazdy den..uz nie pravidelne rano, ale kaká 🙂

adelaida33
30. aug 2011

@dadka1010 skôr sa vyspal maly než ja 😀 , ale super. no ja len dufam, ze ziadne vyšetrenie nebude potrebné a že sa to malému už čoskoro napraví 😉 . ved on sa aj dost hybe, tak sa mu tie črievka už určite s tymi probio rozhýbu...

dadka1010
30. aug 2011

Tuším nejakých 11€ stáli, už som vyhodila krabičku. Má to 60g, pre deti do 6 mesiacov sa dáva 0,5g, takže nejakých 120 dávok. Malo by sa to dávať 3x denne.
@adelaida33

siss_sz
30. aug 2011

@dadka1010 a ty tziez davas dophilus? ci ake?

dadka1010
30. aug 2011

@siss_sz Dnes som bola u doktora sa poradiť a odporučil mi ich, tak som ich kúpila. Ako často ich dávaš Ty?

adelaida33
30. aug 2011

@siss_sz 😀 pochopila som. no super 😉 , ja si hovorím to isté, že tým sa určite nič nepokazí a kakanie je fakt dôležité, a aj ked to znie tak nízko, patrí to ku kvalitnému životu 😔 😉

siss_sz
30. aug 2011

@adelaida33 😀
@dadka1010 ja ich davam iba raz denne 🙂 3x by som ich asi davala, keby mal problem... a zatial nema nastastie🙂
dnes sme inak davali rpvy raz tekvicu a nejak mu nesla...na obed..skusim zase olovrant... tie deti su tak neucebnicove😀 😀

dadka1010
30. aug 2011

@siss_sz Ja asi tiež začnem najskôr raz denne, ráno mu dávam prevarenú odstatú vodičku na pohyb črievok 😉 . Či myslíš, že by som mala dávať 3x? Nechcem niečo zanedbať, ale zase ani to preháňať 😅 . No tak pri mojom dieťati by som povedala, že nič u nás neplatí, takže úplne neučebnicové 😀 😀 😀 . Ja som tekvicu ešte neskúšala, akosi ma na ňu neťahá 😅 , ani ja sa priznám som ju nikdy nemala dosť rada, ale asi vyskúšam. Varila si ju normálne vo vode? A kde najčastejšie nakupuješ zeleninu? Myslím takú, čo nedopestuješ doma 😉

slavetka
30. aug 2011

Ahojte, dnes sa mi drobcek zacal otacat z bruska na chrbatik. 😀 je to super sledovat, ako kazdy den nieco objavia.
a este taka otazocka, kedy planujete vymenit hlboky kocik za sportak??? 😒

hajanka
30. aug 2011

aj nasa sa pretaca z bruska na chrbatik a zacala sa plazit, posuvat na brusku dozadu a dopredu 😀 teraz na nu treba davat este viac pozor 🙂

mis_ka
30. aug 2011

@slavetka my sme vymenili uz po tretom mesiaci, da sa dat do lahu, chlapcek chcel vidiet von tak preco nie ;) a teraz striedame kocik aj manducu, malemu sa v nej nejako velmi zapacilo 🙂

dadka1010
30. aug 2011

My sme ešte stále v hlbokom, jednoducho sa mu tam dobre spí a keď nespí, tak vozíme vo vajku, to sa mu celkom zapáčilo 😉 .
Inak aj môj sa začína plaziť, dáva nožičky pod bruško a niekedy akoby začínal štvornožkovať, tak dúfam, že na to si počká, nie ako tie zúbky, zobral to všetko naraz 😀

siss_sz
30. aug 2011

náš tiez trosku zacina davat viac nozky pod brusko a postel pregula a prevala celu😀

@dadka1010 podla mna mu kludne davaj iba raz..uvidis..keby nezabralo, tak zvysis... ale zatial skus iba raz 😒 a tekvicu varim vo vode normalne, ale je dost vodnata a moc mu nechuti...ale nejak tri dni vydrzim a potom mu to zacnem davat s inym jedlom (ked nebude mat zlu reakciu, ale vraj aj na stolicu to ma dobry ucinok)... tak zato davam tekvicu... so zemiakom to moze byt potom dobre, nie? 😉

kvetka84
30. aug 2011

Ahojte maminy 🙂 mam marcove babatko, tak sa s vami chcem podelit o nase skusenosti. My sa nekojime asi od 6t. Sme na UM, kvoli mojej chorobe. Takze sme zacali s prikrmami od poradne v 5tom mesiaci. Dokina mi kazala zacat obedom a zeleninkou. Ked si zvykne na obedovu zeleninku postupne pridavat chude masko ako kuracie, morcacie, zajacie. Vsetko varit s jednou cajovou lyzickou olivoveho oleja. Az ked ked si zvykne aj na masko az potom prejst na olovrant kde bude ovocie. Preto najprv zelenina, lebo potom by babo nemuselo chciet zeleninu, kedze ovocie je sladsie. Takze my len v ramci prechadzky po zahrade ochutnavame stavicky z jablcka, slivky, broskyne, ceresne. Proste co je aktualne. Ale on to len tak olyzkuje.
Co sa tyka obeda. Moj hned od zaciatku velmi pekne papal. Kedze papal 180ml mliecka na obed som mu to rozdelila. Najprv na zaciatku papal 20g zeleninky a 160ml mliecka. Teraz sme uz na 60g zeleninky a 120ml mliecka. Od zajtra to asi zdviham na 90g zeleninky a masko a 90ml mliecka kedze v poslednom case mu nestaci a este si po papani pyta 😉
Najprv som mu davala mrkvu, ta je zo zeleniny najsladsia preto sa s nou zacina. Kazdu novu potravinu tri dni. Po troch dnoch som mu pridala k mrkve kalerab, znova tri dni, potom zemiak, ryzu, karfiol, brokolicu, tekvicu. Robim rôzne kombinacie, stale nieco ine. Teraz viem, ze vsetko pekne spapa, takze si to mozem dovolit. Ale napr. zemiak a ryza ked rozmixujem su lepkave, takze to mozem kombinovat iba s mrkvou, kalerabom alebo tekvicou. Karfiol a brokolica su taktiez huste, takze tiez iba s mrkvou, kalerabom alebo tekvicou. Nam vsetko z tohto veeelmi chuti a nestiham ani naberat na lyzicku a on uz otvara dokoran usta 😀 Je uplne uchvatny ked papa 😉 Som zvedava ako bude reagovat na masko. Vsetko nove davam iba s mrkvicou, lebo viem, ze po nej pekne prdka a kaka. A to je povedzme si na rovinu, pre kazdu maminu najdolezitejsie 😉

mianc
30. aug 2011

@slavetka jeee.. tak to gratuľujem, tej mojej sa veru obracať nechce.. 😀 ja som kočík vymenila minulý týždeň, už mi v hlbokom nechcela len tak obležať.. 🙂

mianc
30. aug 2011

@kvetka84 ahoj... tak to máš teda riadneho papkoška.. a koľko kombinácií už máte odskúšaných.. to nám tu budeš vedieť veľa aj poradiť.. a tvojho maľunkého po mrkvičke nezapekalo.. myslím na začiatku? 🙂

kvetka84
30. aug 2011

@mianc vsetkych tych sedem veci obmienam. Tak napr. mrkva-kalerab, mrkva-zemiak, mrkva-brokolica, kalerab-ryza, kalerab-zemiak-mrkva, brokolica-zemiak (to islo tazko, husta kombinacia), brokolica-tekvica-zemiak (uz v pohode , lebo tekvica je vodnata). Proste vsetko mozne. Uz mal aj mrkva-kalerab-zemiak-tekvica.
Napr. tekvica je vodnata, cize je vhodna na vsetko. Po mrkve nas vobec nezapieklo.
Zapieklo nas akurat ked sme skusali karfiol-zemiak, karfiol-ryza, brokolica-zemiak, brokolica-ryza -- tieto kombinacie su dost huste, preto odporucam dat k nim este tekvicu alebo mrkvicku, su redsie a potom menej zemiaku. Proste aby to nebolo huste ale take vodnatejsie 😉
Ale aj ked nas zapieklo, to som vedela hned na dalsi den, lebo malo prdkal a nekakal, tak som mu na obed dala cistu mrkvicku a hned sa krasne pokakal. Proste s mrkvou to mam overene 😉 Ziadne probio som neskusala, ved sa musi naucit papat sam. Ochvilku chcem zasa skusit nemixovat iba drvit a pucit, aby si zvykal aj na kusky a nie iba na kasicky. Aby mu traviaci trakt nezlenivel. Ale toho sa pri jeho papani vobec nebojim 😀

tinav
30. aug 2011

@slavetka my už sa v športovom vozíme viac ako mesiac a naučil sa tam aj spať, dá sa dať aj do ľahu. Je v ňom kľudnejší lebo vidí na ľudí a všetko okolo neho hlavne autá keď ideme na prechádzku.

dadka1010
30. aug 2011

No s tým olejom som si nie istá 😲 , asi by som ho predsa len ešte vynechala, teda aspoň ja 😉

ladytt
30. aug 2011

@slavetka Aj my sme už asi týždeň v šporťáku, lebo v hlbokom už nechcel byť....
@dadka1010 Timko to tiež už skúša, doteraz, ale hlavu nedvíhal, keď bol na štyroch, ale teraz posledné dni sa mu darí už aj hlavičku zdvinúť, no stále mu lepšie ide to plazenie, točenie sa dookola a kotúlanie. No zo zúbkami si dávame načas, teda stále ešte nič aj keď obžúva všetko.
Čo sa týka jedla zajtra ideme na cuketu, tak som zvedavá 🙂

dadka1010
30. aug 2011

@ladytt Musím vyskúšať aj ja tú cuketu a tekvicu 😉

ladytt
30. aug 2011

@dadka1010 Ja ako veľmi cuketu neľúbim, ale ako to on hltal to som len čumela 🙂 všetko zjedol, vyskúšaj 🙂

dadka1010
30. aug 2011

@ladytt Ja to tiež nemusím, u nás sa to nikdy nepripravovalo, ale musím skúsiť, snáď mu zachutí, lebo stále máme to isté dookola 😝

kvetka84
30. aug 2011

@dadka1010 no s tym olivovym olejom nam kazala lekarka. Vraj je to na tvorbu tukov, ktore ma v jedle prijmat. Davam jednu cajovu lyzicku do vody ked varim zeleninu. Najdes to aj v receptoch pri prikrmoch na nete. Asi by sa nic nestalo keby si nedavala, pretoze aj tak je najlepsie ak sa jedlo nevari ale dusi nad parou a v tom pripade si neviem predstavit, kam by som ten olej dala 🙂

mianc
30. aug 2011

@dadka1010 ten olej som už počula ale tuším až neskôr.. okolo 9-10 mesiaci, ale teraz som si nie istá..

ladytt
30. aug 2011

Ja keď som pozerala recepty, tak bol tam aj olej, ale nedávam ho zatiaľ. Tu som sa inšpirovala - http://www.maminkam.cz/recepty-na-prikrmy.

sirinka
30. aug 2011

kvalitny olivovy olej, dve tri kvapky kludne primiesajte do kasicky na zaciatok.... 😉

siss_sz
30. aug 2011

a kde kupujete brokolicu, aby nebola dusicnanova?