Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
http://www.kotarbova.eu/?page_id=8364
k tomu kvalitnemu jedlu...zaujimavy clanok...
aj ja nakupujem malej to čo nemame v zahrade v klasickom obchode, hotove jej nekupujem nič - akosi sa mi nechce veriť že hotove predsnidavky môžu byť zdravšie ako čerstvo uvarené - pripravené
@kvetka84 uprimne ti zavidim takehoto papkaca,ja som v tomto smere nemala stastie ani pri jednom dietati 😒 a trapim sa s prikrmami uz po treti krat,dokonca som skusila dat aj ovocny prikrm a na ten mi mala reagovala este horsie ako na zeleninu 😀 .asi jej to bolo moc kysle,lebo ju triaslo,skusala som totizto jablcko,a potom banan s jablckom.doslova zatinala pusu a nie a nie sa dostat dnu s lyzickou 😝 .este zemiak s mrkvou spapa par lyziciek,ale ine zatial nie.
Baby, tak táto noc zas patrila k tým najhorším. Malý sa začal prehadzovať, stenkal pri tom, či čo to robil, ani nebol prebudený, robil to so zatvorenými očami. Skúšala som hladkať, uspávať, spievať-nič nepomohlo len cicík 😠 . Ja ho snáď asi prestanem kojiť, lebo sa nevyspím nikdy (to myslím samozrejme zo srandy 😉 ). Ale čo, o jednej ráno sa mladý pánko rozhodol, že sa prebudí celkom a zaspal až o pol štvrtej a to mi nepomohlo ani prehováranie, ani pohrozenie 😠 . Cicko malý. Ešte k tomu ma začalo bolieť hrdlo, takže asi idem byť chorá, sem s radami čo na hrdlo, aby bolo rýchlo fit 😉 . No nič, idem vypiť kávu, snáď ma to preberie a poskladá dokopy
Čaute žienky,
tak my sme stále v hlbokom kočíku, ale už pomaly začíname uvažovať o športovom, kedze sa do hlbokého vmestíme už len tak-tak... Naše nepokoje sú naisto kvôli zúbkom, už mu pekne vidno oba spodné, ako sa pretláčajú..., tak už "len" vydržať. Náš malý sa pretáča aj z chrbta, aj z bruška, ale zatial to nespája do nejakých divokých gúľaní. Na brušku sa dvíha až na dlane a začal si už tiež podsúvať nožičky a dvíhať zadoček ako vaše bábänká, a tiež sa "plaziť", ale len dozadu. Najnovšie sa strašne ťahá do sedu, ale nenechávam ho tak samého, kým to sám nedokáže. Uvidíme o tri tyzdne, ako na tom bude, ked ho pomaly začneme ochutnávať príkrmy... Aj mne dokina hovorila pridavať už do pripraveného zeleninového príkrmu 2-3 kvapky kvalitného panenského olivového oleja, pre lepšie vstrebanie toho, čo zeleninka telu ponúka. Ale zatial mi len tak povedala pár info, prebrať spolu všetko ohľadom príkrmov máme, až ked pôjdeme do poradne na 6 mesiacov. No a ja pripravujem na moju tretiu lakt. krizu. No niežeby som bola nejaky psychoš 😀 😝 , ale tak po mojich skúsenostiach sa už radšej vopred pripravím na možné nepríjemnosti a potom z toho nie som v strese...
@dadka1010 pánečku, tak si si to zas užila 😒 . aj môj dnes v noci také vyvádzal v spánku, no ja neviem, či to bolo vzduchom alebo kozmickými silami 😝 . moja zlatá, ty už fakt musís mať dosť... mne tiez ráno pomáha len káva, lebo som akoby mi niekto riadne švacol po gebuli s panvicou... myslím si, že mu pôjdu dalsie zubky, ja uz som o tom presvedčená. a preto aj zatína pusu pri papaní a chce si stále len tak trošku pocuckat... hm?
kočky nemám kedy všetko čítať, tak sorry ak ste sa už o tom bavili ale prosím o radu. Malého stále kojím, cca týžden a pol som začala so zeleninovými príkrmami. Chcem sa spýtať, kedže sa v noci často budú môžem mu začať dávať ryžovú kašu? - len mám takú nutrilon bezlepkovú od štvrtého mesiaca. Nebude problém ako budem kombinovať materské mlieko s nutrilonom? Prečo to chcem robiť? Lebo sa vôbec nevyspím. Malý je každé dve hodiny v noci hore a pýta prso a ja už mám riadny spánkový deficit. Apropo čo lepok? Akou formou ho treba začať dávať a kedy? Dik za všetky rady
@kvetka84 ja pridávam pár kvapiek oleja normálne až do hotovej zeleninky a pekne to spolu všetko zmiešam. Tak mi kázala lekárka.
@optimistka Aj ja kojím a kašu som už dávala a žiadny problém, vždy si vypýta ešte aj prso. Tiež som to začala dávať, aby lepšie spal, no nepomohlo to, ale teba vyskúšať. Lepok doktorka odporučila postupne zavádzať, teda omrvinky z chlebíka a tak. Potom som si čítala výskumy ukazujú, že najlepšia kombinácia proti celiakii je kojenie a prvý kontakt s lepkom 4-6 mesiaci ....
ahojte, chcem sa poradit ci je normalne ze moja 5 mesacna dcerka zacina bojkotovat dojcenie. dojcim + prikrmujem z flase uz 2mesiace a od 4 mesiaca davam aj kasovitu stravu. zatial nebol problem len dnes rano si zmyslela ze prso je bleee a nevezme ho ani do ust ....
@tinav jéééj, krásnu dovolenku!!! a kam idete?
@adelaida33 no dúfam že bude krásna a to nielen počasie, ideme do Liptovského Jána , máme to blízko do Bešeňovej, sú tam tenisové kurty a hlavne pekná príroda okolo. Popritom navštívim sestru v Martine a ďalšiu rodinu v okolí. Potrebujeme trošku vypadnúť z domu aspoň na chvíľu, v pondelok začína školská rok a syn sa už veľmi teší 😀 😀 😀 😀 😀
babulky tak ani mi sme toho moc nenaspali... padam na hubu uz par dni..unavu citim aj z toho ze som tehu aspon teda pri malej som prve tri mesiace spala aj po stojacky a teraz tonie je inak.. mala zaspi o pol deviatej do pol noci kym ja zehlim a odkladam veci a tak dalej kludne spinkuska, potom si zamrnci tak dostane vodu, potom potiahne do druhej a potom je to len mrcanie, otacanie sa vsetko robi asi v polospanku lebo oci ma zatvorene len ja nemôzem kludne lezat a to mm este ze zabudam na manželké ppovinnosti ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ked od unavy niekedy ani neviem ci lezim na zemi ci som uz v posteli xi
@optimistka ja dávam kašičku z nestlé tú do vodičky ryžovo-kukuričnú.. od hame je aj do mliečka, len ja toľko toho mliečka nemám keby som aj odsávala aj krmela.. :-/ tak ak máš dosť mliečka tak vyskúšaj.. inak je pravda že spinká aspoň v tej prvej fáze o 1-2h dlhšie a hneď ako sa napapá zaspinká.. 😉
@asma xixi.. tak manžel nech pomôže s domácimi prácami a budú aj manželské povinnosti.. 😉 hoď mu motiváciu.. nevďačníkovi jednému.. 😀 čo si ty chlapi myslia.. že sa asi nudíme, keď sme na materskej dovolenke.. to skoro znie ako keby sme sa pri mori vyvaľovali.. 😀 😀 😀 😀 a my sa ešte sťažujeme.. 😅 😝 😀 😎
@mianc ja som kupila ryžovú nutrilon a tiež sa zarába s vodou. Mne malý spí od deviatej do tej polnoci, ale potom to začne. Každú hodinu až dve je hore. Keby sa kubko napil aspon z oboch prs vydržal by dlhšie, ale on dá z jedného a zalomí. Cez deň mu stačí každé 3 hodiny.
@anulik888 alebo - ja to viem sice "len z knih" tie kojeno-dokrmovane deti sa skor ci neskor SKOR sami odstavia...preto pred tym varuju laktacne poradkyne... alebo mozes byt tehu 😉 zevraj - ale to iba vraj - vtedy nechcu deticky uz mm... ale ozaj najpravdepodobnejsie je...skus vydrzat... snad to prejde 😉
fúúúha,ako to tu čítam,tak ja sa popri malom celkom kráľovsky vyspím 😀 papá síce každé tri hodiny,ale niekedy ani nieje úplne prebratý,napapá sa a spí,niekedy ked sa preberie,dám ho k nám do postele a to spí ešte lepšie,len chudák ocino takmer na nočnom stolíku,čo sa drobec stále tlačí na jeho stranu 😀 som zvedavá ako budeme spávať ked dostane na večeru nejakú kašičku 😀 tak pevné nervy maminy,máte môj obdiv 😎
@optimistka no ak dávaš nemliečnu kašu, tak to je potom "jedno", aku značku si vybrala (každý, akú uzná za vhodné), mianc myslela, že dávaš mliečnu s UM, a kedze dojčís, radila ti nemliečnu. tak si to najprv napísala... niektorým maminkám nespí v tomto veku cca 5-6 mes. bábänko ani 3h. v kuse ako tvoj. možno mu idu zubky, alebo z horučav sa od polnoci takto budieva, treba len vydrzat, časom sa to nejako upraví, jednému skôr, inému neskôr. nie je to veru ľahké obdobie ani pre nás, ale ani pre tých drobčekov. lepok - pokial chces ukončit dojčenie, tak čím skôr, ak chces v dojčení pokračovat, stačí v 7mes. dôležité je podla najnovších info, aby bolo dietatko počas zavádzania lepku dojčené, lebo MM ho ochráni pred celiakiou. a inými alergiami...
@optimistka to nebude v tom, že je hladný.. keď mu to stačí cez deň na 3 hodinky a to vydáva zo seba viac energie tak na noc mu to musí stačiť, skôr si myslím, že ho niečo iné trápi.. :-/ možno mu idú zúbky a je z toho taký nervoznejší.. nemá nabraté ďasienka?

@siss_sz To by aj mňa zaujímalo, ja som zatiaľ kúpila len hotovú v poháriku- Prvá brokolica HIPP.