Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
baby dnes neviem čo je so mnou. som celá dolámaná a unavená ako pes, do 23,00 som žehlila ako sprostá ☹ potom kojenie v noci, zaspala som až nadránom...uf..
chcem sa opítať asi mamičiek čo uz majú viac detí je nebezpečné pre mimi ak nosim malú na rukach predsa ma svoju vahu.. casto ma bolí v podbrušku, pri malej niekedy som citila tieto akože predkramove bolesti a doky ma vzdy odbyl s tym ze to precitlivelo vnimam. 😖
maju aj vase deticky zhrubnutu kozu na laktoch od pasenia? take ruzove bodocky.
@asma no to čo je za doktora??? Že sa to odvážil vôbec povedať... priam v tehotenstve čo je normálne a čo nie? Kto to vie povedať, kde je tá hranica? Myslím si, že koľko krát to ani on nevie, nokoľko každá žena je iná a inak vníma a znáša okolnosti okolo toho.. ale čo sa týka nosenia maľunkej, tiež by som to asi obmedzila na tvojom mieste ako píše wilsonka.. neriskuj to.. radšej ju nechaj na posteli nech sa hrá, kopká a ty popri nej.. a ak máš v blízkosti mamu alebo niekoho blízke skús ich poprostiť nech Ti na teraz s ňou pomôžu ak sa dá.. 😉
babyyyyy tak prvá mrkva úspešne za nami,malý sa tváril,že mu celkom chutilo,aj ked dokopy zjedol možno 5 lyžičiek,ale aj to je úspech,no nie? 😀 otváral pusinku ako vtáčatko,normálne ako keby vedel,že to tak má robiť,no zlatý bol.som zvedavá ako nám to pôjde zajtra 😀
Čafte, konečne som si na chvíľu sadla. Takže sumár včerajšieho večera a noci: Kašička chutila a sa mi zdá, že po nej aj lepšie spal. Len neviem, či sa mi to len zdá a bol unavený po predchádzajúcej noci, alebo fakt niečo zabralo. Prvé budenie bolo o pol jednej ráno a potom klasika každú hoďku, niekedy hoďku a pol. Takže sme boli v noci hore "LEN" 6 krát 😠 . Dnes som mu uvarila kuracie mäsko s mrkvou, vééééľmi mu chutilo 😉 , takže správny chlap ( čo ja do neho trepem zeleninu, keď on potrebuje mäso 😀 ). Varili ste už niektorá mäsko? Keď som ho mixovala, tak mi tam zostali také vlásočky, tak som to radšej precedila, nech to má jemné, takže mal skôr takú hustejšiu polievočku 😉 . Dnes som bola v PL na nákupoch, kúpila som mu kašu a doma som zistila, že táto sa zarába v mlieku. Takže budem musieť kúpiť novú, lebo mliečka už nemáme toľko, akurát pre krtka a ešte trošku. Túto odložíme na neskôr 😉
Včera som tu písala že sa chystám dať malému ryžovú kašu aby som sa konečne v noci vyyspala. Takže dopadlo to nasledovne: kašičku papal ako o život, zjedol cca 140 ml o ôsmej. O desiatej sa už hlásil z postielky zobudený, tak som dala trošku vody, zaspal na hoďku, o jedenástej zasa vykrikoval, tak som si povedala že kašlem na to a dala prso. Ako dojedol začal tak zvracať, že celá ryžová kaša vyšla z neho von a hrozne sa vyhádzal okolo úst a krk mal ako červený plamen. To nehovorím o tom, že som musela komplet priezliecť postielku, moju postel. To už bola polnoc a to som stále nespala. A potom som sa už bála ked som videla aký je vyhádzaný, bledučký, plačlivý. TAkže som ho každú chvíľu až do rána sledovala. Takže kašička ide pekne do koša a radšej bude v noci vstávať na kojenie každé dve hodiny ako ešte raz prežiť toto. Stalo sa vám niektorej niečo podobné? Bola to kaša Nutrilon, ryžová bez lepku, pre deti od štyroch mesiacov. Nechápem.
@optimistka Chúďatko, inak čítala som, že kaša niekedy nie je výhra, a e môžu byť problémy s trávením,ale az takéto ☹ asi bude na nejakú zložku alergický, ja by som sa spýtala MUDr. na tvojom mieste.
@optimistka fuuha..to s tym vysypanim to je divne.,..nedavala si aj ine nieco v ten den? ak nie, tak dobre, ze si ju vyhodila... len jedno bolo predsa asi chybicka..kase sa nemaju davat na noc, ale ako prva vecera (napr.o 18tej) prave kvoli tomu, ze je tazka na zaludok ☹ no mrzi ma to...chuda...este to tam mal, tie vyrazky?
@optimistka panebože 😕 , určite bež s malym zajtra k lekárke, lebo toto nie je bežná reakcia na akúkoľvek kašu určenú pre dojčatá od 4. mes., tak nech vieš na sto pro o čo šlo, že je malý už ok a nech to máš potvrdené od jeho dokiny. otrasny zažitok 😢 , držím palce, nech je už dobre.
Kočky chodia Vám aj z nejakej inej stránky vzorky???
@wilsonka môj nemá, ale zas on na lakťoch nebýva... neviem... nie su tie bodky len prechodné 😝 , že po hodinke-dvoch zmiznú... hm, alebo vysušené, vyčuchané od podložky... 😒 ?
@mis_ka aj ja sa pripájam ku gratulantom a prajem stasný spoločný život. inak si nám to tu riadne oznámila - len tak ledabolo 😝 , skoro som si nevšimla 😎 .
@ladytt @dadka1010 @adelaida33 dakujem kocky 🙂 som to nechcela nejako velmi oznamovat, vsak hlavne deticky riesime 🙂 ale uz je to vonku, tak este raz dakujeme s mm za gratulacie 🙂)) bol to krasny den a uzasny zazitok 🙂
a dnes sme dali prvu mrkvicku, ja hlupa som ju rozmixovala nasucho bez tej vody v ktorej sa varila, ale maly aj tak poslusne ochutnaval 🙂 a potom sa hltavo napil vody a vsetko vyvratil... tak sme dali druhy pokus a este parkrat otvoril pusinku. suma sumarum zjedol asi dve tri lyzicky, beriem to ako uspech 🙂
@optimistka hm.. to by som ani neverila, že s kašičky sa ohádzal, a to si robila z mliečka či z vodičky? ja byť tebou tak asi zájdem ku doktorke, isto bude treba nejaké alergické testy porobiť aby ste sa tomuto do budúcna vyvarovali.. 😒 chudiatko malé.. ale ty ste si to teda užili.. ťažko mu mohlo byť aj z toho že zjedol na prvý krát veľa a rýchlo z chuti.. moja max zje tých 100ml a prvý krát asi polovicu.. a tiež by som mu asi nedávala tú kašičku tak neskoro na noc.. ja jej ju zarábam o pol siedmej a to si potom dopapká mliečkom a zle jej nebýva ale nerobím z nutrilonu, tak neviem .. ale nemalo by to byť kašičkou.. 😒 😒 och.. hneď prvý krát a takýto zážitok..
@optimistka a o bolo prvy krat, co dostal UM? doteraz si ho iba kojila?
@optimistka som si teraz ťukla tú kašu, čo si dávala, tak to nie je nemliečna, ale mliečna, tzn. s UM a kedze si doteraz len dojčila, mohol tvoj maly zareagovat zvracaním..., predsa len je to ťažsie ako MM a zas nie každému bábätku vyhovuje každé UM... (a asi to aj bola dost velka dávka, na prvý šup) 😒
Po ako dlhom čase by mali začať probiotiká účinkovať?
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
Neviem, či ste to čítali 😉
@siss_sz ked davas nove jedlo, neznamena to, ze musis tri dni IBA to davat. Znamena to, ze ked uz jedla mrkvicku a nic jej nerobila, dalsie nove jedlo mozes skombinovat s tou mrkvicou. Lebo ja osobne si neviem predstavit, zeby som jej dala cisty spenat. Kedze mam overenu mrkvicku, ze nic neurobi, tak spenat urobim s tou mrkvicou a tak davam tri dni 😉
@adelaida33 ano bude to od podlozky, teraz ked bolo teplo bola s kratkym rukavom, tak asi preto to ma . natieram jej to kalciovkou, nie je to take hrozne. hadam to nie je nic vazne lebo cele telicko- nie je to vidiet ale je taka drsnejsia - nieco ako ked si ja nespravim peeling- ziadne podrazdenie ani flaky. mozno ju len musim zacat lepsie utierat (nie drhnut) ale tak aby sa ta kozticka odumreta odstranila- zvykla som si ju len zabalit.pouzivam bio olej a na kupanie pre novorodencov od jonsons top to toe.
skusim tu kalciovu masticku len a uvidim. popytam sa aj dr.

@angela1 krasna je🙂