icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

salonka9
4. aug 2010

@zuzkapu
ahoj aj ja mám takú smolu.
Prvý syn sa mi narodil v lete 2006 - zvýšený príspevok na prvé dieťa schválili od jan. 2007
Druhý syn sa mi narodil v apríli 2008 - na 2 deti a viac prípsevok sa začal dávať od jan. 2009.
Zvýšený rodičovský príspevok na 356 eur bol určený deťom do 2 rokov. (od jan. 2010) Ja som ho poberala 4 mesiace, ankoľko druhý syn mal 2 roky v apríli.
Som sa tešila, že aspoň využijem ten na tretie dieťa a štát mi ho zrušil.
Inak myslím si, že daní som doviedla dosť.Nakoľko som pracovala nepretržite od svojích 19 rokov a bola som len na PN-ke len raz za celú túto dobu. Proste doteraz som nebola chorá. (len nádchy).Teda ak nerátam, že moje prvé tehotenstvo bolo rizikové a teda celú dobu na PN-ke.
Takže je to fakt nefér. Ešte sa utešujem, že snáď to teda premietnu do rodičovského príspevku.Ale pri mojej smole .....☹.

zanuska
4. aug 2010

Bohuzial toto je strasne stym rodicovskym doteraz to bolo aspon spravodlive tie co pracovali dostali viac ale toto vyriesili zase v prospech ciganov nie som rasista ale vsetko ma svoje hranice aj ja som nastupila do prace este som nemala ani osemnast a pri malom som tiez bol na rizikovom a zviseny rodicovsky prispevok som mala tento rok pat mesiacov a ratala som stym ze aspon pri druhom budem mat do dvoch rokou a nic ☹ zrusia to a zase budu rodit osemnastky len aby nemuseli do prace potom sa nevedia poriadne postarat o deti a skoncia v domovoch a v kontajneroch ☹ ale dufam ze to neznizia ved nieco vyriesili spravne a aj tak to neaky idiot dodrbe 😠

mirinka7
4. aug 2010

ahojte baby, prepacte ze trosku menim temu, ale dnes som vyfasovala pre zmenu PN-ku na mesiac. Zase som spinila aj ked beriem ten Duphaston a dnes dokonca najviac. Nastastie po prichode k Dr. bolo vsetko ok, srdiecko bije a aj ma vysetrila. Ja som uz z toho zufala ☹ ☹ ☹ Pomaly kazdy den sa strachujem a panikarim 😒 Preco uz nemoze byt konecne vsetko ok? ☹ Nechcem prist o moje prve babatko ☹

zanuska
4. aug 2010

@mirinka7 Ahoj treba si davat pozor budem ti drzat palce 😉

salonka9
4. aug 2010

ahojte
ja som mala predvčerom premiéru vo vracaní ☹. Trpím zácpou, nafukovaním, nič sa mi nechce, žalúdok ako na vode. Každú chvíľu ma napíná. To je odvrátená strana tehotestva, už aby sme boli v 2. trimestri.

Inak mňa tiež najprv lákalo, to určenie pohlavia dieťaťa. Ale. ...Keďže moje tretie tehotenstvo bolo neplánované, tak sme boli tak zaskočení, že sme chvíľku uvažovali aj nad potratom. Potom sme sa nejako z toho dostali, dúfajúc, že keď už som v tom, tak po 2 chlapcoch to bude dievča.
Keby som si, ale dala určiť pohlavie - a vyšiel by chlapec . Neviem, neviem, či by sme zase neuvažovali o potrate.Viem, že toto sa nebude páčiť väčšine tu prítomných. Takže radšej nebudem pokúšať a nechám sa prekvapiť pri pôrode.

leala
4. aug 2010

@bezaz a kde je ta tabulka???

bezaz
4. aug 2010

@leala zatial ziadna nie je, koli 4 ludom sa mi ju nechce robit 😀 ked vas viac napise, bude 😉

mirip
4. aug 2010

@bezaz no ono každý sas ešte bojí, predsa len tretí mesiac je prelomový ved to poznáš

fodorka
4. aug 2010

ahojte vy ste toho teda napisali normalne nestiham docitam ale tak trosku sa snazim...ja budem maximalne nasrana ked to prejde lebo tie peniaze uz mam zadelene chysta sa z nich prerabka takze budem maximalne sklamana a kedze som si dala to DNP aj skrz toho aby som si uz pri dvoch detoch prilepsila a nasledne som chcela zvyseny rodicovsky a teraz aj nas jebne s dvomi detmi a poberat len 180ci 190 no dakujem pekne to asi pojdem a rozkopem mu gule sprepacenim...kedz emaly bude mat 2roky tak co na neho uz len tie rodinne a to je co no v podstat enic juj ale tak este sa v tichosti modlim aby to preslo ked chce tak apsom od juna buduceho roka a je mi to jendo alebo aj od aprila....len nech to mna obide proste...a viac sa k tomu uz nevyjadrujem 😉
juj idem si uz lahnut buvat lebo som unavena a najradsej by som prespala 24hodin....aj kazdy den poobede chodim spat maleho dam do postielky a zaspim aj ja manzel je po nocnej takze spime vsetci traja 🙂

prsky
4. aug 2010

@fodorka lenze DNP nema s rodicakom nic spolocne 😉 DNP si platis, aby si mala co najvyssie materske (prvy polrok) potom prejdes na RP a ak ten navrh prejde, tak to bude tych 180-190€, len neviem, ci tam budu uz aj detske pridavky alebo ci tie sa zrusia alebo ako to vobec planuju. a rodinne sa aj teraz znizuju po 2 rokoch z 265€ (ak si nepracovala popri RP) na 164€

fodorka
4. aug 2010

prsky ja vsetko viem ze to nema nic psolocne lenze ked si platim DNP tak po pol roku mam narok na zvyseny reodicovsky prispevok cize tych 256eur ci kolko do 2rokov veku dietata. preto som si to aj dala. nie ako teraz kedze som bola predtym v zharanici a nasledne tu kao tehotna naurade prace tak mam od zaciatku len ten nizky co je 164eur a s tym si mozem sprepacneim vytreit zadok apri dvoch detoch duplove no aj ked ho dvihnu o tych par korun....s tym mi nepomozu

prsky
4. aug 2010

@fodorka miesas RP a materske 😉 materske plati socialka (bud z odvodov ako szco a alebo zamestnanec a alebo DNP - daju sa kombinovat a baby si davaju DNP v urcitej vyske, aby ziskali maximalne materske. ak si neplatila do socialky nic, tak si mala narok len na materske vo vyske RP, cize tych 164€. Tuto kombinovatelnost chcu zrusit.). po materskej prechadzas na rodicovsku dovolenku a rodicovske ti vyplaca iny urad - Urad prace socialnych veci a rodiny a na jeho vysku nema vplyv, ci si si odvadzala DNP alebo nie. Tam to zatial plati tak, ze ak nepracujeme a starame sa o dieta, mame narok na zvyseny RP - tych 265€ do 2rokov veku dietata. Potom uz len tych 164€ do 3rokov. Teraz predostreli navrh, ze nebude to zvysene, ale ze budu 3 roky vyplacat nie 164€ ale 180 alebo 190

fodorka
4. aug 2010

prsky presne tak ja viem lenze narok na ten zvyseny rodicovsky prispevok mas aj vtedy ked si predtym poberala matersku dovolenku co v mojom pripade pri prvom nebolo takze kedze tento debilny navrh neschvalia tak po poberani materskej prvy pol rok budem mat narok na zvyseny rodicovsky prispevok. neboj sa uz tolko som otom zistovala ze to ma namakane hadam ako nikto 😉

prsky
4. aug 2010

@fodorka teda oprava, mas pravdu v tom, ze ak si nemala narok na materske, tak nedostanes zvyseny RP. ale inak sa prioritne plati DNP kvoli tomu, aby si mala co najvysie materske 😉

prsky
4. aug 2010

@fodorka jj...trochu som to nedomyslela, pardonemua 😉 uz idem radsej do hajan

fodorka
4. aug 2010

🙂 nic sa nestalo sak ano plati sa to najma tomu DNP ale tak uz som myslela aj na nasledny zvyseny rodicovsky a pri dvoch detoch by sa veru sikol ☹ ale tak este sa uvidi ako to dopadne no co uz....idem aj ja do haja dobru noc🙂

bajlinka_tn
5. aug 2010

dobré ránko babule.... dnes mi držte päste. poobede idem k svojmu doktorovi. som z toho už teraz pekne nervózna. 😖

janap24
5. aug 2010

Ahojte ja som tu dlho nebola, zacala som krvacat a isla som na pohotovost..velmi som sa zlakla ci je babo v poriadku tak nam potvrdili akciu srdiecka, ale mam hematom. museli sme sa liecit v nemocke a teraz ambulantne...tak hadam bude vsetko ok...este som si nestihla ani precitat vase prispevky...zatial sa majte krasne prajem vam pekny dnik.

mirinka7
5. aug 2010

@janap24 drzim palce nech vsetko dobre dopadne! ja som na PN, kazdy den sa mi tteraz objavuje troska krvi vo vytoku ☹ som z toho nestastna...a pritom lezim, nerobim nic namahave...

zipsy
5. aug 2010

ahojte, my mame termin 04.marca, mame momentalne 31 mm a zatial vsetko OK

andrea142
5. aug 2010

@bajlinka_tn : držím palce aby bolo všetko ok 🙂

ahojte

ohľadne toho testu na zistenie pohlavia bábätka som rozmýšľala aj ja. no ale 48 € sa mi zdá troška veľa, hoci som strašne zvedavá. asi si počkám kým mi povie doki.

včera som si kúpila tehotenské rifle lebo nohavice čo mám doma . no cítila som sa v nich blbo. tlačili ma . včera mala moja malá 18 mesiacov 😀 ... už je veľká slečna 😀 predvčerom svokre povedala ,že " nechaj ma " som sa skoro pocikala z nej. svokra hneď ,že a to sa odkiaľ naučila 😀

@fodorka aj ja mám brucho ako 4.mesiaci. dokonca manžel každému rozpráva že budeme mať dvojičky. 😠 a už to aj tak vie celá dedina. predvčerom moju mamu sprdla jedna tetka ,že akože jej nepovedala ,že som tehotná. mama na ňu kuká ako puk ,že veď je iba na začiatku načo to roztrubovať. 😅 🙄

andrea142
5. aug 2010

@zipsy : vitaj

mirinka7
5. aug 2010

@zipsy vitaj a drzim palce nech vsetko prebieha hladko! 😉

euphoria
5. aug 2010

@bajlinka_tn
drzim palce!!!

euphoria
5. aug 2010

@salonka9
Tak pri tebe asi bude lepsie pockat do porodu🙂)
bolo ti tak zle aj pri prvych dvoch tehu?
mozno to s tym nesuvisi.no ja si prave preto myslim, ze budem mat chlapca, pretoze mi je strasne zle.pri malej mi nebolo. teaz len zvraciam....ale vraj castejsie byva zle pri babach, tak uvidime..

bezaz
5. aug 2010

@euphoria ja si tiez myslim, ze to bude chalan, pri malej som vracala strasne dlho a vela a teraz len raz.. zle mi sice je, ale ovela lepsie, ako pri prvom 😉

martinkaastefanek
5. aug 2010

@janap24 drzim palce, drzte sa obaja 😉 vsetko bude fajn..
@zipsy vitaj medzi nami 🙂

baby musim vam hned napisat, nech sa uz nerozculujeme, vraj sa prispevok na 1. az 3. dieta rusit nebude, teste sa 🙂

dnes som si bola pre tehotensku knizku, tak sa z nej vytesujem 🙂 vsetko mam vraj v absolutnom poriadku, tak som spokojna, len ma nalakala moja krvna skupina , mam 0 rh- a taktiez moj ma 0 rh-, pocula som velakrat ze by mohol nastat problem s babom, vraj nemusi byt zdrave, no dnes ma ubezpecili , ze nie je dobre ak je rovnaka skupina a zvlast ak je zena rh- je dobre ak ma aj polovicka rh-

salonka9
5. aug 2010

@euphoria
ahoj pri prvom chlapcovi mi bolo strašne zle - výsledok : zápal pankreasu a operácia žlčníka v 14.týž. tehotenstva
pri druhom - som nejako tehotenstvo "neprežívala" - nestíhala som sa sledovať. Tomi mal niečo cez rok, keď som otehotnela, k tomu som chodila do práce. Čo si spomínam - vždy som sa vyvracala ráno v práci a potom mi už bolo dobre. Raz za čas som vracala aj doma, ale to vtedy, keď som urobila nejakú diétnu chybu, takže moja vina. Len si spomínam, že to raňajšie vracanie bolo až do 20.týždňa. ☹.
Hej - ja sa radšej nechám prekvapiť. Druhý dôvod je aj ten, že takto nádej umiera posledná - takže stále môžem dúfať v dievčatko. A keby som to vedela trebárs od dokiho cca v 20.týž., myslím, že by som sa neubránila sklamaniu a zle by to vplývalo na vývoj mimča. Takto aj keď mi v pôrordnici povedia, že chlapec - myslím, že keď ho uvidím prvý krát, tak sa doňho zamilujem.Takže načo pokúšať osud 🙂

salonka9
5. aug 2010

@martinkaastefanek
my máme s mužom obaja A + a nijaký problém nebol. Ja som teda o tom nepočula. Viem len, že problém je , keď je žena RH- a muž RH + z dôvodu toho, že ak dieťa zdedí RH po mužovi, tak pri ďalšom tehotenstve žena proti dieťaťu s takýmto istým faktorom bojuje. Ale to riešia lekári podaním nejakej látky injekčne. Viem ešte, že pri takýchto prípadoch sa častejšie žene berie krv v tehotenstve a sledujú sa protilátky.

martinkaastefanek
5. aug 2010

inak dnes mi doktor povedal ze mi uz teraz mozu vziat krv a z krvi zistit ci to bude chlapcek alebo dievcatko, len to ma jeden zadrhej stoji to 80eur, ale je vraj spolahlive...