icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
3. sep 2011

@siss_sz Ja som tak dnes rozmýšľala, že ako by to bolo, keby som zrazu prestala kojiť. Veď ten môj malý by sa zláznil. On nevie čo od radosti, keď vidí cicík 😀 😀 😀 😀

dadka1010
3. sep 2011

@adelaida33 No kakanie nič moc, zatiaľ každý druhý deň, aj to mu musím pomôcť čípkom, lebo už na ňom po 2 dňoch vidím, že má toho v sebe dosť a už je nespokojný. Takže probiotiká zatiaľ nezaberajú ☹

adelaida33
3. sep 2011

@dadka1010 len vyčkaj, nezúfaj, probiotika zaberajú cca po 3, max. 4 tyzdnoch, to garantuju vyrobcovia a inak ľudkovia píšu, že aj po tyzdni alebo dvoch uz vidia vysledok, dôlezita je dôslednost a pravidelnost... určite mu polepšia a dajú všetko do poriadku. nie su dobre len na črievka ako vylučovanie, ale aj celkovo na imunitu.

dadka1010
3. sep 2011

@adelaida33 Hej hej čítala som, len to som sa nedočítala, že kedy začnú fungovať 😉 . Určite mu ich budem dávať ďalej, ja sa tiež už opäť kontrolujem, čo zjem, že či náhodou, tak uvidíme 😉

sirinka
3. sep 2011

@dadka1010 len pozor s tymi cipkami, aby mu crievka nezleniveli....neviem ako dlho je vhodne pouzivat ich...
inak u nas probiotika nezabrali na ziadny trav. problem, ja uz to nekupujem....

tanula84
3. sep 2011

@siss_sz mne tú trpezlivosť bude asi treba,lebo dnešný príkrm nula bodov 😖 nezjedol ani jednu lyžičku mrkvy,tak mu varím zemiačik,som zvedavá,či aspoň ochutná 😖 ani mi ústa nezatvoril a všetka mrkva mu tieeeekla dole bradou v slinách - no ohromne vyzeral 😀 no ak to bude trvať u nás dva mesiace tak mňa picne 😝

wilsonka
3. sep 2011

@dadka1010 chudatko:( to mas tazke. tiez sa nam ale az teraz pokazil spanok a stava rano medzi 4-6tou svieza ako ryba. ale zas zacina skor spat vecer.:(

@adelaida33
uprimne zavidim. moj muz sa s malou pohra ale moc sa s nou nesiali ani nerozprava. vraj nevie o com jej ma kecat. som z toho na nervy lebo ked ju ma, tak je ticho a mala je potom na nervy.
mame hopsadlo- tam ju odlifruje a sedi pri nej a kuka telku. ale zas von to ju nosi v nosicke ako pysny pav napareny.
koli tomu sa aj vadime najcastejsie. no co uz s nim ked je taky tuto. hadam sa chyti kym bude mala maturovat🙂

dadka1010
3. sep 2011

@sirinka Veď práve toho sa bojím, ale čo mám robiť? Keď vidím ako sa trápi a plače, vtedy fakt nič nepomáha, ani cvičenie, ani masírovanie

dadka1010
3. sep 2011

@adelaida33 Tak prečítané 😉 . No našťastie manžel teraz chodí do práce len cez týždeň a sobota-nedeľa je doma, len neviem do kedy ☹ .

dadka1010
3. sep 2011

@wilsonka Mne mm vravel, že nevie čo má robiť s malým, len keď bol ešte malilinký. Vždy ho zobral na ruky, pustil telku a uspal ho 🙄 v hojdacom kresle. Teraz je to už super, ako malý začal vnímať veci okolo, tak sa spolu hrajú s autíčkom 😀 , alebo ide s ním von na dvor, ponosí ho, poukazuje mu psa, mačku, samozrejme, keď ideme na prechádzku, tak kočík musí tlačiť on 😵 a presne ako píšeš, nosí sa ako páv 😀

dadka1010
3. sep 2011

Kočky je jedno akú tekvicu malému pripravím? U nás sa totižto nikdy tekvica nerobila 😅 a potrebujem poradiť 😉

mianc
3. sep 2011

@dadka1010
@wilsonka
@adelaida33 u nás je to tiež také, že keď baba bola menšia tak sa nevedel s ňou ako tak hrať.. iba jej spieval, veršoval.. xixi.. som sa čosi nasmiala, keď malá na neho kukala bez dychu.. 😀 ale teraz je to už super, už si zatanikajú.. pušťajú jednú pesníčku dokolečka, niekedy je to až o nervy.. inokedy sú v záhrade a obdivujú kvietočky, auta.. 😀 takže verím wilsonka, že aj tvoj sa po čase chytí.. to chce čas, keď mu malá začne klásť otázky, tak som zvedava ako sa z toho vyzuje.. 😀 😀 😀 😀 😀

siss_sz
3. sep 2011

@dadka1010 a aku by si mu chcela urobit? jedna baba tu robila hokaido, ja robim taku obycku bledozltu zvonka a vnutri bledozelenu..chi.. alebo cukinu.. ty aku chces? myslim, ze okrem tej :jadierkovej: by to mohla byt hocijaka, nie?

tanula84
3. sep 2011

baby teraz neviem či som nespravila blbosť 😖 malému som dala kašu na dobrú noc od nestlé ryžovo - kukuričnú ktorá sa rozrába s vodou a potom som si všimla,že je tam napísané,že "mliečna"nebude ho bolieť bruško,ked je len kojený ☹ bojím,bojím ☹

siss_sz
3. sep 2011

@tanula84 moj je tiey len kojenz a papal ju tusim... a kedye je od 4.mesiaca 9kojene deti od 6.mesiaca0 tak bz nemalo ho boliet..ale tak ta reakcia, co tu bola spominana, je asi ojedinelaaa... tak neurobila si nijaku blbost... 😉

tanula84
3. sep 2011

@siss_sz ufff,no dúfam,že bude dobre,lebo mu veľmi chutila 😎

adelaida33
3. sep 2011

@wilsonka určite sa chytí, každému to trvá inak, podla toho, čo má zažité... hlavne to nesil, lebo on sa isto vo vnútri cíti potom všelijako, možno aj ako slon v porceláne. na jednej str. hrdo, že je ocino a má krásnu dcérku. no na druhej str. bezradne, lebo jednoducho fakt nevie... ak napr. nemal sestru, sesternice..., s ktorými by dobre vychádzal v detstve, tak nemal kde "okukat" ako sa my ženy, hoci malé, rady hráme... nemal sa to kde "naučiť". a málo mužov je v tomto smere "talentovaných". skús mu skôr íst nenápadne príkladom, aby videl, aké hry má malá rada. hm 😉 .

mis_ka
3. sep 2011

ahojte tak my sme po dvoch dnoch mrkvickovania dnes pridali kalerab, a malemu to strasne chutilo. zjedol tolko, ze potom ani MM nepytal... uz vidim ako ma zapreda za kus masa :D ale tesim sa z toho veru, na to ze len treti den prikrmujeme chlapcek sa tvari akoby zeleninu papal odjakziva 🙂

adelaida33
3. sep 2011

@dadka1010 ja na tvojom mieste, ked doma nevarievate (nejedávate) tekvicu, kupim teraz na zaciatok len cuketu (aj tak je to skoro to isté), lebo je omnoho menšia a dajú sa kúpiť aj fakt malinké, ošúpeš ju, vydlabeš vnútro, a to "telo" nakrájaš na kocky a uvaríš. potom to uprav na požadovanu hustotu... a zmiešaj s čím myslíš... A neskôr bud vyskúšaš tie cudzie - menšie odrody tekvice, napr. hokkaido alebo sa naučíš ju s tvojím mm papať a budeš ju varievať už vo vlastnom 🙂 😉 .
inak, napr. mne probiotika zabrali, tak verím, ze zaberú aj môjmu malému. je to všetko fakt indi-vindi.

dadka1010
3. sep 2011

@siss_sz Veď to že neviem 😅 , kuknem v obchode a niečo vyšpekulujem 😀

dadka1010
3. sep 2011

Tá kaša od Nestlé malému neskutočne chutí, aj keď účinok na noc nemá asi žiadnu 😠 😀 . Môžem mu ju dávať aj každý deň?

mianc
3. sep 2011

@tanula84 nie nebude.. ja ju malej tiež dávam..a musím povedať, že klop klop klop nemali sme žiadne problémy.. priam jej veľmi chutí... 😀

mianc
3. sep 2011

@dadka1010 ja malej kašičku dávam každý deň.. ale ešte nedávame zeleninku, na tú pôjdeme za týždeň.. 🙂 už som zvedavá aká bude reakcia na nové chute.. čo mi drahá slečna na to povie.. 😀

sirinka
3. sep 2011

@dadka1010 mozes hocijaku tekvicu, ja najcastejsie davam cukinky....
a neboj, tie bolesti bruska uz budu postupne ustupovat....

adelaida33
4. sep 2011

@sirinka ahoj, ako presne si malej pripravila mrkvičku na prvý raz?

wilsonka
4. sep 2011

@dadka1010
@mianc
@adelaida33

dik baby🙂

spominala som tu knizku nedavno, tak moje snazenie dopadlo zatial nasledovne:
spim s malou- ona sa kruti ako velka rucicka na hodinkach ale vyspime sa slusne aj tak, mam pocit ze mala na to nie je zvyknuta a ked jej dam cicku tak je v pomykove aj plakat zacala -asi lebo nebolo prenasanie z postielky...neviem a aj sa castejsie teraz budi.
rano som si ju dala do nosica a hrdo na ranajky- samozrejme prevrhla moj pollitrovy caj, tak sme s nosenim na dnes skoncili a teraz sedi na kolenach a kuka co to tukam jednou rukou🙂))

zaciatky su tazke, neviem ci to zvladnem ako tie amazonske zeny, co vsetko s detmi robia na boku...nechapem to.

@adelaida33 ja som davala postruhanu na sklenenom struhadle surovu a bolo o.k.

wilsonka
4. sep 2011

@dadka1010 ja som prerusila tu kasu od nestle moja prva kasa- lebo je presladena strasne tak budem davat len obcas a budem varit daku obycajnu krupicu kukuricnu napr. ale tiez jej strasne chuti- bodaj by nie sak aj ja som si dala co nedojedla🙂

ladytt
4. sep 2011

@adelaida33 No nám prvý krát Dr. povedala, že iba šťavu uvarenú, lebo vraj surovú zeleninu babätká nemôžu, ale dávam už uvarenú mrkvu a rozmixovanú, tak to je najlepšie pre nás, aby neboli velké kúsky,lebo z tých ho napína.

@wilsonka vážne je tá knižka taká dobrá? som už rozmýšľala, či u kúpiť ....

sirinka
4. sep 2011

@adelaida33 normalne som ju uvarila do makka vo vode a popucila na jemnucko vidlickou, ked mas parak a chut, je to lepsie urobit na pare...
surovu zeleninu radsej este nie, lebo viac zatazuje crievka a teraz este nejde o nasytenie dietata, ale o naucenie papania, aby prisli na to, ako tuhu stravu posuvat jazyckom do hrdla a hltat bez napinania...preto nie je dolezite, kolko toho zjedia a ani to, ci z prvej mrkvy vyvarite vitaminy...vsetky dolezite latky este stale dostanu z mliecka...
preto si myslim, ze davat na zaciatok nejaku stavu nema ziadny vacsi vyznam

a robit vsetko s babatkom chce trosku cviku, ide to, je to sice dost narocne...ale niekedy nie je ina moznost 😉

adelaida33
4. sep 2011

@sirinka aha, no fajn 😉 a ako je to s K vit. a D vit.? aké máš ty skúsenosti, kedze si všetky svoje baby dojčila? dokina mi hovorila dávat K do polroka (? - vraj potom už netreba, kedze začneme príkrmy 😕 ) a D pokračujeme (to chápem 😔 ).