icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

nicky655
7. sep 2011

@mianc jaj,som sa zle pozrela,narychlo citam,aj pozeram tv 🙂 my sme zacali minuly piatok,lebo sa mi zdalo ,ze mala dost casto uz pytala mliecko.papame mrkvicku,potom zemiacik,a dneska kombinacia tychto dvoch.to sa ujalo najlepsie. 🙂

ale mam v tom strasny chaos,lebo vsade je nieco ine napisane,cim zacat a pokracovat.asi bude treba zapojit rozum a urobit si podla seba

tanula84
7. sep 2011

@siss_sz ak to môžem poradiť čo sa týka toho športiaku - ja tam mám poskladanú deku tzv patchwork,má to aj za chrbátikov aj pod riťkou,trochu to vyplní ten kočík a malý tam super sedí,vôbec sa mu to nešmýka a má to trochu aj po bokoch,takže ho ani nenakláňa do strán a dobre mi to v tom kočíku "drží" 😎 skús niečo také 😎

tanula84
7. sep 2011

@nicky655 ja som ho začal pred necelým týždňom dokrmovať a dávam mu zatiaľ na obed a na večeru kašu normálne lyžičkou,mäsko sa vraj má po mesiaci od začiatku dokrmovania.budúci týždeň mu chcem skúsim dať aj nejaké ovocia,alebo výživku na olovrant 😉

nicky655
7. sep 2011

@tanula84 asi tie ryzove mliecne co sa predavaju,ci, no ja som to najskor tie nakupila (ked boli v tescu v akcii) a nakoniec som aj tak zacala so zeleninou.

ale aj tak je to blbost. ze ked zacnes so sladkym ze sa na to nauci a ine nebude chciet. ved aj tak je to jedno,dva mesiace ju budes krmit zeleninou ,masom,potom pojdes na sladke a bum,aj tak ti potom ine nemusi chciet.co uz.treba skusat.

mianc
7. sep 2011

@nicky655 ide o to že už bude vedieť ako chutí zelenina a zvykne si na ňu.. lebo ak dáš dieťaťu sladkú chuť ako prvú rýchlo si na ňu zvykne a potom zeleninku ti bude odmietať.. deti sa majú naučiť najskôr na zeleninku a keď to už zvládnu, že ju papajú bez problémov, potom sa zavádza ovocie.. pravdaže sem tam vínimočne mu môžeš dať aj ovocíčko.. 🙂

dadka1010
8. sep 2011

@nicky655 Ja som začala po ukončenom 5 mesiaci, takže už mesiac 😉

fairynika
8. sep 2011

@nicky655 ano a dokaze takto sediet aj pol hodku, pozera duck tv hra sa s hrackami a sedi ja si zatial robim poriadok v byte 🙂

fairynika
8. sep 2011

@mianc napriklad nas drobec dostal najprv ovocie a moc jej to nechutilo, zboznuje zeleninove polievocky 🙂

mianc
8. sep 2011

@fairynika tak to je super, ale asi každé dieťa je v tomto iné.. ale načo riskovať.. 😀

tanula84
8. sep 2011

@nicky655 ja som mu tiež dala najskôr zo dva dni len zeleninu a až potom som mu skúsila dať tú kašičku.a áno presne tie od nestlé na dobrú noc a malý sa priam hádže po lyžičke,tak mu chutí 😀

fairynika
8. sep 2011

@mianc tak to je jasne, no u nas to ovocie nebolo pravidlom, davala som jej ho obcas teraz jednine sladucke co dostava je ryzova kasa s bananikovou prichutou a ta jej chuti moc. a ja odkedy kojim jem cokolady na kila takze sladkeho mliecka ma az az 🙂 no moja doktorka tiez hovorila ze najprv zacat zeleninkou - polievocky atd a potom pridavat kasicky a az neskor olovrant -ovocie mi sme zatial postupili iba k tym polievkam a kasickam a zatial to malinkej uplne staci 🙂

mis_ka
8. sep 2011

@dadka1010 dadi, my sme mali tiez problem s kakanim po zacati prikrmov, supla som malemu slivkovu hippku, do dvoch hodin sa vykakal, skus ak by sa vam to este opakovalo...

wilsonka
8. sep 2011

@sirinka

mne dala dr len vigantol, vit K nie.????

wilsonka
8. sep 2011

@sirinka 🙂 takze tiez velmi nedavas? ja davam vigantol posledny mesiac len ked nesvieti slnko alebo sme nesli na slniecko.

tanula84
8. sep 2011

aaaa zase sme všetko spapali 😀 snád to takto pôjde aj dalej 😀 😀 😀

wilsonka
8. sep 2011

co sa kocika tyka my mame bugaboo a sportak uz chodime v smere jazdy a ked mam sklopenu striesku tak na malu pekne vidim. sedava v strednej polohe, v lahu nechce byt absolutne...akurat ked zaspi( co je malokedy v kociku) ju sklopim do lahu. na jar planujem vymenit za qunny buzz alebo podobny prakticky kocik.

babky my mame doma skakadlo a mala chce stale skakat aj ked tam nie je tak dvyha v lahu hlavku a chce sa posadit alebo ked sedi tak sa chce postavit.
bojim sa ci to nie je skoro koli chrbtici nechavat ju v tom skakadle dlho.

sedime inak s oporou ale predstavte si ze z bruska sa sama na chrbat prevalit nevie. zvlastne

wilsonka
8. sep 2011

inak mame uz aj fusak lodger bunker folklor ruzovy, super vecicka

siss_sz
8. sep 2011

@wilsonka co je to skakdalo? hod foto... 😉

siss_sz
8. sep 2011

pocuvajte...a aky je rozdiel medzi polievockou mrkvovo-petrzlenovou a rozmixovanou mrkvou s petrzlenom? nejak v mnozstve vody? ide im to potom lepsie hrdlom dole, alebo ako... ? 😨

mianc
8. sep 2011

@wilsonka pridáš foto? som zvedavá ako vyzerá.. budem musieť nejaký aj ja vybrať.. 😀

mis_ka
8. sep 2011

@siss_sz ziaden, len kto si to ako nazve 🙂 ja pridavam do mixera k zelenine trochu viac vody v ktorej sa varila, aby to nebolo suche, tak to nazyvam polievockou 🙂

siss_sz
8. sep 2011

@mis_ka aaa, dik...uz som myslela ze je viac RECEPTOV.. haha...

adelaida33
8. sep 2011

čauko baby, všetky ste začínali s príkrmami tak, že ste bábänká mali už rovno v jedálenských stoličkách, či niektoré ich ešte máte na kolene? pýtam sa, lebo my ešte nemáme tú stoličku pre malého. a ako tu čítam, my ešte nemáme ani fusak, cííí 😕 .

asma
8. sep 2011

@adelaida33 ahojjj ja som malu dlho krmila tak ze mala mensi vankus pod hlavou tak sa jej dobre papkalo... ani ja nemam fusak ale kupila som krasny overalik cerveny xiii zak asi fusak ani nebudem. aj taak sa v zi,e uz bude pomaly motkat a bol by cely spinavy?

mianc
8. sep 2011

@adelaida33 xixi.. my stoličku máme ale fusak tiež ešte nie.. 🙂 😅 ale tak hádam tak skoro sneh nenapadne 😀

nicky655
8. sep 2011

@adelaida33 neboj,stihas 🙂 hlavne netreba stresovat,a prilis porovnavat 🙂 my sme stolicku dostali od znamych pri narodeni,takze mame,a fusak mame este taky starsi. ale tak,teoreticky,potrebujem aj fusak,aj take tie mega teple zimne overaly?alebo by stacilo iba nieco z toho? ved ked ma fusak?

nicky655
8. sep 2011

a este. ked sa pekne mala napapa na obed,tak uz jej nemusim dodavat mliecko?nebude jej to chybat?alebo len zapit vodickou?ci ako?

sirinka
8. sep 2011

@wilsonka nie, nedavam...

ladytt
8. sep 2011

@adelaida33 Ani my nemáme stoličku ani fusak, v pohode, zatiaľ kŕmim na kolene, ale asi je praktickejšia stolička len si neviem vybrať....

mis_ka
8. sep 2011

@adelaida33 my sme tiez bez stolicky, krmim v lehatku 🙂