icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

martinkaastefanek
5. aug 2010

@salonka9 no ja som to nevedela, mne len dookola kazdy rozpraval ze to bude pruser ak budem rh- lebo aj moj ma rh-, ale tak uz tomu rozumiem chvala Bohu , ze mame rovnaku skupinu 🙂

salonka9
5. aug 2010

tak ja som dneska napriek pretrvávajúcich nevolnostiach sa prekonala a poumývala okná. Cez víkend máme hody - máme návštevu. Večer ma ešte čaká žehlenie 10-tich práčiek.
A teraz z iného súdka : náš mladší je už štvrtý deň cez obed bez plienok a zatiaľ sa nepocikal. Jupí - vytešujem sa.
O týždeň to vyskúšame z nočným spánkom. Som si povedala, že už ďalšie balenie plienok nekupujem. Ešte máme tak 8 plienok v starom balení.

briketa
5. aug 2010

Salonka, ak nemas susicku, urcite si ju zadovaz. Minimalizuje zehlenie na asi dve percenta z tych sto co robis teraz.
Predstav si kolko casu mozes venovat niecomu uzitocnemu ak nezehlis 🙂.

salonka9
5. aug 2010

Inak čítala som o tej kontaktnej bezplienkovej metóde. A teda neviem si to v normálnej slovenskej rodine predstaviť. Chce to teda veľkú trpezlivosť. Vedela by som si to predstaviť, kde je buď prvé dieťa veľmi veľké - cca 15 rokov, že vie mamku zastúpiť v kuchyni, alebo kde je ešte jedna dospelá osoba (muža nerátam -ten je predsa v práci) - trebárs stará mama.
Čo si spomínam, tak najstarší syn mal od 3.týždňa do 3. mesiaca koliky, potom zúbky, proste furt niečo a to mi aj polievka prihorela, čo stále plakal. Potom som obed teda zo sporáku vždy vypla, ale obed som varila už od rána do nejakej 14:00 hod (aj 6 hodín). No a pri dvoch malých deťoch.....

salonka9
5. aug 2010

@briketa no ja teda žehlím večer, keď deti spia pri televízore - takže z užitočného času mi to neuberie.Ale díky za tip. Normálne nemám toľko práčok, ale to tie dovolenky a tiež som prala aj postelnú bielizeň, tak sa to nejako nakopilo.
Inak v žehlenie neznášam, ale detské veci žehlím rada. To je paradox.

salonka9
5. aug 2010

Rozmýšlala som aj o umývačke riadu, len to tehotenstvo nám škrtlo cez rodinný rozpočet. Za nejaký čas aj tak idem kupovať novú práčku, pred dovolenkou sa mi moja pokazila, tak za pár eur sme narýchlo zohnali túto. Ak rok vydrží, bude dobre a potom zainvestujem. Snáď 🙂

briketa
5. aug 2010

jasne, pomoze vsetko.
bezplienkova je pre niekoho, kto ma na to cas.... a cele dni nemusi nic ine robit. u mna nehrozi. 🙂

prsky
5. aug 2010

s BKM si dovolim nesuhlasit 😀 ked dieta pravidelne prebalujete tak ho pokojne mozete aj v tych pravidelnych intervaloch davat cikat/kakat a ono si na to zvykne a maloco potom konci v plienke 😝

bajlinka_tn
5. aug 2010

tak sa hlásim. bola som u doktora ako som vravela. pozeral ma, aj keď mi to bolo trochu nepríjemné, lebo dnes dosť krvácam. povedal,e že tomu dá ešte posledný týždeň, lebo od minulého týždňa sa ten gestačný vačok zväčšil, aj keď nie nejak veľmi a že je aj nejaký iný vačok vo vnútri... alebo také čosi povedal, tomuto som veľmi nerozumela. zobral mi aj krv, merali opäť beta hcg. podľa toho, čo som počula, malo by sa každé dva dni zdvojnásobovať. ale mne sa zdvojnásobilo za týždeň. aj tak povedal, že je to OK, lebo stúpa. a pri tom, že ja stále krvácam, je to aj tak dobré. vraj ak sa nič významné neudeje, uvidíme sa o týždeň a on povie, či kyretáž alebo materská knižka. som normálne prekvapená. ale aj napriek tomu, je tam mizivá šanca podľa mňa. a krvácanie... tam povedal, že nič... iba čakať a oddychovať.

bajlinka_tn
5. aug 2010

@salonka9 - umývačka riadu je u nás najviac využitý spotrebič v domácnosti 😅

zuzkapu
5. aug 2010

@bajlinka_tn Ahoj bajlinka, si z Trenčína? Pýtam sa, lebo vidím v tvojom mene "tn", tak to bude asi bydlisko. 😅 Ja som tiež skoro Trenčanka. Prajem ti, aby to dobre dopadlo a mohla si sa začať tešiť z tehotenstva. Ak si z TN, k akému lekárovi chodíš? (ak to nie je tajné)

bajlinka_tn
5. aug 2010

@zuzkapu - áno, bývame v trenčíne... chodím k dr. jankovskému, ale tak čerstvo....

bajlinka_tn
5. aug 2010

@zuzkapu a ty si odkiaľ?

zuzkapu
5. aug 2010

Tak Jankovský je asi dobrá voľba, baby ho chvália. Ja chodím k Sámelovi. Tiež som spokojná.

fodorka
5. aug 2010

janap24 drzim palce urcite vsetko dobre bude....
umyvacku riadu by som aj ja brala no nejako nam to teraz nevychadza takze sa zaobideme aj ked do buducnosti planujem kupu na milion percent lebo stravim asi pol dna umyvanim riadu a to sme dvaja dospely a maly....inak srand aze uz nas je tu ako vela 😉

dadaga
5. aug 2010

@bajlinka_tn vidis som vedela,ze to bude ok...drzim palec nech to krvacanie ustane a budes sa citit dobre... zaciatok zly koniec dobry... neboj nist......

veronikapp
5. aug 2010

ahojte...
baby držím vám palce aby dobre bolo- janap24, mirip, bajlinka_tn...
ja od včera zase špiním, hnedý výtok...upratala som celý byt, celé poobedie vláčila malú na rukách a večer bolo zle. Tak asi sa ozaj budem musieť viac šetriť.

veľa ste toho popísali, už si nespomínam čo všetko, len som zaregistrovala, že aké silné nevoľnosti sú pri akom pohlaví...tak pri prvom skoro žiadne a pri druhom neskutočné, a sú obidve baby. Teraz ešte stále žiadne. Len ráno keď si umývam zuby, alebo tiež keď som hladná tak ma zvykne trochu napnúť ale hneď to prejde. Ste ozaj nedočkavé niektoré, keď už v 10tt chcete vedieť pohlavie😀 ja si počkám na sono v 20tt, snáď niečo bude vidieť🙂

@bezaz ako vyzerá tá tabuľka? Môžeš ešte raz napísať, že čo všetko ti treba poslať?

veronikapp
5. aug 2010

k RD a tak podobne...je v Paragrafoch aj téma na to. No sranda čítať, aké sú niektoré ženy premúdrelé a idú kázať druhým. Každý to vníma inak, z pohľadu svojich možností...
môj názor je taký, že aj keď treba šetriť, treba aj zvýšiť pôrodnosť a teda mladé rodiny podporiť. Už nech rozhodnú ako chcú, ale všetky výhody zrušiť a nechať blbých 180-190 eur pre všetkých, či je to cigánka ktorá v živote nerobila a v živote robiť nebude alebo niekto kto 10 rokov pracuje a ďalších 40 pracovať bude...no neviem kto bude rodiť deti 😕 😅
našťastie to neprešlo, aspoň zatiaľ

briketa
6. aug 2010

@prsky
ja som BKM dost nastudovavala, ale ked pol dna prejazdis s detmi v aute (obrazne povedane, lebo tu sa da pohybovat vsade iba autom) nehrozi ze to viem odkontrolovat. A specialne ked onedlho budem mat dve deti v plienke s inym rezimom.
Alebo ked prave robim a nemozem odskocit tam mi to zlyhava uplne. Ja nemozem ani minutovo pravidelne prebalovat, lebo deti sa musia prisposobovat mne, koli praci, nie ja im.

martinkaastefanek
6. aug 2010

Dobre ranko 🙂 dnes mame konecne piatok a caka nas vikend, uz aby bolo 17:00hod a padam z prace 😵

dendy1
6. aug 2010

@briketa súhlasíííím, sušička je môj najoblúbenejší spotrebič v domácnosti 😀 Už prežehlím pre dobrý pocit len košele, a nič viac. Skvelá pomoc v domácnosti pre ženu. A hlavne tie detské zamatové vecičky sú tak krásne nadýchané a mäkučké. a za hodinu po opratí už aj suché 🙂

bezaz
6. aug 2010

@briketa susicku mame aj my, milujem ju 😀 nehovorim o umyvacke 😵 u nas to bola nevyhnutnost aj koli plesnivejucim stenam 😅
@veronikapp do tabulky si prosim prezyvka, vek, bydlisko, termin, tip na pohlavie, mena 😉
@briketa k BKM, ako som uz pisala, ja som nic take nechcela robit a u nas to vyplynulo uplne automaticky.. o tom case investovanom do dietata.. podla mna som ho hlavne usetrila, pretoze umyvat oserkane dieta, osetrovat zaparenu pokozku, nehovoriac o prepierani a rieseni prekakanych veci, ninka od 8. mesiaca pekne chodila na nocnik, odvtedy v podstate mala mozno 10-12 nehod.. okrem toho bola take narocne dieta, ze som sa jej musela venovat 20 hodin denne, lebo vobec nespala, tak tych par minut denne, co som ju podrzala nad lavorikom, ked este nevedela sediet..
ale samozrejme je to volba kazdej matky, tak ako latkovky, nosenie, vylucne dojcenie, atd 😉

andiekens
6. aug 2010

baby, tak ja som sa vcera pytala mojej gyndosky na ten test pohlavia, tak sa zasmiala, ze skoda penazi, ze pridem 12tt na 3D a velmi dobre sa popozera, ze co to bude 🙂 tak som zvedava a este ma celkom potesila tym, ze si mysli ze to bude dievcatko 😵 tak ja nejak odstupujem od tych genetickych testov. aj ked sa este skusim spytat mojej tetusky, ktora robi v labaku, ci to tiez nerobia a ci by mi to nevedela spravit incognito..aj ked si skor myslim, ze nie. ja viem, ze je to aj tak jedno..ale ja by som taaak straaasne chcela dievcatkoo, ze az sa bojim, ze budem trosku sklamana, ked to bude chlapec .. 🙂

prsky
6. aug 2010

@briketa moja skusenost s BKM je podobna ako bezazina. podla mna sa to zda byt narocne maminam, ktore si o tom citali, ale to nevyskusali 😉

euphoria
6. aug 2010

@briketa
ty stihas pri dvoch malych detoch aj pracovat?

euphoria
6. aug 2010

@briketa
@dendy1
Tiez na susicku nedam dopustit.Mam ju necely rok a som z nej uplne nadsena..Vsetko je krasne makkucke,vonave..Este keby som tie kosele nemusela zehlit..

andiekens
6. aug 2010

@euphoria no moja rocna skusenost zo susickou ma bohuzial presvedcila o tom, ze veci mam skor znicene a maju viac zmolkov. neskor som ju pouzivala len na nohavice, ked bolo zle pocasie.. 😒

euphoria
6. aug 2010

@andiekens
Asi vela zavisi od kvality susicky a zrejme aj od kvality oblecenia(par kuskov sa mi zrazilo) .Ja som si vybrala miele a som maximalne spokojna..

andrea142
6. aug 2010

no ja susičku nemám ale zatiaľ mi nechýba. keď som teraz na materskej tak ani tak veľa vecí nemám na žehlenie. zvyknem žehliť hneď ako periem a to je iba jeden košík. našťastie manžel nemá takú robotu ,žeby potreboval košele ,lebo to strašne nerada žehlím 😀

o tej BKM počujem prvý krát. no neviem. ja som malú začala odúčať cca. pred mesiacom a už len párkrát sa stane že, zabudne a pociká sa. hoci na obed ešte dávam plienku ale už ju má suchú. a už aj večerná nie je taká plná ako bývala. tak za jeden deň minieme jednu plienku..

dendy1
6. aug 2010

@euphoria mne sa " skrátili " mužove pracovné tričká - nejaká čína, ale to nerátam za škodu, možno sa sprali už pri praní, išli totiž na vyššej teplote - boli do oleja. A je pravda, že asi záleží aj od typu sušičky, lebo táto 2voj ročná suší o dosť lepšie ako tá stará 😉 Ak dám košele na ten "čisto košelový program" tak ich nemusím žehliť.
Ale nemávam ich tak veľa naraz, tak sa sušia spolu s inou bielizňou🙂 A rozhodne odporúčam, tomu kto zvažuje či kúpiť- áno.