icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mailinka
12. sep 2011

@siss_sz presne ako @sirinka pise,neskutocny bordel sa pod to dostane,ale inak fajn vec,len ja som to pouzivala az od roka a davala som take mini veci z toho prec aby mi to mala nedavala do pusy,teraz sa s tym velmirada hra moja 2,5 rocna dcera.
cize ma to aj plusy aj minusy,zalezi,ktore u teba prevazia 🙂

dadka1010
12. sep 2011

@siss_sz Tak si mi tú otázku vyfúkla 😀 . Aj ja si už dlho nad nimi brúsim zuby, tiež mi z deky rýchlo zlezie, pár krát hodil čelo na podlahu 😅 , ale neplakal, ale myslím, že ho to bolelo, mal tam potom červené. Práve preto si myslím, že či do toho investovať 😕 , lebo ak začne loziť, tak je to zbytočné. V dome máme aj podlahové kúrenie, síce pôjde len keď sa bude kúriť, ale tak v lete už bude chodiť. Ja som našla tu http://www.penove-puzzle.sk/?penove-koberce-max... a tieto sú podstatne drahšie, takže díky za tip 😉

sirinka
12. sep 2011

@siss_sz este som nevidela dieta, ktore by bolo ochotne akceptovat, ze bude lozit iba po puzlach 😉 takze na toto sa nespoliehaj a to ostatne je skutocne najlepsie si to osobne pozriet a omakat o aky material ide...

adelaida33
12. sep 2011

v domoch to máte iné... aj ked sused pod nami chodi domov len spat a v zime nekuri, takze to odspodu tiez v zime nebude expresne vyhrievané... zatial malému dávam izolačnú (piknikovu) deku a na nu bud tenky letny paplon alebo este jednu taku hrubsiu deku, tlmí to jeho pretáčacie boliestky a na druhej str. môze aj tak postupne zistovat, ze zem je tvrda... 😝

tinav
12. sep 2011

@siss_sz ja mám penové puzle a na nich mám ešte aj paplón no malá sa začal plaziť a otáčať a tak málokedy zostane na nich. Sirinka má pravdu v tom že sa tam ukladá špina a prach, ja umývam podlahu každý deň, no niekedy aj 2 krát lebo malý všetko olizuje.

sisamato
12. sep 2011

@dadka1010 ahoj, nebude to siesta choroba ked sa tak vyhaza po tej horucke?

sisamato
12. sep 2011

Mojmu sa to penozve puzze uz teraz strasne paci, kupii sme pred rokom z Tesca, vzor africke zvierata, may si na tom vegeti na brusku a Simku som aspon naucia aj africke zvierata pomenovat... 🙂

sisamato
12. sep 2011

baby sory, nejde mi pisat l...

siss_sz
12. sep 2011

vdaka!!!
tak no, ked schvali manzel, kupime... do takej prtavej izby to bude totiz akurat..len ozaj ten bordel pod tym..uz teraz sa tesim 🙄

ladytt
12. sep 2011

Tak už máme za sebou aj ochutnanie čokolady ☹ nestihla som sa ani otočiť a svokruška už Timkovi dávala zmrzlinkový kornútok do úst a z neho pekne vytekala priamo do ústočiek roztopená čokoláda..... tak ja sa snažím, aby pekne papal to, čo má a on už v 6.mesiacoch čokoládu... no hádam mu to neublíži 😒 či?

sirinka
12. sep 2011

@ladytt neboj, neublizi...ale ty ubliz svokre 😕

mis_ka
13. sep 2011

@adelaida33 @sirinka vyberanie karpiniek ho neboli, len je to neprijemne, co chapem, aj ja idem radsej k zubarovi ako k ocnej 🙂 skusila som vecer to materske mliecko, rano karpinky mal, ale menej, teraz neviem ci si to nahovaram alebo to fakt pomohlo 🙂) v kazdom pripade kvapnej aj dnes, dakujem!
inac noc sme mali hroznu, vecer mal trosku zvysenu teplotku a hore bol snad kazdu hodinu, uz som ho ani neprekladala do postielky, spal s nami... teraz uz teplotka neni chvalabohu, ale ani ziaden zub nevykukol, prehladavam mu pusu furt chudacikovi :D

ladytt
13. sep 2011

@mis_ka Aj nám najviac pomáhalo nakvapkať MM do očka 🙂

adelaida33
13. sep 2011

@ladytt no "super" 🙄 , vidím, ze nie sme s mianc samé so "spolahlivými" svokrami, čo sa týka stravovania dojčiat... vraj teraz uz zmrzku robia inak a nie za pomoci vajec ako predtym, azda ta troška mu neublizila 😉 .

adelaida33
13. sep 2011

@mis_ka moj ma v puse viditelne "čiaročky", kde mu vyjdu zubky, ale este sa mu stale uplne neprerezali, tak tiez je taky všelijaky, hlavne stale iný. cez den pospi teraz zvyčajne normalne a v noci tak striedavo, tiez spi posledne dva-tri tyzdne len s nami, lebo ho nevladzem hore-dole prekladat... ale tak niekedy chce za noc pocuckat aj 6x, inokedy normalne len 2-3x. ale aspon ho uz pred nočnym spinkanim nemusim hojdinkat a cez den aspon na 1 spinkanie ho ukočíkujem, tak sa to aspon trosku dorovnava, lebo ja stale tazsi, tak by som uz nevladala... uvidis MM postupne vsetko vyčisti a zminimalizuje tie "guličky" 😉 . sem-tam este budu, ale očko nebude ani červene ani zužene, budu také, čo sa vytisnu na kraj ako karpiny a bude to uplne v norme.

ladytt
13. sep 2011

@adelaida33 Najhoršie, že som si doteraz myslela, že sa na ňu môžem spoľahnúť .... no horšie než tá zmrzlina bola asi tá čokoláda, čo bola vnútri kornútku, celé ústa od nej mal :(

adelaida33
13. sep 2011

@ladytt hm, azda to bolo malinké množstvo, čo spapal 😒 a tvoje MM mu pomôze sa znova prečistit. neboj sa, naozaj. ale tak také sklamanie poznam aj ja... myslim, ze pred 30-40r. vdaka rozbehnutému biznisu s UM a vtedajšími poznatkami o ľudskom tele a zvlášť telíčku dojčiat, bolo do našich "mám" vtlkané, že "nedojčiť je normálne" a nebolo im vysvetlené, že by to malo byt len vychodisko pri vážnej zdrav. núdzi... a rovnako, ze stravovanie dojčiat nemusí byt upravené, ale rovno môzu papať stravu dospelých 😲 😔 .

fugu77
13. sep 2011

@sirinka v najnovsej mamine som citala ze bielok. Tak ja som uz z toho fakt jelen.

wilsonka
13. sep 2011

@siss_sz ja mam na nich hraciu deku a druhe mam pod skakadlom aby nebola zimka na nozky od zeme.
myslim ze udrzba je o.k.- povysavam a obcas osprchujem.

nicky655
13. sep 2011

baby,a kolkokrat denne prikrmujete?ci iba raz na obed? prip.odkedy mozem zacat davat aj castejsie?napr.tu mliecnu kasicku na olovrant by som jej chcela davat?alebo radsej nie?

s tym stravovanim je to hrozne-vsade je napisane nieco ine 😠 nechapem z toho normalne!

fugu77
13. sep 2011

@sirinka tiez som bola prekvapena, lebo o zltku som vedela...ty si mi to potvrdila a tu zrazu buuuuum a oni chcu zacat z inej strany. Ja vsak idem na zltok. Vdaka

fugu77
13. sep 2011

@nicky655 prikrmujem 2x. Jedno ovocne jedlo so susienkou, piskotkou a jedno zeleninove alebo masovo zeleninove. Nahradila som uz nimi uplne dve mliecne davky. Okrem toho potom papa4x po180ml mliecka.

sirinka
13. sep 2011

@nicky655 ja prikrmujem jeden krat na obed....pripadne ak na obed zje velmi malicko, skusim dat aj neskor to iste...
po mesiaci pridame ovocnu desiatu a k obedu masko...
mliecne kase su komercna vec...dietatko ich nepotrebuje, castokrat zbytocne zatazuju bruska drobcekov...
ked vyslovene chces kasicku skusit, tak skus domacu, zo spaldy, pohanky alebo ryze....z vlastnym materskym mliekom...

fugu77
13. sep 2011

@nicky655 a kasicku pokojne na olovrant alebo desiatu daj. Aj ja by som dala keby mala bola ochotna kasu papat. Opat vsak musim vyskusat

tanula84
13. sep 2011

@sirinka a ako sa robia také kašičky?lebo ja dávam tie kupované,ale v poslednom čase ( asi posledné 3 razy ) mu veru veľmi nebrali,tak by som mu skúsila aj nejakú "domácu" dakujem 😎

fugu77
13. sep 2011

Dvievcata, zajtra ideme do poradne. Aj ked verim,ze sa mi podari lekarku presvedcit aby malu neockovala potrebujem sa pripravit na situaciu ze ju zaockuje. Aku preventivu ste svojim drobcom robili? Obkladiky, paralen?.... Alebo nieco ine? PROSIM PORADTE mi.

sirinka
13. sep 2011

@tanula84 Ryžová kaša s ovocím
1 pohár ryže, 3PL mlieka, troška oleja, marhule (iné ovocie)
Ryžu umyjeme a uvaríme vo vode. Keď je mäkká premiešame necháme trochu odstáť. Potom primiešame mlieko a marhule. Vyšľaháme na kašu. Môžeme podávať teplé ako hlavné jedlo alebo studené ako múčnik. Môžeme kašu dať do studenou vodou vypláchnutej pudingovej formy, necháme vychladnúť, vyklopíme a ozdobíme ešte ovocím.

Kaša z prosa s ovocím
1 šálka prosa, 3šálky vody, 1šálka roztlačeného ovocia
Proso zalejeme studenou vodou a varíme skoro do rozvarenia. Do šľahača dáme uvarené proso s ovocím a vyšľaháme na kašu. Na tanieri ešte ozdobíme ovocím. Miesto prosa môžeme použiť krupicu alebo kukuričnú krupicu

Kaša z ovsených vločiek s ovocím
½ šálky ovsených vločiek, voda, ½ šálky mlieka, 1PL oleja, 1 šálka marhúľ
Do vriacej vody s mliekom vsypeme za stáleho miešania vločky. Varíme na prudkom ohni cca1min a ešte cca 3minúty dovaríme na miernom ohni. Pridáme olej, ovocie, premiešame.
http://www.maminkam.cz/domaci-ryzova-kase
Pohánková kaša

3/4 dl pohánky prepláchneme a namočíme do rovnakého množstva vody minimálne na tri hodiny, najlepšie do rána. Potom ju rozmixujeme na jemnú kašu, do ktorej pridáme postrúhané jablko a pretlačený banán. Vzniknú tak asi 2,5 až 3 dl kaše. Takto pripravená pohánková kaša má svojskú chuť, ale je veľmi dobrá.

Špaldová kaša so strúhaným jablkom ("Habermus")
200 ml vody, 3 PL špaldové vločky, 2 PL špaldovej krupice, 1 strúhané jablko.

Vločky, krupicu a strúhané jablko dáme do studenej vody a dobre zmiešame, môžeme pridať 1 - 2 čl prírodného cukru, niekoľko minút varíme, potom necháme 5 minút stáť na vypnutej doske. Hotovú kašu môžeme ochutiť zmesou mletej škorice, muškátového orechu a klinčekov (v pomere 4:2:1).

Alternatíva: strúhané jablko môžeme vynechať.

tanula84
13. sep 2011

@sirinka dakujem 😉

sirinka
13. sep 2011

@fugu77 homeopaticky komplex thuya occidentalis 9CH den-dva pred ockovanim, pocas ockovania aj po ockovani rozpustit vo vodicke 5 guliciek a plastovou lyzickou podavat v priebehu dna...
ziadne paraleny, znizuje to ucinok ockovania, znizovanie teploty brani organizmu nastartovat spravne imunitnu odpoved organizmu...
http://www.celostnimedicina.cz/paracetamol-muze...