Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@wilsonka tak to je dobrý brutál 😒 . držím palce, nech to malinkú zdaleka obíde! a tebe skoré uzdravenie, aby si mala dost síl!
@mianc aj u nás to bolo v rodine, dôležité je aby to malinka nosila a aby si jej to z lútosti nedávala dole - ona to nevníma ako niečo zlé to len mi dospelý a hlavne maminky to tak berieme, malinkej sa to určite upraví 🙂 , hlavne sa drž a ani sa nenazdáš a bude to dobre a neboj sa malej nič neubehne ešte bude šantiť až až...., držím vám silno palce 🙂 🙂
@angela1 ďakujeme! 🙂 snaď áno.. však jej to nechávam, len toľko keď prebaľujem jej to dávam dole alebo pred spaním keď prezliekam do pyžamka, ale inak to má stále na sebe.. a pravdaže keď ideme kupkať.. to nám povolil aj doktor.. xixi.. by človek povedal, že vtom nohu nevystre a čuduj sa.. ona to dokáže.. niekedy si myslím, že ta moja baba aj šnúru asi dokáže.. 😀 😀 😀 😀 😀
@mianc juj tak si viem predstaviť, nič moc, ale neboj všetko dobre dopadne a radšej teraz to dať do "poriadku" ako potomneskor, keby sato zanedbalo...mojej kamarátky maličká mala tie remienky tiež a teraz má rok a pekne sa jej to upravilo..vobec nie je nič vidieť, pekne behá a tak..všetko je Ok.. 😉
..dnes sme boli na kontrole a ako tak malého ráno prebalujem, tak mal červené fliačky po celom brušku, na krku, na tvári..no super hovorím si ešte toto nám chýbalo..ale doktorka že je to z antibiotík, bral ich dva dni, tak sme ich už vysadili...horučku už nemal, tak vravela, že má nejakú reakciu kožnú...tak dala tekutý puder a natierameee.. dufajme, že to prejde...a bude už Ok 😒 ..
@nicky655 hej povedal, že ok, len ten jeden klbik, že hraničny.. ale myslel si že sa to samo do toho 6. mesiačika upraví.. on sám mi povedal, že to zle nie je.. ale ani dobré.. že v niektorých polohách je to OK a v iných je voľný.. vraj keby sa urobil rontgen tak by záležalo v ktorej polohe by bolo, možno by to ukazalo OK alebo že je voľny.. tak pre istotu dal.. sono ma výhodu v tom, že to vidno v pohybe.. :-/ takže buď je to výhoda alebo nevýhoda.. ale už to beriem tak že teraz si to odnosíme a nech máme kľudné svedomie, že sme nič nezanedbali.. ale doktor povedal, že tiež to mohol dať už skôr, len myslel že sa to upraví, keď to vyslovene zle nebolo.. 😔
tak my uz mame ortopeda uzavreteho, zase nam nezabudol pripomenut, ze v ziadnom pripade nepouzivat chodulku... 🙂
a janulka sa uz dava pekne na styri, ale ruckami sa stale odraza dozadu, uz sa dostane takto hocikam... 😀
my už sa plazíme jedna radosť musím dávať pozor na všetko čo visí aby to na seba nestiahol. No najnovšie sa postaví na 4 a nevie čo ďalej tak sa na mieste pohupuje dopredu a dozadu starší syn má z toho riadnu srandu. Z nášho Matyáša máme teraz domáci mop tým plazením všetko vyutiera 😀 😀 😀 .
@dadka1010 ano, klarku som davala obcas, ale potom som sa uvedomila a vyhodila som ju.... 😉 magdulka sa naucila chodit sama o jeden mesiac neskor ako klarka, ale nemyslim si, ze v tom mala prsty chodulka...
je to uplne zbytocna vec, zaberajuca miesto a pokial nemas 100% dokaz, ze skutocne nie je zdraviu skodliva....tak sa pytam NACO take nieco kupovat? 😉 to je moj nazor...
@sirinka Ja mám tiež tento názor ako Ty, my sme 4 súrodenci a ani jeden nechodil v chodúľke a vraj sme aj dosť skoro začali chodiť sami. Len všetci dookola ma nahovárajú, že už dávajú deti vo veku môjho drobca do chodáka, že načo čakám a blbosti. Podľa mňa je dosť skoro zaťažovať mu nožičky, aj keď sa mi už na ne stavia. Veď ešte ani sedieť nevie sám 😉
@dadka1010 tak sa ich opytaj, ked oni tebe odporucaju postavit dieta za pomoci chodaku na nohy skor, ako to same dokaze, preco oni nechodia uz teraz za pomoci stareckej palicky, pripadne invalidneho vozika, ked ich to aj tak mozno neskor caka...naco preboha cakaju??? nevsimaj si ich, pripadne im rovno povedz, nech si take stupidity nechaju pre seba a svojich potomkov...
tak a dnes uz mame aj my pol rocka 🙂
Čauko maminky 🙂 , u ortopedičky sme ukončení, máme klbiky ok, a dokonca už aj obe jadierka, aj ked ten ľavy ešte nie je sto%ný, ale tak vravela, že už nás nechce a nepotrebuje vidieť 😝 . Dnes sme sa zasa nalietali po obchodoch, no väčšiu skriňu než máme, sme nenašli..., nakoniec sme sa rozhodli, že skúsim opät prekutrať všetky skrine, čo doma máme, či v nich predsa len máme všetko, čo potrebujeme, či náhodou nie aj "čosi" navyše... a tým by sa predsa len uvoľnilo miesto a mohla som normálne nadalej ukladať veci..., lebo niekedy už fakt len čarujem, aby som všetko kamsi popchala... Ešte som len 2 skrine prešla a už kopec vecí určených na vyhadzov... no uvidíme, kam sa dopracujem 😀 . Príkrm som na dnes nechala tak, začnem najskôr zajtra, aj tak sa odporúča začat, ked má maminka dostatok času a nie je v zhone... ved jeden-dva-tri dni hore-dole, nie? Neprekáža predsa, že nezačnem s malým papať príkrmy už dnes, aj ked máme presne dnes 6 mesiacov, hm?
a k tomu chodáku... hm... moja svokra mi hovorí pred pár dnami, že uz nevládze malého nosiť na rukách (nikto jej to nekázal, ale tak, chudina, snaží sa mi ukázať, aká je skvelá babka) a že ako dobre, že už ho o chvíľu dáme do chodáka, že ona znesie dole ten starý (asi 20ročný 😕 ) z povaly a utrie ho, aby bol nachystaný... 😲
Niečo k téme chodítok http://baby-web.topky.sk/Otazky/q103-Mam-sedemm...
Ako to, že vás všetkých posielajú na vyšetrenie kĺbikov a nás nič? My sme boli iba 2 krát- v troch týždňoch a troch mesiacoch.....???
@ladytt my sme boli v 4 týždnoch a potom v 3,5 mesiaci. vtedy dokina povedala, že klbiky su ok, takze uz nas nemusi vidiet, ale ze jadierka este nemá. tak povedala, ze to nechá na mna, ale bolo by dobré, príst sa ukázat okolo polroka, aby ho skontrolovala pre istotu este raz. takze dnes to bolo len dobrovolne 😉 .
@adelaida33 Aha nám nič také nepovedali, díky za informáciu.... popýtam sa pediatričky, či máme ísť.
@ladytt niet zač 😉 , ale myslím, že pediatrička s tým nič nemá, to všetko si organizuje a diriguje ortopéd, takze, podla mna, skús sa skôr nakontaktovať na toho dr. u ktorého ste uz 2x boli, že chceš prísť dať skontrolovať jadierka..., ale tak zas je možné aj to, ze uz na tej druhej kontrole tvoj malý jadierka vyvinuté mal, tak preto vám uz neodporúčali dôjsť, hm?
@adelaida33 vtipna svokra...nechaj ju to urobit a potom sa jej opytaj, komu to chce darovat?
@sirinka ále 🙂 , som jej povedala, že ja chodáky neuznávam, že počkám, kým bude vedieť sám chodiť, tak na mňa pozerala ako na pohana... ale to nič, minule mi vraví, že už ho môžem dávať sadať, že len vankušom ho podoprieť treba, tak ja vravím, že to nemá pre mna zmysel, že mi to nič nerieši a že počkám, kym mu vankuš nebude treba a sadne si sám, kedy bude chcieť... tak to už krútila hlavou, aká som drzá, nevychovaná a nenechávam si nič poradiť... veru, vtipna je tá moja svokra... 😀
@adelaida33 to vôbec nevadí, kedy začneš..ja mám kamarátku a tá začala až v 8 mesiacoch a všetko ok.. inak doktori odporúčaju začať s prikrmami buď v tom polročku alebo ako aj dieťatku prestane postačovať mliečko, tak niektoré maminky dávajú skôr a iné zasa neskôr ako je polrok.. 😕
@adelaida33 vtipná a vydarená.. 😀 😀 😀 😀

@wilsonka ooo preboha, to je sila...