Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@briketa no pekne...neviem či mám rozpisovať ako sa stravujem, ale radšej to len zhrniem. Jem iba celozrnné pečivo, naňho nejakú nátierku- rybaciu, tvarohovú, bryndzovú, syrovú, vajíčkovú- robím si sama, nekupujem hotové...jem veľa ovocia, hlavne jablká, a tiež zeleninu, paradajky fakt na kilá- to musím mať. Jem mäso, nie každý deň, hlavne kuracinu ale aj bravčové- manžel má rád...snažím sa dusené, niekedy pečené, minimálne smažené. Nejem sladké...ale občas zhreším, veď som len človek, aj nanuk si dám teraz v horúčavách...každý deň mám probio jogurt, alebo Acidko alebo niečo také. Večere nemám varené, to väčšinou tiež len pečivo a zeleninu k tomu. Občas si urobím miešaný šalát. Oriešky som ešte teraz nejedla...a mám tiež rada sušené ovocie, v tehu hlavne marhule- bohaté na železo. Negatívum je, že všetko kupujem v obchode, nemám záhradu. A ryby jem málo, kvôli tomu humusu čo majú v sebe. To ozaj kúpim len na pomazánku občas. Som sa rozpísala, sorry 😅
inak dobre že spomínate...čo to je miso polievka?
ešte k tým orechom ma napadlo, že kdesi som čítala, že sa nemajú, lebo je to alergén a tým sa treba vyhýbať už v tehu...čo vy na to?
dievcata vidim,ze sa bavite o vitaminoch.... ja som pri davidovi brala len do 4teho mesiaca-co bola akurat zima a ked prisla jar,leto tak som stale jedla salaty,ryby, chude masko,ryzu,vela vela ovocia...doslova som bola zavisla na pomarancoch a olivach- litrovy pohar oliv sme kupovali kazdy tyzden 😀 😀 😀
a teraz je to rovnako,salaty jem na obed denne, niekedy s masom ale vacsinou len zeleninu... ovocia tiez na kila....
zatial vitaminy neberiem,ale kys.listovu si urcite kupim a na zimu,ked nebude cerstve ovocie aj calibrum 😉
a tiez som nazoru ze vaha nema ziaden suvis s vitaminmi...
inak, nebyvalo vam po tych vitaminoch tazko? Mne z nich teda bolo desne. Potom som to zacala bravat len ob den ci aj menej ale vzdy v ten den co som si tabletu dala - Maternu, tak mi bolo priserne zle. No neviem. Jasne, ze velkost plodu je dana predovsetkym geneticky, ale zaujal ma ten nazor lekarky vtedy, aj ked som to v danom momente nebrala v uvahu a uzivala do konca tehu. To a az tak s odstupom casu som si povedala, ze co ak na to nie co je. Mam mladu lekarku, cakala by som nazor, ze netreba umele vitaminy skor od starsej. Ostatne, preco by odhovarali lekari od nakupu vitaminov? Ved bezne propaguju lieky urcitej farma firmy, ide to ruka v ruke - lekar - farmaceuticka spolocnost,maju z toho profity obe strany.
Miso polievka je druh rybacej polievky, je sa hlavne v Azii.
Dievcata, syna musim zobrat na gymnastiku, opustim vas. My sme devat hodin dozadu. Teraz je 12:40 obed.
Syn robi gymnastiku a plavanie, tak nech sa snazi. Malu beriem so sebou, ved ju neuviazem o stlp 🙂. Dnes rano mi bolo dobre zle, ale uz sa to ustalilo.
aha, už som prečítala spiatočne ešte raz, že čo to je miso polievka...
po vitamínoch mi nebolo nejak ťažko, ale teraz pri treťom ma zapeká...takže idem vymeniť Calibrum za čistú listovku, ale od 4. mesiaca zase skúsim Calibrum.
@briketa tak pekný deň, tiež som robila gymnastiku, pekná drina, hlavne že ho to baví 😉
inak teraz mi zatiaľ vôbec nie je zle...občas ma len napne, ale hneď to prejde.
@briketa no mi hovor. Ja tu od rana bojujem, nastastie dnes je muz doma, ale akurat sa chystam so synom do postele, tak to bude parada - staci ze sa pohupuje na posteli a mne prichadza blbo. ☹ Desim sa buduceho tyzdna, ked ostanem s malym cely den sama, ako ja sa mu budem venovat s takym zaludkom to netusim.
Baby, prajem krasnu nocku, lucim sa aj ja, caka ma to uspavanie rozkokoseneho dietata. Muz je dnes chudak KO, cely den sa s nim napriek tomu hral a ja som tu zufala, tak sa to teraz obracia. Idem na to. Pa
@jabadaba no u mna to bolo skoro 30kg navrch,ktore boli sposobene vysokym tlakom, neskoro diagnostikovanou preeklampsiou, s tym suvisiace totalne opuchy-cela som bola naliata vodou... nakoniec som skoncila aj v nemocnici...a od 25tt ma strasili,ze nevedia ci maleho uplne donosim a aby som bola v max. klude a v podstate len v posteli,aby som ho teda donosila...
ahojte no mne bolo dneska velmi zle nejako od rana som zrala ako taka svinka neviem co som mala dneska a naveceru som to zavrsila kyslimi uhorkami ale tie mi veru dobre spravili 😀 horzne tieto chute ma zabiju....juj baby uz sa tak tesim 30n aporadnu..ozja dneska mi kamoska vravelaz eexistuej taky ako tehu test ale ze je to test ci bude chôacek alebo dievcatko vraj to sotji v lekrani do 5eur a da sa to spravit vraj od 10alebo 12tt..viete o tom ja som to est enepocula..a vraj je to presne na 99%
ahojte baby, nemate niektora problem so spinenim? resp. nasadili vam Duphaston? spinim este len 2 den, tmavohneda krv a nie je jej vela, vymenim max 2 intimky za cely den, ale pri prvom tehu som to nemala 😕 v utorok mam ist k Dr.
@fodorka jj, bavili sme sa tu uz o tom teste.. presnost uvadza vyrobcom je vraj 90% no ta realna je zrejme ina.. ono to hodnotenie toho testu je tiez subjektivne. pozri si nejake video na youtube, zadaj tam intelligender. bola tu aj taka tema ohladom toho testu. no v kazdom pripade cena toho cestu a pravdedobnost sa celkom nezhoduju. v kazdom pripade za 71 eur ti v genetone urcia pohlavie z krvi na 99,5%. takze je to dost na zvazenie, ked uz naozaj chces vediet 😵
@briketa k BKM - zalezi aku mas pracu, resp. ci sa pocas nej staras o deti sama, alebo ti ich strazi niekto iny. ak pracujes a zaroven stihas deti, tak sa netreba hrat na dokonale BKM, ale proste v intervaloch, v ktorych stihas, davat na nocnik + signal (napr. šššš, aaaa, ciki ciki a pod) dieta si to spoji a casom sa na signal vycikaju (ak prave necikalo, ale aj ak cikalo, tak sa im podari aspon kvapku vytlacit 🙂 ). idealne by bolo, najst si zo 3 dni na nacvik a pocas nich sa 1.zorientovat ako casto asi dieta cika/kaka (to ti pomoze zo zaciatku urobit si predstavu, ako casto ho treba nad nocnikom podrzat - ale meni sa to s vyvijajucou sa traviacou sustavou) 2. naucit ho, ze bude moct vykonavat potrebu aj do nocnika. Pre mna bolo zo zaciatku hlavne podstatne, ze si dcerka ani nestihla poriadne zvyknut kakat si pod seba. A taketo "nekoser BKM" je aj dobry predtrening na odplienkovanie. inak ked sa zacne darit, je to dost chytlava zalezitost, aj ked su aj dni, ked sa nedari. mne sa najviac osvedcilo dat na intuiciu - neviem preco, ale fakt to funguje - niekedy ma proste chyti pocit, ze mala potrebuje a zvacsa sa naozaj vycika.
@martinex si si tiež musela užiť svoje...
@fodorka počula som o takom teste, ale tomu neverím...podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze, ale tak zo srandy prečo nie 🙂
@meusicka už nás je viac s takým problémom...mne lekár nepredpísal nič
som stále hladná, keď sa nenajem, napína ma na zvracanie, je mi na odpadnutie a trasú sa mi ruky 😝
@mirinka7 ja som tiez prvy krat tehu a tiez mam zo vsetkeho strach, teraz najnovsie sa bojim ci sme s malym ok, lebo mi vobec nic nie je , na kontrolu mame ist az 26.8. tak neviem ci to vydrzim...
mne tiez lekar ponukal tu moznost zistit si pohlavie dietatka , ale 80EUR?? no neviem , mam slubeny ten test intelliger od draheho, tak ho mozno skusim, este sa musim po neho dostat...kde sa da objednat?
@martinkaastefanek neboj sa, mne tiez vobec nic nie je, mam normalne chut jest aj vsetko, ziadne nevolnosti, nic, akoby som ani tehotna nebola a bola som v stredu u Dr., vsetko bolo ok, srdiecko bije. Takze sa neboj, nie kazdej je zle. Ja som za cely cas zvracala len 2x, na zaciatku druheho mesiaca.
@mirinka7 ja som nezvracala vobec, jedine priznaky ktore som mala boli ze sa mi nalievali prsia a bola som viac unavena, teraz mi uz ale vobec nic nie je , bola som na kontrole 30.7.tiez bolo vsetko ok,rdiecko bilo, brali mi krv , uz mam aj tehotensku knizku, mame s mojim rovnaku krvnu skupinu 0rh- vraj je to ok, a tiez vysledky testov su vraj perfektne,mam vraj vyvazenu stravu , nemusim sa dopovat ziadnymi vitaminmi, tak som bola taka spokojna , no predvcerom som mala divne krce a odvtedy mi nie je absolutne nic..
@martinkaastefanek mna jedine trosku bolia prsia, ale to pretrvava uz od ovulacie. Dnes ma trosku picha pri vajecniku, ale myslim, ze taketo tazkosti a ked sem tam nieco zaboli, ze je to ok. Ved sa tam predsa nieco deje 🙂 Inak raz som pisala do jednej poradne a tam mi poradili, ze prvym signalom, ak nieco nie je v poriadku s babatkom je klesajuca bazalna teplota. Neviem, ako si na tom s meranim BT, ci si predtym merala alebo nie, ja som merala a teraz si to viem porovnat a ked je stale vysoka tak sa nebojim. A navyse, keby sa s nim nieco dialo, tak by si mozno krvacala, neviem..ale nemyslime na zle, lebo vsetko je urcite ok!!! ja navstevujem jednu stranku, kde pisu priebeh kazdeho tyzdna a dokonca aj slabe bolesti a mliecny vytok su vraj normalne v tychto tyzdnoch. Tu je ta stranka:http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=1. Inak, ked tak pozeram na tvoj termin, mozno sa aj stretneme v porodnici 😉 Dr. mi sice vyratala na neskor, ale ja som mala ovulaciu skor ako 14den cyklu, takze aj termin porodu bude skor. Prekvapilo ma, ze Dr. sa vobec nevyznala do grafu BT!!! Podla mna by taketo znalosti uz mohli mat. Isla mi tvrdit, ze som mala ovu az na 20ty ci ktory den, co je totalna somarina....
@mirinka7 neviem s tou BT ja nemam ziadnu skusenost, ale tak doktorka by s tym mala mat urcite.a ja mam obavy hlavne koli tomu, ze vraj nemusis mat ziadne krvacanie vobec nic, ale musim mysliet pozitivne, mojmu ked spomeniem nieco take, tak mi vraj uz z toho trtka 🙂 a ze nemam uz konecne mysliet na najhorsie..
inak ako to mate so sexom??/ak sa mozem opytat?/
na tu tehotensku acadeniu chodievam tiez, tak si tiez prechadzam tyzden po tyzdni, velmi dobra stranka..
@martinkaastefanek no aj mne manzel hovori, ze sa mam hlavne ukludnit a nemysliet na nic zle 😉 No my sme na tom so sexom tak, ze mame vsetko zakazane az do odvolania. Mala som problem s hnedym vytokom, neskor s vytokom s troskou krvi a beriem aj Duphaston, Dalacin a som na PN ☹ No dufam, ze to bude uz cim skor vsetko v poriadku. Ale vraj ak nie su ziadne problemy, tak sexovat mozete. Len nie nejako divoko 😀

@briketa tak to mame asi dost podobny jedalnicek, okrem miso polievky a arasidoveho masla. 😉