icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
29. sep 2011

@siss_sz Ja som teraz tiež hodila do mrazáka surovú brokoli, tak som si ju nakúskovala a dala do sáčku. Uvidím aká bude, keď ju vyberiem 😉 . A mäsko tiež surové do mrazáka v sáčku, či? 😲

siss_sz
29. sep 2011

@dadka1010 teraz som sa zatial docitala, ze kupia surove (nie mrazene, lebo nevidis, ako vyzera), uvaria, pomelu a daju do tych kociek na lad..potom vyklopia a tak do sackov zamrazit... robi to tak niekto? 😉

adelaida33
29. sep 2011

čauko, hlasim, ze my sme včera (nečakane) začali s príkrmami, klasicky mrkvičkou..., uvarená a prepasírovaná. malý sa tváril všelijako, aj sa tešil, aj bol smiešnučký, ked zistil, ze mrkvička nechutí ako mliečko. chcem sa ale opýtať začiatočnícke veci:
a, aj vaše deťúrence spočiatku napínalo pri prvých snahách papať? ako dlho?
b, ponukate vzdy po príkrme vodu, čaj alebo..., aby sa neskôr naučili po jedle piť?
c, každá ešte potom normálne dokojíte, príp. UM, alebo uz niektoré z našich marcovčiatok vynechalo celu jednu mliečnu dávku?
d, čo presne znamená 1-2 lyžičky? čajové, kávové, polievkové, bábätkovské??? aké? plné kopcom?
zatial vďaka 🙂

tinav
29. sep 2011

@adelaida33 Ahojky ja som mrkvu malému zo začiatku skúsila popučiť no napínalo ho, prešla som na mixovanie a robím mu kašičku. Zje to bez problémov a mixujem všetko. Skúšala som mu dávať vodu aj čajík ale nechce, po jedení samozrejme dokojím myslela som že to postupne skončí ale cecík 😀 😀 😀 pred spaním musí byť. Niekde som čítala že máme dosť času na odstavenie po príkrme. Papáme plastovou lyžičkou pre malé deti, nie veľmi naloženú aby to mohol v ústach posúvať.

tinav
29. sep 2011

@siss_sz Ja si mäsko uvarím a potom ho podelím na malé kúsočky zabalím do alobalu a uložím do mrazáku. Zeleninu som raz skúsila ale už uvarenú a zmixovanú. No keď som ju vybrala a ovoňala prešla ma chuť ju dať malému ani ja by som ju nejedla. Radšej mu uvarím každý druhý deň čerstvé ako varím nám. Niekedy nestíham tak mu dám kupovanú a zje v pohode.

adelaida33
29. sep 2011

@tinav dík za rychle odpovede 😀 . k tomu poslednému - jasnačka, plastovka, ale ja ich mam rôzne... malé, väčšie, rovné, oblé... a dávam len na špičku... aspon zatial. včera ho naplo asi 5x, dnes len raz, tak neviem... 😔

mianc
29. sep 2011

@adelaida33 tak ste už začali? 🙂 no super.. 🙂 tešíme sa.. vidím, že vy celkom fajn postupujete..
a moje skúsenosti na tvoje otázky:
a) áno napínalo.. aj teraz ale skôr vínimočne.. to už málo.. skôr zatne pery, že nechce už..
b) vždy nie.. ale keď vidím, že dám 2-3 lyžičky a potom dám čajík, podľa toho ako to malej ide dole hrdielkom.. ale tak radšej zapiť treba..
c) my podľa toho ako spapáme..ak sa zadarí a spapá dosť tak aj za hodku papáme, ale tak podľa toho koľko zje.. no niekedy nezje nič a vtedy mliečko dávam hneď
d) xixi.. to neriešim.. lebo niekedy nezje ani to a niekedy aj pol pohárčeka.. 🙂 dávam podľa toho ako chutí..

tinav
29. sep 2011

@adelaida33 mám takú klasickú aj nás trošku napínalo bolo to pre neho niečo nové ale už je to v pohode. Môj keď už nechce zavrie ústa a neotvorí, no v poslednej dobre v rámci obedného kŕmenia aj kakáme.

ladytt
29. sep 2011

@adelaida33 Aj nás napínalo aj napína doteraz, skúšali sme už mixované, pasírované, rozpučené 🙂 najlepšie ide kozistencia na kašičku. Vždy dokojíme, vodičku trošička len cucne. Náš ešte ani raz nevynechal aj mliečnu dávku, máličko zje.

adelaida33
29. sep 2011

@mianc jój, dakujem, presne toto som myslela 😉 , takže kašlat zatial na to, kolko spapá, hlavne, ze sa naučí pekne prehltat aj iné než tekuté, však 🙂 ? dúfam, ze sa to nejako nebude s tym napínaním stupnovat, to by ma mrzelo 😕 . dnes sa zasa tesil, papal, ani nevypluval, a potom len zrazu sa pritúlil a chcel mliečko, až mi celé tričko omrkvoval 😀 . on to zatial berie tak, ze sa hráme 🙂 a dávam mu vzdy len na špičku lyzicky, aby toho nemal naraz vela v puse... takze ani nemôzem povedat, zeby toho nejako pojedol... ani cca by som nevedela povedat...

asma
29. sep 2011

babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy mame moč.. podarilo sa nam zachytii... mala sedela v lavoriku, zabalena v uteraku na pracke a pustala som jej vodu vo vani,, mala z toho srandu ale po viac ako mesiaci mameeeeeeeeeeeeeee

sirinka
29. sep 2011

no baby, idem od gyndosa a vraj mame malinkeeee zlepsenie... 😀 takze dlha cesta pred nami, ale snad to pojde a snad to pojde aj bez liekov...

mianc
29. sep 2011

@adelaida33 presne tak.. super, že sa takto hráte.. 😀 moja zatne pery a hotovo.. babka musí zvonkohru vytiahnúť a vtedy si začne hudrať a pár lyžičiek spapá ale to niekedy ani to.. a toho napínania sa neboj.. to rýchlo prejde.. keď tak zoberiem, moju už ani nenapína.. skôr keď už nechce zatne pery.. a je po papaní.. 🙂

sonka_d
29. sep 2011

Náš Tomko sa začne ošívať, keď je už dosť a viac do neho nevtlačím - takže papáme už 2 týždne a stále to je tak 1-2 kávové lyžičky naraz... skôr iba 1 ☹ Všetko popučím, potom pretlačím cez sitko, dokonca miešam s materským mliečkom, ale moc nám to nechutí... teraz, keď čítam ostatné príspevky, tak asi nie sme na tom zle, lebo už sa začínam báť.. Večer ale zakončujeme kašičkou a tá chutí oveľa viac, spapá už 30ml (plne kojím, ale začal byť tak hladný, že som musela večer pridať kašu - inak sme mali 13 kojení denne, teraz už iba 9-10)

slniecko103
30. sep 2011

ahojte kocky chcem sa opytat ci moze davidko uz papat surove ovocie pomixovane alebo mu ho musim najprv uvarit.chcela by som mu dat jablko a hrusku?

asma
30. sep 2011

@slniecko103 ahoj ja som malej davala zatial iba jablcko surove sen tak nastruhane a to jej velmi chuti.. hruska nenaduva? xixixi alebo iba mna?

adelaida33
30. sep 2011

@sonka_d ahoj 😉 , ja som s príkrmami este len začala, dnes to bude tretí den mrkva, ale viem, ze kočky tu, tiež zaviedli na "olovrant", resp. večeru kašičky a detičkám chutí. Akú kašičku dávaš ty? ja sa tiez budem bát, ked po 2 týzdnoch bude malý papať množstvo cca 1-2 káv.lyž., ale tak dufajme a verme, že sa časom rozbehnú, že im k tomu bude stačiť naša trpezlivost. s tým počtom dojčení denných či nočných je to u nás posledné 4 týz. tiez také rôzne. odkedy sa mu evidentne prerezávajú dolné zubky (ktoré sa nie a nie uplne prerezať), tak síce cez den sme stále na tych 5-6 dojčeniach, ale v noci je to vzdy iné, od tých 2 až po extrém ako minulú noc 9 (som myslela, že ma šmykne kamsi). ale napr. túto noc to bolo 5 a také pokojné. niekedy ani nechce papat, skôr si len tak cucne, akoby si schladil ústočka, horúce dasienka a spí dalej. ale môjmu lahkému spánku "strážneho psa" aj to stačí na prebudenie, no čo uz, vydržíme 😝 🙂.

adelaida33
30. sep 2011

@slniecko103 mne dokina vravela tak, že začiatky s ovocím (zaviest spolu so zavedením mäska) obmedzit na jablko a banán, pričom jablko ošúpať a uvarit/podusit. ale ak ho párkrát zvládne v pohode, môžem mu ho začat podávat surové, najemno alebo kašovito nastrúhané, samozrejme 😉 .
@asma na hruške vraj nadúva šupka, tak ju skús bez nej, mozno nebude 😉

mianc
30. sep 2011

@asma
@slniecko103 hruštička nadúva, ja by som ju ešte nedávala.. možno neskôr.. ale to jablčko si myslím, že v pohodičke a aj banánik by Dávidko mohol, my sme ovocíčko ešte neskúšali.... 🙂 tak som zvedavá tiež na jej prvé reakcie.. 😀

asma
30. sep 2011

@mianc mno naša praveze ovocie miluje.... a so zeleniknou sa hraje xixxi ale tak snazi sa.. dnes ma tekvicku, zemiak a zltko to jej chuti tak sa nabasti,

mianc
30. sep 2011

@adelaida33 vidíš, to aj moja sa budievala v noci.. a ani papať nechcela.. vtedy som jej troška vlažného čajíka dala.. asi naozaj si potrebujú schladiť ďasienka.. potom už ok, pocucká a spinká ďalej... táto noc klop klop klop bola už fajna.. takže dúfam, že to už bude len OK 😎

mianc
30. sep 2011

@asma super.. no ja plánujem zachviľku pridávať už mäsko, tak uvidím reakciu a potom ideme už na ovocíčko.. 🙂 joj.. ale zo zeleninkou je to bieda, doma robené jej chutí minimálne a kupovaná o čosi viac... 🙄 neváži si domácej stravy beťárka jedna 😅

mianc
30. sep 2011

kočky neviem, či ktorá chcela ešte kupovať stoličku na krmenie.. ale dnes je výnimočná akcia na predeti.sk
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2954422...
my máme presne túto.. a je super..možno sú aj iné lepšie a aj drahšie.. ale nám pekne splňa čo potrebujeme, dá sa štelovať výška a aj poloha a je aj pogumovaná, tak sa perfektne čistí.. som to objavila náhodou, tak ak sa niektorej šikne budem rada, že ušetrí korunky.. či skôr eura.. 😀

ladytt
30. sep 2011

No my už vyše mesiaca prikrmujeme, a stále sme akoby na začiatku, raz za čas niečo z toho čo mu ponúknem aj spapá, skúšala som doma pripravované aj kupované, raz mu chutí zje všetko a druhý raz keď dám to isté už to nechce.... Posledný týždeň absolútne nič nepochutilo. On je niekedy, tak prešibaný, jedlo vypľuje a ťahá sa ku mne, že "mňa mňa" a už zas zostáva len pri kojení.
Pokúšala som sa aj ovocie, teda jablko, strašne sa ksichtil ako po citróne a strašne ho napínalo.... banánik sa mu bolím dať, lebo ho veľmi zapeká, keď si ja dám, hrušku som si ešte netrúfla dať, aké ovocie ešte môžu?
Chcela som sa spýtať na mäsko, aké dávate? a ako ho pripravujete? ďakujem 🙂

ladytt
30. sep 2011

@mianc Jeeej super, musím to pozrieť, stoličku stále ešte nemáme. Ďakujem

mianc
30. sep 2011

@ladytt niekde som čítala aj o broskyni ale to ti teraz neviem povedať s istotou skús pozreť na nete.. či si to dobre pamätám.. 🙂

ladytt
30. sep 2011

@mianc Aha áno našla som to, budem musieť vyskúšať, hádam pochutí. díky

mianc
30. sep 2011

@ladytt broskynku vraj majú deťurence radi.. vraj je sladučká.. 🙂

slavetka
30. sep 2011

@ladytt My davame doobeda ovocie ( jablko, hrusku, banan, marhulu, broskynu, alebo chlebik a uz sme skusili aj pribinacka ), a na obed davame kazdy den masko, len raz do tyzdna dame na tvrdo uvareny zltok z vajicka. A masko kombinujeme so zeleninkou : zemiak, mrkva, kalerab, cuketa, petrzlen, karfiol ( ale len ruzicky, lebo stoply naduvaju ), brokolica ( tiez len ruzicky ), spenat. Niekedy tam pridam aj bezvajecne cestoviny ,alebo natural ryzu. A zistila som, ze mojmu chuti ,ked to ma take redsie, vtedy spapa viacej. Zo zaciatku sme tiez bojovali, ale ked nechcel obed, tak som mu nedela ani mliecko a skusila som o hodinku.

ladytt
30. sep 2011

A mäsko aké? aj bravčové, hovädzie? uvarené vo vode? nádhera tiež by môj tak všetko papal, hádam dospejeme aj do tohto štádia.