Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@adelaida33 ja sa veľmi nepripravujem akurát stále užívam calibrum ktoré som brala aj počas tehotenstva. Začali mi vypadávať vlasy a lámať nechty tak hlavne kvôli tomu a pridala som ešte aj vitamín C. Dúfam že ma chrípka tento rok ako aj minulý obíde, no neviem čo nám zo školy donesie starší syn 😀 😀 😀 😀
@adelaida33 No hej hej, aj sa odsajem, len neviem ako mu to dá, keď nechce piť z fľaše 😉 . Svadba bude cca 25 km od nás, pôjdem ho asi raz, možno 2x nakojiť, ešte uvidím ako to zariadim 😉
manof Milí priatelia, známi i menej známi,
srdečne Vás pozývame na diskusie/besedy o očkovaní, ktoré sa uskutočnia budúci týždeň, konkrétne:
v pondelok 3. októbra 2011 od 17:30
v Ružomberku na Filosofickej fakulte Katolíckej univerzity, Hrabovská cesta 1, č. F403
panelová diskusia "Etické aspekty preventívneho očkovania"
http://www.slobodavockovani.sk/news/panelova-di......
v utorok 4. októbra 2011 od 9:30
v Košiciach v materskom centre Stonožka, Hviezdoslavova 7 (MÚ KE-Staré Mesto)
beseda "Čo možno neviete o očkovaní II."
http://www.slobodavockovani.sk/news/beseda-o-oc......
v utorok 4. októbra 2011 od 17:30
v Košiciach v študentskej čajovni, Alžbetina 14 (v Univerzitnom pastoračnom centre)
beseda "Čo možno neviete o očkovaní I."
http://www.slobodavockovani.sk/news/beseda-o-oc...
v stredu 5. októbra 2011 od 16:30
v Stropkove v Mestskej knižnici, Hlavná 3
vo štvrtok 6. októbra 2011 od 15:30
vo Svidníku v Podduklianskej knižnici, 8. mája 697/55
Ďalšie podujatia viď http://www.slobodavockovani.sk/podujatia/.
ahojte, rada by som sa pridala do diskusie 🙂 Mam tiez marcovu kocku Natalku a takto po veceroch, ked uz mala pekne spinka, by som si rada pokecala s niekym, kto ma podobne starosti a radosti ako ja 😅
no ja mam 3 🙂.inac este nelozime,sedi len s oporou,lebo ju este hadze do stran ked ju necham len tak samu sediet 😀 ale dnes sa uz pokusala dat sa do takeho klaku,takze ono to pomalicky pride 🙂mne to celkom vyhovuje,ze nie je este taka mobilna,potom uz bude v celom byte 😅
@mailinka baby su lepsie 🙂 manzel chcel samozrejme tiez syna ale teraz je rad, ze ma babu, ked sa na neho usmeje, tak sa roztopi a to tvrdil ,ze ju nebudeme rozmaznavat 😉
Akurat vcera sme mali debatu, ze druhe dieta teda nie ja ale manzel by chcel tak o 2 roky, len ja neviem ci by som zvladla 2 take male deti. Je to narocne vsak?
@blavacka no je to narocne,ja obdivujem mamicky co idu do toho dobrovolne,ja som nemala na vyber 😀 ,medzi prvymi dvoma je rozdiel 6 rokov a tam som problem nemala,starsia bola v skolke a mladsej som sa mohla venovat,ale teraz mam doma 2 male deti,kazda si vyzaduje svoju pozornost. ta prostredna prechadza obdobim vzdoru,tak sa trosku aj pohnevame,ale nastastie je malinka zlata,a neni nejak uplakana,tak sa to s nou da.no ked vyrastu,bude asi lepsie a skor sa zahraju ako keby bol medzi nimi velky rozdiel,vsetko za ma aj svoje proti a naopak 🙂 takze ja verim ze ked je to teraz narocnejsie,tak pridu dni ked to bude aj dobre ,ze je medzi nimi taky maly rozdiel 😵
@dadka1010 xixi.. no veru veselé to máme.. ja som zasa taká povaha, že ticho nečuším, a hneď ako bumerang si poviem svoje, či to zoberie v dobrom alebo zlom.. ja som taká.. a ak sa nepáči tak nech sa páči.. ako pravdaže úctu voči svokrovcom mám aj sa slušne chovám.. však sú to rodičia mm, ale odtiaľ potiaľ.. nie som povinná sa tváriť, že so všetkým súhlasím čo povedia, a jednak to ani nedokážem.. 😅 takže svokra si odomňa už vypočula kadejakú odpoveď, ale tak vrámci slušnosti jej poviem, že to sme kde.. veď potom sa nečudovať, že koľko je aregikov, cukrovkárov a pod. ona mi nato povie, že ona to tak a nevedela a tak.. a zasmeje sa.. ale na ďalšie kolo zasa chce dávať rady.. 😠 😝 a na to, že švagrina je cukrovkárka na to sa nepozrie, a v genetike to nemajú, lebo u nich nikto cukrovku nemá a ni u nás... našťastie, nehovorím, niekedy to človek ťažko ovplyvní ale isto nebudem robiť tak aby som k tomu prispela a hlavne keď viem, že sa to nemá.. 🙄
@mianc ja to robím podobne, aj ked teraz už trošku strohejšie, sa mi už nechce stále to isté opakovať dookola... i ked teraz je to obohatené o "dobré rady" okolo maleho... 😉
ženušky, dávali ste niektorá medzi prvými príkrmovými ochutnávkami aj petržlen? v akom množstve cca a s čím? napr. s mrkvou pol napol, alebo aj so zemiakom ako 1tretinu či menej? papali to detičky? pytam sa, kedze má dosť špecificku a vyraznu vônu a chut. dakujem za odpovede 🙂 .
@adelaida33 ja dávam malému petržlen spolu s mrkvou a zemiakom, niekedy pridám aj kaleráb a tú vôňu nejak necítim. Všetko dávam okrem kalerábu v rovnakom pomere vraj kaleráb nadúva tak trošku menej.Nedržím sa žiadnych tabuliek všetko od oka, malý už zje na obed jeden plný avent pohárik je to asi 150g minule som to vážila no niekedy ani polovicu. Zajtra ideme na poradňu tak som zvedavá na miery hlavne váhu. Mám pocit že za chvíľu zje aj nás. Včera zjedol na olovrant celú detskú výživu aj s keksíkom marína a ešte otváral ústa 😀 😀 😀 .
@mianc
@adelaida33 Ja som tiež predtým sa s nimi dohadovala, ale zistila som, že to nemá význam, hlavne pri svokrovi. Lebo ten má pravdu, aj keď ju nemá a on si jednoducho bude stále mlieť to svoje 😠 , tak jednoducho pokývem hlavou, že má pravdu v tých svojích radách a neriešim 😉 . Dievčatá, teším sa s Vami, že vám krpci tak krásna papajú, u nás je to stále bieda, ale tak nie je to na ňom vidieť, že by hladoval 😉. Mliečko asi úplne stačí a mňa to veľmi teší. Zajtra ideme na prvé plávanie, je to tak narýchlo, bolo už plné, ale protekčne sa mi podarilo zohnať dve miesta, tak beriem aj kámošku so synom 😎. Som zvedavá ako sa bude páčiť malému. Ja mám dosť komplex, ako sa vyzlečiem do plaviek, keďže mám stále dvoj dielne (celé som nestihla kúpiť 😠). Tak snáď tam nebudem vyzerať najhoršie 😀. Ešte musím ísť na stavbu tie plavky nájsť, lebo už som začala nejaké veci postupne sťahovať a doma ich nemôžem nájsť, tak sú asi niekde v škatuli 😅
@adelaida33 ja davam petrzlen, vzdy v kombinacii s inou zeleninou a spapa 🙂
@adelaida33 ja som skusala petrzlen minuly tyzden a chutil mu, dala som zemiacik, mrkvu a petrzlen zhruba v rovnakom pomere. Bolo to vonave a maly ma take rad, este aj brokolicu kam dam, to zje. Vcera sme uz skusili dat aj morcacie masko, aj to zosrotoval, i ked sa tvaril, ze aku nam robi laskavost. 🙂
@adelaida33 ahoj ja varim petrzlen normalne ako vívarovú polievocku s maskom a ostatnou zeleninkou... malej chuti velmi..

@adelaida33 ja užívam mladý jačmeň, je v ňom kopec vitamínov a minerálov, aj v tehu som ho užívala namiesto tehotenských vitamínov, ma lepšie vstrebávanie do organizmu