icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
12. okt 2011

@zibritka nerozumiem aky dovod je na zavedenie UM, pokial ti malinka pije tvoje mliecko, davas jej ho na poziadanie a okrem toho ti cez den uz dost vela papa prikrmov, my sme asi tak na polovici z vasho mnozstva.
priberanie sa samozrejme tiez po pol roku upravuje, deticky sa zacinaju viac hybat a pol kila je uplne v poriadku, mozno sa ti mala teraz viac natiahla do dlzky, proste skutocne nevidim dovod, preco by si ju mala ladovat UM... ☹
myslim si, ze mozes byt uplne kludna a nadalej to robit tak, ako doteraz....

latea1
12. okt 2011

@siss_sz

@adelaida33

vdaka, baby, no vidim, ze je to fakt asi individualne, presne toho sa bojim, ze ju kupim (z bazaru nechcem) a ona sa v tom nebude chciet hrat, ale tak zase na druhej strane, ked ju obcas dam do postielky (tiez tam ma svojich plysacikov), zapnem jej kolotoc, co ma nad postielkou, tak sa celkom aj pohra....tak neviem, uvidim, inak ta ohradka, kedze ma otvor aj zboku, sa da v buducnosti vyuzit napr. ako bunker, oblozit hore s dekou... 🙂

zibritka
12. okt 2011

@sirinka vdaka za nazor, ide o to, ze by som sa rada zbavila toho nocneho jedenia, ale nijak na silu... aj ked na druhej strane, ked sa v noci zobudi, jedine, co ju upokoji je prsnik... 😉

mailinka
12. okt 2011

@zibritka vaha pol kila za mesiac,co by som ja za to dala 🙂 ,my sme odmalicka priberali len do pol kila mesacne,niekedy len 400g a teraz uz len po 300g za mesiac.a babatka sa ovela viac hybu,takze uz nebudu tolko priberat 😉

dadka1010
12. okt 2011

@siss_sz
@adelaida33
@mianc Môjmu už nechutí ani tá kašička 🙄 . Už som vyskúšala hádam všetko, ale tak snáď sa rozpapá. Inak keď mi jeme, on otvára pusinku, že by si tiež dal a keď mu idem dať, tak zatne zuby 😠 . Čo má toto znamenať?

@latea1 Ja som chcela kúpiť tiež tú cestovnú postieľku, ale objavila som u naších na povale drevenú ohrádku po bratoch 😉 . Plánujem ju dať mm vybrúsiť a nalakovať, tak ako sme to urobili s postieľkou. Malý mi uteká kade tade, na gauči nehrozí, môže byť aj milión vankúšmi obložený, aj tak vyšpekuluje ako ich pozhadzovať 😠 😀 , keď ho dám na zem, tak mi ide ku kvietkom, pod stoličky, takže o držku. V postieľke sa tiež dokáže vyhrať, ak tam má dosť hračiek a nepovyhadzuje si ich 😠 . Takže v najbližšej dobe riešime ohrádku 😉

@asma Aj mne sa malý už postavil v postieľke. Postieľka má 4 polohy, teraz je na predposlednej, ale ideme ju dať celkom dole. Síce si to odnesú moje kríže, ale bezpečnosť je dôležitejšia 😉

adelaida33
12. okt 2011

@dadka1010 pár dní mu ju nedávaj a tak skús znovu. alebo aj zmen značku.
môj malý veru nie je taký pohyblivý ako tvoj, ale na gauči či posteli ho tiez nemôžem nechať, sa pretočí a hned by bol na zemi 😲 a vankúše tiež dokáže pozhadzovať ako aj hračky povyhadzuje 😕 , už ho asi mesiac-dva nechávam len na zemi...

mianc
12. okt 2011

No kočky toto bola noc! 😠 ☹ 😒 😝 niečo strašné... 🙄 mala sa mi budila čo hodinku, a o pol 5h sa zobudila, (troška aj hnačkuje, čo som postrehla aj teraz cez deň, tak asi zúbky) a už nie a nie zaspať.. ale nakoniec to vzdala o pol 6 a do 7h potiahla.. to bol asi najdlší spánok počas celej noci.. tak si ma viete predstaviť ako atraktívne dnes vyzerám... 😕 🙄 😔 a to nechcela ísť zasa skôr spať ako teraz o 11h a to som chcela ísť na poradňu a potom na plávanie. Ale takto nám plávanie odpadáva, a pôjdeme len na poradňu aj tak neviem ako by som to v tej vode vydržala, asi by som zalomila skôr ako Timča.. 😀
Inak čo sa týka naších príkmoch.. tak pokračujeme zasa na nule.. mäsko ako vyzeralo, že jej chutí tak nechutí a všetko mi vypľúva čo dostane do pusky.. a inak ako píše @dadka1010 zatne pusinku a nič do nej nedostanem.. ale našťastie aspoň večer mi tej ryžovej kašičky spapká.. uf... asi skúsim to ovocie, možno to naozaj bude aspoň o čo to lepšie..

dadka1010
12. okt 2011

@adelaida33 Nedávam mu už asi týždeň, lebo som ju zbytočne varila, tak som sa na to vykašlala. Skúsim tak o týždeň 😉 . Aj značku som vymenila a ništ 🙄 😠 😀 . Jasné, netreba riskovať, lebo oni vymyslia spôsob ako uniknúť 😀 😲

sirinka
12. okt 2011

@zibritka no to je este relativne skoro, ja v noci kojim ktoviekolkokrat, nepocitam. teraz ked jej pojdu zubky, o to viac si bude v noci vyzadovat dojcenie... to je fakt a treba sa s tym bud zmierit, alebo si najst inu alternativu, ako nosenie na rukach a pod, najdu sa aj mamicky, ktore davaju lieky....

dadka1010
12. okt 2011

@mianc Ja už tie noci ani neriešim 😉 . Tiež je raz dobre, raz horšie. Ak ti hnačkuje, tak to budú asi tie zúbky 😉 . A s tými príkrmamy asi len vydržať a byť trpezlivé, to mi povedal aj doktorko 😀 . Tak som zvedavá, kto skôr povolí, či malý či ja 😀

dadka1010
12. okt 2011

@sirinka Ako lieky načo? 😕 😲 . Nejako mi vypadlo o čom sa bavíte, alebo som to prehliadla? Na spanie??? 😲

sirinka
12. okt 2011

@dadka1010 nurofen napriklad, ked deticky zle spia kvoli zubkom...

sirinka
12. okt 2011

@dadka1010 ja osobne nastastie taku nepoznam, ale uz som pocula, ze aj utlmovaky davaju niektore svojim babatkam, aby m spal celu noc...

dadka1010
12. okt 2011

@sirinka Fúúúha, tak to je iná káva 🙄 😠 . Ako ja vstávam k malému aj každú hodinu niekedy, som niekedy taký nervózna, vyčerpaná a unavená, ale toto by som asi nikdy v živote neurobila. Však je to dieťa. To je asi preto, že ja som v liekoch veľmi opatrná. Mňa všetci poznajú tak, že ak už si nejaký liek beriem, tak je veľmi zle-veľká bolesť. Mám vysoký prah bolesti, ale čo chúďa to dieťa? Dať mu len aby som sa ja v noci vyspala??? Uffff 😲

tinav
12. okt 2011

@mianc Podobn= noci máme aj my. Prerezali sa nám spodné zúbky tak vieme aj príčinu, no táto noc bola hrúza každú hodinu bol malý hore a to spí so mnou na jednej posteli. Ešte že chce papať príkrmi nám zatiaľ chutia, vidno to aj na našej váhe, na obed papáme aj mäsko, na olovrant máme ovocie ale iba výživky čerstvé jablko a hruška u nás nešmakujú 😒 😒 😒 .
Aj ja som mala ohrádku tú klasickú drevenú ale malý tam nechce byť, ani v postieľke tak ho mám na zemi funguje ako domáci mop keďže sa doplazí všade a tak aj vyzerá jeho body po celom dni. Skúšame na večer aj kačičky no nejak nefungujú na spánok. Ja na zúbky nedávam žiadne lieky sama sa ich bojím a mám rešpekt, no poznám mamičky ktorí s tým problém nemajú ☹ ☹ ☹ .

lisjanka
12. okt 2011

@zibritka ja osobne si myslím že Ti priberá krásne neviem koľko teraz vážite....ale ak máš mliečko tak koj podľa potreby dieťaťa a keď sú deti staršie už tak veľa nepriberajú ako na začiatku....ja mám malú asi tak starú ako tvoja a teraz sme pribrali za dva nesiace 850gr...a doktorka mi nepovedala nič a ja si myslím že je to Ok a to vážime 6850gr....ale narodili sme sa malinký 😉 a v noci stávam skoro každé dve hodiny....tak každé dieťa je iné niektoré nepotrbujú papať tak často v noci prespia a iné zas nie.. 🙂

mianc
12. okt 2011

@sirinka
@dadka1010 kočky ja som bola na poradni a mne to dokonca odporičala moja pediatrička.. 😒 čo som bola sklamaná, som jej povedala, že sirupy jej zbytočne nechcem dávať.. ale povedala, že nemusím, že to je na každej mamičke, ale že niekedy si tie detičky vraj zbytočne vytrpia.. vraj aj keď nás bolia zuby tak si dáme tabletku a iné.. 😒 😠

mianc
12. okt 2011

inak vážime 8 500g 🙂 takže je Timuš riadna baba ako sa patrí, a doktorka tiež na tie príkrmy mi povedala, že je asi viac mliečny typ, keď odmieta zeleninku a mäsko, že však ešte uvidím ako s ovocím a vraj to chce čas.. že niektorým detičkom to trvá dlhšie.. ale že sa trápiť nemám.. keď tak krásne priberá.. 😀

zibritka
12. okt 2011

@lisjanka no, moja Kristínka meria 71 cm a váži 9300g. a neskutočne sa teraz hýbe, dnes sa prvý krát sama posadila a vidím, že sa chce postaviť, za všetko sa chytá a ťahá hore... prvé dva zuby máme za sebou... no, keď to tak vezmem, som tým nočným papaním a budením vyčerpaná, keď sa od nej celý deň nemôžem ani pohnúť... ☹ ale bude aj lepšie ... 🙂

sirinka
12. okt 2011

@mianc aj moja odporuca, to je v pohode, ale ja som iba raz zazila s klarkou, ze mala take hrozne bolesti, ked jej sli horne jednotky, dve noci sme vobec nespali, nonstop plakala, teplota sa splhala okolo 39°C, tak vtedy samozrejme dam aj ja...ale nie, pokial sa dokaze upokojit dojcenim, masirovanim dasienok a pod...

adelaida33
12. okt 2011

@mianc super, ze je timuškino zdravie odobrené aj poradňou 🙂 a teším sa s tebou, že tak krásne prospieva 😉 a super, že ta doktorka tak pekne posmelila v príkrmoch 🙂 .

mianc
12. okt 2011

@adelaida33 no tak sa utešujem na tom, že asi naozaj je na mliečko, keď tak aj ja som bola dosť na mliečne keď som bola maľunká.. asi to má po mne.. kde vtedy sa závali zeleninkové príkrmy? Mamy dávali, to čo nám chutilo.. 😉

sirinka
12. okt 2011

@mianc ale no uz aj vtedy existovala nejaka postupnost, akurat ako prve sa podavali krupice a potom jablcko, mrkva, zemiak....

adelaida33
12. okt 2011

@mianc ja mám presne takú dr., ze ma vzdy neskutočne posmelí, vo všetkom mi poradí, nakopne ma poriadne ako treba - to vieš tridsiatnička prvorodička musí byť aj pre nu poriadny zaberák 😀 😀 😀
jasnačka, každý z nás je individuálny aj vo svojich potrebách aj povahe, takže niet o čom. dôležité je, že máme dietičky zdravé (relatívne, lebo človek nikdy nevie) a že prospievajú 😉 😉 😉

adelaida33
12. okt 2011

@sirinka moja mama začínala ovocím, krupicu sme videli, až ked sme si sami vedeli sadnúť 😉

mianc
12. okt 2011

@sirinka xixi.. to si ja nepamätám.. 😀 ale asi áno..

mianc
12. okt 2011

@adelaida33 xixi.. tak to máš pravdu.. to je najdôležitejšie.. všetko ostatné je zanedbateľné.. ale zdravie máme a naši drobci majú len jedno.. 🙂

adelaida33
12. okt 2011

@sirinka @mianc inak každá dr. je iná, aj ked študovali to isté. lebo moja mi teda nič také neodporúčala a to spolu dosť kecáme, ja som taká rapotačka v ordinácii, chcem všetko vedieť 😝 😔 . no a moja doteraz len na všetko také: vydržať - užite si túto časť matestva, je to ťažké, ale dočasné, všetko prejde, vydržte... a pod. je zlatá 😀

tanula84
12. okt 2011

a my sme dnes boli v poradni,máme miery malého modela - 8750g a 73cm - no proste rovno na titulku 😀 a chudatko tak sa snaží štvorkovať,ale mu to ešte nejde,nohy mu idú parádne,ale ruky akosi nie a nie sa rozbehnúť,tak sa posúva po laktíkoch.myslíte,že je to ok??? 😒 a papám stále super,veľmi mu chutí,idú mu teraz síce horné zúbky tak je umrčanejší,ale na jedení sa to nejako neodráža.no nech mu to tak vydrží čo najdlhšie 😀

mianc
12. okt 2011

@tanula84 joooj.. krasnúčky junák.. 🙂 teším sa s vami, že vám tak chutí a to štvornožkovanie, si myslím, že je v pohode, moja neštvornožkuje vôbec.. :-/ ale každé dieťa potrebuje svoj čas..
som sa aj doktorky pýtala, že moja sama ešte ani nesedká keď ju posadím.. že chvíľku hej a potom ju to začne prevažovať.. 🙂 povedala, že to v pohode, že to môžu aj tie remienky mať ešte nasvedomí, že nech ju ani moc ešte nedávam, radšej vydržať a potom.. tak dúfam, že ok.. lebo zasa kamoškyna nesedila a druhá doktorka ju už ku neurologičke poslala a na rehabilitácie.. :-/