Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dadka1010
@mis_ka tak to ste ma baby potešili, že ani vaše ratolesti ešte samostatne nesedia.. už som sa začala obávať, či naozaj nieje všetko v poriadku, tú kamošku riadne vystrašili a teraz chodí ku neurologičke s malou, a aj rehabilitácie jej dali.. 😒 ale naša doktorka na to nehovorila nič zlé.. vravela, že každe dieťa je iné a potrebuje svoj čas.. a moja ešte aj tie remienky má tak som už vôbec nevedela, čo je normálne a čo nie.. inak môže v remienkoch sedieť? lebo ona mi na kolená stále len do sedu chce.. tak ju dávam buď ako na koníka alebo nachvíľku posedká... 😅
tak dnes sme sa konecne pretočili
ahojte...tak my mame poslednu neurologicku kontrolu za sebou vcera....vsetko ok, uz nemusime chodit, vyvoj ma dobry, ba az popredu, uz vie aj pekne rovno sediet s pevnym chrbatikom a mozgove komory ma jednu stale rozsirenu, ale teda, ze u nej je to stav normy, takze sa tesiiiiim......
@dadka1010 @tinav presne, aj mne povedali, ze plastneka sedi na hlboky aj na sportak, nesedi... ale dalsich 20 eur za nu teda nevysolim... kuknem tu v detskych obchodoch ci nenajdem daco lacne a univerzalne. na jar by som inac chcela kupit nejake golfky, vy neplanujete? x-lander je super pohodlny, ale na take rychle presuny by sa mi hodilo nieco lahke rychle. kukala som nunu pepp 🙂
@mis_ka Ja tiež kúpim nejaký jednoduchý šporťák no podľa toho či sa malý bude chcieť voziť v kočiari, pri staršom som nemala športový tomu sa páčilo chodiť pešo. Včera som akurát videla na živo kočiar ktorý som mala vybratý ako prvý no vôbec neľutujem že som kúpila xlander skúšala som už aj s fusakom a v pohode. Má ho aj suseda, ona ho kupovala hlavne kvôli zime že je dosť priestranný a sú dobré kolesá do snehu.
@mis_ka Takže máš len tú na hlbokú časť? No tú mám aj ja, ale mne nič nevraveli, že sedí aj na šporťák. Ale ja som to skúšala a vôbec nesedí 😠 . Teda, mne nejakú treba, lebo u nás už začína snežiť a to sa nedostanem ani do obchodu, bez pláštenky. Ja budem dlho využívať X-landera, lebo tam kde sa sťahujeme je zatiaľ len makadamová cesta, čiže sa tam s golfáčom s malými kolieskami nedostanem. A už vôbec nie, ak u nás nasneží meter snehu 😲 😀 . Teda ak sa mladému pánkovi bude chcieť voziť v kočíku.
cavte babulky, nosia vasi drobci topanocky? ja dako nechcem kupovat este sa mi to zda take komicke aby malo babo topanky ked nechodi este a ani sa nepokusa o chodzu ( potom uz hej to je jasne).
boli sme na klboch- som myslela, ze posledny x a figu borovu- po dvoch mesiacoch bez postoliek nam znova nakazal dve plienky. to je tak ked sa tam striedaju dvaja doktori- jeden tak druhy inak.:( davam ale len all in one latkovku na oblecko normalne navch, aby mala trosku sirsie. o 6 t kontrola. jadierka aj klbiky su kde maju byt ale vraj pre istotu. no nech si on da postolky pre istotu:(
inak uz ficime s fusakom lebo tu je zimisko.zuby nikde ( vobec mi to nechyba)- chudatka- niektore to uz aj budete mat za sebou🙂
a zacala som trosku malovat na latku, kedze mala slusne pospi vecer. stihate cosi aj vy?
baby mame inak novinku. trosku predbieham ale ak bude u nas v rodine vsetko o.k. ( mama ide na operaciu mozgu) na buduci rok ideme miesit cesto na dalsie mimi. len dufam, ze nebude ten slubeny koniec sveta🙂
@wilsonka Hihi , že miesiť cesto, som sa pobavila 😀 😀 😀 . Tak teda zamieste porádne 😉 . Ja dávam capačky, ale niekedy len hrubé ponožky na pančušky, keď sa jeduje a ja nemám chuť mu ich hodinu naťahovať na nôžky 😠 . Aj my tu máme poriadnu kosu, 5 stupňov dnes a fúka taký vietor. Ešte sme dnes neboli vonku. Tiež už mám fusak na kočíku nahodený, aj deku pripravenú 😉
@wilsonka no aj nám tak povedaval.. a potom keď sme prišli po 6 týždňoch tak že ešte to nie je 100% že radšej by tie remienky dal.. 😒 tak ja neviem či naozaj to nie je ok alebo len body tí doktorí naháňajú... ☹ ale vydržíme.. by som si to vyčítala, keby náhodou niečo nebolo ok a mohlo byť..
no veru ...dnes fukal riadny severak... ato som tot minule citala nejaku zacatu temu, kde sa maminka pytala, do coho ma obliekat v zime svoje rocne dieta, ze zatial, v tomto pocasi (ale nie jak dnes bolo) ava pancuchy, podsite gate... a baby sa do nej pustili, ze a o bude davat v zime, ze nech nedava pancuchy... tak som mu jeden den nedala ani ja... ze reku, nebudem ho prehrievat... a maly taky hysak v kociku..tak neviem ci aj nie od zimy... my zas mame totiz taky kocik z PL - Verso - a mas trasne velku a hlbku sportovu cast... tak som vytiahla "golface" od svagrinej, Tako... a tam v pohode..akurat, ze tiez nema navlek na nohy, nanoznik ci jak sa to zove... a tak ci aj od toho mu je zima..no a v tomto vetre...chudaaaciiik... ☹ tie kociky mi lezu na nervy, ked clovek nema na poriadny lowe... :-/
nie to sú rezáky......mliečný chrup má 8rezákov,4očné a 8stoličiek......očné sú až tretie v poradí... 😉
@dadka1010
@siss_sz baby ja tiež dávam pančušky.. 🙂 však sa hovorí, že ako sa obliekaš ty tak bábo máš obliecť o jednu vrstvu, tak a ja som dosť zimomriava.. a ak je malá po mne tak radšej oblečiem.. ako keby mi mala byť chudiatko chorá.. ☹ 😒 a keby sa prehrievala tak to vidím na hrudníčku, hneď by sa predsa aj potničky tvorili.. a veru nič také nemáme.. 😉 🙂
@mianc v tomto ma nasa pediatricka triezvy nazor, nezvykne posielat kvoli "oneskorenemu" vyvoju, pokial sa dieta javi v poriadku, hybe sa rovnomerne a reaguje na podnety...ved mne klarka lezala 8 mesacov, kym sa prvykrat otocila, boli doktori, co ma strasili, ze treba zacat vojtovku cvicit, neurologiu navstivit a ona stale, ze klarka je celkom zdrave dieta, len potrebuje viac casu... 😉 no a v roku uz pekne sama chodila ako ine deti...
@mianc @dadka1010 Aj ja dávam už pančušky, podľa mňa je už 15 aj na pančušky, veď tak fučí, neviem no.
Ale chcela som sa poradiť ako ste kupovali capačky? akú veľkosť? iba také mäkke? ja vôbec neviem, jedny máme doma veľkosť 6-12 mesiacov a neviem mu ich ani netiahnuť... v obchode som žiadne nenašla , tak vôbec neviem akú veľkosť objednať cez internet? Ďakujem
Inak musímsa pochváliť konečne sme vynecali obednú mliečnu dávku, knečne papal zeleninku, akoby mu chutila 😀 hurá skoro po 2 mesiacoch 🙂
@ladytt ja som kupovala z tejto stránky a veľkosť nám sedila a sedí, a cenovo sú priateľné a naozaj sú aj peknučke a mäké, tak ak chceš kukni: http://kojenecke-obleceni.eu/zbozi/1/obleceni/9...
my mame vselijake capacky, teda vacsina vobec nechce drzat na nozicke, hned ich baby skopali...vyborne su kozene liliputky, existuju aj kozusinkove a uuuuplne naj capacky su strikovane papucky 😉
My už nosíme capačky do kočiara postaral sa o to starší syn nechcel aby bol malý bosí, no teraz uvažujem o zateplených capačkách keď malý ešte nemá overal a fusak. Našla som jedny v Deichmane zateplené čižmičky sú úplne mäkkí pre najmenšie deti a nemajú chybu. Nie sú ani drahé stoja 5 eur, ešte porozmýšľam ale sú pekné sú ako dospelácke imitácia brúsenej kože a biela kožušinka 🙂 🙂 . Aj náš už nosí pančuchy lebo aj tu na východe je riadna kosa.
@mianc - a veľkosť podľa mesiacov sadla? pozriem ďakujem za radu 🙂
@dadka1010 môjmu nejako nejdú cez priehlavok, ale to sú takú vyššie topánočky s mäkkou podrážkou, ale ani v tescu nám žiadne neboli dobré.
@tinav No také som hľadala no neviem také nájsť, čo by bol dobré :(
Myslíte, že by stačili ešte také nízke capačky kým nechodíme?
@ladytt Do kočiara by mali stačiť veď ešte nechodia ani sa nestavajú na nožičky alebo ako píše sirinka najlepšie štrikované nad tými som aj uvažovala, niekedy som štrikovala všetkým kámoškam a môjmu sa mi teraz nechce 🙂 🙂 🙂 . Raz keď som bola na trhoch v Poľsku tak tam mali také kožené kožušinové čižmičky-capačky pre najmenších.
@ladytt jasne, ja mam len nizke capacky, teraz davam malej taky tensi flisovy overal a davam jej dovnutra tie strikovane....
@tinav take mam, su dost na prd, nedrzia dobre na nozicke...
baby, fakt pokial amte moznost, nechajte si ustrikovat, pripadne aj sa daju kupit iste...tie su na zimu naj, naj, naj....
mne mama nastrikovala a aj klasicke kamasle, to supnem do overalu a nebojim sa, zeby bolo dievcatam zima... 🙂

@tanula84 očné sú trojky 🙂