Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@briketa ja peciem babovku relativne casto, aj kvoli tomu, ze je to nenarocne 🙂 ale posledne tyzdne som out. je mi zle, takze ak oli spi, tiez relaxujem no a pri nom sa vela toho neda stihnut. to som radsej vonku, tam sa lepsie zabavi. 😎 a pozeram, ze tvoje deti neboli tiez ziadni obri, ked sa narodili (oli mal 2,7 kg).
@jabadaba no presne to som jej chcela povedat, ze keby nebolo matematikov, fyzikov, informatikov a inych vedcov, nemala by ultrazvuk, ani pocitac, do ktoreho si sestricka vytukava, ani ine pristroje, ale radsej som sa zdrzala. Je sice pravda, ze lekar je lekar, ale aj ine povolania by nemala podcenovat. A aj kazdy lekar nie je ako lekar. A niekedy sa bez vedy nezaobidu. Inak mna na ekg poslala tiez gyndoska 😉
@mirinka7 ...aj ja chodim do GPN k Cupanikovi. Tiez som pocula, ze Vacokova nie je ok a pochvaluju si Czirokovu velmi. Aj Cupanik je skvely, ja som spokojna, ale ten uz neberie nove pacientky. Este mam skusenost s dr.Dittem odtial, ten ma riesil, ked som v maji potratila -je sice stary, ale bol velmi zlaty a vsetko trpezlivo vysvetluje. Plati sa tam myslim okolo 100 EUR cca na rok, podla mna dost palka, ale ja som narocky chcela Cupanika, lebo ten rodil aj mna a zdalo sa mi to take symbolicke.. 🙂 Jedine, co sa mi tam nepaci, je cakaren s recepciou, sice tie sestricky su fajn, ale ked som dosla s potratom, tak som im musela vysvetlovat, preco tam idem neobjednana a pritom som revala a cela cakaren s mamickami a oteckami, co tam boli plus ine pacosky tam na mna kukali, vsetko jasne poculi, dost neprijemne.
Inak na ich web stranke maju inzeraty (alebo mali), ze hladaju do KOCHa novych lekarov s nastupom od novembra 2010, co znamena asi, ze KOCHa otvoria tento rok.
Kocky, ja sa vratim k tomu ekg vysetreniu... to ste boli vsetky na ekg pocas tehotenstva? Je to bezne ci len ked sa vyskytne nejaky problem? A v ktorom tyzdni? Mna pri malej na ekg nikto neposlal, tak ziram kolko z vas o tom pise.
@evaka mne to prislo ako standard vysetrenie k ostatnym teho vysetreniam. Papier od ekg si zalozila gynekologicka do karty. Ja si myslim, ze je to aj pre nich potrebna info, aby nahodou sa nestalo, ze im tehotna skolabuje pre srdcovu nedostatocnost. Takto maju prehlad ci si alebo nie si ok po tejto stranke. To ekg bola hned z prvych poziadaviek na doplnenie info o mojom zdravotnom stave. Tusim okolo osmeho tyzdna ma poslali, ze nech im to doplnim.
@evaka ja som bola na ekg v prvom a tretom trimestri, asi je to standard (alebo by mal byt)
@mirinka7 neviem, ci je NT povinne, ale myslim, ze sa k nemu priklana stale viac doktorov, zevraj by sa postupne malo upustat od krvnych testov, co sa robia okolo 15tt a malo by ostat uz len NT+krvne testy, ktore sa robia v ten isty den
@majloo ja tam chodim k dr. Durinovej, ta je uplne super 🙂 uz som si dost "uzila" s gynekologmi, a ona je perfektna, riesila mi aj mimomaternicove....rychlo, uplne perfektne, robili mi to este u stareho Kocha. Je tam sice platba 100€, ale oplati sa. Su to vacsinou zaroven aj porodnici, takze je vlastne o vsetko dopredu postarane 🙂
Fuu, no super, pri prvom o ekg ani zmienky a pri druhom zatial tiez nie. Zajtra idem na poradnu tak uvidim, mozno to pred 4 rokmi nebolo bezne zauzivane, diky moc. Su to detialy, ale prave tie pomahaju utvorit si obraz o dr. Dam vediet ako som pochodila
ahojte
aj mňa posielal doktor na ekg pri prvom tehu, ale neviem v ktorom tt. ja chodím na Kramáre k Procházkovi. Je aj pôrodník takže potom nemusím ísť k druhému.
ahojte...ja som EKG neabsolvovala ani raz, pri prvom tehu som mala inú doktorku, ako pri druhom a teraz (doktora). Ani som o tom nikdy nepočula.
minule sa tu bavili o príznakoch no ja nemám žiadne až na to že občas ma bolia prsia . ale teraz toto tehotenstvo je iné ako prvé. už cca. mesiac chodím cikať strašne veľa krát ako keby som bola už v 8.mesiaci. Pri Lili som to nemala ani vtedy. a ešte taká blbosť 😀 ...... snívajú sa mi blbosti ale len ráno. malej zvyknem dávať mlieko okolo 7:00 ale to som ako mátoha nedokážem si otvoriť oči ,akonáhle vypije mlieko padám do postele ako keby som spala iba hodinu. a potom sa mi snívajú blbosti. vstávame cca. o 8:30 😀 😅
na mňa sa už nejaký príznak nalepil, z nespavosti je zrazu obrovská spavosť, spala by som furt keby sa dalo 😝 nevládzem nič nerobiť, trochu upracem a už mi bije srdce ako zvon, krúti sa mi v hlave a je mi na odpadnutie, proste si musím na chvíľu ľahnúť...detto keď som hladná. Ale ešte som nezvracala...ani mi to nechýba, aj keď ma občas fajne napne. A všetko mi strašne smrdí 😝 Nič nerobím, len vetrám.
@veronikapp : nespavosťou som prešla aj ja ale na začiatku. ma išlo z toho poraziť 😖 . o druhej som ešte kukala na hodinky a ľahla som si o desiatej. ................ vône mi nevadia ,akúrat keď sa malá vykaká do nočníka tak kým to vylejem skoro sa vyvraciam. predtým som si z toho nič nerobila ,len teraz čo som tehu.
@andrea142 no ani nehovor... 😝 😀
a po výplate idem objednať tehu rifle...lebo už ma všetko v páse tlačí keď sedím. Na MMB som vyhrabala pekné, nové za nejakých 25 eur tuším...
@veronikapp : ja som si kupovala minulý týždeň v C/A ( nejde mi tam dať ten znak 😠 ) ....... vo svojich som sa cítila už nepríjemne. zapnúť som ich zapla len ma tak tlačili. stáli 39,90 € 😅 našťastie ich platil manžel 😀 ........... mám jedny z minulého tehu len vtedy neviem prečo som si kúpila 42 po celý čas som ich nosila s opaskom. tak teraz som si kúpila 40 zatiaľ ich nosím s opaskom potom už nie 😀
@andrea142 ja netuším akú veľkosť objednať...na teraz mi bude stačiť asi moja bežná veľkosť, mne ide len o ten gumový pás na brušku, ne naskôr mám o číslo väčšie z minulého tehotenstva, ale tiež sú už také nemoderné, že asi kúpim nové 😒 ...
@veronikapp : veď aj ja som sa nechala nahovoriť a kúpila väčšie. tá veľkosť čo nosíš bude stačiť. ja som si tiež preto kúpila tie 40 lebo to číslo teraz nosím ale na bežných ma už tlačili a hlavne mám jedny bedrové a tam som neviem prečo ale cítila že mi to tlačí na jazvu po cisárskom. 😨
@veronikapp s tym vetranim to poznam, mne tiez vsetko smrdi. 😀 To mi aj pri prvom. No ja k tvojim priznakom mam aj tie grcky. Zopar raz sa uz stalo alebo som si musela vypomoct lebo by ma inak piclo. Vcera so nadavala ako slak co mi bolo od rana tak mizerne, napinalo ma snad kazdu pol hodinu! Uz som sa vecer s muzom nebavila, ake je to nefer, tak on si to uzije a ziadne nasledky a ja takto trpim! Som mu povedala, ze ma musi riadne odskodnit. 😀
Uz mam prvu fotecku, prave som sa vratila od lekarky. Tak srdiecko pekne bije, vsetko v poriadku. A na EKG ma neposlala. Zatial mam len kopec papierov na odbery krvi. 🙄
baby, tak ja som sa dnes dozvedela, ze mam stredne tazku trombocytopeniu.. stale vsak verim, ze je to len akasi chyba. aj ked vsetko ostatne mam v norme. norma je 150 - 400 a ja mam 97. zajtra idem zistit, ake som mala cisla pred tehotenstvom a v stredu idem skusim stastie znovu. dam si vsak odobrat krv v inej nemocnici, maju iny labak, tak som zvedava, co mi vyjde ☹ aj ked pravdupovediac neverim v nejaku markantnu zmenu vysledku. staci, ze sa trochu skrabnem a krv mi ide o dost dlhsie ako bezne.. snad to prvy trimester zvladnem a druhy budem musiet nasadit lieky .. len aby to este inak neskoncilo 😒
ahojte, ja som dnes bola na krvi, knizku som este nedostala 😝 a objednala som sa na NT utz do GPN, kto to pisal, ze tam ide tiez?? 😉 a tiez osm dostala ziadanku na ekg, aj minule tehu som bola raz, u obvodacky, inak ze mi to za poplatok spravia "hocikde" 😅
@andiekens to je nezrazanlivost krvi? bleee 😝
k obleceniu, ja som tlusta, mne su vsetky veci este dobre, som sa vcera vazila, mam dokonca 2kg menej ako pred tehu 😀
@bezaz tak koagulacky mam v norme. takze ten predlzeny cas krvacia si asi zrejme nahovaram len ja. ale aj tak je to podivne. trombocytopenia je casta u zien na konci tehotenstva. nemusi znamenat nic, ale zaroven moze byt predzvestou help syndromu. ale co do rici s tym mam ja na zaciatku 11tt.. 😒
@bezaz ja som pisala, ze som tam objednana na NT 😉 A ked mi zajtra nevyjde Antolska, tak sa tam zapisem aj ku gyndosovi a budem chodit tam...
Inak, co tu prsky poslala tu stranku, kde je popis vysetreni, ktore by mali v tehu robit, tak mna ani neodvazila, ani neodmerala, ani nezobrala moc a prsia tiez vobec nepozrela. Na ine choroby sa ma tiez nespytala, musela som sa sama ozvat. Hlavna vec, ze tie kovove veci vedela do mna vrznut za 2 sekundy, ze som to citila az niekde v bruchu...No ale som rada, ze pojdem od nej prec.
@bezaz ja na 31.8. 🙂 to mi vychadza na nejaky 12.tt, dufam, ze sa NT uz vtedy moze robit...
baby prosim poradte mi, koho by som si mala vybrat z GPN:
Precitala som vela diskusii a vychadzaju mi z toho tito traja: Czirokova, Ditte, Mares. Niekoho, kto jemne vysetruje a je ochotny povysvetlovat. Neviete, ci vsetci rodia? Czirokova vraj na Antolskej a tych dvoch neviem... Rodila niektora z vas aj na Kramaroch? Dakujem pekne

@martinkaastefanek
ja som ten test objednala cez net na stranke mamaaja.
Tiez nie som presvedcena ze bude fungovat na 100%,ale chcem ho proste skusit.ked som cakala dceru este to nebolo.teraz som proste zvedava..