icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
2. jan 2012

@siss_sz preeesne ako u nás 😀 😀 😀

adelaida33
2. jan 2012

@ladytt kdesi som tu minule čítala, že tvoj timko ešte nie vždy papá príkrmy, tak môj martinko sa rozpapal na tomto: zemiak, cvikla, žĺtok/mäsko/ a kúsok kravského masla (liptov alebo rajo). skús, azda zaberie... 😒 .

mianc
2. jan 2012

@adelaida33 @siss_sz tak u nás silvestrovská noc prebehla tak, že naša kočka sa zobudila už o 23h už poniektorí u nás veselo strieľali.. a ona ako kedy má spánok, niekedy ju nič nezobudí inokedy aj slabé šuchnutie.. a možno aj preto, že bolo u nás kopec ľudí, tak ako keby vedela, že sa niečo chystá, bola hore, tak sme sa spoza okna pozerali na ohňostroj 🙂 malá kukala cez okienko na tatinu a vískala a ona mala také svetielko na baterky, tak ním mu mávala xixi.. a keď to už konečne utíchalo cca okolo 1h ráno tak som ju konečne uložila a pokračovala v spinkaní, ráno sme vstávali ako keby v noci nič nebolo.. 😉 a iba pekný sen sa nám sníval..xixi..

dadka1010
2. jan 2012

@siss_sz Aha a ten kontrolovaný plač je aký? Ja ešte stále nemám zapojený net, tak ani nemám kde skúmať a hľadať, tak hľadám infošky tu u vás. Aj ja som kúpila ten pohárik, ale s tou slamkou. Tiež mu to nejde, podarilo sa mu potiahnúť 2x, ale jasné, naučí sa. Ja fľašku skúšam stále, ale ako náhle zistí, že je tam mlieko, tak odmietne. Čajík niekedy z fľašky potiahne 😠 . U nás to trvá stále, možno s malými prestávkami. Ale včera som objavila dolné dvojky, tak je to tým. Od piateho mesiaca ako nám vyšli 4 horné zúbky sme mali pauzu, až teraz.

dadka1010
2. jan 2012

@tinav U nás to už trvá strašne dlho. Asi od 5-6 mesiaca. Už si to ani nepamätám, kedy malý spal dlhšie ako hodinku ☹ 😠 . Mne tie kaše úplne ignoruje, nechutia mu, dávam mu krupicu, alebo puding. Ale ani to niekedy nechce. Niekedy sa kojíme aj hodinu a on je o 10 minút hladný. To tiež už po tej hodine kojenia nemám mlieko. Veď on ma vycuciava 😀 . Tiež som nervózna, je to hrôza. Učím ho na fľašu, snáď sa to naučí. Ako dlho to trvalo u vás?

dadka1010
2. jan 2012

@dendy1 Ďakujem za povzbudenie, určite máš vo všetkom pravdu. Pekne si to napísala 😉

siss_sz
2. jan 2012

@dadka1010 uz som ti to mozno niekedy spominala, hodim do ip

ladytt
2. jan 2012

@adelaida33 Ďakujem za radu, skúšala som už všelijaké kombinácie... vyskúšam aj túto len keby to u pomohlo, n to raz zje a potom u zas nie,už ma to nebaví stále len vyhadzujeme ach. Ale keď nič tak aspoň tie kupované zje 😒
Inak skúšala som už aj väčšie kúsky na počudovanie v pohode zjedol prvý krát, a tiež cvičíme na tých chrumkách a chlebíku, dnes aj mrkvu hrýzol 🙂
A silvestra sme prežili, tak že spal v chodbe, lebo u nás už od 7 humbug, a o polnoci sa zobudil, popozeral ohnostroj, pustili sme balón šťastia a keď sa utíšilo, tak pekne zaspinkal.

tinav
2. jan 2012

@dadka1010 Učenie na fľašu trvalo asi týždeň keď už bol veľmi hladný tak musel ťahať. My sme teraz chorí tak zase nespíme 😠 😠 😠 . Bola som dnes u lekárki má nádchu a problémy s uškami, v noci mi ričal ako tur vôbec som nespala a dnes som ako mŕtvola teraz ho zobral manžel na chvíľu von aby aspoň v kočiari pospal. Ja tiež uvažujem že ho pomaly prestanem kojiť lebo ma vycicia , aj my sa niekedy kojíme hodinu a o chvíľu je zase hladný. Ja obdivujem mamičky ktoré vydržia kojiť aj 2 roky a deti im spia.V noci som ho aj dokrmovala UM tak pospal, do roka mu budem dávať UM a potom prejdeme na kupované aj pri staršom som to praktizovala a začal mi aj lepšie spať. Držím palce nech to vydržíte a dúfajme že tie naše deti už začnu normálne spať.

dadka1010
2. jan 2012

@tinav Ďakujem, podobne aj Vám

miska22200
2. jan 2012

@dadka1010 len vydžat,ja si pamätam že som sa udoktorky rozplakala ked moj maly mal rok že kedy už to prejde,kedy sa už konečne vyspim ☹ on bol strašny,vnoci som ho x krat prekladala hore dole,stale utešovala už som bola hotova....teraz maly 2 roky a sponinam na to už s usmevom 😉 mala je podobne x kat vstavam knej davat jej dudku 😝 tiež rozmyšlam podobne,kedy sa už konečne vyspim 🙄 😝 ale teraz som už viac kludnejšie lebo viem že to pomaly raz prejde,už len par mesicov a bude lepšie,uvidiš 😉

slavetka
2. jan 2012

Dakujem vam za reakcie, asi teda este pockam, pokial sam nebude chciet. 😉 chrumky a piskoty tiez zvykol papavat, ale teraz nejak nechce. 😝

asma
2. jan 2012

babulky a tu som s malou Salmitkou aj bublinkou...

mianc
2. jan 2012

@asma ste krásne.. 😉

amiiia
3. jan 2012

Dávate deťom chlebík s maslom? Ak hej do ruky, nech si hryzká, alebo len tak odlupujete..Adamko ked zbadá chleba ide sa potrhať..tak včera na večer zjedol bez kôrky celý krajec 🙂

adelaida33
3. jan 2012

@amiiia u nás je to s chlebom a rožkami podobne 🙂 . rožok do ruky, ocmúľa ho, rozmočí, rozžužle, popapá, ale omrvinky sú všade, dokonca aj v plienke 😀 . ak na toto nemáme čas a priestor, tak mu dávam ja kúsočky...

mianc
3. jan 2012

@amiiia @adelaida33 my nápodobne.. čo sa týka rohlika, tak katastrofa... 😀 tak radšej jej ho dávam na začiatku ožužlať a keď vidím, že sa už s ním viac hrá ako cmúľa tak jej ho zoberiem a dávam po kúskoch, a to isté chlebíkom..
a masielko si myslím, že by už drobci mohli, niekde sa to tušim písalo.. ale ja ešte nedávam..

amiiia
3. jan 2012

@adelaida33
@mianc tak aj my tak... ja už som maslo dala na ten chlebík..lebo už aj do zeleninky mu niekedy pridám, aby to nebolo suché..keď mu to nezarábam polievkou..si myslím že už v poho môžu... 😉

gemini2
3. jan 2012

@amiiia masielko uz davam, dokonca aj nasa dr. povedala, ze ked su chlapci chori, mam im dat trosku masla aj do mlieka... 🙂
a ten bordel potom...... 😀

adelaida33
3. jan 2012

@ladytt tak to ti verím. ja som tiež mala dosť, ked mal asi 5 či 6 týždnov také nejedavo-všelijaké obdobie, jeden deň nič, další polovicu, potom zasa nič, iný den všetko a dokola, myslela som, že mi z toho prepne a furt len cici a cici, jáááj. potom sa normálne rozpapal. teraz je to také, že sa striedajú lepšie a horšie dni. teraz mal dobré týždne, papal pekne, všetko... tak pre istotu od včera nechce obed, len tak polovicu, a dnes to isté... vraj je to normálne... 🙄 🙄 🙄

ladytt
3. jan 2012

@adelaida33 Asi áno, doktorka mi na to povedala, že mu proste nemám dať cucnúť mliečka, proste vydržať aj 3 hodiny .... keď ono sa to niekedy nedá, keď sa pritúli a cmucká, že mňa mňa ako ton zvykne, keď si prosí mliečko 🙂 no veď a dúfam, že ho to prejde a pekne bude papať aj varené.

ladytt
3. jan 2012

@amiiia Dávam pár dní už aj ja chlebík s troškou masielka, lebo išiel sa za tým potrhať, keď nás videl jesť, a veľmi mu chutí, aj keď viac je všade naokolo než v ústach 😀 on málo čo tak s chuťou papá, tak sa teším 🙂

adelaida33
3. jan 2012

@ladytt 🙂 to neodolám ani ja môjmu, ked si vyslovene pýta mliečko 🙂. inak, neviem, aké mávate noci, ale my tak 4:3 do týždna dobré, že chce v noci MM 2-3x už aj s ranným. a potom prídu také tri zabijáky, že vyzerám ako dnes - vypľutý cukrík 🙄 , čo chcel mliečko 7x z oboch. niekde som čítala, že ked dojčiace maminy chcú, aby detičky chceli MM menej v noci, majú im ho častejšie ponúkať cez deň... tak ja ponúkam, ponúkam, ale každá noc je iná a absolútne nezávislá od počtu denných dojčení 😀 .

adelaida33
3. jan 2012

@amiiia kúsok masla dávam "striedavo" s olejom do obedíka aj ja. s chlebíkom som mu ho dala zatial len tak dva-tri razy a ok, myslím si 😅 .

asma
3. jan 2012

@amiiia tak mala chlebik aj pecivnko miluje ale nema rada ak tam ma nieco natrete neviem preco to si hned vsimne a vypluje to.. este ked ma dobru naladu tak spapka, robim jej vojacikov so syrom a sama si naklada do pusy...
Inak moja mala miluje parky. .. kuracie, mame jedneho znameho co nam vozi kvalitne naozaj masove vyrobky a minule mi jeden ukradla a to ste mali vidiet tu radost...

ladytt
3. jan 2012

@adelaida33 Tie noci presne ako píšeš 🙂 raz dobre raz hrôza. Už som skúšala všetky možné rady aj tu publikáciu naučiť dieťa spať, ale nejako to nefunguje, proste chce svoju dávku upokojenia 🙂

adelaida33
3. jan 2012

@ladytt ja som zatiaľ nič špeci neskúšala, stále čakám, že sa všetko udeje postupne samo..., ale je pravda a pripúšťam, že ak by také extrémy pretrvávali, isto by som čo-to podnikla... 😝

ladytt
3. jan 2012

@adelaida33 No ako prvé som skúšala tú kašu na dobrú noc, to ako vôbec nezaberá 🙂 ani ten čaj pre dobrý spánok ani kúpeľ na dobrú noc. Potom mi radili, že v noci keď sa zobudí, že len pomojkať alebo dať čajík a bude spať, no tak to už vôbec nie 🙂 no tiež len dúfam, že to samo prejde, vždy som šťastná, keď je to len dva krát za noc...

sirinka
3. jan 2012

@adelaida33
@ladytt no ja si pekne pockam, kym mala trosku odrastie a potom sa nauci spinkat pekne sama vo svojej posteli...teraz je to este stale male vonave babatko a ja sa k nej rada v noci pritulim...

tinav
3. jan 2012

@amiiia aj my už papáme chlebík s maslom ale to maslo iba symbolicky no chutí mu, skúšali sme aj rohlík do ruky ale dopadlo to hrozne on je veľmi pažravý 🙂 a začal sa dusiť a ten bordel okolo. My sme teraz chorí už aj ja tak bojkotujeme jedlo, vodu ani čaj nechce iba cici tak sa stále kojíme aby mal tekutiny. Dávam mu už naše jedlo nie všetko a bez korenia a soli, hoci manžel frfle že to dochucovanie po uvarení už nie je ono ☹ no čo neurobí pre svojho malého miláčika 🙂 .