icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

bay
16. aug 2010

No plet tak rozne. Ksichtik ok (na moje pubertalne pomery 😀 ). Ale pod licami a smer na krk hroza. Jak smirgel 😀 😀 😀

erika1983
16. aug 2010

ahojte tak mi sme spat od rodicov, mala som taku alergiu cez vikend ze som skoro zomrela, normalne som nevedela dychat a aj ked mam zakazane brat lieky musela som si jednu dat, lebo by som inac nebola už tu ☹ dufam ze sa malemu nic nestalo, nevedeli by ste mi poradit co by som si mohla dat na alergiu, co neskodi babetku, dokina mi dala termin ze 4.10. a dovtedy comam robit ????
to ste krasne opisali tie porody 😀

bay
16. aug 2010

Marti no radsej bez injekcie 😔 Mna zas zacala trapit osmicka. Co som s nou mala ist ked dokojim. Ale kedy ked som hned ostala tehu? 😀 😀 😀 😀 Tak sa jej budem este chvilu vyhybat a na jesen tam dojdem. Teraz by som ju aj tak rovno oblinkala 😅 🤐
Vlasy neviem. To musim vypozorovat. Na chate som sa rozhodla ze staci umyvat raz tyzdenne. Ze Miskovi ani psom to vadit nebude 😀 😀 😀

martinex
16. aug 2010

@bay no bez injekcie to nepojde... to radsej nech tie zuby bolia... pre mna je to vacsia bolest ako porod...takze v tomto som posera

bay
16. aug 2010

@erika1983 Neviem nakolko ti zaberaju homeo. Ale je teraz nove na alergiu Rhynalergy (alebo tak nejak) lepsie nez nic. Aspon mne to pomaha ulavit. A ja si davam este ked mi tecie z nosu Coryzaliu. Ta je na sopliky. A potom uz len morsku sol do nosa 😅 🤐

nellie_
16. aug 2010

@bay - ano ano kocikovanie si mala slubene... 😝 😀

ja mam tiez najhorsie licne kosti a krk.. ale teraz cez vikend uz vyrasili aj na licach aj na čele... 😒

@martinex - och zubarky sa aj ja bojim.. a preto ma aj stve to napinanie pocas umyvania, viem ze sa kazia pocas tehu vlasy a ja si nevydrzim zuby umyvat poriadne 3 minuty lebo ma v kuse napina.....

bay
16. aug 2010

Ja len kuknem na kefku a ma napne. O umyvani 2x denne mozem teraz len snivat a vecer je to rychlovka pomedzi napnutia 😔

@nellie_ Ja mam pamat jak slon 😀 😉 njn. Kocik uz nie je u nas moc oblubeny 😅

nellie_
16. aug 2010

@bay - no ved Miško je uz velky chlap...verim ze radsej po svojich ako v kočiku 🙂 🙂 a uz aj chodi sam??? 😉

takze nie som jedina co si nedokaze zuby umyt.. 😅 ja uz som skusila 3 druhy zubnej pasty ale je to zajedno z kazdej mi to robi a ručim jak jelen v ruji 😀 😀

bay
16. aug 2010

Ja nechapem ako moze niekto prezit cely zivot s tym ze ho napina na vracanie.... 😝
jj. Uz beha sam. A vie dat poriadnu rychlost 😀 😀

nellie_
16. aug 2010

mna vzdy uz od decka napne ked idem rano po dazdi a zacitim dazdovky.. 😀 takze tiez som trocha trenovana 😀
V tomto veku je teraz Misko najvacsie šidlo čo? 😉

bay
16. aug 2010

On je sidlo stale 😀 😀 No neviem. Sa obavam ze sa to bude este zhorsovat 😀 😵 😵 😵

nellie_
16. aug 2010

Bay aspon sa pri nom nenudis... 😝 😀 😀

optimistka
16. aug 2010

Kočky mala by som na Vás jednu otázku. Dnes začínam 12-ty týžden tehotenstva a k lekárovi som objednaná až na 30.8. Doteraz mi nerobil žiadne odbery, len v 8-mom týždni urobil ultrazvuk a bolo všetko OK. Ako tu čítam, odbery Vám väčšine robili už skôr. Je ten môj divný, alebo je to OK? Som z toho zmätená. Ja podľa mojich výpočtov pôjdem na tie odbery až po ukončenom 13-tom týždni. Dik za Vaše názory.

gocrazy
16. aug 2010

@erika1983 ahoj, ja som tiez alergik na kadejaku burinu celorocne, doktorka na alergologii mi predpisala loratadin tabletky, vraj sa mozu aj v tehotenstve, ale ja som ich neuzivala ani pri prvom, pretoze to celkom zvladam bez nich, radsej by som ti ale odporucila zavolat svojej doktorke pre istotu...

nellie_
16. aug 2010

@optimistka - mne este tiez nerobili ziadne odbery.. som objednana az na 7.9. - a to uz budem v 11tt....
a tiez som sa obavala, ci to nie je neskoro, ale zevraj nie.... 😉 aj kamoska bola az v 12tt na prvotne odbery... 😉

erika1983
16. aug 2010

@gocrazy no ja to nejak nezvladam bez tabletiek, a hlavne ked sme u nasich na dedine tam to je hrozne, aj ja uz mam celorocnu
no skusim ale ked to je tak p... ze skor ma nevie zobrat ako 4.10, a to dovtedy co mam akoze robit???
@optimistka no mne uz tiez robili odbery tusim ked som bola v 7 tt , neviem to asi kazdy lekar robi podla seba

priadka
16. aug 2010

@optimistka ani mne zatial nerobili ziadne odbery. Minuly tyzden som bola v 10 tt na utz na potvrdenie akcie srdiecka a dali mi odporucenie, kam sa objednat na NT ultrazvuk. Ked budem mat termin na ten NT, mam sa na gynde ohlasit a vtedy ma objednaju v nasej ambulancii aj na krvne testy. Takze to bude v 13 tt. Plus na kazdu poradnu mam s vlastnej iniciativy priniest vzorku mocu 😵
Mozno Ti nechcu robit NT ultrazvuk - ak som dobre pochopila, nie je to povinne. Ale tak tie krvne testy by Ti uz v 14 tt mohli spravit...

zuzkapu
16. aug 2010

Ahojte
@optimistka ja zajtra začínam 12 tt a môj lekár má dovolenku, bola som už u neho na ultrazvuku (2x) a zajtra mám ísť na krv (screening) k zastupujúcemu lekárovi. Dal mi aj lístok pre zastupujúceho Dr., je tam napísané "Screening 10.-13. týždeň". Takže by sa tie testy mali robiť asi v tomto rozmedzí. Ďalšie odbery mi bude robiť už môj gynekológ, keď sa vráti z dovolenky. Ale stále nemám tehotenskú knižku, už by som ju chcela, nech mám čo čítať 😵

meusicka
16. aug 2010

@mirip dufam ze mas pravdu. som uz taka nedockava. zajtra idem k Dr. som objednana na 12tu a sestricka si dala ku menu aj 3 !!! aby som necakala dlho. podla krvy, volala som vo stvrtok mam HCG na vrchole, viac ako 10 000, a aj ma dodnes napina (ako pri malej , ani tam som nezvracala) krvacat som nezacala, teda ak neberiem do uvahy po sexe. Boooze, to som pri prvom tehu tiez nemala, bolo po cely cas v pohode. a tu uz 2x sa mi stalo, ze po milovani krv, a pritom sme si davali taky pozor 😒 mozno to budeme musiet nechat tak, ale ani to by ma neptrapilo, len nech je malinke v poriadku. takze dam sem info zajtra, ako som dopadla.
inac sem nevelmi stiham a teraz este mame doma aj upratovanie a malovanie okien, ako na truc. ale na druhej strane aspon nemam cas tolko rozmyslat.
tak sa zatial majte pekne a pozdrav Bianku 🙂 moja Bianca akurat spinka 😀

andrea142
16. aug 2010

ahojte

hlásim sa po víkende 🙂 . boli sme na chate s kamarátmi. nebola tam voda,elektrina ,záchod vonku, zuby som si umývala v minerálke, ostatný v potoku 300m od chaty. ja som sa tam iba bola pozrieť a stačilo mi 😅 . ale bolo super.

dnes som bola u lekára. robil mi ultrazvuk a už mám aj knižku. na fotke už nie je fľak ale rozoznať bábo 😀 . podľa neho som v 10tt+5 , srdiečko bilo .@optimistka : mňa sestrička objednala na odbery až 24.8 a hovorila ,že stačí až po 12tt

pleť mám aj ja hroznú. pri prvej som mala krásnu a teraz vypadám ako 14 pubertiak 🙄

mirip
16. aug 2010

@meusicka neboj bude to ok uvidíš, ja idem tiež zajtra aj na poradnu aj UZV ma čaká, tiež mi lepí čo bude

fodorka
16. aug 2010

ahojte aj ja sa ozyvam po vikende.baby pocujte hlavne tie co uz mate deticky neviem chodite sa s detmi bicyklovat?ako myslim co ich mate este v sedanke lebo teraz som si kupila bike aj malemu prednu plastovu sedanku a chodime sa vozievat a citim sa akoze dobre nemam s tym problem....ja len vy tiez chodite alebo ako ??dik za odpovede🙂
akurat maly s tatom spokojne odfukuju maminka dovara ach jaj komu je lepsie 😉

bay
16. aug 2010

Fodorka, ja chcem kupit malemu cyklosedacku teraz a bude chodit s mm a ja ostanem doma a vylozim si nohy 😀 😵
Mne krv brali v 10tt po ptvrdeni akcie srdiecka a tak aby som zajtra uz mala vysledky aby mi to zapisali do knizky 😵
@zuzkapu Ten screening je meranie sije na usg. A ten sa ma robit v 10-13tt. Krv neviem ci ma casove obmedzenie ale asi nie. Malo by stacit v prvom trimestri niekedy.

@nellie_ Tak tomu ver ze sa nenudim 😀 😀 😀 Ani ta sa coskoro nebudes 😉

andrea142
16. aug 2010

@fodorka : ahoj........... ja sa s malou chodím bicyklovať , tiež žiadny problém. .........moja sa už zobudila. ale zatiaľ sa pekne hrá sama tak ju neotravujem 😀 ..............

zuzkapu
16. aug 2010

@fodorka ja dcéru tiež vozím na bicykli, má 15 kg a zatiaľ vládzem, nerobí mi to problém. Ale tiež som rozmýšľala, či mi to nemôže uškodiť.

zuzkapu
16. aug 2010

@bay ale mne sestrička hovorila, že to mi budú brať krv na genetiku. V prvom tehotenstve mi brali krv na genetiku až neskôr, ale teraz ju berú už takto zavčasu. Aj mojej sestre robili genetiku takto skoro, aj kamarátke, švagrinej ...Takže nie som žiadna výnimka

fodorka
16. aug 2010

diky baby no hladala som na nete a vacsinou tam odbornic pisali ze je to dovolene smaozrejme nie v 9mesiaci ked uz bude natolko brusko zavadzat zeby sme sa za tu detsku sedacku nevmestili 😀 ale inak vraj v prvych tt je to zakazane kvoli otrasom ze vtedy by vraj mohol nastat potrat to jest prvy trimester..ale tak kedze uz v podstate sme skoro za tym prvym tak ja myslim zeby to nemalo skodit ved s tymi detmi nehcodime tour de france!no nie? akurat vsade bolo ze vyhybat sa otrasom ale mat pohodovu kludnu jazdu no ja som to dneska asi prepiskla lebo som schadzala aj z obrubnikov,ja koza ale tak hadam je vsetko ok....ja idem do poradne az 30teho ale opytam sa nato doktora...ze co mi nato povie ale urcite sa budem s malym chodit bickylovat ked on ma z toho taku neskutocnu radost a sme sa bavili s muzom ze ked mi zacne sedacka vadit tak si ju da na bike on a budeme tak sa chodit bicyklovat ale ja si mymslim ze kao pohyb je to dobry akurat sa z neho nevysypat ale si myslim ze kazda z nas vie ze nema chodit ako cestyn "dabel" 😀

andrea142
16. aug 2010

@fodorka : ja som bicyklovala celé leto , takže od začiatku tehotenstva 🙂 ................. aj mojej sa strašne páči na bicykli. ak by bolo po nej tak sa bicyklujeme od rána do večera 😀

babofka
16. aug 2010

aj ja som bola parkrat na bicykli, podla mna je to skor zdrave sa hybat. ja ale uz asi nesadnem, lebo sa skor bojim, co kebyze padnem, to by asi nebolo najlepsie.

priadka
16. aug 2010

...aj ja som sa bicyklovala, ale len 2x. Prvykrat som este nevedela, ze som tehotna, a bol to teda celodenny vylet s riadnymi extremnymi horskymi pasazami cez Male Karpaty 😝 No a druhykrat na dovolenke som jednoducho neodolala, aj ked mi uz medzitym lekarka neodporucala bicykel a beh prave kvoli otrasom. Myslim ze v 4. mesiaci si uz zase trufnem - jazdim opatrne.

@zuzkapu krv "na genetiku" sa berie simultanne s NT ultrazvukom (11.-13.tt) a potom este raz, tusim v 16. tt a neskor.