icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

gabika783
24. máj 2012

maminky chodia už všetci marcový drobci. Náš ešte stále len za ručičku. Pritom by už vedel dávno aj sám... ale sa bojí alebo čo.. 😠

mis_ka
24. máj 2012

@nadezda4 toto s tou poistovnou sa mi nezda, overila by som si to na tvojom mieste priamo v poistovni. vzhladom na to, ze oficialny schvaleny ockovaci kalendar hovori, ze ockovat sa ma medzi 15. a 18. mesiacom, nemyslim si, ze by Dovera zaviedla taketo pravidlo. lekari odrbavaju, ked to musim takto povedat...

inac my mmr nedavame, ako som uz predtym pisala, po druhej hexe sme s ockovanim skoncili, aj ked moja lekarka ma samozrejme presviedca, ze mam dat zaockovat...

gabika783
24. máj 2012

@nadezda4 ja viem tak, že po MMR sú najväčšie komplikácie.. nakoľko MMR obsahuje živý vírus, ktorý je len oslabený. Preto trocha horšia imunita počas očkovania môže ale aj nemusí samozrejme 😉 spraviť šarapatu. To je môj názor. 😀

nadezda4
24. máj 2012

@mis_ka to sa nezda ani mne, kedze sestra ma tu istu poistovnu, o 2 mesiace strarsieho synceka a idu az na dalsi tyzden

sirinka
24. máj 2012

@nadezda4 no to bola dost vtipna pani doktorka, ze najmensie...
a ta dovera si nemoze sama urcovat pravidla, ide o povinne ockovanie a je stanovene rozpatie, kedy sa ma podat, takze neexistuje dovod, preco by to poistovna nemala preplatit...

http://www.rizikaockovania.sk/dok/anh/MMR_vakci...

gabika783
24. máj 2012

@mis_ka u nás v dedino-mestečku heh je nás už minimálne futbalová 11 nástka neočkujúcich a stále viac nás pribúda. Minule som nad tým uvažovala, že keby sa všetci spojíme, tak by sme už vedeli nejaký ten súd vyhrať aby sa zrušila povinnosť očkovania. Nie je to demokratické.. 😀 Myslím, že to číslo neočkujúcich by bolo šokujúce a všetci lobisti očkovania by vyšli s rúškami do ulíc... 😀 😀 😀 😀

nadezda4
24. máj 2012

@sirinka a ty si strasie dcerky dala zaockovat, ked sa mozem spytat?

sirinka
24. máj 2012

@nadezda4 dala...bola som ako tisice inych matiek, ktore ani nemaju predstavu, co to tym detom v ambulancii pichaju, ved doktorom doverujeme vsak...
az ked som nahodou natrafila na informacie o ockovani a pocas tretieho tehu som sa nad tym zacala zamyslat a malinka mala pocas porodu a po nom problemy, tak som sa na vec zacala pozerat troch inac...
ale ja nie som uplny odporca ockovania, ale som odporca povinneho ockovania a najme pokial ide o tak malinke deticky s nevyzretym imunitnym systemom a v takom hojnom pocte....a este stale sa najdu rodicia, ktori este doplnaju povinne ockovanie o dalsie a dalsie....uf...
je prilis malo pravdivych informacii....

gabika783
24. máj 2012

otázka trocha mimo... maminky čo látkujete.. čo budete dávať na leto. Bude dávať niekto kombináciu vlniaky a len šup vkladačku?. Chcem si totižto vyskúšať kúpiťnaťahovacie vlniaky od jednej babeny tu na MK ich šije (bionos) , že by som ho nevyzliekala z nich iba by som mu menila vkladačku vo vlniakoch za jazdy. Sľubujem si od toho, že si ušetrím nervy pri prebaľovaní... ach jaj.

nadezda4
24. máj 2012

@sirinka ani ja nie som nadsena ockovanim, teda tie 3, co sme uz prezili, som si "odtrpela" viac, ako moja mala... tiez som si uz co-to pozistovala o tom ockovani a aj preto sa dost obavam, tak som to chcela minimalne posunut, kedze sa obavam, ze nie je take jednoduche ockovanie odmietnut,
ani my sme nedali nic navyse.

nadezda4
24. máj 2012

@gabika783 my vlniaky nepouzivame vobec 😒 trochu ma odradilo to lanolinovanie a predsa by som sa viac bala, ze presiaknu ako PULky. tak mi asi len to co vzdy, doma stvorec a Pulky, vonku kapsovky.
dufam, ze sa nerozpari 😀 😀

gabika783
24. máj 2012

@nadezda4 a čo dávaš do puliek?...

nadezda4
24. máj 2012

@gabika783 cez den doma len bambusovy stvorec Kikko

mianc
24. máj 2012

@nadezda4 aj mne dr. hovorila, že ona nemala s týmto očkovaním žiadne problémy, že v jej praxi sa veru pri mmr nič také neobjavilo, max. vraj reakcia po týždni mierny výsyp, ale to môže byť obranná reakcia proti očkovacej látke na osýpky, každopádne vraj máme prísť ak sa mi niečo nebude zdať, tak uvidíme.. snaď všetko hladko prebehne a za týždeň si na očkovanie ani nespomenieme.. ale už som aj rada, že to máme aj za sebou, aspoň už nad tým nerozmýšľam.. lebo toto bolo najhoršie.. myslím si, že samotné očkovanie nie je zlé, ale ak sa kombinuje so slabou imunitou, alebo nejakým nachladnutím, tak vtedy môžu prísť nejaké problémy.. držím palce nech vám to dobre prebehne, hlavne bez nejakých vedľajších účinkov.. 😉

mianc
24. máj 2012

@sirinka najhoršie je, že ani zástancovia a ani odporcovia nepovedia všetko.. ja si myslím, že očkovať treba, ale treba viac prihliadať na deti ktoré sa očkuje, trebalo by pred samotným očkovaním urobiť ešte vyšetrenia, ktoré vyvrátia iné zápalové, infekčné poprípade iné ochorenia.. a až potom očkovať.. lebo samotné očkovanie, isto nie je na škodu.. na škodu je v kombinácií s nejakou neplechou, čo vtedy vyvolá ešte horšiu reakciu.. :-/

mianc
24. máj 2012

@gabika783 naša už chodí.. neboj, niektorí sú viac bojazlivý.. isto sa osmelí a ani sa nenazdáš a bude pred Tebou utekať.. 🙂

nadezda4
24. máj 2012

@mianc presne ako pises, no chcem vidiet doktora, ktory robi vysetrenia pred ockovanim 😒

mianc
24. máj 2012

@nadezda4 poviem Ti, že žiaden.. až na vyžiadanie rodiča.. žiaľ, aj naša dr. je taká.. ale ak si rodič vyžiada tak urobí.. ja s malou chodím aj ku homeopatovi, tak ten nám dal kvapky na posilnenie imunity a aj pri očkovaní, na zamedzenie nežiadúcich účinkov, tak tento týždeň intenzivne kvapkáme.. 🙂 sranda je, že malá tieto kvapky priam miluje.. 😀

sirinka
24. máj 2012

@mianc no napriklad konkretne ockovanie mmr zabezpeci imunitu tak na par rokov a teda nase deti uz v puberte su ohrozene, ze dostanu tieto ochorenia...pricom v detskom veku mavaju lahsi priebeh, ako neskor...
napriklad rubeola, ked sa nou nahodou nakazia nase dcerky pocas tehu, moze to sposobit poskodenie az smrt ich babatka, alebo mumps u muzov moze sposobit neplodnost...

nadezda4
24. máj 2012

@mianc a tie kvapky beriete len po ockovani, ci aj pred nim isty cas alebo priebezne stale?

gabika783
24. máj 2012

@nadezda4 a dávaš mu aj nejakú stay-dry vrstvu do toho.. aby nebol v mokrom? Koľko vydrží taký jeden štvorec... riešim totiž dilemu, že ciká zriedkavejšie ale veľkú dávku. A ja používam iba kapsovky s mikrovlák. vkladačkami a už to nestačí. Mám 5ks Tots Bots Easyfit V2 a do nich keď dám vkladačku bambusovú tak tie dlho vydržia.

mianc
24. máj 2012

@sirinka to viem.. ale po očkovaní, už samotný priebeh týchto chorôb nemá takýto dopad.. zmierňuje už samotný priebeh, ja som si to tiež študovala, a veľmi dobre zvažovala, nikde nemáš napísané, že dieťa dosťanie rubeolu ako dieťa, môže aj neskôr a keď nie je očkované, tak to tiež nie je výhra.. ono tomu človek asi moc nezabráni, ale môže zmierniť priechod a dopad samotnej choroby.. sú pravdaže aj individuálne prípdady.. všetko je na niečo dobré a na niečo nie..
ja nie som zástanca očkovania to nie.. ale nie som ani odporca.. tiež som toto očkovanie veľmi zvažovala dať, či nedať, až nakoniec som sa rozhodla takto.. a myslím, že správne..

mianc
24. máj 2012

@nadezda4 my ich užívame od zimy pravidelne 2x do týždňa, a počas očkovania intenzívnejšie, musím si zaklopať.. že zatiaľ asi pomáhajú nakoľko sme od vtedy neboli ani chorí a ani nachladnutí..

nadezda4
24. máj 2012

@gabika783 mojej nevadi mokro, ale ked je pocikana, tak ju prebalim. niekedy skor, inokedy neskor, podla toho, kolko cika, tak do 2 hod.

nadezda4
24. máj 2012

@mianc ale to bude asi drahsi spas tie kvapky, ze?

sirinka
24. máj 2012

@mianc najdes mi prosim tu studiu, dakujem.
samozejme, ze moze aj bez ockovania dostat toto ochorenie aj neskor...ale prave preto, ze vacsina deticiek je zaockovanych, tak sa hranica, kedy sa obcas tieto choroby objavia posunula do vyssieho veku, bohuzial.
ja osobne som prekonala rubeolu ako 7 rocna a stale mam protilatky, priebeh bol lahky, teplota a vysyp.... mumps a osypky ma obisli....

mianc
24. máj 2012

@nadezda4 no možno asi áno.. ale my ich máme zadara, nakoľko tento dr. je náš sused.. 😉 inak viem, že za kvapky neplatia, ale za vyšetrenia dosť, ale on je zasa odborník na svojom mieste, o ňom ja vôbec nepochybujem, nakoľko mi už veľa krát pomohol a to doslovne mám vyskúšané na vlastnej koži.. 😉

mianc
24. máj 2012

@sirinka skúsim Ti to pozrieť, len viem, že som to už dávnejšie pozerala.. tak snáď to ešte nájdem..
a to je samozrejme, že sa hranica výskytu posunula ale aj samotné množstvo výskytu sa posunulo na minimum.. a nepoznám osobne také prípady, keď po očkovaní dostali v neskoršom veku túto chorobu aby mali až taký zlý priebeh.. čo nehovorím, že nebol.. neviem.. ale isto je samotný priebeh choroby horší ak očkovanie nie je.. ale to je vec názor a dokazovania... myslím, že ani jedná z nás nie je natoľko kvalifikovaná a ani tak plná vedomosťami aby sme toto mohli tvrdiť.. je to vec názoru.. a myslím si, že by sa nemalo toľko zavádzať ale malo by sa rovno povedať, ano toto očkovanie prináša.. plusy takéto.. ale aj má svoje mínusy.. čo zamlčujú.. ale zasa majú aj povedať, čo sa môže stať ak sa neočkuje.. aké to má výhody a aké nevýhody.. lebo to tiež nie je sranda nedať očkovať.. 😔

sirinka
24. máj 2012

@mianc a ty si bola ako dieta zaockovana proti tymto trom chorobam?

gabika783
24. máj 2012

darmo doba jedová a doktori si z nás vychovávajú pacientov. Nemôžme byť predsa všetci zdravý.. veď v ich remesle sa točia najväčšie loooove. 😀