icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

euphoria
22. aug 2010

@sirinka
ja som tiez uvazovala o tandemovom dojceni, no nakoniec som malu odstavila.rady gynekologa typu,ze je to nevhodne pocas tehotenstva nezabrali, u mna bol dovod najma ten, ze mala zaspavala vylucne iba na prsniku a bola odo mna uplne zavisla.akekolvek pokus uspat ju niekym inym koncil tak, ze sa pozvracala.napriek tomu odstavenie islo uplne hladko a teraz v pohode zaspi aj s manzelom a konecne sa v noci nebudi.Tak sa aj vyspim.
Inak ja som stale aj tak strasne unavena.

euphoria
22. aug 2010

@sirinka
a rodila si oba razy v ruzinove? Alebo si nasla lepsie riesenie? Mne sa tam totiz uz velmi nechce ist..ale neviem kam

sirinka
22. aug 2010

@euphoria aj u nas klarka zaspavala vylucne na prsniku a aj magdulka je tak...vyhoda u klarky bola, ze v noci sa sama odstavila ako 4 mesacne babo, takze aspon s tymto nebol problem...ked som ju ako 2 rocnu odstavila, tak zo zaciatku bolo uspavanie velmi dlhe ale zvykla si bez vacsieho placu...najtazsie znasala odstavenie od ranneho kojenia, to robila sceny...

rodila som obidve v ruzinove a aj teraz budem, lebo tam rodi moj gynekolog...takze ja si nevyberam porodnicu ale dr....

euphoria
22. aug 2010

@euphoria
tak ja som mala ineho gynekologa ako porodnika,teda porodnicku.Ta bola sice skvela,ale po dvoch rokoch o nej ani nic neviem..Tak este uvidim..Hoci aj gynekologa mam chut vymenit,akosi uz nie je taky "ludsky" ako bol ..Ale neviem za koho..Na kazdeho pocuvam dobre aj zle referencie..

sirinka
22. aug 2010

@euphoria poviem ti pravdu, ze ja ich tam ani nepoznam a v inej porodnici uz toboz nie...ja som spokojna s mojim dr a ani som neuvazovala nad inym...

euphoria
22. aug 2010

@sirinka
prezradis aj meno?

sirinka
22. aug 2010

@euphoria dr. oros... www.oros.sk

martinex
22. aug 2010

@prsky ja som napriklad a annaq nemala najlepsie skusenosti...dva krat som sa na nu obratila s prosbou o pomoc a s jej radami som sa vobec nestotoznovala... ale velmi vela dievcat je jej vdacnych ze vobec mozu kojit,takze robi dobru pracu a viem,ze velmi pomaha

prsky
22. aug 2010

@martinex ved nehovorim, ze je tu len annag, ale ona ma pekne strukturovanu, ucelenu stranku s informaciami o dojceni a zivote s babatkom (aj ked prave pri tom zivote s babatkom je samozrejme vela infosiek, s ktorymi sa nie kazda stotoznuje a napriek tomu sa da odtial vytiahnut viacero informacii, ktore aj maminu presadzujucu vychovu ala samostatne zaspavanie, dojcenie podla casoveho harmonogramu atd mozu upokojit, lebo zisti, ze to, co jej babo robi je uplne fyziologicke a potom k tomu moze zaujat postoj, aj keby bol iny ako radi annag). a okrem toho sa moze mamina, ktora ma iny nazor a chce si potrvdit, ci by to slo aj inak, ci ma niekto taku skusenost, pokojne obratit na inu laktacnu poradkynu (zoznam je na www.mamila.sk).
myslim, ze rozumny clovek si necha poradit, popozera sa aj inde, ak s radou nie celkom alebo uplne nesuhlasi a rozhodne sa podla svojho pocitu, rozumu a tak to ma byt 😉 a kazdy sa ucime na vlastnych chybach - koniec filozofickeho traktatu 😀

elesarka
22. aug 2010

@sirinka no ved prestudujem co sa da, dakujem. Pri prvom sme este nemali internet, takze info len z kniziek a casakov. A nikdy ma nenapadlo, ze by som mala problem s bradavkami 😉 to len pri tom kojeni sa nejak zle formovali 😵
Tak sa teraz posnazim aby sa to nezopakovalo. Odsavacku som tiez nepouzila vobec, mala som len taku rucnu kupenu, ale nepotrebovali sme ju.

elesarka
22. aug 2010

@euphoria nad tymto rozmyslam uz aj ja. Prvy porod bol u Kocha, este ked to nebolo sukromne. Teraz chodim do GPN, ale ci v marci uz budu fungovat, a ci sa pre nich rozhodnem este neviem. Este ze mame cas na premyslanie 😎 😉

elesarka
22. aug 2010

My sme dnes boli cely den pri vode, ja som sa sice nekupala, nejak ma ta voda v jazere strasi, ale vela sme clnkovali a som si oddychla, lebo energie veru este nemam stale.
Kocky mali ste niektora pocas tehotenstva herpes na perach? Mne sa spravil pred dvoma tyzdnami, ked sme boli pri mori asi zo slnka, ale uz sa zahojil. Celkom ma to vystrasilo, ale vraj ak som mavala predtym tak by to malo byt O.K., tak len ci nemate aj osobnu skusenost . Snad to babatku neuskodilo ☹

martinex
22. aug 2010

@elesarka ja som mala herpes na perach,lici a brade ! a nevedela som sa ho zbavit mesiac...mala som velmi oslabenu imunitu....ale Dadikovi nic neni,neboj 😉

elesarka
22. aug 2010

@martinex , uff, ze mesiac, to muselo byt neprijemne. Mne do 10 dni pekne zmizol, len ma stve, ze to bolo v prvom trimestri, ale budem verit, ze je vsetko, tak ako ma byt, nech zbytocne nestresujem 😉

martinex
22. aug 2010

@elesarka ja som to tiez mala asi od 7-11 tt..akurat cez vianoce...no kocka najvacsia som bola 😀

ella_joy
22. aug 2010

Ahojte, chcela by som sa spytat, ako dlho treba uzivat kyselinu listovu, prve mesiace (kolko asi?) alebo cele tehotrenstvo? Vdaka

sirinka
22. aug 2010

@ella_joy staci prvy trimester...podla mna...

fodorka
22. aug 2010

k tomu farbeniu vlasov ja idem kadernicke 28eho uz sa tesim inak som si nefarbila vlasy vyse rok apol ale som sa rzohodla lebo ma problemy s lupinami ale to j enadlho to tu netreba rozvadza tprost enepomahalo nic a len to fabrenie od toho osm nidky nemala tak s ak tomu vraciam....
sirinka mozno mas pravdu ze smaotne kojenie potra tnevyvola ale tak ja som prestala kojit aj kvoli tomu ze sme chceli druhe a pri kojeni s anam akosi nedarilo a aj tak uz som citila ze nastal cas a aj maly bol pri tom super 😉
a k tomu kojeniu vseobecne ja obcas citam nejake clanky ale ked aj citam v casakoch mamaaja mamina a podobne a su tam nazory a reakcie zien co pisu niektore ze tiez mali nastudovane neviem co a nakoniec to odpadlo uplne opacne a nekojili ntak neviem tym nechcem povedat ze je dobre aby zena a kojeni nic nevedala..neviem mozno ja som bola ozaj jedna z mala zien co sa mohli pochvalit ozaj hojnym mlieckom a dost dlhu dobu...a neviem fakt som nejak ani pol minutku nerozmyslal zeby osm nemala kojit tak teraz len dufam ze budem aj druhe...neviem ci to ma vplyv ale kao pr prvom tak uz aj teraz s ami zasa zvacsili prsi ao dve cisla uz asom jak pamela 😀

lienocka999
22. aug 2010

ahojte, ja sice chodim do februaroviek, ale termin mam posledneho februara, takze to moze byt aj marec 😀

fugu77
22. aug 2010

Ahojte, aj ja som mala herpes pred tyzdnom na hornej pere. Ojavil sa len tak ☹

andiekens
23. aug 2010

@lienocka999 heh, vitaj :.) ja mam zas termin 8.marca, ale na 99 % viem, ze to bude sekciou vo februari.. 😵

andiekens
23. aug 2010

ja som mala herpes uz v 6tt, dokonca soym pouzila zovirax, lebo som si povedala, ze virusova infekcia je nebezpecnejsia ako ten krem. v pribalovom bolo tiez pisane, ze neboli zaznamenane zvyseny vrodene vyvoje vady deti zien, ktore ho pouzili v porovnani s beznou populaciou rodiciek.

andiekens
23. aug 2010

@fodorka tak tie prsia su snad znamnenie, ze budu fungovat ako pri prvom 😵

mirinka7
23. aug 2010

@jabadaba na tej stranke, z casopisu Zdravie, co poslala prsky (dakujeme 😉 ) pisu, ze melir nie je vhodny, pretoze davaju az 12% peroxid vodika...Ja som praveze uvazovala aspon and melirom, tak teraz zase neviem, co mam robit 😒 Blond sampon bez peroxidu mi nechyti...jedine hnedy, ale to by bol riadny skok prejst z blond na hnedu 😅

hasacka
23. aug 2010

Ahojte, nemate problem s bradavkami ? ja som si vcera po sprche vsimla, ze na nich mam take nieco ako "chrasticky" ale nie su to chrasty, je to skor takej zltkastej farby a ked som do toho zarypla s nehtom, dalo sa to trosku odlupnut .. .(( idem vo stvrtok k lekarovi, tak som zvedava, co mi na to povie

mirinka7
23. aug 2010

@ella_joy kazdy lekar povie inak...jeden ze treba brat, druhy, ze ak si zena normalne kupi ovocie aj zeleninu, tak to nie je potrebne a je to len marketingovy tah...poznam porodnicku, ktora robi v Ke a odrodi dost vela romiek..vravela, ze tie nevideli vitaminy v tabletkach ani z kilometra a porodili aj 13 zdravych deti...Tak ja neviem. Ja osobne som brala femibion 2 mesiace pred tehotenstvom a este stale beriem, ale uz si ho davam kazdy druhy den a po skonceni prveho trimestra asi vysadim...

dendy1
23. aug 2010

@mirinka7 ja tiež melírujem, a mala by som sa čoskoro objednať, ešte som nebola, čo som tehu.
Ale melíru sa nebojím, nedáva sa to priamo na kožu a v rodine máme aj kaderníčku, ktorá si o tom naštudovala viac, keď sama otehotnela, a tiež si robila melír. Ak to počítam podľa doterajšej skúsenosti, tak by som šla počas tehu na melír max 3x, za predpokladu, že pre pôrodom by som sa dala trošku poludštiť 😀 a ak to nebude hrúza počkám po pôrode 😀

mirinka7
23. aug 2010

@dendy1 to mas pravdu, ze sa nedava priamo na pokozku a navyse davaju alobal, takze ten smrad az tak velmi necitit pocas posobenia. Ja neviem, muz mi radi si dat hnedy sampon a hotovo,...ale mne sa pacia svetle vlasy. Urcite vsak pockam aspon do konca prveho trimestra. Teraz som aj tak na PN, tak mi to az tak nevadi, ale uz ked pojdem do prace, tak s tym budem musiet nieco urobit....

dendy1
23. aug 2010

@mirinka7 ak sa ti páčia skôr svetlé vlasy , nechoď do hneda 🙂 teraz musíš byť hlavne v pohode, nie sa stresovať nad nepodarenou zmenou - pomaly až do pôrodu, lebo zo svetlých vlasov sa tmavé aj keď len šampón zle vymýva.
Raz som to skúsila a ďakujem, už nie. Takže tvoj dobrý pocit je nadovšetko 😀