Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@bay dik, tak to potom cumim, ze tu niektore strasite uz s morfo v 16tt 😀 som si len pamatala, ze nieco sa okolo 16tt robi, ale to budu asi zasa nejake odbery (zeby afp?) ja chodim tiez do sukromneho centra a klientky to tam platia aj tak - aj ked o polovicu menej ako neklientky 😠 (spominane gpn)
ahojte,tak uz aj ja mam tehu knizku...dnes som bola na poradni, NT meranie v norme, bublinka si krasne lezkala v brusku, ma 6cm..bolo to uzasne...akurat jedine co bude problem je moj tlak,zase ho mam strasne vysoky...asi cokoro skoncim opat na liekoch...
tlak som mala 140/80... praveze sa necitim zle,vsetko je ok... len pri prvom som skocila v nemocnici s diagnostikovanou preeklampsiou,tak dufam ze teraz ma to obide 🙂 aj ked to tak nevyzera...
@martinex tak ale potom mas asi iba stres z ordinacie, doktora alebo merania tlaku...mala by si si merat doma tlak, resp. niekto by ti mal, ked si v pohode a podla toho zistit, ci mas naozaj vysoky tlak konstantne...lebo to je v priebehu 20 min velmi velky rozdiel...a okrem toho digitalne tlakomery su celkom na prd...maloktory meria dobre, vobec nie presne...
@martinex
chcem sa spytat na tu preeklampsiu, ako to bolo u teba?
mne tvrdili, ze ju mam, mala som opuchy, vysoky tlak, zvysenu bielkovinu ale nie, hospitalizovali ma v 35tt (dovtedy ziadny problem), o 5 dni som spontanne porodila, no nikde v papieroch nemam o tom ani zmienku.Vsade som potom citala, ze vtedy okrem ineho hrozi odlucenie placenty, no ja som ju ani neporodila, museli mi ju vybrat.
terza v poslednej poradni som mala zvyseny tlak 150/100, pricom pri prvom tehu som mala vysoky len ten posledny tyzden..tak neviem ..
ja mam naopak strasne nizky tlak. Pri posledenej poradni mi povedala sestricka ze "musi zavriet obe oci" aby mi tam nejaky namerala.
ahojte my to máme 19.3. tak sa teším a dúfam že nám to všetkým dobre dopadne 😉 🙂
co sa tyka oblecenia, aj ja som uz musela povytahovat nejake tehotenske nohavice, aj ked este stale nosim take, co mi boli predtym volne a spolieham sa na to, ze pojdeme do nemecka a tam si nieco dokupim 😉
@sirinka sak presne tak budem doma merat a uvidime ako sa to bude vyvijat..
@euphoria ja som mala opuchy,vysoky tlak, okolo 34tt aj bielkovinu v moci, hospitalizovali ma, brala som Dopegyt 3x1tbl tlak sa mi ako tak drzal v norme...a porodila som spontanne v 40tt, ale od 27tt ma strasili,ze mozem predcasne a tak som mala max. kludovy rezim..co teraz pri malom nehrozi 😀 tak dufam,ze okrem tlaku mi uz nic nebude.. nerada by som zase skoncila v nemocnici
Kočky, tak k oblečeniu. Bratislavu som pochodila a najlepšie veci majú v ma-ma na Bajzovej. Je tam aj super predavačka, ktorá dobre poradí. Na šup som si tam kúpila tehotenské firle - bedrové s takými všitými elestickými cvikmi na bokoch, ktoré sa dajú vyhrnúť aj na trojštvrťové (v zime k čižmám) a čierne menžestráky. Ja som tiež pochodila H&M či už v BA alebo v SCS vo Viedni a je to bieda. H&M aj C&A majú hrozné veci podľa mňa také stany od čísla 44 a kedže ja mám za normálnych okolností č. 38 vo všetkom som vyzerala ako utopená 🙂. Ma-ma je maličký butik ale tam sa dokážete obliecť na celé tehotenstvo. Dokonca vám aj skrátia nohavice na mieru. A vyzeráte aj v tehu šik.
Ja som momentálne v 14-tom týždni a mám + 0,5 kg 🙂
@andiekens 🙂 veď Ty patríš medzi tie kočky čo majú termín hneď na začiatku marca, a aj vyšetrenia máš vždy vybavené medzi prvými a ešte aj tak rodinne poistené 😀 Práve od teba čakáme prvé potvrdené správy o pohlaví 🙂
Ale aj tak o týždeň či mesiac skôr to budeme vedieť - nič sa nemení na tom, že to už nezmeníme a aj tak sa budeme strašne tešiť.
@optimistka suhlas, ja som si tam kupovala veci na prve tehu, tehurifle som vyuzila este dlho po porode a niekedy som si ich dala aj ked som mala uz menej kilo ako pred tehu 😀 ja som dostala aj vernostnu karticku. inak teta mi vtedy (v 2008) hovorila, ze chystaju aj predajnu v avione, ale neviem, ci to aj zrealizovali, alebo ci sa tam udrzali.
@dendy1 no mne uz 2 tyzdne dozadu naznacila, ze to vyzera na chlapca aj ked to vsak moze byt oboje.buduci tyzden by to uz malo byt na 90% iste, a ak nie, tak v 20tt idem na 3D tu morfologiu, tak tam sa to potvrdi na 100% 🙂
my sme boli hrozne z vedavi na pohlavie, to preto sa to tu tolko pytam. straaasne sme snivali o dievcatku, ale aj ked bude chlap je to paraaada 😵
Ahojte babenky. Tak vas tu citam odkedy som zacala tusit ze som tehotna a teraz sa k vam pridavam. Podla vcerajsieho prveho utz som 12tt+1 a termin 20.3. tesim sa strasne a ten pohlad na babo, ktore jej dalo riadne zabrat, kedze sa stale mrvilo bol neopisatelne krasny 🙂))
baby v lete nie je najlepšie mať, čím menšie dieťa tým horšie znáša horúčavy, takto jarné v marci je ideálne 😵
Ahojte... 🙂 🙂
hlasim sa po prvej poradni... ja aj babo sme v poriadku... babo bolo take žive a vrtelo sa ze mala problem ho doktorka zmerat..ale nakoniec sa podarilo - uz ma 42 mm 🙂 🙂 a zobrali mi straaaasne vela krvi - 5 skumaviek a uz mam aj tehu knizku 😵 😵 😵 😵
pripájam sa aj ja . sestra mala obidve letné jedna je augustová druhá júlová. a ešte z druhej strany v najväčších teplotách mať veľké brucho no neviem ako by som to zniesla. ja som cez zimu nosila krátke rukávy lebo mi bolo stále teplo 😀 a na to samozrejme bundu lebo by si o mne pomysleli ,že som šiši 😀 . vo februári v krátkych rukávoch 😀

ahojte tak ja mam tiez za sebou poradnu nastastie vsetko v poriadku babo krasne rastie mame aj prve video o nom, pekne sa hybalo, rucicky, nozicky, srdiecko vsetko sme videli 🙂, krv a vsetky odbery Ok, tak dufam ze to bude takto postupovat,
mne uz nebyva tak zle ako byvalo, len ta unava neprechadza ale dufam ze aj ta prejde
tehu veci nenosim este, lebo za tyzden som schudla 2 kila ☹ , (stresy) ale odteraz uz len priberam som si povedala 🙂
dalsia poradna 27.9, a termin sa mi posnul na 26.3.