icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

andrea142
7. sep 2010

@bay tak hej sú tam aj pozitívne aj negatívne veci 🙂 ....... ja by som si to v lete nevedela predstaviť .................ináč jedine čo ľutujem ,že keď má malá narodeniny tak nemôžme oslavovať vonku len vo vnútri a sestriné majú opekačku vonku 😀 😀 😀

adka84
7. sep 2010

ahoj kocky, poculi ste uz niektora o tom, ze je potrebne sa nahlasit vo velkej porodnici este pred porodom? niekedy okolo 4 mesiaca? lebo nieco take som sa docitala na nete. ze ak chcem rodit vo velkej porodnici, tak je cas sa ist nahlasit

andrea142
7. sep 2010

@adka84 : ja som o tom nepočula akúrat jedine od kamošky ale ona býva v Prahe a keď zistila ,že je tehotná tá tak vtedy hovorila ,že musí ísť domov sa nahlásiť do pôrodnice aby ju zobrali. . ešte som jej hovorila ,že u nás netreba. ani lekár mi nič nehovoril a to ma rodil 😕 😨 tak neviem 😅

martinex
7. sep 2010

@adka84 tiez o tom nic neviem, rodila som minuly rok v auguste a vtedy nic take neplatilo...a keby ani,tak by ma na to moja gynekologicka isto upozornila...

adka84
7. sep 2010

no ja som o tom tiez nikdy nepocula, az dokedy som si to neprecitala. a budes rodit tu v BA?

adka84
7. sep 2010

@andrea142 @martinex pozeram, ze ste obe tu z okolia . budete rodit tu v BA?

martinex
7. sep 2010

@adka84 ano, ja budem rodit opat na antolskej...

adka84
7. sep 2010

@martinex no tak super, lebo aj ja chcem rodit na Antolskej, a uz som sa zlakla, ze ake prihlasovanie. takze ak o nicom nevies, tak tu to asi tak nefunguje. snad ma odtial nevyhodia v den porodu 😒

martinex
7. sep 2010

@adka84 ako tak pozeram na tvoj termin,tak sa tam mozno aj stretneme 😀
a isto ta nevyhodia,to je blbost... sak ked chodis na poradnu uz do nemocnice kde chces rodit,tak s tym predsa rataju,ze tam budes rodit... a ja som pri prvom do 5teho mesiaca myslela ze budem rodit v ruzinove,nakonieco som zmenila gynekologa a aj porodnicu 😀

cicimon
7. sep 2010

@adka84 nic netreba hlasit, len mesiac pred porodom chodit do poradne do porodnice kde chces rodit

adka84
7. sep 2010

@martinex no, ja vlastne oficialny termin od doktorky nemam. ale snad to takto zostane. takze, je to celkom pravdepodobne 😉 . dakujem kocky za info

andrea142
7. sep 2010

@adka84 : ja na Kramároch tam som bola aj s Lili a aj tam mám lekára

bay
7. sep 2010

@adka84 Tak to funguje v CR 😔

prsky
7. sep 2010

@adka84 tu hrozi len prevoz do inej porodky (alebo ked nebudes este uplne ze rodit, tak ta poslu sa tam previezt) v pripade, ze budu mat fakt ze uplne narvane, ale to sa zatial stalo len parkrat.

priadka
7. sep 2010

dievcata, vy este v pohode spite na bruchu? Ja som sa donedavna vytesovala, ako sa mi v 4.mesiaci dobre spi na bruchu - ze snad az do porodu si takto pospim 😀 ale posledne noci sa mi zda, ze sa obcas preberiem, ked sa pocas spanku pretocim na brusko. A vkladam si automaticky pod bedra ruky 😵 Mam taky tvrdsi matrac...

prsky
7. sep 2010

@priadka ja na bruchu nespavam vobec ani ako netehoska 🙂 mne mamina tvrdila pri prvom tehu, ze sa mi bude ziadat si tak pospat, ale nebolo to tak 🙂

bay
7. sep 2010

Tak ja som nemohla spat na bruchu ani ked som este nevedela ze som tehu (tam zacalo moje podozrenie) a celu dobu nespim na bruchu. Takze sa uz tesim ako sa tak opat vyspim az nebudem tehu ci kojaca 😀 😀 😀 NAposledy som spavala na bruchu na konci roka 2008 a to som predtym inak nezaspala 😀 🤐

erika1983
7. sep 2010

ahojte tak ja spim este stale na bruchu inac neviem zaspat, a ked som bola prvy krat tehu aj vtedy som skoror do konca spala na bruchu, lebo az do osmeho mesiaca som skoro nemala brucho, 🙂
a co ste sa bavili o pohlavi mi tiez chceme vediet, ale nebudem tomu verit na 100% az kym to neuvidim,🙂 totiz my sme ten pripad ktoremu pri prvom tehu povedali este v den porodu ze to bude na 100% chlapec a narodilo sa nam dievca 😀
a porod podla vsetkoho budem rodit v dunajskej strede, prve som rodila na kramaroch ale tam sa mi nepacilo ☹ hrozny pristup sestriciek

prsky
7. sep 2010

@erika1983 a bola si v DS aj pozriet? tiez som nad tym uvazovala, ale trochu ma odradili niektore prispevky v diskusiach o porodke tam.
a sranda s tym pohlavim, to ako sa nejako pupocna snura javila ako "vybava"? 😀 ...neviem, ci by som sa s tym zmierila na prvy sup, lebo ja som chcela hrozne babu a aj nam vysla, asi by som sa dlhsie zmierovala s pipiskom 🙂 boli ste aj na 3D? /aj ked to je len taky tah na rodicov, lekarovi je to jedno/

andrea142
7. sep 2010

@priadka aj ja strašne rada spím na bruchu a po pôrode som sa tešila ,že znova budem môcť 😀 a teraz ešte občas áno ale teraz zase preferujem polohu ,že medzi nohami mám paplón a na tom spím 😀
@erika1983 : aj u mňa boli niektoré sestričky poriadne nepríjemné 😠

erika1983
7. sep 2010

no asi snura neviem ,zmiernila som sa s tym nam bolo jedno len aby bolo zdrave, a hovorili mi ze lepsie dievca v modrom ako chlapec v ruzovom 😀, lebo som mala vsetko modre 🙂
a nemocnicu v Ds poznam, je obnovena a ze super pristup tam maju, a moj gynek. tam rodi takze aj preto, ale kazdy mi odporuca 🙂

priadka
7. sep 2010

@erika1983
@andrea142
...ved prave, ja si neviem ani predstavit, ze budem zaspavat inak ako na bruchu. Asi az pri totalnom vycerpani 😝

andrea142
7. sep 2010

@priadka : skús ten paplón alebo kojací vankúš medzi nohami a na to si ľahneš ako keby na brucho. netlačíš si bruško 😀 . keď som mala už väčšie brucho tak som si tak ľahla a bolo to super.

dendy1
7. sep 2010

@andrea142 no! to mi hovor, ja som február, dcéra január (1.1.) , a mm je august - kedy sa najlepšie oslavuje? vonku parádna grilovačka, kopec ľudí dlho do noci, lebo je faj vonku 😀

dendy1
7. sep 2010

@adka84 súčasne s našou témou sledujem aj tému pôrodnica Kramáre a nič také tam nepísali, každá sa tam objednáva až na tie poradne pred pôrodom, neviem presne v ktorom tt. a skôr tam tuším chodia len na tie cvičenia pre tehotné.

andrea142
7. sep 2010

@dendy1 : u nás takisto . ja november, manžel december, malá február ...... nám jedine zostávajú neterky jedna júl, druhá august a švagor tiež júl

fifinka80
7. sep 2010

Ahojte tehulky tak aj sa pripajam k vam 🙂 😉 cakame nase tretie dietatko a termin mam 7.3.2011 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

sirinka
7. sep 2010

ahojte...ja som strasne chcela letne det, aj ja aj mm sme narodeni v lete...ale...posledne dva mesiace som musela lezat, bol tropicky maj a jun v tom roku...rodila som, ked boli 40 stupnove teploty...to bolo ok, ved sala je klimatizovana a babo nemalo teplotny sok z prechodu z maternice na svet...ale cele leto som bola sestonedielka a taaaaak mi to cele islo na nervy, ze odvtedy uz len jarne deticky chcem...a oslava...aj vnutri moze byt pekna a my aj cez leto mame dost opekaciek a grilovaciek, tak mi to nechyba...

a co sa tyka pohlavia, takto skoro ja tomu neverim...ani ma to popravde az tak nezaujima...po porode to bude jasne... 🙂

ja rodim iba v ruzinove, ale kedze mam zazmluvneneho dr. to je skoro ako keby som sa nahlasila...ale urcite sa netreba, ved porod je akutny stav a to su povinny vas zobrat v kazdej porodnici... 😉

nelle
8. sep 2010

Ahojte, dievčence. Mám na Vás jednu otázku, najprv však opíšem problém: ráno, vždy keď vstanem, najem sa, mám aj dostatok tekutín a vychystám sa do práce, cestujem vždy autobusom. Väčšinou je tam plno, žiadne miesto na sedenie a ja nezvyknem niekoho poprosiť, aby ma pustil sadnúť. Samozrejme, že okná sú otvorené minimálne. Dnes sa mi stalo, že som dostala taký nával tepla, ako už dávno nie (bola som oblečená adekvátne k počasiu). Zrejme sa mi znížil tlak, skoro som odpadla, ale začala som zhlboka dýchať, a o pár minút som našťastie vystúpila. Takže otázka znie: stáva sa to aj vám, prípadne, čo si myslíte, mám problémy s tlakom? Ďakujem za pomoc.

martinex
8. sep 2010

@nelle toto sa mi stavalo aj pred tehotenstvom,bezne som odpadavala v autobusoch,alebo som hned vystupila a pekne slapala aj pol hodinu peso do prace... v tehotenstve sa mi to zacala stavat okolo 4teho mesiaca, dokonca aj pri nakupoch napriklad v Tescu...takze mm mi zakazal chodit sama nakupovat,lebo som nevladala ani kosik niest v ruke,ako mi bolo zle.. moja dr. to zhodnotila ako kolapsove stavy... sranda je,ze cele tehu som mala problemy s vysokym tlakom,tak neorzumiem peco som odpadavala...aj teraz sa mi to uz par krat stalo.... dr. mi povedala,ze si mam kupit hroznovy cukor..a fakt pomaha, nosim ho stale pri sebe ako aj flasu s vodou...ak citim,ze to na mna prichadza,okamzite si sadnem-aj v autobuse,treba povedat,zesi tehotna a potrebujes sediet,ze ti je zle... dam si jeden cukor a poriadne sa napijem..treba zhlboka dychat a ak sa da,vystupit z autobusu na vzduch..ja som este zmenila cestovanie busom za vlak-tam bolo viac miesta 🙂