icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

evinka2
16. sep 2010

Ahojte baby 🙂 kde si kupujete tehu kabatiky na toto otrasne pocasie, a kde si budete kupovat na zimu? Ja mam z toho trosku des.......nohavice som dostala v H&M v Eurovei na prvy sup ale ja si ten tehu kabatik, alebo tehu bundu na zimu neviem ani predstavit......za normalnych okolnosti nosim cislo 38, a to mam aj teraz v tehu, a vo vsetkom vacsom vyzeram ako vo vreci ☹ a kedze som prvy krat tehu, tak to ani neviem odhadnut, aby mi za mesiac ten kabatik nebol maly na brusku 😒 prepacte za blbu otazku, ale ako vlastne taky tehu jesenny kabatik a zimna bunda/kabat vyzeraju, aby aj brusko bolo v poho? 😀

elesarka
16. sep 2010

@bezaz Pekna tabulka, dakujeme 😉

martinex
16. sep 2010

@vcielkanelka vitaj medzi nami a cit sa tu ako doma 🙂
@evinka2 tam mas iny len strih,je cez brusko volnejsi-pripadne pri niektorych sa to da nastavit resp. regulovat ako ti treba
napriklad
http://www.freya-shop.cz/Tehotenske-kabaty-a-bu...
http://www.buducamamicka.sk/_produkt.php?skupin...

elesarka
16. sep 2010

@evinka2 ja som bola pozriet tehu oblecko aj v Rakusku, ale tehu kabatiky, veru som nevidela. Ja zatial zapnem este vsetko, v zime to uz bude asi horsie, tak si asi poziciam nieco od maminy 😉 Vysku mame rovnaku, len vahu rozdiel vyse 20 kilo 😎 tak snad mi nieco sadne. Ale ak si chces kupovat kabat, tak potom asi jedine vacsie cisla.

Inac som bola celkom sklamana z toho vyberu aj v Eurovei aj v AT, vsetko len farby cierna,biela, max. seda a fialova.
By som si aj nieco pestrejsie vedela predstavit. A rifle vsetko len uzke strihy. Ja nosim normalne 36-tku, ale na tehotenstvo by som si asi nieco volnejsie radsej vybrala 😖 Ale kupila som si aspon tehu svetrik, bluzku a jedno tricko, tak budem kombinovat. 🙂 Nieco mam z prveho tehu, tak tych par mesiacov nejako zvladnem snad 😉

elesarka
16. sep 2010

@martinex dik za linky, pozriem aj ja 😉

briketa
16. sep 2010

Babule, vdaka za spomienku, som v poriadku, akurat nestiham veci casovo.
Bola som na radiologii na gastroultrazvuku a vsetko je v uplnom poriadku, nemam vobec nic. Cize zaverecna sprava je, ze koli hormonalnym zmenam mi zaludok velmi citlivo a agresivne reaguje na drazdive jedla, takze sa mam uplne vyhybat stiplavemu ( to som jedla) a velmi mastnemu ( to nejedavam vobec)
Zacala sa nam skolka, syn mi chodi do skolky co je cenovo velmi vyhodna, ale zase rodic tam musi aktivne pracovat a zriadovat, organizovat, pomahat.
Pracujem kazdy pondelok, v stredu v noci su mitingy a som zriadenec a zodpovedny za umelecky kutik a vsetko co sa okolo toho tyka. Je toho naozaj dost, lebo mimo toho sa este kazdy musi zucastnovat inych aktivit ako vylet, aukcia, festivalove dni, stretnutie rodin atd.... cize vlastne rodicia platia svojim casom.
ALe na druhej strane je super, ze sa aktivne zapajas do aktivit a vzelavania pre svoje dieta, vies presne co sa deje, organizuje a ako to cele prebieha.
Ta skolka ma dlhorocnu tradicu a maju uzasne mnozstvo aktivit, vsetko je perfektne zorganizovane do poslednej bodky. Deti su delene na mladsie a starsie, cela skolka je zlozena zo stanovisk, kde sa kazdy den striedaju rozne projekty a aktivity. Deti sa volne zdrzuju kde chcu a na co maju chut prave robit. Kazdy rodic na svojom stanovisku akurat dohliada aby sa niekto neporanil, alebo nebil a podobne. Inak detom vobec nezasahujeme do hry, nepomahame im, ich filozofia je, aby decka vyuzivali co najviac svoju vlastnu kreativitu, ucili sa same pri postupnom skusani. Neextistuje take, ze by sa na niekoho zvysil hlas alebo poukazovalo negativne.
Maju tam vsetko mozne vratane zivych zajacikov, rybicky, terarium s lienkami.. a pod.
Dokonca stolarska cast s klincami, klaidivkami, minizverakmi, kliestami.. no uplne som unesena. Dve piana, gitary, bendza, trubky, husle, deti si mozu vsetko vyskusat co chcu.
Maskarne kostymy, doktorske veci, umelecke, vedecke projekty, mikroskopy, normalne som nechapala.
Jest dostavaju len desiatu, vsetko je zdrave, BIO, vopred planovane, kazde dieta ma napisane ak nieco nemoze jest.
Som velmi spokojna. Nealovi sa strasne paci,ani nechce chodit domov a to teda moj syn je strasny mamickar.

elesarka
16. sep 2010

Kocky ja som inac riadne prechladnuta. Od nedele ma bolelo hrdlo a teraz to preslo do strasnej nadchy, uz mam nos cely zodraty ☹ Na hrlo mi v lekarni dali len Septisan na cmulanie a kloktat slanou vodou, alebo repikom.
Teplotu nastastie nemam, tak dufam ze to rychlo prejde, a babatku to neuskodi ☹
V pondelok idem na krv na AFP a poradnu az 30.9.

martinex
16. sep 2010

@elesarka kup si homeopatika..mne v tehu strasne pomahali.. na kasel Stodal a na nos Luffta, fakt mi velmi rychlo zabrali
@elesarka je pravda,ze velky vyber nemaju,ale zase ked vies investovat viacej,taj pekne veci maju v Auparku vedla Mothercare-tam je obchod s tehu obleckom-len stoji na moj vkus prilis..
a ja tiez nebudem riesit tehu bundu ani kabat, poziciam si od manzela nejaku,alebo od niekoho...

bay
16. sep 2010

No ja bundu neriesim. Budem to mat ako minuly rok (to som sice tehu nebola, ale mala som maleho v satke pod bundou. A bez problemov sme sa vosli do mm veci. 😀 Takze ja som v pohode, to len neviem co bude mm nosit 😀 😀 😀

evinka2
16. sep 2010

@martinex dakujem za linky a za radu 🙂

evinka2
16. sep 2010

ja uz s vecami z minuleho roka moc nepochodim......kabatik, co som nosila na jar a na jesen sa mi uz vdaka brusku rozparal vo sviku na boku, presne, kde to bolo namahane ☹ takze nieco musim vymysliet..... zajtra skocim do Eurovei a asi aj do toho Auparku, no a ked nebude, tak dufam dostanem nieco vo Viedni 😖 😅

zuzla2
16. sep 2010

@elesarka ja mam teraz na prechodne obdobie paletko a na zimu sa mi uz podarilo kupit kabat v sekaci 😀

inac ja som tiez prechladena, chytila som to od manzela 😠 zatial si davam len sinupret, kedze sa mi nechcelo ist do lekarne 😎

martinex
16. sep 2010

@zuzla2 vidis to,to je super napad ten sekac...dakujem 😀
inak neviete o nejak dobrom v BA? kde maju pekne veci,lebo sa mi nechce obiehat vsetky 😅

zuzla2
16. sep 2010

@martinex nie je zac...a to ani nepisem za aku cenu som kupila,lebo by mi to aj tak nik neuveril 😀 sice mozno budem vyzerat sisi,ale jednu zimu to prezijem 😀

martinex
16. sep 2010

@zuzla2 sak ja chodim len s malym do parku,tak je to jedno v com pojdem... a prezrad cenu,hmm?

zuzla2
16. sep 2010

@martinex 0.30c 😀 😀 😀

martinex
16. sep 2010

@zuzla2 😀 😀 😀 tak to uz ano! sak kopcek zmrzliny stoji viacej 😅

jabadaba
16. sep 2010

Teda BEZAZ, ta tabulka je super, mas moju pochvalu. 🙂 Hlasim, ze NT dopadlo dobre, este som absolvovala test na PAPP A, takze nie AFP ako som si mylne myslela. No idem dietatu do skolky zhanat slusny plastovy poharik a novu kefku, sme zabudli. Zatial sa mavajte krasne.

lilunka
16. sep 2010

@lulu19 Ja mam presne to iste. Pytala som sa na to aj doktorky ( ja rada stresujem kvoli kazdej blbosti), pozrela ma a povedala, ze to je bezne, nemam sa bat.

elesarka
16. sep 2010

@martinex chystam sa do lekarne, tak snad budu nieco z toho mat. Ale uz sa aspon citim lepsie, len ten nos upchaty.
Necitim vobec chut jedla a vcera som si este aj jazyk velmi popalila, tak som uplne chutovo mimo 😠
V Auparku som veru dlho nebola, ale uz som si povedala, ze zatial nebudem kupovat dalsie nic a ked narastie brusko mozno nejake tricka s dlhym, ale to sa budu dat aj podla mna netehu kupit ak budu dlhsie a predsa ta cena sa neda porovnat.
@zuzla2 dobre si nakupila 😉 Ja veru teraz nemam prehlad o sekacoch u nas na okoli vsetky zrusili 😒

priadka
16. sep 2010

@fifinka80 vsetko najlepsie k narodeninam a gratulujem k prvym pohybcekom! Si asi prva medzi nami, co pocitila babatko - ale to sa aj hovori, ze prvorodicky az neskor, Ty uz mas 2 deti, tak mas na to narok v 16. tt 🙂

jabadaba
16. sep 2010

@briketa to znie fantasticky, taku skolku by som brala hned. My sme zacali od pondelka, syn sa zatial drzi dobre ale ja mam iste vyhrady - zistila som, ze detom mazu na chlieb stuzene tuky! 😠 Davaju im Ramu, to ideme poriesit hned v pondelok. Nutia do urcitej miery deti jest co sa mi velmi nepaci, syn nejedava bohvieako a z domu je zvyknuty na bio a na velmi lahku stravu. Dnes tam bude prvy krat spat, uvidime ako to zmakne, prvy den sa na spinkanie pytal ale to som ho vyzvdvihla, tak snad si to dnes uz nerozmysli. Ale zatial chodi celkom dobre naladeny odtial. Strasne by som chcela, aby aj u nas na deti nekricali, vsimla som si v tej nasej, ze jedna z dvoch uciteliek je taka prisna a komunikuje s detmi odmeranejsie. Hm, uvidime. My sme tuzili po usmievavej ucitelke slniecku.

lulu19
16. sep 2010

@lilunka dakujem lebo aj dnes som sa zobudila na to ze ma strastne bolia nohy neviem cim to je mozno aj tym pocasim musim sa na buduci utorok mame poradnu opitat doktorky ci je to ok lebo som aj ja taka vyplasena

priadka
16. sep 2010

@evaka co sa nakupovania second-hand tehu veci tyka, ja mam dobru skusenost s bazarom tu na konikovi. Objednala som si od jednej kocky tehu nohavice a sadli mi vyborne. Okrem uvedenia rozmeru typu S/M/L je v niektorych inzeratoch aj podrobne rozpisane sirka pasu, stehna, dlzka nohavic od rozkroku a pod. - tak ak ti nieco padne do oka - skus popytat predavajucu o presne miery vyrobku 😉
Tie moje mohavky su s elasthanom, tak dufam ze sa vydrzia natahovat az do jari 😀

priadka
16. sep 2010

@andiekens gratulujem k obhajeniu prace!
Ako si na tom s behanim? Ja este veselo chodim na preteky v orientacnom behu. Nie ze by som nejako pravidelne trenovala, ale tak preteky boli v lete dost pravidelne, takze som uplne nevysla z cviku. Iba som trosku spomalila, ked mam postup hore kopcom, tak si kontrolujem pulz, aby nevyletel nad 140, ale inak v pohode.

zuzulietka
16. sep 2010

😵@jabadaba Ďakujem za privitanie... 😉 veľmi za tešim ze som nasla takuto temu...kedze som prvorodička a v podstate sa považujem za mladu 😵 tak som hladala volačo taketo...tak som sa zaregistrovala na modrykonik a možem si tu porovnovať moje pocity s ostatnymi...a poviem ti že som sa tu aj našla...v tych ostatnych priebehoch 🙂

nellie_
16. sep 2010

Ahojte.. 🙂 🙂
Aj ja mám dnes NT skrining za sebou.. dopadol vyborne.. 🙂 🙂 babo meria uz 63mm 😎 😎 a prvý krat sme počuli zvuk srdiečka - nadhera 😵 😵 😵

fifinka80
16. sep 2010

@priadka velmi pekne dakujem za blahozelanie 🙂 🙂 🙂 babetko sa hybe cez den az tak nie ale vecer ked si lahnem tak je to nieco uzasne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

andrea142
16. sep 2010

ahojte
no kabát som riešila aj ja ale nakoniec nebudem kupovať ,len keby som sa už do neho nezmestila ale požičiam si od mamy . aj pri Lili som ho nosila a v pohode zapla aj v 9.mesiaci.

nellie_
16. sep 2010

@fifinka80 - jeeej ty uz citis pohyby.. 😵 😵 😵 sice, to uz je tretie babo tak asi preto tak skoro.. na to sa uz ja strasne tesim, ked prvy krat ucitim nase babo... 😵 😵 😵