icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fifinka80
16. sep 2010

@nellie_ veru uz citim a som strasne stastna 🙂 🙂 🙂 tohot momentu som sa nevedela dockat 😉 😉 😉

nellie_
16. sep 2010

@fifinka80 - tak to ti verim 😉 🙂 ja sa toho tiez neviem dočkat.. a ja si ani neviem predstavit aky to bude pocit... 😵 😵

priadka
16. sep 2010

@nellie_ ako je to vobec mozne, ze take velke babo, ktore uz by malo mat v 16. tt 12-15 cm a okolo 100g stale necitim? Ved napriklad creva citim, ked sa to v nich sunie, alebo aj nesunie 😝 No zrejme je tam malicke poriadne zaobalene v makkuckych vystelkach...

nellie_
16. sep 2010

@priadka - podla mna preto este necitis, ze si prvy krat tehotna 😉 zevraj vtedy baby citia az po 18- tom tyzdni, tak klud 😉 a niekedy si prve pohyby mylia prave s pohybom criev... 😅 😅 ja viem ze kamosky mi to popisovali ze najskôr citili iba take akoby "bublinkovanie" ze az potom neskôr sa uz dal rozoznat prve kopanceky... 🙂

babofka
16. sep 2010

@priadka a takisto mozes mat babo na vnutornej strane (smerom dovnutra brucha) a vtedy su citit pohyby este neskor. 😉

zibritka
16. sep 2010

@evinka2 no, ja som si kabat kupila normalny, už 1.septembra... v C&A v Auparku mali úžasné... dá sa nosiť normálne a je dosť veľký, aby som aké-také bruško pod neho schovala... a neskôr asi nebudem vychádzať von 😀 😀 😀 Ale nie, mama mi vravela, že má doma ešte také riadne široké paleto... tak to vyriešim tak, bo kupovať kvôli tehu kabát sa mi neoplatí... čo keď druhý krát budem tehu od jari do jesene... 😎

prsky
16. sep 2010

@priadka ja som Lalu citila az v 22tt, ono zalezi od viacerych faktorov - ci sa babo vela hybe, ci mas placentu vpredu, ktora pohyby moze utlmovat, mozes patrit k menej citlivym ludom atp. Lala sa nehybala nejak extra, ani ku koncu tehu som nezazila take, ze brucho sa prevaluje zo strany na stranu a rozoznavas rucicku/nozicku atp. k tomu placenta vpredu... teraz mam zas vpredu, ale niekedy mam dojem, ze uz som zacitila pohyb, ale kym si budem ista si este pockam 😉

zibritka
16. sep 2010

baby, zajtra ma čaká ďalší odber krvi, očná a konečne idem na kozmetiku... vyzerám ako v puberte, samá vyrážka, heh 😀
Pôjdem sa aj kuknúť do Eurovei do H&M... už mám odtiaľ jedny tehu gate, ale ešte by som potrebovala také teplejšie... alebo sukňu, tak dúfam, že budú mať 😠
ešte by ste mohli niektorá poradiť, čo má už skúsenosti, kde v BA je dobrý tehu obchod... ten v Auparku sa mne moc nepáči, príde mi to drahé a neprehľadné a moc elegantné... ja som skôr do športovej elegancie 😉
Čo sa týka pohybov, myslím si, že prvorodičky ešte máme čas... ja zas neviem, čo si mám myslieť, v podbrušku ma z času na čas pichne, potom ma pobolieva, potom mi je na vracanie, potom sa mi chce spať... mám pocit, že vždy keď toto cítim, je krpec hore a ťahá ma zvnútra za šnúru 😀 😀 😀 Budúci týždeň mám poradňu, tak bude hádam všetko ok 😉

prsky
16. sep 2010

@elesarka skus pripadne coryzaliu a ked ta bude boliet hrdlo, tak skus homeogene 9, zvysit prijem vit C a pripadne kloktat salviu...tiez ma zacalo dnes hrdlo boliet a mala ma nadchu

vcielkanelka
16. sep 2010

@martinex @briketa ... dakujem kocky za privitanie, tesim sa, ze som nieco take nasla, ze si budem moct pokecat a kedze som prvorodicka dufam, ze mi aj obcas poradite, lebo uz ani odpovede na vsetky moje otazky neviem ani vygooglit 🙂

mirinka7
16. sep 2010

ahojte, tak ja mam uz AFP odbery za sebou, poradna az v oktobri, tak mam chvilu "oddych" od lekarov 😉 Konecne, lebo sme si s manzelom uzili obaja hnacky (z pomarancoveho dzusu, fakt divne), az som sa bala o male, z coho bude mat vyzivu, ked som nemohla nic zjest. Ale uz to vyzera byt ok 🙂 A teraz by som najradsej zjedla vsetko 🙂
@zibritka dnes som bola kuknut v H&M v Eurovei a nic som si tam nevybrala...akurat jeden svetrik si mozno zbehnem, ak nenajdem lepsi. Ale nohavice mi tak dobre nesedeli ako na Bajzovej, najma material je menej prijemny a hlavne ten pas na brusku. Cislovanie je tiez divne, z Bajzovej mam nohavky M-ko a tu som si skusala 42 a bolo mi to male, tak nechapem 😨 Jedinou vyhodou su nizsie ceny...

dendy1
16. sep 2010

ahojte, dnes pred obedom mi volal môj lekár, že už má tie výsledky ( NT a triple test ) a sú negatívne. Po prvotnom šoku, že mi osobne volá - ja som ani nemala jeho číslo, mi tak odľahlo 🙂 takéto správy sa fakt dobre počúvajú. Viac sa dozviem asi v utorok na poradni.
A ako prevenciu som dostala takýto recept:
Citrónové hrozienka:
> Balíček hrozienok sparíme horúcou vodou a dáme do malej misky.
> Na ne vytlačíme šťavu z 2 citrónov a necháme niekoľko hodín nasiaknuť a
> nabobtnat.
> Vitamín C sa naviaže na hroznový cukor a má potom väčší účinok v našom
> organizme.
> Každodenné "zobanie" týchto hrozienok je skvelou prevenciou proti
> infekciám.
Už len ako maškrta ma to zaujalo, a ak to bude mať aj nejaký preventívny účinok - o to lepšie. Vyskúšam 😀

zibritka
16. sep 2010

@mirinka7 a na Bajzovej sa to ako volá? Alebo kde sa to tam nachádza? 🙂

zibritka
16. sep 2010

@dendy1 hmm, škoda, že nemám rada hrozienka ☹

zibritka
16. sep 2010

baby a neviete o nejakom dobrom tehu obchode vo Viedni? By som si urobila výlet vlakom 😀 😎

dendy1
16. sep 2010

@zibritka hmm, do kelu 😀 tak potom neviem, skús trebárs sušené marhule s citronom 😀 - to je vtip.
aj keď...marhule sú dobré na pleť, možno budeš kašlať- ale bez vrások 🙂 🙂 🙂

mirinka7
16. sep 2010

@zibritka je to na Bajzovej 4, skus pozriet ich web: http://www.ma-ma.sk/. Maju aj ine veci ako na webe 🙂
Inak oplati sa vo Viedni alebo v Parndorfe kupovat detske vecicky a vybavicku?

sjuzi
16. sep 2010

@fifinka80 super, ja sa už tiež teším na ten pocit, že bábenko cítim, je to niečo neopísateľné a krásne. Vraj druhorodičky cítia skôr, tak snáď už čoskoro... 😉

sjuzi
16. sep 2010

Kočky, ja som kúpila super tehu veci - legínky, rifle v tomto obchode, ale v TT.
http://4mama.sk/
Cez víkend sa však chcem pozrieť aj do tej vašej Eurovey, chcela by som nejaké menžestráky tehotenské, lebo ja som taká zmrzlina.

sjuzi
16. sep 2010

Btw. tiež nádchujeme, malý dnes ani nešiel do škôlky. Mne vždy pomôže cibuľový sirup, čo si doma urobíme (na noc sa do zaváracieho pohára nakrája nadrobno 1-2 cibule, zasype kryšt.cukrom alebo medom a ráno sa precedí), aj malý to ľúbi, je to dobré i na priedušky 😉. A striekam si malého Physiomer morský sprej do nosa... 😉

sjuzi
16. sep 2010

Aj ja som bola dnes na dobere AFP, mali ste tiež niektorá odber už v 10tt? Vraj teraz sa to robí na 2 razy a tie výsledky sa potom dajú dohromady 😕 😕. Budúci týždeň mám poradňu, snáď doki uvidí, koho nosím v brušku... 😅

sjuzi
16. sep 2010

Kočky, čo sa týka zimnej bundy, tak ja budem nosiť, to čo mám. Mám takú voľnejšiu jednu, ono pri prvom som mala dosť malé bruško, tak snáď teraz aj keby bolo trocha väčšie, tak nejako schovám. Veď si poskúšajte, čo máte doma (ja som nemala rada nikdy napasované úzke kabáty) a dajte si pod bundu/kabát taký obývačkový vankúšik... či zapnete. 😅
Mňa skôr trápia topánky, lebo nožky som mala pri krpcovi riadne spuchnuté tie posledné 2 mesiace, tak asi obujem len snehule v januári 😀.

prsky
16. sep 2010

@sjuzi moja dokina robi NT v 12tt a potom v 16tt odbery na AFP - pri horsich afp vysledkoch potom zohladnuju to NT...on 2x odbere AFP pocujem prvykrat, ale sak nie som gynekolog, tak je to aj logicke..zeby maju u vas nove postupy?

a presne, bundu mam sice otrasnu, ale zazipsujem ju aj pri velkom bruchu (mam otestovane) ale topanky neviem ako poriesim, lebo pri Lale som obula len tenisky bez snurok a to si v januari do pripadneho snehu neviem celkom dobre predstavit 😕

zibritka
16. sep 2010

@mirinka7 super, dik moc, pojdem sa mrknut... a co sa tyka Viedne, nechcem tam ist, ze hura, nemam kam peniaze davat... 😀 len si myslim, ze doteraz co som u nas videla tehu veci je dost ubohost... mam celkom predstavu, co by som chcela na sebe vidiet a u nas to nedostat... a nemyslim, ze som narocna, ked chcem tehu menchestraky na zimu, kedze som strasne zimomrava... 😠 🙂

sjuzi
16. sep 2010

Ešte som vám, čo ste aj choré a kupujete kadejaké čajíčky, dať link na túto stránku. Pozor na niektoré byliny...
http://www.ekoporadna.sk/poradca-ekospotrebitel...

sjuzi
16. sep 2010

@prsky aj mne robili NT v 12tt, ale toto asi bude nejaký integrovaný test, čo som sa zatiaľ dočítala na nete... 😕 A ešte mi dnes brali skúmavku aj na hcg a krvný obraz... 😉

elesarka
16. sep 2010

@prsky dik, salviu som kloktala, a hrdlo myslim ze uz je O.K. Bola som pre istotu dnes u lekarky, lebo som ostala doma a potrebovala som omluvenku 😉 tak mi predpisala Bioparox, ale myslim ze uz ked len soplim, tak je zbytocne si to davat, lebo to je lokalne ATB a potom to musim minimalne tyzden brat. A ak sa da, tak sa chcem takymto liekom vyhybat. Zatial nadcha nepresla do kaslu, tak dufam ze to bola len nejaka mala vyrozka. Lekarka ze sa treba infekciam vyhybat, ale ako by som mohla, v kancelarii mi uz tyzden vsetci chrchlali a smrkali ,tak sa ani necudujem ze som takto dopadla. Pijem cajiky, oddychujem a papam vitaminy, tak snad to uz bude len lepsie. 🙂

elesarka
16. sep 2010

@zibritka ja som bola teraz v Donaucentre, to je take vacsie nakupne centrum vo Viedni, kde maju velke HM-ko a CA-cko, tam su tie tehu veci cenovo celkom prijatelne, jedny rifle som kupila v HM-ku za 20 euro, ale ten vyber nie je az taky velky. Ale urcite mali viac ako v BA, aj co sa tyka spodneho pradla a tak celkovo. Menzestraky myslim mali tiez.
Len tie farby triciek a vrchov boli take na jedno kopyto. Aj na Mariahilferstrasse je vela obchodov, ale to je narocnejsie na cas a chodenie a to ja teraz nezvladam.
Bola som pozerat aj predajnu Brandon v Raci, tam mali tiez tehu veci, ale tiez ceny boli asi raz take ci uz co sa tyka svetrikov, alebo nohavic 😒

A co sa tyka detskych veci, tak Parndorf asi vobec nedoporucujem, tam ked uz tak sportove, ale nejak ma to tam neoslovilo.
Detske veci v AT sa daju nakupit klasika v HM a CA, trochu drahsie aj v Esprite, ale myslim ze uz aj u nas je celkom dobry vyber, aj ked v AT mavaju mozno viac akcii, len to treba vystihnut. Ja som tak minuly rok po lete nakupila vela pre maleho po 2,3 eura a napr. nohavice co mali u nas za 20 tam mali za 5eur.

elesarka
16. sep 2010

@prsky na zimne topanky som myslela aj ja, lebo mam len uzke cizmy po kolena 😠 tak asi nejake kotnikove, pripadne vytiahnem este snehule 😉

bay
16. sep 2010

@priadka Ja som pri malom citila prve pohyby az v 20tt a to ziadne bublinky ani nic. Unho rovno kopance 😀 😀 Teraz uz tyzden obcas citim mrvenie sa drobceka (naj to bolo pri sledovani kung fu pandy 😀 😀 to som mala v bruchu tiez kungfu trening) ale viem ze je to dieta len preto ze to mam uz s cim porovnat 😉