Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@nikussska123 ježiš to je chutné tie líčka 🙂 to máš ozaj papkaca a kvalitné mlieko 🙂
Náušničky ideme ešte len dávať, ale nie prepuchnut ale nastrelit.. Vám to pichali na poradni?
Ahojte babule ako sa mate mamicky? @mnamkacik vigantol aj nam robil strasne zle, presne ako pises, aj ja som kupila od jamesonu vitm. D 😉 a mne kamoska poradia mandlovy olej, aj my sme mali taku tvaricku drr predpisala holtov krem ale smrdi neskutocne, ja som aj potieRala materskym mliekom
@18lula4 no teda mne to kaxala doktorka doniest v liehu najprv som ich dala do domaceho a ked sme isli ku doktorke tak do detolu... Dnes kupim ten framikoin a uvidime...🙂 malicka ked sa narodila msla 3350 g a 51 cm a ked nas pustali z nemocnice tak mala 3470g a to sme mali silnu zltacku ale papala riadne uz aj v nemocnici nechapali :D ale tak som velmi rada ze jej chuti 🙂 balis na siroko ti kazali? Ja idem az za mesiac na nozicky tak uvidime...
@gabuchah veruze mam bambulu 🙂 mliecko no hadam je dobre ked tak pekne priberame 🙂 hej hej na poradni doktorka so sestrickou prepichovali ale nebola som pri tom lebo by som sa zblaznila...
@nikussska123 vies co na vsetko som sa musela v porodnici pytat lebo to bol otras! Tak som sa pytala ci balit nasiroko odpoved znela to uz si potom doma balte. Hlavne ze v prepustacej sprave bolo pisane ako som poucena balit nasiroko 😀 takze ja balim a ty? Niekto povie bal, niekto nebal a cakaj co bude na klbikoch...ale my balime a vo stvrtok ideme na klbiky tak som zvedava a este aj pupcek odpadol len ze nie je dobre zhojeny tak mame ist na chirurgiu, asi sa rozpolim kedze aj chirurgia aj oryop.ma byt v stvrtok od 13.00 😀
@mnamkacik to ma ten novorodenecky vysyp, mizne to do 1 roka 🙂 aj my mame ale nie tak moc, trosku suchsi hrudnicek a vysyp na krciku, bola aj po tele vyhadzana ale pomohol hypermangan. Kup si to, je to vodicka aj prasok, my mame pulouzivat prasok. Vzdy ked ides kupat na spicku nozika tam nasyp ten hypetmangan aby ti vznikla voda ako ruzove vino. Aj v nemocnici mi ju v tom kupali, aj nas v tom kupali, aj do buducna sa to dava na kiahne, na zapareniny. Ono to vyrazky vysusuje a stahuje, potom natieram krem excipial hydraulatio, zvlacni krasne pokozku a ak mate supinky vo vlaskoch tak klasicku modru niveu asi 1cm vrstvu a vycesavat, vela stastia 🙂
@18lula4 no teda pekne ... Ja sa nemozem na nemocnicu stazovat... Pupik nam odpadol este v nrmocnici a kazali mi dva krat za den cistit detolom... Vsade ten detol mam pocit ze davam...a veruze nebalim na siroko som sa na to pytala aj doktorky a povedali mi ze uvidim podla toho ked pojdem na nozicky
@gabuchah som sa vcera rozhodla ziadem vigantol nebude, u dr sme neboli ,lebo ked sa mu tozacalo robit kazala vysusat a natierat ,
@mata0312 my to uz mame iba suche,,natierame iba obycajnou indulonou...predtym sme vysusali tie pristiky nechtikovym odvarom a stiahlo to
@18lula4 o tom hypermangane mi hovorila aj mama,,ze nas v tom kupala...vyskusam-ke to bez predpisu
@18lula4 ano,avent 🙂 dobre su,aj malemu vyhovuju 😉 tak taha ako keby mu to niekto chcel zjest 😀 😀
@mnamkacik nam poradila doktorka na suchu kozu (supeme sa) Okupat v repiku a osusit.a natieram ho kremom z lekarne vola sa Erevit a je to krem s olivovym olejom na extremne suchu az atopicku pokozku a velmi pomaha...
Aj moj uz dva dni sa puci tlaci a nejde mu kako...ako to mal ukazkove tak teraz tiez pupik masirovanie a skusala som aj tu rektalnu rurku no nepomohla...ako to pouzit?nieje tam obrazok a na jednom konci je to rovne a na druhom take rozsirene.ktorym koncom to mam pichnut?a ked to pichnem,preco sa nevykaka?mam to tam dlho drzat?ci ako?
@gabuchah pokial nenadavala je vsetko v poriadku 😀 😀
Inač baby ako Vás tu čítam, tak čo satýka tej stravy, čo môžete a nemôžete pri kojení. Myslite aj na to, že mlieko predovšetkým obsahuje živiny z mlieka a to z ryže a rožkou nezískate. Snažte sa teda čo najvýživnejšiu stravu plnú vitamínov jesť lebo keby máte vynechávať všetko, čo niektorej mamičke nepôsobilo dobre na dieťaťko tak to naozaj nejete nič. Ani mliečne výrobky, ani tie rožky čo tu spomínate, lebo to obsahuje vajíčko napríklad. A hodnotu výživovú to nemá žiadnu, práve naopak. Zabraňuje to vstrebávaniu vitamínov kvôli lepku.
Ja som odkojila všetky svoje deti do ich dvoch rokov, takže si myslím, že môžem radiť. Robte to tak, že jedzte naozaj všetko, rozmanitú stravu a keď si všimnete problém, zapíšte si, čo ste predchádzajúci deň jedli. Možno budete prekvapené a dieťatko bude mať problém s kakaním iba preto, že sa mu štartuje tráviaci systém a to čo vy zjete s tým nemá absolútne nič spoločné. A možno naopak, prídete na to, ktorá potravina problém spôsobuje.
Čo sa týka mňa osobne, pri dvoch deťoch bol vždy problém tepelne upravená cibula 😉 A tá bola mrcha v skoro každej polievke. To bol boj to zistiť.
Good luck, pekne kojte nech deti prosperujú a netlačte im chemiu ☹
@stanka2612 akurat som volala s kockou co sme spolu rodili ona ma s dcerkou rovnaky problem,,,vyhadzana,place a jeduje sa ,nevie sa vykakat boli brusko...vysadila vcera vigantol...
@mnamkacik my nemame vigantol,pouzivam jamieson kvapky...ty si davala vigantol?
@stanka2612 ano davala...
Taaaak dievcata: prave sme prisli od laktacnej poradkyne (jedna skvela zenska). Prisla mi na to, ze mala ma prirastenu uzdicku, takze reci typu: nemam do re bradavky, nebude pit su dristy. Kazde sa prisaje! V nemocnici, sestricky, doktori vam o tej uzdicke nepovedia lebo to nevedia, nestudovali to. Mne sa mala hned chytila lebo mala len 2stupen zo 4, vobec nelutujem ze som isla. V piatok ideme zas a rovno sme boli sat strihnut na ORL tu uzdicku, mala ani nepipla a zas mi ju kazali prilozit, tak pila ako das. Ona spokojna, ja spokojna- zlatucka joj. Som stastna. 🙂
@stanka2612 My mame to iste s papanim, vypije, potom place, cmula rucicku... Myslela som, ze to je malo mlieka, ale vraj ma reflux. Ten sa casto tak prejavuje. A budi sa ti ako casto?
@alenie_ vieš, v tomto ťažko radiť keď si nezažila. Sú aj ženy ktoré sú na raw strave, veganky a podobne a mlieka habadej, deti bez problémov
..telo si živiny dokáže zobrať myslím aj z tela, to by kedysi deti asi ozaj neprospievali a to boli iba na vode, chlebe a zemiakoch...
Ja občas tú rozmanitu stravu skúšam a je.nás viac takých, ktoré už radšej neskusaju a ak, tak po mesiacoch...
Viem ako to myslíš, držala som sa toho počas tehotenstva, fungovala na ovocí a mlieko iba do kávy a aha...
🙂
Buď rada ze nemáš ten problém 🙂
@stanka2612
@mnamkacik
Inak, super je aj kúpeľ z ovsených vliciek, dá sa kúpiť, je na ekzém a rôzne kožné neduhy...
@nikussska123 no ja nemám odvahu na prepichanie ihlou, leda tak nastrelenie, to ani necítiť.. To by som sa zbláznila aj keby nevidím a malá plače ☹ a ako sa vám to hojí?

@stanka2612 tak to krásne pribral!!!! Super, to mohla teda doktorka pochváliť 🙂