icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

tomasko27
13. apr 2016

@18lula4 Ahoj.Moja robi to iste a myslis ze je to reflux?

18lula4
13. apr 2016

@tomasko27 idem v piatok k laktacnej opytam sa jej na to 🙂

lucretia7
13. apr 2016

@dailla107 Ja mam velmi dobru skusenost s Didymos satkami.

lucretia7
13. apr 2016

@stanka2612 Ak grcka viac ako len pri grgnuti alebo sa pogrcka aj hodinu po jedeni, tak by to mal byt reflux. Mne sa vzdy strasne puci po jedeni a stona. V noci potiahne najprv 3-4 hodiny, ale od tretej (niekedy aj skor) sa budi tak kazdu hodinu a pol a dost vzdycha po jedeni, akoby nemohol spat. Neviem, ci je uz vyspaty alebo to je tym refluxom. Aj cez den to niekedy robi.

jarkajozo
13. apr 2016

@dailla107 ja mam elasticku satku pentelku 😊

mnamkacik
13. apr 2016

@gabuchah tak brusko uz neboli, stolica zatial este nie ale zvykne pustit zlteho spiona ked si prdka,, a tvaricka sa nam hoji ....
Zistila som ze musim byt kludna lebo ak som nervozna tak aj on dvakrat tak ako ja

aber
14. apr 2016

@jarkajozo jejjj škoda, že to neviem.... 😢mám šatku s dvoma krúžkami a nejak mi to nejde 😢😢😢😢😢

adriana9263
14. apr 2016

@mnamkacik Dobry den. Zajtra mame 7 tyzdnov, chlapcek a mali sme presne a dufam, ze uz nebudeme mat ten isty problem ako ste nedavno opisovala (bolesti brucha, krce, odtrhanie od prsnika, nasledny plac, kopanie nozickami i rucickami, do toho sa nemohol vykakat a vyprdiet len s rurkou a mal pritom tiez riedku stolicu. Ako i vy pisete skusila som na tyzden vysadit Vigantol, avsak je pravda, ze tie bolesti by mali nastat ihned alebo kratko po poziti a nie trvat cely den ako to bolo u nas a tak som hladala chybu inde.Napadla ma intolerancia laktozy a BRAVO! To bolo ono. Velmi vela deticiek uz v dnesnej dobe nedokaze stravit tolko mliecnych produktov, ktore sa mu dostavaju do bruska i s MM. Maju este nevyzrety trav.trakt a moze im to sposobovat nadmernu plynatost,krce, nasledne sa nemozu vyprazdnit i ked maju riedku stolicu, lebo sa im v brusku nahromadilo vela vzduchu, ktory zaroven nasavaju i papanim. Zakupila som Coliprec kvapky na baze enzymu laktaza, ktory tieto mliecne zlozky rozpusta a pomaha mu ich lepsie stravit, zaroven som obmedzila mliecne vyrobky, neskor ich zacnem postupne pridavat a zaradila som i probiotika Biogaia. U nas toto velmi pomohlo a co mam zname, tak kazdej tamtiez. Majte sa pekne a dajte vediet ako sme na tom 🙂

adriana9263
14. apr 2016

@mnamkacik Prepacte Coliprev, mala som tam chybu a tymi nozickami moze kopat aj preto, lebo sa mu to mliecko od vas dostalo do zaludka a zacala mu to tam kvasit a sposobovat bolesti, reagovat na mliecne produkty vo vasej strave. U nas to teda tak bolo aj u tych znamych. Obmedzenie mliecneho na urcity cas a Coliprev+probiotika a je po jedovani sa pri kojeni 🙂

aber
14. apr 2016

@adriana9263 my máme to isté, až na to kakanie stým nemáme problém. Naša veľa grcka, máme asi reflux, tak kvapky čo dám, idú von 😢niekedy veľa vracka, poriadne slehy hádže a iné dni, vôbec, tak neviem ako jej pomôcť 😢

adriana9263
14. apr 2016

@aber My mame tiez reflux. Boli sme na gastre na vysetrenie kam nas poslala nasa doktorka. Ani sme tam nemuseli ist, kedze pribera dobre, ale my sme v ten den sli i na neurologiu skrz Hypertonus, co mame ☹ a tak chcela Dr., ze nech vieme i ci nema reflux a ma, v sprave vsak bolo, ze mame reflux primerany k veku. Pokial vam pribera, tak zrejme ho mate take ako my. To by malo casom same ustupovat. Kolko ma malicka?

adriana9263
14. apr 2016

@aber A grcka hned po tych kvapkach alebo az po papani? Lebo nam grckava tiez a obcas az tak, ze sa cudujem, ze ved to musi byt hadam vsetko, co spapal, ale pokial je to az po kojeni tak Dr. povedala, ze urcita cas sa mu tam vstrebe. Kvapky pouzivate tiez Coliprev? Nam Dr. ale u Dr. na gastre odporucila na reflux sirup Gastrotuss. Je i na koliky obsahuje ten Simethikon. Avsak ja som mala pocit, ze po nom este viac zvracia a nekaka. Tak som ho prestala davat a po tom obmedzeni mliecneho sa nam i zvracanie zlepsilo. Teda stava sa, ze uz i nevracka 🙂

vierkal
14. apr 2016

@adriana9263 mi sme grcali tiez po kvapkach vigantol. ako sme ich vyhodili v pohodicke vsetko medzitym nam kazala kupit doktorka espumisan l a ten som dala dva dni malickemu a odvtedy nic negrcka a uz nepouzivame nic ,pekne papa sice kadejako lebo je to take zihadielko vrtive nedokzae v klude jest furt kope nozkami rukami no cely ja xiixxiixixixixixxi ale priberame rastieme

vierkal
14. apr 2016

@adriana9263 nam vigantol robil velmi zle

vierkal
14. apr 2016

@nikussska123 musisi mat pohodlie pri kojeni lebo sa zblaznis. ja dost casto po leziacky kojim mali v pohode a ja tiez obcas si aj podreimkam dokym sa on napapa

vierkal
14. apr 2016

@mnamkacik drobecek sa smeje jak ten nas xixixixi

vierkal
14. apr 2016

@michaela2906 daj si flasticku do nadobky s teplou vodou

adriana9263
14. apr 2016

@vierkal Super, treba skusat, co robi zle. Tiez som citala, ze ten Vigantol robi sarapatu viacerym babatkam. A vam robil zle ihned po podani alebo v priebehu celeho dna? Viem, ze ho nahradzaju kvapkami od Jamiesson alebo Svanwson. Su drahsie, ale na prirodnej baze.

adriana9263
14. apr 2016

@vierkal Swansson tam malo byt 😀

adriana9263
14. apr 2016

@lucretia7 Mne zasa rano, ked sa zobudi tak tlaci a puci sa. Robil to aj v prebiehu noci a to mi kazdy hovoril, ze to zacina vsetko vnimat a jeho nervova sustava pracuje, ale mne sa to nezdalo, tak som mu podlozila postielku a matrac a od vtedy to nerobi. Ale ranne pucenie presne o 6 mame kazdy den. Tomu asi nezabranim. Zrejme kedze sa v noci nehybe tolko ako cez den, nekope teda nozickami, tak sa mu tam vela tych plynov nahromari a rano sa to rozhybe a chcu ist von a nejde to hned.

nikussska123
14. apr 2016

@vierkal ja len po leziacky malicka je tak pokojna ja sa podopriem a papkame ... Sem tam ruka strpne:D ale to chce asi zvyk

stanka2612
14. apr 2016

@lucretia7 ten moj ma zas dni,ze nevygrcia nic a ma aj dni,kedy aspon raz da...aj dnes v noci po nakojeni som ho dala odgrgnut a ovracal mna,seba aj postel...a nechapem,preco niekedy ano a niekedy nie...musim sav utorok spytat dr.ci je to reflux a co s tym...

lenadka
14. apr 2016

Dnes sme boli v poradni, malý za tri týždne pribral 1450g, narástol 2 cm, obvod hlavičky zväčšil tiež o 2cm, Dr. bola hotová, že aký je silák, no ja to skôr pripisujem hypertonusu. Potom nákup v lidli, kde spustil taký rev pri pokladni, že vzbudil všeobecný súcit, pokladníčka to nemohla počúvať, dobehol jeden mladý muž či mi môže pomôcť nejako..s nákupom a tak...😀 však ja ešte niekoho zbalím na neho nakoniec 😀 😀 😀

stanka2612
14. apr 2016

@lenadka to pekne pribral,tusim trhol tie rekordy ako ten moj 😀

patkak
14. apr 2016

baby kvoli comu nedavate vigantol??alebo aky sajrajt obsahuje nikdy som to neriesila tak ani len netusim ...hmmmm??? a aj my balime na siroko, jednak maly bol KP tak nam to aj doporucuju lekari ale ja som vsetky tri balia na siroko kym nam nespravili sono klbikov....bola som tak kludnajsia, ze nic nezanedbam 🙂

1234lubka
14. apr 2016

aj moj ma reflux, vraj pokial negcia prudom takje to ok. musim ho davat na vyvysenu polohu lebo myslim ze mu to ide hore krkom a stipe ho to 😒 dokina vravela ze mozem skusit NUTRITON ale je drahy, takze kym pribera a negrcia prudom vsetko co vypije nieje dovod na obavu..postupne by to malo ustupovat 🙂

snehulienka82
14. apr 2016

@patkak ako sa ti hoji rana po cisarskom?? fungujes normalne?

patkak
14. apr 2016

@snehulienka82 ahoj no uz frcim v pohode akurat ked sa viac namaham tak ma to na pravej strane rozboli vo vnutri ale to je asi normalne no a ja pri dvoch malych detoch moc nemam na vyber 🙂 ale takto sa citim dobre chrasta zisla natieram mastickou na jazvu a tak....ty ako??

snehulienka82
14. apr 2016

@patkak no, presne takto aj ja, robim vsetko, ta prava strana je citlivejsia, mam to okolo jazvy take strvdnute, tak hadam to je ok. mala je krasna, tak ma nic neboli... 😀

patkak
14. apr 2016

@snehulienka82 aj ja to mam tvrde okolo asi to zmizne po case..teda dufam