icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lenadka
4. máj 2016

@jarkajozo to malý drží pri tom odsávaní a vôbec sa nebráni??? 😕

gabuchah
4. máj 2016

@michaela2906 Miška, my máme zadnú nádchu od narodenia... Kvapnem jednu, dve kvapky libwnaru, počkám kým sa jej noštek zvlhci a jemne odsavam, ale žiadna odsavacka na vysávač, neodporúča sa pre novorodencov.. Tú ústnu... A takto čistím 3-4h denne a že tam toho máva

gabuchah
4. máj 2016

@lenadka leni, tá palička je u nás väčšie zlo ak odsavacka 🙂 to je rýchlo a hlavne vyčistí 🙂 ale tak my to mávame až vzadu 🙂 Jasné že sa občas bráni, ale pritom srandickujem a fakt je to rýchlo a jej sa potom úplne inak dýcha tak je spokojná

gabuchah
4. máj 2016

@katariso včera som.ju použila práve,inak predtým 2-3h sama kakala raz za dva dni... A vy ste ako na tom? :_)

michaela2906
4. máj 2016

@gabuchah aha..tak kupime aj taku a vyskusam najprv tu..ďakujem 😉

katariso
4. máj 2016

@gabuchah ved to ze nekakame😯skusame ktore UM nam sadne

jarkajozo
4. máj 2016

@michaela2906 uz ste odsavali? A ako to dopadlo?
@lenadka ano a zvykne sa aj smiat pritom 😊

1234lubka
4. máj 2016

Ahojte, no dllho som tu nebola 🙂 nemam cas 🙂)) neviem ci sa to tu riesilo ale moj malinky ma herniu na pupceku..ma ho taky vystupeny dost vela..dnes sme boli na poradni mame 5310g mimochodom 😝 Dokina nas s tym pupcekom poslala k chirurgovy aby to bolo podchytene odzaciatku..vraj to nejak vazne nevyzela lebo sa da stlacit a neboli ho to ale vyzera to strasne....mate niektora-hlavne viacdetna-skusenost?? ☹

margarita
4. máj 2016

@1234lubka
moja mladsia dcera to mala tiez, praveze nebolo take evidentne hned od narodenia, asi az ked zacala sediet jej to tak viac vystupilo, ale tiez sledovali na chirurgii asi tristvrte roka, a nakoniec sa to samo nejako vstrebalo...ako rastla. teraz ma uz 2 roky a je to uplne ok, pupcek vpuceny dovnutra.

chirurg posudi, ale snad to nie je az na operaciu 😉

emilia25
4. máj 2016

@1234lubka no moj 5 rocny syn ho ma cely vonku tiez ideme k chirurgovy a asi aj operacia bude ale ze je to jednodnova chirurgia.tak nas hned pustia.

katariso
4. máj 2016

@1234lubka my to mame za sebou ,sme boli pred tyzdnom,malicky tam mal dive mesko😯a mame zapchy vtedy sa puci riadne...si to vytlacil...😢Par minutova zalezitost na chidurgii

gabuchah
4. máj 2016

@katariso moja, to nie je mliekom, ale vývinom tráviaceho traktu.. Malá papá moje mlieko, iba v noci um a malí vyrastali na francúzskom, malá užíva jedno balenie a doporučili mi hipp a po ňom.tiež kakala dobre, len mi teraz vypluva umelé.. Vyskúšaj ich :_)

michaela2906
4. máj 2016

@jarkajozo este nie... Manzel neprisiel domov kvoli robote a musel ostať v Trebišove spat..ale zajtra sa s nou chystam ku dr lebo mi chrci aj teraz chuda moje..dala som ju nabok tak je to celkom dobre ale ked lezi na chrbte tak sa to neda pocuvat..ale Gabuchah pisala ze take male deti by sa nemali odsavat s touto odsavackou zevraj

jarkajozo
4. máj 2016

@michaela2906 normalne mozes pouzit je to vyrobene uz pre novorodencov 😊 je ro od 0+ aj my chrcime a ked odsajeme tak je super tak tichucko dycha...skus tu na usta no ja som nemala dobry tah nevladala som mu vytiahnut s nosteka sopliky ...ja som odskusala vsetky odsavacky a nam na vysavac je prenas zatial naj ...ale skus si vyskusat ktora tebe padne tou na usta podla mna trapis dietatko viac kedze to dlhsie trva
A som rada ze je tu vychodniarka 😍

mnamkacik
4. máj 2016

@jarkajozo my papame okolo 17:45-18:00 potom kupeme o 19:30 o hodinku papame

@stanka2612 odsavacka na vysavac a libenar su super... mne znama poradila nakrajat cibulu a dat do nadobky ku babatku pri spani....mame o polovicu menej soplikov
Moj Adam je spokojny pri odsavani, nebrani sa,,,ked skoncime zacne sa chechtat 😉

katariso
4. máj 2016

@gabuchah teraz sme presli na antikolikovy nutrilon 3-retí deň.....uz nebudem menit nech si brusko zvyknee....dufam ze tie bolesti cim skor prejdu ...niekedy uz nevladzem

1234lubka
5. máj 2016

@margarita
@emilia25
@katariso dakujem dievcata, tak vazne to vraj zatial nevyzera ale ved uvidime 🙂 vyzera to len cisto na kozu, hlavne ked sa puci, inak to nema take strasne ale ked place tak to vyzera akoby tam mal gulicku...🙂 moj zlatusik 🙂 inak je zlaty, dva krat mal koliku. Velmi kludne dieta 🙂

skarabubu
5. máj 2016

Zajtra idem s malým na kardiologiu.
@gabuchah Ty náhodou nevieš,kde v PB na rozkvetě to je?Doktor Karas,kedysi bol v nemocnici.

michaela2906
5. máj 2016

@jarkajozo uz som kupila tu ustnu..vyskusame najprv tu a uvidime 🙂 ale ja niesom z vychodu 🙂 Lučenec je stred.. 🙂

michaela2906
5. máj 2016

Ufff dneska som bola v lekarni a nechala som tam 35 eur..taky sprej, hentake kvapky a taky sirup..neviem co skor dat tej mojej chudinke malej uchrcanej..chcela by som vidiet ci aj ciganky takto doplacaju na lieky..

siska122
5. máj 2016

@1234lubka chcem sa ta opytat ... pupcrk je vyduty aj v klude? Lebo dnes mala tlacila ked som ju povyzliekala a strasne sa jej vyduval ... v pondelok ideme do poradne, tsk presne na toto som sa chcela opytat ci to je ok...

nikussska123
5. máj 2016

Ahojte, mam taky problem a uz som z neho zufala... Malicka si stale lame uska ja ju dam na bok a pekne nech si lexka na iska a ona sa pomrvi a usko ma uz zlomene na poli...nechcem aby jej odstavali uska :( mame aj celenky ale tie sa nam zosuchavaju a sme nervozny z toho... Uz neviem co mam robit..mate aj vy taky problem?

katariso
5. máj 2016

@michaela2906 ciganky maju zdrave deti.....

jarkajozo
5. máj 2016

@michaela2906 jaj som myslela ze ked muz isiel do trebisova tak ze dakde s vychodu no nevadi 😊 musite vyskusat co vam bude viac vyhovovat 😊 a my durt nechavame kopu penazi v lekarni 😞 a tym pocernejsim to platime my z dani...

michaela2906
5. máj 2016

@jarkajozo on chodi pracovne na východ.. Kosice, Poprad, Michalovce a tak.. 🙂

mnamkacik
5. máj 2016

@michaela2906 jeeej to sme nedaleko seba... my sme z Detvy

jarkajozo
5. máj 2016

@michaela2906 jaj tak som sa trosku sekla :D
@mnamkacik ty uz prid s Adamkom k Adamkovi 🙂

michaela2906
5. máj 2016

Tak skusali sme odsavat..uff to bol boj..mala sa metala, kychala plakala..tak sme odsali iba trošku ale nechrci zatial..dala som jej aj vsetky tie lieky co nam predpisala dr. Tak dufam ze jej to povolia aj tie..

18lula4
5. máj 2016

@mnamkacik ahoj, ty si to tu uz riesila. Maly ti mal ten vysyp aj foto si tu davala. Uz mu to zmizlo? Co si mu na to davala?

lenadka
5. máj 2016

Dnes sme boli v poradni, tak váži 5700g a meria 62cm. Pribral 750g za 3 týždne, môj obrík. Mám si rozmyslieť či budúcu poradňu na konci júna až bude očkovanie, či dám aj rotavírus. Asi nedám, baby ho nemali a ten sa dostane priamym kontaktom a norovírusy čo spôsobujú najviac hnačiek a šíria sa vzduchom proti tým a zaočkovať nedá...