Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@lenadka ja som prvu dala, dam aj druhu ... clovek nikdy nevie ... Ako viem ze roznych druhov hnackovych ochoreni je vela, ale keby som prvu nedala, tak to neriesim...si hohorim ze ked jednu, tak aj druhu... Inak teraz tie nepovinne ockovania uz aj poistovna preplaca, tak sa tie peniazky vratia 😉 A uz mate krasnu vahu 😉
@nikussska123 No s tym asi nic neurobis. Na ciapku uz je teraz horko a tak ci tak si ju stiahne, tak ako i celenku. Moj si tiez stale uska prilahne a zohne cez polovicu. A aj mu odstavu obe, jedno viacej, ale u nas je to geneticky ma to aj po mne aj po tatovi 😀 Ale vobec to neriesime. Deticky su zlatucke aj s odstavajucimi uskami a ked bude mat viac rokov a bude sam chciet aby sme mu dali robit plastiku, tak mu ju zaplatime. Ale nema to strasne, priatelovi odstavaju dost a malokto si to aj vsimne. Ale pokial to nemate so ziadnej strany geneticky a teraz jej nejako neodstavaju, tak by jej nemali odstavat ani neskor. Ved ked sa odstavajuce uska nedaju nepravit tym, ze niektori rodicia ich detickam lepia leukoplastom alebo davaju stahovacie celenky, tak ani prilahnutie nemoze sposobit aby odstavali. Vsetko je to o genetike a odklone toho uska od hlavicky 🙂 Ved vase babatko je zdravucke a co by ini rodicia s chorymi detickami dali zato, aby im len odstavali uska. My mame hypertonus, tak cvicime, nie je to nic hrozne, ale placu doma mame pritom az-az, tak nejake usenka uz vobec neriesime 🙂
@lenadka leni, ver alebo never aké očkovanie je neskutočné svinstvo... A máloktorý doktor ti to povie, rovnako ako aj o vigantole.. Obsahuje 24nasibne množstvo hliníku ako je unesitelne pre dospelého, nieje pre dieťa.. Deti potom.vrieskaju, teplotuju, to chemické zloženie spôsobuje dočasne opuchy mozgu... Niektoré deti znášajú dobre, iné katastrofa... Známej bábätko ostalo v 2mesiacoch silne diabeticke, 4x pichaju inzulín, kamarátka má onkologicku malú, my sme hyperaktivni s poruchouysustredenia,takže buď rada zo nie je na to 💉... Bo už by ockovali na všetko.. Ja už ani malú nejdem dať, som rada ze je zdravá
@denca2d
@siska122
Baby, prečítajte si zo života matiek a detí.. Celé tehotenstvo sa držíme všetky a potom do detí pchame aj to co nemusíme...
Siska, to ze zaockujes proti hnačke neznamená že nedostane inú, popozwraj aspoň pribalovy leták a diskusie...
Ja vám do toho kecať nejdem, aké už asi 4-5 rokov o tom študujem na základe zmeny nielen povahy ale aj zdravia mojich chalanov
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
@siska122 ahoj stale ho ma vyduty, aj ked je v klude, dnes sme boli u chirurga, vravel ze pokial sa da stlacit tak je to ok, bude ho sledovat. Akurat vravel ze keby mu to stvrdlo a plakal by tak na pohotovost alebo prist ku nemu hned. Neprelepovat nicim a uz vobec neprelepovat mincou ako sa kedysy radilo-s toho moze akurat zapal dostat lebo tam maju deticky cievy az do pecene poprepajane🙂
@1234lubka jaaj, pruh 🙂 ty kokos a to také malé mimi môže dostať? To som netušila...
U nás to celkom ujde, len nič občas nestíham, malá niekedy aj deň dva v pohodicke funguje, zaspáva okolo polnoci a niekedy by zasa spala stále ale treba ju kočíkovat alebo rada spí na mne 🙂 a vy ako sa držíte? 🙂
@adriana9263 vsak to ze aj s capickami bojujeme :D no nas tato ma uska pekne ale mne veru odstavaju ach na zakladnej sa mi trosku posmievali a nechcem aby sa mojej princeznicke vysmievali za uska.. Veru veru zdrave babatinko je dar a ja som velmi stastna ze sme zdravy ...si ma potesila tvojim nazorom dakujem krasne aspon uska bude mat po mne ked je na tatulda 🙂
@gabuchah ved jasne, ja to chapem 😉 Prave preto som aj napisala ze rotavirusov je vela a vakcina len na konktretne... Rozhodnutie je na kazdom jednom, ja som len napisala ze dam .. Kamoska tiez ma synceka silneho diabetikaa doteraz nevie, ci to ma, alebo nema z ockovania...sama je toho nazoru, ze das zaockovat a to je riziko alebo nedas zaockovat a taktiez to je riziko...
@michaela2906 napíšem ti správu... Neockujucich je veľa, zo zákona musia zobrať dieťa.. Ono nie je hrozbou, veď ako môže nakaziť neockocane očkované? Tam ide iba o to ze podpises zodpovednosť...
Môj menší očkovaný v 5rokoch už nebol a nemáme s tým chvála bohu problém..
Dokonca redaktorka časopisu mama a ja už niekedy je zastankynou, a to kedysi propagovala v časopise.. To očkovanie už nie je čo bývalo.. Iba sa o tom nehovorí..
Mňa pri staršom gabrielovi ukecali a katastrofa...
Je fajn si o tom prečítať a premyslieť to... Kamarátke zostalo bábo onkologickým pacientom...
Si na fb?
@nikussska123
Mne sa moc neposmievali a to mne odstavaju statocne 😀 Ale mala som asi dobrych spoluziakov a ked som si tie usi zacala uvedomovat, tak som nosila len rozpustene vlasy a to uz nikto moje usi nevidel 😀 Moj syncek je tiez zatiall cely tata. Len uska, pery, taku blanku pri ockach a jamky na slychach ma po mne 😀 A po tebe bude mat teda uska 🙂
Ahojte. Poprosim o radu. Vcera som bola s malym vonku, spotil sa a asi ho ofuklo a vecer uz bol zachripnuty ☹ Nechcem aby to preslo v nejaku laringitidu. Zda sa mi vsak, ze soplik nema a dycha cisto, len ked placka, tak pocujem iny hlasok, aj priatel sa ma hned sam od seba pytal, ci neni malu zachripnuty. Volala som Dr., ale este asi spi. Ale citala som, ze nato pomaha kalciovy sirup, avsak neviem, ci ho mozu babatka. Nemate s tym skusenosti? Pripadne, co by mu nato mohlo pomoct? Dakujem Vam 🙂
@gabuchah ano michaela hoffmannova
@adriana9263 kalciovy sirup moze..aj nam ho predpisala dr..alebo bronchipret ale to je na kasel a hlieny
@michaela2906 Dakujem. Poobede ho hned kupim. A to nejaky detsky?
@adriana9263 ked sa opytas v lekarni tak ti poradia 🙂
Ahojte baby,nejak vas poslednu dobu nestiham ☹ mam vsak otazocku,myslite ze ked kojim,mozem pit harmancekovy caj?
Čo sa týka očkovania, tak ja som ZA očkovanie, dokonca dávam deti očkovať aj naviac - proti meningokokom, ten rotavírus zrejme nedám to je viac komerčné a dá sa mu predísť hygienou, nakoľko sa šíri priamym kontaktom, jedine ako by som malého dala do jaslí tak ho dám, lebo tam neovplyvním čo chytá a kto s ním je v kontakte. Nehovorím, že nemám trošku obavy po očkovaní ako to drobci znesú, ale našťastie u nás ani len zvýšená teplota nejak nebola, len jeden krát nožička opuchla-to miesto vpichu na pár dní, zošuchla sa nám náplasť s lokálnym anestetikom a chladením. Mám rešpekt pred chorobami ako tetanus, detská obrna, dobre ak aj na obrnu, čierny kašeľ je aká taká kolektívna imunita-zatiaľ, lebo percento očkovanosti je zatiaľ vysoké, ale tetanus dostane hocikde stúpi na hrdzavý kliniec...aspoň to by som určite dala ak aj iné nie.
@adriana9263 skus toto...nám zabralo.
@stanka2612 ja ho pijem kazde rano 😆😊urcite mozes
@18lula4 super dakujem 🙂

@lenadka aj my mame 5700g ale 58cm🙂 no nas caka ockovanie 7.6..to bude boj..uz teraz mam z toho strach ako to maly bude znasat..