Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@snehulienka82 no a lekarnik mi este dal viburcol ze to je aj od bolesti.tak po ockovani dam ten a keby mal horucku dam nurofen asi tak?neviem ci mam dat preventivne dopredu alebo pockam ak by mal horucku potom dam liek
ja mam kamaratku majitelku lekarne a ta mi skor odporucila pri ockovani v pripade teploty skor cipky paralen pre mimco.nurofen v ziadnom pripade mi neodporucila asi vedela preco.:(
a netreba davat pred ockovanim kazde babetko an to inak reaguje moja dcera nemala vobec teplotu pri ockovani uvidime ako drobcek 🙂))
@vierkal mne zas dobry kamarat, lekar doporucil nurofen sirupcek... tak vsetko je svinstvo, najradsej by som ani ockovat nedala, ale co uz...
@snehulienka82 ja nedam ockovat a nemusim do nej pchat žiadne zbytočne lieky...
Ako ani mi sme nechceli dat.ale tak neviem co by bolo vacsie zlo.ci dat .ci nedat(
Chrci niekomu babetko???ako keby na prieduskach....odsavame sopliky niekolkokrat denne
@lucretia7 Aj moj malý cez den 10minutovky niekedy 20min.A když je hore tak si vyžaduje pozornost.U mě je ještě blbé,že malý má problém s dýcháním a nemuže být kojený,tak odstrekujem do flašky a tak krmíme.Jenže to moje žmýkanie trvá vždy okolo hodiny.A to papáme co 2,5-3h.A pak zase odstrekujem.Takže čassu na dcerku nemám a strašně žárlí a robí zle.
@ofinna85 je to velmi ťažké rozhodnutie... Ale mne povedali ze ked to citim tak ze nechcem dat ockovat, tak ze mam počúvať srdiečko a nedat... Takze ja som sa uz rozhodla 🙂
@katariso ak ti chrci prieduskovo a tazko dycha, tak urcite chod k doktorovi!!! My sme tak skoncili v nemocnici. Zacalo to soplikmi, kaslom a nako niec zacala chrcat pri dychani, tak prieduskovo a piskat pri dychani. Nemala teplotu a napriek tomu, ze nemala teplotu a ked sme prisli k doktorke, tak ta nasrovno do nemocnice poslala, ani domov zbalit mi nedovolila ist. No a nakoniec sa to v cas podchytili, namiesto 10 dni sme stravili v nemocnici len 5 dni, na 6 nas pustili domov. A aj ti male kasle?
@katariso ak nekasle, tak mozno len sopliky stekaju. Moja kaslala, s doktorkou som to najprv cez telefon riesila, tak nam kazala kupit nejake lieky a ked do 2 dni nepreslo, tak sme isli. Ako popocuvat by si male mohla ist pre istotu k doktorke, ale ak nekasle, tak to moze byt z tych soplikov. My sme nakoniec na antibiotikach, sprejoch a inhalacii soncili....
@skarabubu vážne tak žiarli? moja 11 ročná práve naopak, strašne pomáha a ak nemám na ňu čas, tak jej to len vyhovuje-môže si robiť "čo chce", ona je už tak samostatná, že s ňou nemám žiadnu prácu, príde zo školy sama sa naučí, pripraví si veci do školy, zreferuje čo bolo, občas ju skúšam predmety ako biológia, geografia, kde už musí súvisle rozprávať učivo, potom ide von a behá do 18-tej po kamoškách, niekedy vezme aj sestru. Prídu domov, napapať, osprchovať, rozprávky v telke, umyť zuby a spať. Jediné čo im pomáham je nabrať jesť a kým som ja v sprche strážia malého 😵
@margarita aj moje "neboj sa dám si pozor" , teraz spí v postieľke, ja asi idem do telieska, dva dni dozadu som dostala prvú MS-ááá tak skoro, pri prvej dcére 10 mes. po pôrode, pri druhej pol roka a teraz už po 3 mes. 😝 gynokológ bol vtipný na kontrole po šestonedelí, že som kým dojčím chránená pred otehotnením-no haha 😀
@lenadka a do akeho ides? Ja tiez asi do Levosert. Uz berem aj antikoncepciu, ms som mala uz 2x a to pri starsej som az po roku dostala. Ale divne je to, ze prvykrat som teraz dostala hned po sestonedeli, po nej som isla na kontrolu po porode a dojtor mi povedal, ze to podla sliznice vyzera, ze to boli len nejake dozvuky po sestinedeli, ale teraz som mala uz druhu a to na 26dc. No tak vyzera, ze aj ten prvykrat som mala ms. A to som sa tesila, ze minimalbe rok budem mat pokoj 😀 A uz skoro 3 tyzdne berem anntikoncepciu a to ms by som voooobec nemala mat...
@lenadka 120 eur mi hovoril, samozrejme plus zavedenie, za to si asi kazdy svoju sumu uctuje... Mne hovoril, ze kedysi sa Mirena davala ako prevencia rakoviny krcka maternice, len plni to aj ucel antikoncepcie, tak to poistovna prestala preplacat a teraz to uz doktori neponukaju ako prevenciu, ale ako antikoncepciu, cize si to musis cele hradit. Ale ze ked to predpisovali ako prevenciu, tak vtedy to poistovna aj preplacala. Ako z tohto hladiska to je super, len este sa musim s nim poradit, lebo sa mi asi krcove zili porobili na nohach, aj ked ich moc nevidno, ale bolia ma casto nohy, tak neviem, ci mi to odporuci ... predsa to je hormonalne.
@gabuchah ja neviem, ale urcite to nebude prijemne, aj samotne zavadzanie vraj boli, aj ked nie vzdy. Ale ze hodinu pred zavedenim odporuca uzit ibalgin, ze v tedy to az tak neboli. Skusim sa ho na to opytat, ale vraj bezne robi to, ze stare vyberie a nove hned aj zavedie. Este som nemala, tak neviem, ale tak urcite to nie je bezbolestne.
Mamicky, vedia sa uz vasi drobci pretocit? Asi este nie ze, ale chcela som ked ich pretocite na brusko dokazu si samy vytiahnut rucicku spod bruska? My to este nevieme- dnes sme boli na odd.rizikoveho novorodenca a v 3 mes.by to mala vediet, no 3 mes.mame az o tyzden a ide ma drbnut z tych ich tabuliek co ma v ktorom mesiaci dieta co vediet!!!! Mame davat co najviac na brusko..
@18lula4 to o tej rucicke som napriklad ja ani nevedela...no skusim to teda aj ked moj na brusku protestuje,nema to rad 😀 ale raz sa aj pretocil ale podla mna tiez skor omylom,lebo sa aj sam zlakol toho a plakal strasne ze co sa stalo 😀 veru ako pise Siska,kasli na tabulky,ja ich ani nestudujem radsej...kazde dieta ma ine tempo 😀
@stanka2612 veru vyskusaj, tvoj maly je tuez 25 marca. Mne sa otoci mala na bok. Ojojoooj a ako. To len tak lieta hlava tam, oci tam, na boku si lebedi, sama sa nepretoci to je jasne ale skus dat maleho na brusko a nepovytiahni mu rucicky, co urobi, teda len jednu bude mat pod bruskom, ci si ju vytiahne alebo nie.
@siska122 kaslem na to pravda je, len nechce sa mi potom zas chodit na vselijake vysetrenia a rehabky alebo co (ked by bas poslali) ....a to len preto ze nie je ta ullova, vrrrrrŕ
@18lula4 tak som to skusila dala som ho na brusko a obe ruky mu dala pod brusko...pravu si vytiahol,alelavu mal vedla tela,tu si nevedel...ci je to ok neviem,ale ak staci jedna ruka,tak potom vytiahol

@ofinna85 ten nurofen bol vlastne preventivne, lebo teplotu nemala. mala iba zvysenu teplotu, malinko. ale je to aj od bolesti, paralen je skor na horucku. drzim palce!