icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

aber
1. júl 2016
aber
1. júl 2016

Malo by nôžky dvíhať a netriet si ich, tomu treba zabrániť ináč kukni na YouTube a daj vojtova metóda, tam sú videá rôzne a nič nepokazis ak už teraz budeš cvičiť, my sme zlepšenie videli už po pár dňoch, pred mesiacom jej hlava padala a dnes sa krásne pretocila z chrbáta na bruško 😘 a vzápätí aj na chrbát, čo je super, že nie gravitácia ale oprela sa o lakeť, kopla nohou a pretocila sa, možno kým pôjdete k neurológii, už ani nebude treba ☺☺☺☺

denca2d
1. júl 2016

@stanka2612 moj mava tiez zelenu obcas a isto nie je od hladu lebo ledva fuci ako je napapany🙂 ona aj zoxiduje na vzduchu..a citala som ze tvar ani farbu stolice nemusis riesit pokial mimco pribera..citala som to na mamile.sk

jarkajozo
1. júl 2016

@denca2d my uz nosime 68 ...meria 67cm a vazime 7200g ale my sme sa veliky narodili 4200g....je fajny uz pocitam fajdiky ☺
@skarabubu len trosku vatsi ako tvoj ☺
@nikussska123 priprav sa nato ze bude chciet viacej obzerat pozerat budete mat lepsi kontakt medzi sebou je to super ☺ potom hod foto..

@stanka2612 neboj aj my mame zelenubstolicu sem tam zeleno zltu hladny asi nieje no mne bolo povedane ze to moze byt aj z caju alebo vodicky ,.a toez neviem ci sa tu da urobit skupina

lenadka
2. júl 2016

@aber keď som to cvičila s Luckou tak sme tlačili tri body naraz-pod prsníčkom na rebierkach, nejak na pliecku a na boku na hlavičke... asi záleží prečo sa to cvičí, čomu to má pomôcť.

emilia25
2. júl 2016

Ahojte baby tak bola som 30 na preventivke vsetko v poriadku maternica normalnej velkosti tak tehu nie som.bral mi stery o 3 tyzdne vysledky ak budu v poriadku hned cez ms idem na teliesko.

nikussska123
2. júl 2016

@jarkajozo jasne hodim foto ako sa nam tam bude lubit 🙂 vsak to uz aj teraz je zvedava ked sa zobudi tak neni toho aby sa polozila na rukach a sledovat musi :D len je to makacka ju stale mat na rukach uff

jarkajozo
2. júl 2016

@nikussska123 tak najvyssi cas vymenit kocik ☺

aber
2. júl 2016

@lenadka teraz sa tlačí pod prskom, potom na bedrovom klbiku plus aby mala rúčku vedľa seba, to je úplne základný cvik

jarkajozo
3. júl 2016

@nikussska123 tie vsetky mozne polohy ako sa v tom sportaku posklada 😀

nikussska123
3. júl 2016

@jarkajozo haha bubacik malinky ;) jak im je dobre ja som zvedava na tu moju jake pozy bude hadzat 🙂 11 teho mame 4 mesiacky tak asi prehodim a budeme si zvykat ;)

jarkajozo
3. júl 2016

@nikussska123 my 16teho mame ..uz sa neviem dockat prikrmov zacneme skor kedze sme na umelom ..

nikussska123
3. júl 2016

@jarkajozo ;) my este papame cicik a dufam ze mi mliecko este vydrzi aspon do toho 6 mesiaca ;) a potom som zvedava na tie grimasky ked budeme skusat prvu papanicu :D

gabuchah
3. júl 2016

@nikussska123 aj.my ho máme 🙂

18lula4
3. júl 2016

@denca2d ahoj, tak pisala som tej katuske a odber mam osobny kedze sme obe zo ZA. Len neviem ktore si vziat tie za 8,50 alebo 9, 50?

nikussska123
3. júl 2016

@gabuchah no teda krasnulinka je 🙂 overalcek je sikovny ;)

denca2d
3. júl 2016

@18lula4 tak to mas super🙂 no za mna urcite tie za 9.50..su tensie, tie za 8.5 su zbytocne hrube..na fore ich prirovnali v zelenym pampers a tie drahsie k bielym pampers premium..inak ked katke povies ona ti vie dat na skusku plienky😉

18lula4
3. júl 2016

@denca2d heej? No to mi veru nepovedala, dobre vediet 🙂

aber
3. júl 2016

@jarkajozo fuuu, on sa už vie sám posadiť??

skarabubu
3. júl 2016

@emilia25 Já idem k Pecinovi v augustě na preventivku a stěry.Tak doufám,že bude vše v poriadku. 😵

jarkajozo
3. júl 2016

@aber pokusi k sadnutiu tam uz su :D tasa sa za vsetko mozne do sedu len sa v nom este neudrzi..ci za ruky najnovsie za hrasky v kociku a uz krasne dviha hlavicku ked je na chrbatiku...na ten fotke vidno ako by sedel no to bol v pololahu a nohy si furt tak dava akokeby paty k zadocku :D asi vetra prdelku

ofinna85
3. júl 2016

@gabuchah a ja uz neviem.nakoniec sme ocko.presunuli o mesiac.ako neviem aj sme sa bavili s dr.a sama povedala ze co je vacsie riziko dat ci nedat.niekto pise v zlom niekomu nic sa nestalo.priatel to sleduje viac ja uz som stoho magor.ale asi dam lebo si myslim ze je zaockovana vacsina deti.a to zle ze dokonca firma na vakciny vyraba randap-(na burinu)

aber
3. júl 2016

@jarkajozo nechcem ti radosť kaziť ale ked ešte nevie sedieť samo, tak nemôže byť v tejto polohe v sportiaku
.najprv musí 4 nozkovat, potom lozit a keď počas lozenia si sada na pol zadok.... Až potom môže v sportiaku tak byť. Ešte nemá silné chrbtové svaly, čiže do budúcna bude mať buď skoliozu a bolesti chrbtice. Toto co robíš je pasívne sedenie, čiže aj ty si písala, že samo sa ešte neudrží. Lebo nemá ešte silné svaly, keby malo, tak sa udrží. To aj má robiť, chytať hračky. Moja ale ty si preskočila asi 5 mesiacov.... Precitaj si pasívne sedenie. Rýchlo daj sportiak do ľahu, moja mama robí v rehabilitačnom ústave, preto to viem...

aber
3. júl 2016

@jarkajozo vieš prečo tak dvíha nozicky? Lebo keby ležalo ako má tak dvíha zadocek a chytá si nôžky a dáva do pusinky. Keď to nebude vedieť robiť, je zle. Nie preto, že si vetra zadocek... Prosim ťa rýchlo to uprav. Naša malá mala 25.6, 4 mes a minimálne až v pol roku, keď jej vanička bude malá pôjde do športového

jarkajozo
3. júl 2016

@aber na ten fotke to nevidno ale nemam klasicky sportiak...on v nom lezi je vo vatsom lahu ako vo vajicku on ked lezka nozicky si chyta dobry mesiac doktorka nam povedala ze je velmi pevny a vyspeli na to v akom mesiaci je..sam s drzi hlavicku ked je na rukach atd ... poslem ti fotku kociarika v ktorom lezi nam sa do vanicky uz nezmesti

jarkajozo
3. júl 2016

Ja mam takyto sportak on tamnlezi na chrbatiku...nemyslim ze nieco robim zle ...vie si uz vytiahnut rucky spod seba ked je na brusku, otaca sa na chrbatik uz sa sem tam mu aj podari s chrbatika na brusenko zato ze mi sam dviha do sedu zato ja nemozem a nieje jedine dieta v tomto mesiaci co to dokaze..v nicom ho nebrzdim ked je nato pripravrny urobi to..a urcite ho nedavam do sedu ani ho nepodkladam ale ked sa vytiahne sambza ruky a mu ani nepomaham asi to tak chce doktorka povedala ze mozem no len par sekund a dat ho lahnut...lenn tolko k tomu

aber
3. júl 2016

@jarkajozo ja len preto píšem lebo sa v tom vyznam a chcem pomôcť, nevadí

jarkajozo
3. júl 2016

@aber mna to uz tu nebavi prestavam sem chodit a vsimam ze aj kopec maminiek prestalo ...clovek sa chce podelit s vami a pokroky svojich ratolesti a je tu par maminiek ktore sa obuvaju do vsetkeho...som prvorodicka ale viem co je pre moje dieta najlepsie a nemyslim si ze mu ublizujem tym ze je na nieco pripraveny a mu v tm nebranim! len tolko..dakujem za podporu v tehu mamicky majte sa krasne a vasim detickam prajem vsetko dobre drzte sa a pamatajte vy ste matky vy viete najlepsie a nie niekto iny ...keby vas niekoho zaujimalo ako sa mame kludne napiste IP aj na fb vas rada uvidim 🙂 ahojte

aber
4. júl 2016

@jarkajozo prepáč ja som nechcela aby si odišla a určite som sa do teba neobuvala.... Ja som tiež prvorodicka a tiež som bola taká nadšená zo všetkého, že všetko čo malá robila akože pokroky, tak robila všetko zle a cvičíme Vojta 😢 😢 😢 😢 môže mať aj spomalený vývoj, keby sme nezačali cvičiť. Ja som taká, že hneď chcem pomôcť a vyvarovať chýb čo som robila ja preto som sa ti ozvala a nie preto aby som sa do teba obuvala.. Tak mi prepáč... Ja už nikomu tu pomáhať nebudem ani radiť..... Lebo si to aj tak nik neváži...
@jarkajozo

aber
4. júl 2016

@jarkajozo Len aby si vedela do budúcna, že najprv musí vedieť vedieť sa z chrbáta na bruško otočiť až potom naopak, lebo z bruška na chrbát, tak gravitácia zafunguje, ťahať do sedu za ručičky je najhoršia vec, aj ja som to robila kým mama z hrôzou nestopla. Najprv musí 4 nozkovat a potom lozit až potom si zvyknú sadat, nie naopak, vieš aká záťaž je to na kĺby a chrbticu? Len si nastuduj správny vývoj. Chcela som ti pomôcť aby si nedopadla ako ja, tak prepáč. Aj my sme sa točili z bruška na chrbát a dostala dg hypotonia chrbtovych svalov. Dr do 3 mes tvrdila, že malá je OK, že to tak môže robiť, ja som nastojila na vyšetrení a Dr pochybila