Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@stanka2612 Stanka, ako? Uz sa viete pretocit? Vybrat rucicky spod bruska, drzat hlavicku? A neprepadava vam uz hlavka ci este ano?
@18lula4 joj Luci,vie sa pretocit zatial iba z lahu na bok a par krat sa pretocil aj z bruska na chrbatik,no neviem,ci to bolo cielene,ci nahodne 😀 hlavku pri paseni drzi ukazkovo uz aj rucku vyberie,no v lahu na chrbte,ked ho taham rucickami mu este hlavka prepada...ale uz udrzi hlavicku aj ked je na rukach,ci ked ho dviham z postielky a tak...poctivo cvicime a pasieme kazdy den 😀 😀 a co tvoja slecna?
@stanka2612 super, takze my sme na tom preeeesne tak isto. Hlavicku drzi krasne, ale preistotu ju este mesiac budem istit. Hlavicka inak prepadava dozadu ked ju taham za rucicky. Pretaca sa iba z lahu na bok, ale dnes sa jej 3x podarilo na brusko. Prekrizila som jej nozicky, ukazala pod a nahoda ☺. Inak mi dokina povedala ze kazde prebalovanie na brusko a najlepsie holata a na tvrdej podlozke. A co nozicky ked je na brusku? Lietaju mu este vo vzduchu? Mojej este ano, ale nie tak moc ako pred mesiacom. Som rada ze vam to ide tak isto🤗🤗😚
@stanka2612 ako si dopadla s tou laktacnou?co ti poradila?
@gabuchah ahoj Gabi prosim ta a tie homeopatika ricinus si si davala 3x 5 tabletiek? V lekarni mi tak kazali ... A kolko cca si ich uzivala?
@stanka2612 hlávka preto padá, lebo má slabé chrbtové svaly
@denca2d ahoj,no mali sme zle prisatie,tak sme natrenovali spravne a uz je lepsie 🙂 a masm brat ako uz baby radili sennovku a benedikt...dnes som kupila tak idem na to ale kojenie je celkovo lepsie 🙂
@18lula4 inak ked som to pozerala ze co maju zvladnut trojmresacne deti,tak tam bolo presne toto,co uz nasi vedia 🙂 cize su "v norme" 😀
@pahu na to existuje len to, keď sa pretoci na bok, tak treba chytiť bredrovy kĺb a stlačiť dole a telo sa automaticky prehupne na brucho. Dnes mi rehabilitačná povedala, keď ju prebalujem, že ju zvyknem aj ja otáčať, že jednu rúčku má vyššie ako druhú, zajtra ti odfotim, ináč začať pretáčať by sa malo cca medzi 4-5 mesiacom
@stanka2612 ahoj no z bruška na chrbát nie je dobre to sa nepretaca ale sa prepadne,má slabé chrbtové svaly, hypotonia, to sme mali aj my, bola ako handra, keď ju Dr zdvihla za ruky. Určite to nezanedbaj a povedz Dr nech ťa pošle na rehabilitáciu, pomôžeš plus bude múdre a šikovné s cvičením
@aber myslim ze to zvladne aj sama, ako si uz sama pisala s pretacanim sa zacina medzi 4-5 mes. My mame cerstve 3! Pediatricka si nic nerobi ani s tym prepadavanim hlavicky, ako sama povedala mame 3 mes.keby sme prisli do poradne o 2 tyzdne neskor, uz to mozno bude vediet. Kaslem na tabulky, vsetky deticky su sikovne a ci sa to nauci presne na den alebo o 2 tyzdne neskor- je to jedno. A Vojtovku pokial netreba cvicit isto nebudeme. Deticky pri tom strasne placu a na co silit ich vyvoj? Tebe tiez ked sa nechce vstat tak nevstanes...apropo chodime k neurologicke a mame vsetko OK
@aber aj my chodime na neuro od 1 mesiaca pre komplikovany porod a mala bola priskrtena pupoc.snurou. hlavicku mala doprava, dolava sa otocit nevedela. Este v porodnici prisla za mnou rehabilitacna, ukazala 2 cviky a o 2 dni sa vedela otocit aj dolava. A ako bonus, teraz zboznuje lavu stranu stale by na nej spala. Neurologicka len ze mame pokracovat v tych 2 cvikoch+ klasika ukazala nozky skrcit-vystriet-zabka. Rucky hore, hole, doboku. Vidis 100 lekarov 100 nazorov
@ofinna85 no nedivím sa za magories.. Tiež občas...
Ja.však radšej to riziko nepodstupim a tie jedy nebudem testovať na vlastnom dieťati...
Veď už len to ze vakcína obsahuje bunky potratenych embryí je neľudské...
Podľa mňa sa skôr dá vyliečiť choroba v tejto dobe, ako cukrovka, leukémia a podobne..
Moji chalani očkovaní boli..
Výsledkom bolo ze sme boli stále chorí, imunity v prdeli.. Noci strávené v kriku a budeni sa...Starší je adhd s poruchou sústredenia, mladší zaostáva v reči plus motorika..
Sledujem to už 6rokov a bojím sa toho jak čert.. Niekedy je lepšie nevedieť..
Ani nám hneď po očkovaní nič nebolo.. Až časom...
V Dánsku to povinné níe je,ani v Rakúsku a čo je tým deťom.. Nič...
A tá firma o ktorej píšem.. Glaxo.. Tak ta má toho na svedomí viac...
Je to na každom.. Je to riziko tak či tak, ale čo počúvam, menšie je nedať..
@nikussska123 áno, 3x 5tebletiek 🙂 poslednú dávku keď som šla spať a ráno boli mlieka 🙂
@aber baby.. Teraz som.si všimla čo sme písali a ďakujem, mne to pomohlo..
Bo naša malá má 6kg a tiež sa vyťahuje občas za ruky a strašne sa pri tom smejka, urobíme to s ňou tak raz za týždeň, alebo dva.. Nie dlhú dobu.. Tiež nám sedka na kolenách, ale robí to nenutene, nechce už iba ležať ale leží často, pod hrazdickou, v kočíku.. Nosím ju občas v šatke..
Nerada by som.jej ublížila..
Dávam ju na.bruško ale nesilim žiadne pretacanie, ona sa vlastne na bok pretočiť ani nesnaží...
Hračky drží...
Takže určite neťahat vôbec za ruky a nepretacat z chrbatika na brucho?
@18lula4 ako dieťa áno, ale to zdalekanebolo toľko vakcín a v takom zložení.. Po 14tich rokoch treba pteockovanie aby to pôsobilo a to už nemám...
Kedysi sa ockovalo dokonca v triedach, pichla sa tetanovka alebo co to bolo a všetkým doradu a najskôr sa robil test na reakcie ak dobre pamätám...
A to sa nerobili testy aké sa robia teraz a to nehovorím čo všetko sa posiela deťom do Afriky.. Je tu jedno žieňa, doktorka ktorá tam pracovala, tá by vedela porozprávať..
Alebo boli kedysi v takom veľkom množstve zaznamenané úmrtia, cukrovky, autizmy a podobné neduhy?
🙂
A prečo sa pýtaš? Ci som.očkovaná a žijem? 🙂
Pamätám si keď som v 11rokoch chodila na očkovanie proti besnote, Čož je podobná vakcína priorix alebo hexy v zložení a bolo mi otrasne... Hlava -mozog úplne mimo a ruka má bolela že som s ňou nemohla hýbať... Človek je úplné mimo... A nakoniec sa potvrdilo že som proti tomu ani nemusel byť, nakoľko ma pohrýzol domáci králik a ja 5davok v sebe
Toto je z časopisu vitalita...
A je ich viac...dokonca časopis dieťa a ja...
Je tam vypísané zloženie a rôzne články
http://m.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-nevi...
@gabuchah toto hovorí múdra wiki o tetanuse: Tetanus (strnulosť šije) je nebezpečné ochorenie spôsobované baktériou "Clostridium tetani", ktorá sa bežne nachádza v pôde alebo špine. Baktéria sa do tela spravidla dostane cez ranu - pichnutie alebo porezanie znečisteným predmetom. Tak preto sa hovorí o hrdzavých klincoch...ono ak rana krváca je to ok, baktéria sa vyplaví, preto je nebezpečný práve ten spomínaný klinec, lebo rana je hlboká a tá "špina" z vnútra rany sa vyplaviť nemusí. Tie ostatné "veci"-ochorenia proti kt. sa očkuje čo sú vo vakcínach, tam by som sa ešte spoľahla na kolektívnu imunitu, ale tetanus máš hocikde aspoň ten dať treba.
Veď ja nikoho nenabadam na neockovanie..
Každý jedna miluje to svoje dieťa rovnako ako ja 🙂 veď sme si tu prešli všetkým spoločne..
Ja iba nabadam k tomu, aby sa slepo nedoverivalo všetkému čo nám u doktora povedia a nečítali si čo najviac o zložení a podobne...
Ani výrobca Coca coly vám nepovie nakupovať, škodí to..pretože zarába... Pritom 2-3dc obsahuje toľko kofeínu že rozpimpuje srdce a to nehovorím o tých 10-12kockach cukru...
A ľudia kým nevedia že škodí, kupujú...
To isté vigantol...
Fenistil...
Všetkým idem o biznis...
A chorí ľudia sú prínosom.. Bohužiaľ v tejto dobre je to tak..

@skarabubu no ja som mala prist v july a sla som 30teho a za ten jeden den ma zglbal.ze jun nie je jul.ale tak urobil vsetko a za 3 tyzdne budu vysledky.