icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

ofinna85
22. júl 2016

@mnamkacik to je tak ked kazdy hocori inak.malinky moj ma 4 mesiace pribera az moc s mojho mliecka)tak urcite nebudem prikrmovat zacne mu chutit ina strava a naco ked mam vela svojho)ako susit dam ale ako neni nad materinske zdrave mliecko bez kadejakych ecok!

stanka2612
23. júl 2016

@mnamkacik tak to nechapem,ze kupovanu...ved sa da aj doma urobit 🙂 ale ano,jeto na kazdej mamine,tiez som chcela zacat az od siesteho mesiaca,no som alergicka a nemozem mlieko,tak na ich radu zacnem uz teraz...nech maly nie je tiez alergik...

lenadka
23. júl 2016

@jarkajozo ja tiež tak dávam, najskôr som len 3 lyžičky čajové, potom 5, potom 10 vždy tak 2-3 dni po sebe, dnes som mu dala vývar a mrkvičku -tej bolo najviac a kalerábik so záhradky a kulinček brokolice do toho, išiel sa utĺcť za tým! 😀 Dostal 1x asi 20 lyžičiek, ale už mu viac nedám toľko, lebo za tým sa ešte kojil, pospal si pol hodku vstal, zas sa kojil a potom s plným bruškom sa obracia na bruško a vygrclo mu.

jarkajozo
23. júl 2016

@lenadka a vyvar si s coho uribila ja uz tiez by som mu urobila ☺ zevraj kur.prso jecsuche a lepsi je zo stehna tak neviem no..ja tiez raz viac raz menej mu dam

18lula4
23. júl 2016

@stanka2612 jo, jo, presne tak, raz denne naobed 👍👍👍

18lula4
23. júl 2016

@lenadka Leni, ty najskor prikrmujes, potom dokojis? Vela bab to tak robi co mam aj kamosku ona tiez. Ale Mne laktacna povedala ze ak nechcem prist o mliecko, tak najskor nakojit, potom dokrmit...
@stanka2612

siska122
23. júl 2016

@18lula4 ja prvu dceru som najprv davala prikrm a pptom dokojila. Len ja som zacala s prikrmami az v 6 mesiaci a teraz tiez az tak planujem. Akurat lepok zacnem skusat v 5 mesiaci. Moja starsia nikdy nebola nejaky papkac a tuhu stravu mi poriadne zacala jest az ked som ju uplne prestala kojit. Aled ona ani teraz moc nezje... Dufam, ze mladsia bude lepsi papkac 😉

siska122
23. júl 2016

@18lula4 som len chcela napisat, ze s mliekom nebol problem. A keby som skor nakojila, tak by uz nechcela prikrm.

lenadka
23. júl 2016

@jarkajozo morčací krk a kurací chrbát
@18lula4 najskôr kojím potom príkrm, ale on sa ešte aj za tým niekedy chce kojiť a niekedy ani za nič ani pred ani po...s tým mliekom je to tak, že kojila som dcéry dlho, druhú vyše 2 rokov a aj keď len pred spaním ( večerné, obedné a ráno po zobudení, čiže 3x za deň) pili o mliečko som neprišla.

siska122
23. júl 2016

@lenadka a vzdy to budes robit tak, ze najprv nakojis? Ci len kym sa poriadne nerozpapa?

lenadka
23. júl 2016

@siska122 hej len teraz, kým len ochutnáva, on keď ho pred tým nenakojím je taký hladný, že je potom upišťaný keď ho kŕmim a bojujeme, on mi tú lyžičku berie a chce si ju narvať do krku nekoordinovane 😀 kope nohami no aj tými mi ju chce vziať, no mám pocit, že klbko hadov kŕmim 😀 jemu už ani moje mlieko nestačí, večer ideme do postele s fľaškou, normálne sa začne kojiť a keď už mu nejde tak rev veliký a na fľašu sa potom vrhne ako lev a vypije 60-90ml ešte, asi 2 týždne je to tak.

jarkajozo
23. júl 2016

@lenadka super dakujem ..ja najprv dam prikrm a tak mliecko no ja nekojim 😩 ale papka pekne ..a pred spanim rozmyslam ci mu nekupim dajaku kasicku ale to pockam do piateho aspon..☺ ja mam tiez doma papkaca takeho jak jeho otec dnes som im uz povedala ze radsej ich budem šatiť ako zivit ☺

stanka2612
23. júl 2016

@lenadka to mas super ze ti pije aj z flase...ja teda mam mlieka nastastie zatial dost,no v tychto teplach som mu aj lucku chcela davat od smadu,no odmirta mi to,vobec nechce flasku,len na lyzicke mu to viem dat...a to som kupila avent flasky,suavinex flasky,obycajne flasky a nic...ani jednu nechce 😒

lenadka
23. júl 2016

@stanka2612 mám tomme tippe fľašu, vraj imituje prsník, no asi ako každá fľaša-prsník nenapodobní žiadna...napr. vodu mi z nej piť nechce, len mliečko

stanka2612
23. júl 2016

@lenadka mne ani to nie,aj to som skusala,ze som si odsala a tak mu skusila moje dat,nech si zvykne na flasu a nic...som zvedava co budem robit,ked uz nebudem kojit 😒

lenadka
23. júl 2016

@stanka2612 môj dostal fľašku už v pôrodnici, mliečko som po ťažkom pôrode mala až na 4-tý deň aj preto, že nemohol byť pri mne, ja som nemohla vstať dva dni, další len so sestričkami dávali mi transfúzie tak každú chvíľku bol preč, potom zas pod lampou bol kvôli žltačke-tak už tam sa na fľašku naučil, ale boli zlaté sestričky, zakaždým sa prišli opýtať, či ho môžu nakŕmiť.

stanka2612
23. júl 2016

@lenadka mne ho v porodnici tiez dokrmovali,no len striekackou

mnamkacik
23. júl 2016

@ofinna85 I
@stanka2612 jasne ze nase mliecko je topka ked mozeme kojit, ine by bolo keby nemam vtedy by som aj ja zvazila prikrmy...ale teraz na co..aj ked uz chutnal mrkvu ale nadrapoval.sa mi

stanka2612
23. júl 2016

@mnamkacik juj,zlaty je 😍

18lula4
23. júl 2016

@lenadka moja presne to iste, boli sme na jis, takze mala o flasi, potom som odsavala a nosila jej mliecko...
@stanka2612 my mame aventovu flasku, ale je naucena aj na tu sklenenu co mali v nemocke, ale celkovo myslim ze keby som jej dala hoc aku tak z nej pije...inak ta avent sa mi nepaci. Je tam blby ten uzaver, ledva to viem otvorit, fuj fuj. Takze ty si nemozes ani odbehnut a nechat malemu mliecko vo flasi😣😯🙁
@siska122 planujem zacat s prikrmom v 6 mes.az, takze najskor nakojit, potom lyzicku-dve z kasicky...potom postupne ako posala lenadka davat mliecko uz len rano naobed a vecer a v priebehu dna kasicky 😊😊

mnamkacik
23. júl 2016

@stanka2612my e tiez najjprv iba.lyzickou.neskor uz mi z flasky cajik vypije, aj ked najprv pustil vzdy smiech ked som ho ponikla flaskou,,,potom ju hryzol a ked potiahol cajik nahodou....podrzal ho v ustach a vyplul...a teraz sa uz pekne napije

stanka2612
23. júl 2016

@mnamkacik moj sa s nou este nestotoznil...sak budem skusat aj nadalej a uvidim

gabuchah
23. júl 2016

@lenadka aj moja pila čaj len z tomee.. Mlieko z mam fľašky.. Potom začala bojkotovať mlieko, tri dni poriadne nejedla až som dala tommee aj na mlieko a odvtedy paráda 🙂

ofinna85
23. júl 2016

@mnamkacik toto presne robi aj malinku usmieva sa a chce aby som sa mu s flaskou hrala v ustach jeho)))tak sa skeri pritom.potok kusne a sem tak cucne ,ale ja ked mu obcas vonku chcem dat vodicku,tak zmagnem mu cumlik jemu to strieka a vtedy cucka))aj ked to nema cele v ustach)

vierkal
24. júl 2016

@stanka2612 veru prikrmujem moj je hlados a velmi mu chuti papanicko. ja som tak aj dcerku prikrmovala presne takto isto a ma 16 rokov ziadne alergie a antibiotika nemala doteraz klop klop klop

siska122
24. júl 2016

@lenadka tak uz um dokrmujes, ci svoje odsavas? A este stale ti tak pekne pribera? No ja som po veceroch zacala odsavat, lebo uz 3 noc prespala celu a ja mam pocit, ze nocne nebudenie sa zacina na mlieku prejavovat.... neviem ci to trosku pomoze znovurozbehnut mlieko....

lenadka
24. júl 2016

@siska122 mne sa tvorí mliečko už len v jednom prsníku, neviem prečo, pri najstaršej sa mi to spravilo v 10 mes. pri strednej po pol roku a teraz už mesiac je ten druhý mimo, aj som odsávala, viac ho prikladala na ten a vybrala celé balenie benediktu a senovky a prd to pomohlo. Tak rozrábam nutrilon HA.

lenadka
24. júl 2016

@siska122 naposledy v poradni mal skoro 7kg, presne 6850 a keď som ho vážila dom tak mi už vychádza vyše 7kg, tak priberá pekne, ale tučný nie je, skôr veľký, nosí veci na 6-9mesiacov a dnes bodíky s kr. rukávom že 12mes. sú mu akurát - som sa zasmiala, že asi pre čínske deti 🙂

lenadka
24. júl 2016

@siska122 dnes som ho kvôli tebe vážila, ale zdá sa mi to sprostosť, lebo mi ukázalo, že by mal mať až 7,8kg 😅

siska122
24. júl 2016

@lenadka no moja tiez poriadne pribera, na rozdiel od starsej 😀 ta uz asi teraz ma tolko, kolko starsia mala v pol roku 😀 ako neviem ci je tucna, asi nie, aj ked ma poriadne stehienka, aj druhu bradu, ale vsetci hovoria, ze je primerana na svoj vek ci ako to mam napisat. Aspon ju mam za co vycmagat 😉
Inak mne tiez zacala menej papat z jedneho prsnika, po chvilke sa rozculuje. Zacalo to ako sme v nemocnici a mala jednu rucicku napojenu a neskor priviazanu k telu. V tedy sa mi zle z jednej strany kojila, tak nam pocit, ze vtedy nastal problem. Uz som aj ja rozmyslala nad bylinkami, lebo mam strach z flase ... starsia vobec nevedela pit z flase a ani sa mi nepodarilo ju naucit, tak dufam, ze pri marcovke nebudem nutena ju pouzit.