Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Baby,ohladom toho pretacania,moj sa este stale nepretaca,je cely v tom "luku" aj na jednu stranu,aj na druhu stranu,ale pretocit mu este nejde 😒 vcera som to spominala dr a povedala,ze je to ok,ze nemam stresovat,ze ide svojim tempom a ze urcite v nicom "nezaostava"
@stanka2612 dufam, že má pravdu aj moja mi dva mesiace tvrdila, že je to ok, som jej stále hovorila, že len do jednej strany a keď som si sama vybavila rehabilitacne, tak mi dala ziadanku a tam mi povedali, že ešte že som prisla, lebo mala cez hypotoniu chrbtovych svalov a rúk, hypertonia celeho tela, tazka ckp, centralna koordinacna porucha, toto sme za mesiac vycvicili. Poradim ti trocha pomôž keď sa bude trochu chcieť otočiť, tak ho chyt za bedrový kĺb a potiahni a automaticky sa otoči, aspoň bude vedieť, že aj na pravo sa da
@stanka2612 kazde dieta je podla mna ine a uz sa pripravuje na pretocenie 😉 zachvilku to pride a ked ti dr povedala tak to bude ok neboj 😉
@stanka2612 veru tak nestresuj..moj robil to iste a pretocil da ked mal 5 mes 1 tt..tak ziaden strach😉a teraz sa vie pretacat ale moc to nevyuziva lebo je lenivy😂
@aber akurat dnes sa v postielke uz dva krat otocil na brusko,asi preto ze je to tam makke 🙂 ale na podlozke este nie,ten klbik vyskusam,ked sa zobudi,dakujem 🙂
A mala uz je v poriadku,ked mala take diagnozy,ci este cvicis?
@stanka2612 no vidis..moj tak tiez zacinal..najskor len na postely lebo je makka sa mu lahsie otacalo..na zemi mu to neslo az jedneho dna ma prekvapil ked som ho tam nasla otoceneho😊takze ziaden stres..inak ja som ho inak ani nedavala na brusko ako tak ze som ho vzdy otacala za ten bedrovy klb..
@stanka2612 no to je super, tesim sa stebou ☺☺☺☺ostala nam uz len lahka koordinacna porucha☺☺☺akurat dnes mi hovorila,ze dame pauzu ,uz aj prava ruka je ok ,uz sa aj kotula,odvcera zacala dozadu sa posuvat,to robia az 8 mesiaci,cvicenim sa jej zrychlil vyvoj,ked si predstavim co mohlo byt,keby sme necvicili
@stanka2612 super vidis sikula 😀 na co sa nahlit vsak ma cas 😉 este sa cosi napretaca :-*
@mata0312 no je to normálne, že dieťa preferuje nejakú stranu, ale nie až tak, že tú druhú úplne ignoruje 🙂 a ten môj knedlík to ozaj tak robí, radšej sa otočí vľavo a prerúčkuje k hračke cez Košice 😀
Ako ste dopadli na tej neurológii? Nás doktorka vychválila, že aký je vnímavý, sústredený a veselý, tak sa chichúňal na svetielku aj na nej, no páčil sa jej, že aký priateľský a komunikatívny je. Zhodnotila, že je v podstate ok, len ten luk robí stále a pravú stranu má očividne slabšiu, aj rúčku na tej strane neotvára tak ako vľavo, ale že stačí dojčenská gymnastika, že žiadnu vojtovku netreba a o dva mesiace sa máme ukázať. Strašne zlatá Dr. to bola, bolo vidieť, že má rada deti 🙂
@stanka2612 Kamoskina mala sa nepretacala vobec, bola aj trochu tucnejsie babo, v pol roku mala 10 kg. Prvy krat sa pretocila az ked uz vedela stvornozkovat, niekedy okolo 9-10 mesiaca. A ako rocna uz chodila a dodnes je velmi sikovna fyzicky. Ale chodila s nou kamoska aj na detsku gymnastiku potom.
Podla mna je to ok, ak fakt nie je nieco ako tu baby pisu, ze by dieta malo problemy aj inde. Kebyze mi neotvara nejaku ruku a pod, tak to riesim. Ale ze nejde podla tabuliek, to je uplne v poho. Poznam deticky, co zacali chodit ako 10-mesacne a aj take, co ako 16-mesacne. Niekedy si treba pockat. Mozno bude ITckar alebo klavirista. 😀
@aber @lucretia7
Ak to patrilo mne,tak moj rucicky otvara aj je inak sikovny,aj dnes rano sa v postielke pretocil,no nepretaca sa este na podlozke tvrdsej...ale vyzera,ze uz o chvilu to da aj tam 🙂 ale ak by sa este ani o mesiac neotocil napr. Tak by som to urcite aspon konzultovala s dr.
A inak baby,vsetkm vam dakujem za vsetky rady aj nazory 😘😘😘😘😘😘
@lucretia7 v podstate doktorka povedala, že je ok, že bude stačiť len nejaké dojčenská gymnastika, že mi ukážu pár ťahov, ako ho motivovať a mám sledovať, či tú rúčku bude lepšie otvárať, on proste nezaťapká a nepohladká, lebo ručičky má v päsť,ale ako sa snaží hračky chytať, je nútený ich otvárať, čiže aj to sa lepší.
@stanka2612 môj sa zas lepšie otáča na pevnejšej podložke, na mäkkej posteli sa skoro vôbec neotáča.
My sa pretacame na lavu stranu bez problemov no ked mu ukazem ze ma aj pravu tak sa otoci aj tam len ho treba motivovat resp.postrcit 😀 uz dviha aj ritulku akoby sa pokusal robit cervika ☺ pravdepodobne lenosenie na podlozke skoncilo ☺ uz mame aj zubok uz cinka o lyzicku ☺ moja prisavka coskoro bude zamnou uz aj na wc lozit 😀
No tak dllllho som tu nebola, ale ako citam, moja mala je asi extra popredu 😕 ona si uz sama sedka ma 5 mesiacov aj 2 tyzdne. Ale ona je hyperaktivna jak keby som jej redbull davala... (A nedavam, ani kavu nepijem 😅 hihi) Mozno to bude aj tym. V kociku v sportovej casti ju musim mat od 4 mesiacov, vo vanicke nechcela uz byt lebo nic nevidela a nechcela necinne lezat.
Ahojte kočky,chem se spýtat jak vaši drobci papaju?Už 5 den zkušame.Prvé tri dny som mu dávala mrkvičku,tu papal fajn.Včera som zkušala zemiak,ale ten nechcel,tak som mu dnes do něj primíchala mrkvu a to docela papal.Ještě mu to dám zajtra a pak mu zkusím dát brokolicu,tak uvidíme.Jak bojujete vy s tím?
@nicol_ha vaw no super,ako uz krasne sedka 🙂 vidis,tvoja je hyperaktivna,moj je upistany lenivec 😀
@skarabubu krasny je chlapcek 😉 mrkvicka vsade 😀
Moj jedol dovcera vsetko pekne,zemiak ho zapchaval a uz mal vsetku zeleninu a zacala som jablko davat,zajtra chcem hrusku 🙂 no vcera aj dnes mi nechcel jest ani prikrmy,ani mliecko netaha tak ako predtym...no boli sme v pondelok na ockovani,tak mozno preto...

@lenadka a ani sa nepokusa?