icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

stanka2612
30. sep 2016

@18lula4 Luci,aj moj sa zatial pretoci z bruska na chrbatik len na makkom,cize posteli...na zemi na podlozke sa sice zvrtne z brucha nabok no potom sa zastavi a zase sa vrati na brusko,asi sa na tvrdom este odhodlava,ale tiez mu davam tyzden a da to aj na tvrdom a potom zacne sou 😀 😀

lenadka
30. sep 2016

@jarkajozo tééda ale je šikovný 🙂 to už sa tak sám postaví?
Biely jogurt som mu dala za 2 lyžičky len ochutnať a chcem dať až od 10 mesiaca normálne celý. Ráno dnes som mu 1x dala niečo plus, mal o 5.00 mlieko o 8.30 mlieko, ale dnes bol nejaký besný-hladný, tak dostal kúsok rožka, išiel sa zabiť za ním-tak kukám, však on je hladný, tak zjedol celý banán o 9.30 o 10.00 išiel spať spal do 12.10 a o 12.30 zblajzol celý príkrm (brokolica, zemiak, mrkva, hov. mäso 180ml)...ja nevieme nás potom...asi... 😅

lenadka
30. sep 2016

Miško sa už krúti ako kolotoč na bruško a späť a už aj do oboch strán a plazí sa čoraz rýchlejšie, už začal zapájať aj nohy, pred tým sa len ťahal rukami-riadna makačka aj teraz mi ušiel z obývačky a už piští kdesi na chodbe, normálne už hľadám bábo po dome kam sa odplazil 😀 sadá si do šikmého sedu, ale nevie sa postaviť, ani nepostojí a ani nechce sedieť, ledva vydrží kým mu tváričku vo vaničke umyjem po sediačky a pýta sa ľahnúť alebo na bruško.

jarkajozo
30. sep 2016

@lenadka my sme plazenie preskocili ☹ zial sme len cuvali a ked ho idem dat na zem lahnut vzdy napne nohy a sa postavy ☺ sediet sedi krasne vyrovnany ☺ asi skusim na chut mu uz dat ...aj my uz papame odkedy bol chory len by jedol tuhu stravu ...

18lula4
30. sep 2016

@jarkajozo ja davam vianocku alebo piskotky s cajikom alebo chlebik s cajikom 🙂

jarkajozo
30. sep 2016

@18lula4 dakujem za radu toto ma nenapadlo 😊 vyskusam

ofinna85
30. sep 2016

@denca2d ano treba skusit.nam prvy zubok vysiel ani neviem ako.znecitlivelo mu to asi,ale druhy?uz mu je vidno,ale sli sme aj k dr.dala mu pamycon do nosteka na soplik a taky je chudacik((ocka chore(dala som cipok viburcol,homeopaticky liek .nas prvy cipok za 6 mesiacov

pahu
30. sep 2016

@ofinna85 nam viburcol vzdy zabral. Drxim palce!

pahu
30. sep 2016

A fakt som z toho jelen. Chcela by som kojit aspon do 10.mesiaca a bojim sa ze prikrmami budem mat menej a menej mlieka kedze nebudem tolko kojit. Nemozete mi napisat ako somarikovi, co mam robit. Toto je moje predstava:
Ranajky: materske mlieko
Desiata: struhane ovocie + materske mlieko
Obed: zelenia+masko, alebo zltok... + materske mlieko
Olovrant: ???
Vecera: materske mlieko

Hmmm??

denca2d
1. okt 2016

@pahu ja to takto az nemam rozdelene..kojim ho vzdy pred spanim, spat chodi kazde dve hodiny + ked je pocas toho ako je hore nervoznejsi dam mu cicik a to je hned ako vymeneny potom..takze niekedy dam aj po hodine ako pil..a mlieka mam furt dost este ani menstruaciu nemam..

stanka2612
1. okt 2016

@pahu ja to planujem teraz od pol roka asi takto (aj nam to realne vychadza):
9:00 materske mlieko
12:00 obed (masko,zeleninka,zltko,cestovina,ryza...obmienat)
15:00 materske mlieko
18:00 ryzova kasicka od Hipp (Hami) s ovocim
Cca 21:00 materske mlieko a spanok 🙂

V noci kojenie dva krat vyzaduje a samozrejme cez den ak si vypyta aj mimo mliecko od smadu,tak mu dam,nakolko iba kojim este,nedavam ani vodicku,ani cajik,bo mi to odmieta z flasky...

Ale inak baby otazka na tie ktore kojite a uz davate aj vodu ci caj,kolko vam asi drobci vypiju celkovo a kolko na jedno napitie?vcera mi totiz raz odmietol prso,tak som mu dala 30 ml dojcenskej vody po lyzickach a vypil to...nie je to naraz vela?ci to je malo?na ten jeho maly zaludok?
Dakujem

denca2d
1. okt 2016

@stanka2612 ja mu rano dam do flase 125ml vody a to mu cez den ponukam. Niekedy scucne viac niekedy menej..ale snazim sa aby tu flasu vypil za den

alllexis13
1. okt 2016

@stanka2612 nam vydrzi 125ml aj na 2 dni.Iba ked boli horuce dni vypila viac.Ponukam jej vodicku na zapitie,ked papa prikrm,pecivo..Inak pije materske ked si zaziada.

stanka2612
1. okt 2016

@denca2d @alllexis13 vdaka baby 🙂

ofinna85
1. okt 2016

@pahu no jeden cipok moze narobit take zazraky?vodaj by to bolo nim.vcera 1x a v noci som neodsavala soplik dnes par krat ale bez horucky a malinky sa citi lepsie no az nato ze nechce spat.nemame ziadny rezim.cez leto sa nedalo .no musim asi nasadit zimny!

ofinna85
1. okt 2016

@denca2d aj ja vodicku nejako nechcel ale cajik samozrejme nesladeny cucka pekne zaribim plnu a kolko si da je nanom)ponukam mu ale vypije cca 30 za den .ale denne je inak)kojim pravidelne cca kazde 2-3hodky.a o 12 mame obedík .zeleninky a masko.

ofinna85
1. okt 2016

@stanka2612 ako davas ryzu?ako to robis navodik nejaky)papkame len zeleninku a masko.

stanka2612
1. okt 2016

@ofinna85 iba ju uvarim domakka vo vode nesolenej.ale ja ju nedavam samotnu,vacsinou spolu s ryzou varim aj nejaku zeleninu a aj masko.zltko varim samostatne 🙂 cize iba ju nasypem do vriacej vody a uvarim domakka

mnamkacik
1. okt 2016

Nasa sobota super sobota...konecne choroba na ustupe (ukazali sme jej vychodove dvere,,,uz sme jej mali po krk),,,po dlhej dobe aj vonku

Nas prvy spolocny jarmok -Adamkov 1.balonik

2. Adamko z Detvy hadam nie je horsi ako Adamko z KE @jarkajozo

3. @stanka2612 papame tak ako si pisala ty ten planik,,este aj casy sedia...avsak cajiky a vodicku pijeme z flasky,samozrejme cicka kedykolvek na poziadanie....nieco z nasich prikrmov

1234lubka
1. okt 2016

Ahojte, no dlho som tu nebola. Ako sa mate? Musim pocitat nejake prispevky co tu nove.😊 My sa odvcera plazime, zuby ziadne, blabotame o dusu😊 sranda ako si uz sam "zabehne" po hracku😂

stanka2612
1. okt 2016

@mnamkacik wow ty ani varit tyzden nemusis 🙂 si to potom mrazis?bo ja v mrazaku miesto nemam a obcas by bodlo len tak vytiahnut a nevarit 😀
A maly je uzasny 😍 jak si sedi bubusik

1234lubka
1. okt 2016

@stanka2612 haaa aj my krmime v tom kresielku😀 aj Matuskovy sa paci lyzicka niekedy mu musim jednu dat a druhou krmit😊 zatial papa velmi pekne, comu sa stasne tesim lebo starsi papa ako macicka...niekedy cely den o krajci chleba...by som chcela vidiet ako papa v skolke....

stanka2612
1. okt 2016

@1234lubka no veru,ty si tu uz dlho nezavitala 🙂 maly je zlaty v tej trave 😉 Moj sa este neplazi,takze vzdy ked mu hracka ujde,spusti jedy 😀

stanka2612
1. okt 2016

@1234lubka to kresielko ma u babky,doma mame ine 😀 a aj ja sa tesim,ze mu chuti,lebo zaciatky boli tazke,vsetko vypluval 😀
A mozno starsi v skolke papa aj za dvoch 😀 sa spytaj uciteliek 😉

lenadka
1. okt 2016

@stanka2612 papáme rovnako,akurát namiesto mm má už um a vodičku nechce, potiahne 2-3x a že ble, dala som mu čaj, odcucol a zúfalo plakal, že prečo tam nemá mlieko, jedine sladený čaj ten sunárek vypije ako tak, ale nedávam mu ho často, ciká veľa aj tak, tak si myslím, že nie je smädný, ak by bol tak tú vodu pije 🙂

lenadka
1. okt 2016

@1234lubka ja už kresielko predávam, odkedy sa plazí tak v ňom nevydrží a aj tak je len do 9kg a krpec má už 8.5kg 😅, tak leží na deke na vankúši a tak ho kŕmim a niekedy posediačky v stoličke, ale nevie moc sedieť, tak ho nedávam často, iba ozaj keď húka keď mi jeme, sadne k nám za stôl a musí tiež čosi žuť, inak je zle 😀

lenadka
1. okt 2016

@mnamkacik pekne navarené 🙂 a malý je strašne zlatý 😵

lenadka
1. okt 2016

@1234lubka na tej spoločnej fotke nemajú chybu 😀

1234lubka
1. okt 2016

@stanka2612 taa pytakla som sa..vraj zje...no tak ale aspon mam dusu na pokoji ze nevidim ked neje😁😁 sak dnes uz uplne pochopil ze ked daco chce tak sa moze odplazit😊 nevadi sak tvoj je o kolko mladsi...aneide o to ako skoro zacnr diela lozit sediet chodit...ale ako kvalitne. V noci sme sa pokazili.sak on tak krasne spinkal a teraz?? I kazdu hodinu, i 7-8razy je hore...as si ho beriem k sebe potom ale aj tak sa budi..dufam ze je to prechodne lebo ma klepne😊 nastastie sa raz dva ukludni ked vesmem na ruky..pripqdne vytiahnem cicku😁 to vzdy zaberie😊

1234lubka
1. okt 2016

@lenadka mi hovor, ja radsej v jeho pritomnosti nejem😀 nase kresielko je do 20kil, to aj starsi donho lezie. Len na krmenie ho pouzivam nakolko nemam stolicku....mozno ani nekupim....prrsijeme bez nej...traz zhanam dobry golfac...pripadne sportovy...moj je tak na dve veci...nervy mam na ten kocik....a k fotke....moje zlatusiky....velmi sa maju radi☺