icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

ofinna85
18. okt 2016

Ahojte no tak je tu niektora ako ja co zahodila rezim kadejake tabulkovanie a atd.no ja idem uz na ostro prikrmy?davam mu kostovat hocico ikrem teda jogurtov zatial.lebo pol hodky varim,vyberam to prave v obchode a zdrave!a ajtak nic boj z jedlom takze aku polievku jeme mi papap aj on.marina keksiky,zuzle tie chrumky dlhe,cim viac som sa snazila na nejaky rezim nevydalo)tak ja idem bars ako spi,kaka a otvara usta na to co jeme mi .)som jedina?

ofinna85
18. okt 2016

@ofinna85 idem tak ako nam davalu ked sme boku male))od pol roka som uz rezen zuzlala))neprejedam ho zas a nemam pocit ze by ho nejako brusko bolelo

jarkajozo
18. okt 2016

@ofinna85 ani ja nepozeram na tabulky ☺ nesi jedina

stanka2612
18. okt 2016

@jarkajozo presne tak,ako si to uhadla? 😉😁😁 hlavne rukavice potreboval,no ked som tam uz bola...aj mikinu som kupila,aj teplaky,aj ciapku,aj sveter... 😂😂😂

stanka2612
18. okt 2016

@ofinna85 ja teda sa snazim podla tabuliek,no tiez uz som mu hocico dala okostovat 😀 ale moj papa vsetko,on si aj spenat vychutnava ( ja ho ani citit nemozem ) 😀 ja kvoli jeho citlivemu brusku musim na neho opatrne 😒 (mali sme do pol roka velke bolesti a koliky ☹ ) ale co sa rezimu tyka,tiez som dlho bola na tom tak,ze ako on "urcoval",tak som isla,ci to bolo kojenim,ci spanim...ale uz teraz poslaednu dobu si urcil rezim on sam,uz mame denny ritual,aj spanky uz si nastavil,ze kazdy den v cca rovnaku hodinu aj jedlo si tak pyta uz sam 🙂 cize rob podla neho ako on chce,on si podla mna ten rezim casom spravi 🙂

denca2d
18. okt 2016

@ofinna85 my mame rezim o 3tieho mesiaca vstava presne o 7.00hod a potom kazde 2 hodiny spi..doma hodinu a vonku polhodinu..papa zatial len ovocie a zeleninu +lepok..maso este nedavam nakolko ho zapeka, takze pockam kym si crievka zvyknu na tuto stravu..aj doktorka mi povedala ze sa nemusim ponahlat..tabuliek sa nejak nedrzim ale sledujem ich😀

denca2d
18. okt 2016

@stanka2612 vsetko najlepsie Lukaskovi prajeme😙🎉🍨

stanka2612
18. okt 2016

@denca2d dakujeme 😘😘

ofinna85
18. okt 2016

@stanka2612 ano snad sa to nejako upravi teraz uz aj moze ved ide zima.doteraz sme aj mi stale niekde boli a tie boje s papanim ajajaj tako sa vytiahol cecik a bolo)on chodi spavat napapa sa pohra a krd zacne mrncat idr spat vstane dam mu nieco jablcko al polievku a dokola.

ofinna85
18. okt 2016

@jarkajozo lebo uz som mala nervy stoho,ako som mala ist podla tabuliek a niektorych rad a neslo to.moze toto nesmie tamto.a vlastne bude mat7 mesiacov a poriadne sa chalan ani nenajedool)))ako nesilim to na vsetko ma cas ale skusat bude uz varu.to co mi.sam si asi pivie co chce a co nie lebo no sak ani mne to nechutilo tie kase a zelenina bez chuti))

jarkajozo
18. okt 2016

@ofinna85 neries tabulky krpci vedia co je prenich najlrpsie a kazde dietatko je ine ...moj zje vsetko vcera mu babka namastila vianocku s domacim lekvarom kym som odbehla za kurierom a nic mu nebolo ...minule zostal sam s tatikom a jedli spolu chlebik so sunkou 😁 a tiez pohoda ...varim mu zvlast no je aj s nami .

18lula4
18. okt 2016

@stanka2612 Stanka, uz sedkate?

lenadka
18. okt 2016

@mnamkacik zatiaľ nejeduje, vždy tam zaspí, iba keď neni čas na spanie a už je tam dlho tak piští, do hodiny je spokojný sedí a kuká ako sa vezie.

lenadka
18. okt 2016

@18lula4 my sme mali dnes neuro a Dr. že supéér a dodala, len ho ešte nedávajte sedieť, tento týždeň si sadol asi 3x sám a ako sme prišli s neuro dnes sedí v kuse 😅 dá sa na 4, šikmý sed a fuk ho sadne si normálne, tak neviem priklincujem ho nech nesedí či čo? 😀

lenadka
18. okt 2016

@stanka2612 všetko najlepšie drobcovi 😵

stanka2612
18. okt 2016

@18lula4 ale kde,este ani nestvornozkujeme,len cuvame 😀

stanka2612
18. okt 2016

@lenadka dakujeme 😘

stanka2612
18. okt 2016

@lenadka len ho nechaj,ak to zvlada sam,preco by nemohol? 😉

18lula4
18. okt 2016

@stanka2612 inak Lukaskovi posielame pusinky💋💋💋💋

18lula4
18. okt 2016

@lenadka
@stanka2612 nohaca, ta ja uz neviem. My dnes tiez neurologia, tak.skusala s nou vselijake tie polohy atd.a dala ju do sedu a padala jej dole nosom. Tak uz drb chodit s nou cvicit do rehab.centra (podotykam 1 hod./10€) +dostali sme pyridoxin kazde rano 1/2tabl. A vo stvrtok na krv. Ze FE treba skontrolovat, lebo ma oslabene brusne svalstvo a to mavaju deti, kt.maju malo zeleza. Bude to boj, kedze prvykrat sa krv nepodarilo zobrat, teraz uz musime...a sa ani nebudem divit, kedze ja sama som chudokrvna

denca2d
18. okt 2016

@18lula4 fuuuha..ale ved tie deti same cvicia brusko tym ako su na nom..ja by som pockala..som zvedava co povie nam..my ideme o tyzden do poradne

18lula4
18. okt 2016

@denca2d vies, len ja som sa dozvedela ze neurologicka je sesternica s tou z tej Lienky z toho rehab.centra. takze ksefty. Ale sak pojdem raz s nou, nech ukaze cvik a papa. A zas nie sme tabulkovi😂 toto je neskutocne fakt. Beham len ako koza kazdy mesiac kdesi a furt sa cosi niekomu nepozdava a este chripky su. Fakt ako nemam slov. Za nasich ciac bol detsky lekar a detska pohotovost a sme tu!

18lula4
18. okt 2016

...a potom ze sa nerodia deti, no bodaj by sa rodili ked kazdy na nich vsade len zaraba!

jarkajozo
18. okt 2016

Adamko uz tiez sam si sadne hoc nelozi ale na 4 sa vie dat a s toho si sadne ☺

lenadka
18. okt 2016

@18lula4 Miško bol poriadne pozadu a dobehol to bez cvičenia-neurologička 1x odporučila dojčenskú gymnastiku a keď som to vravela pediatričke tak ona, že načo? ve neurologička píš, že je v pohode,len o tie 3 týždne cca dozadu čo sa skôr naučil. Tak som ho odvtedy každý deň dávala na deku na koberec a chalan môžeš sa tu pučiť s začal včetko najskôr z revom aj hlávku dvíhať aj sa otáčať, len tým, že bol na zemi a keď čosi chcel musel sa posnažiť, 90% času čo je hore je na zemi a hrá sa na partizána, plazí sa, dáva na 4, vyhadzuje knihy z police-na spodnú sme mu dali leporelá, prevracia kvety v kvetináčoch, naháňa loptu po zemi-sám si ju hádže, niekedy sa pretekáme kto ju akže skôr chytí, tiež taký valec na lezenie má ten sa mu hrozne páči, ten naháňa...
Na tvojom mieste by som sa vykašlala na to centrum, veď musí byť aj štátom hradené napr. u nás v nemocnici sú rehabilitačné sestry aj pre bábätká aj fyzioterapeuti čo cvičia s detičkami a ide to cez poisťovne-chodila som s najstaršou tak, plus by som len na zem dávala malú a motivovala hračkami. Na železo zaradiť mäsko do príkrmov teľacie, veľa železa je v marhuliach, melase. Od kvapiek zapeká 😒 každé bábo má svoj čas preháňajú, ak aj má nejaké rezervy určite to dobehne 😉

lenadka
18. okt 2016

@jarkajozo Miško tiež nelozí ešte plazí sa už aj nohy zapája a dá sa na 4, spraví akože 1-2 "krôčky" a bác na bruško a pokračuje plazením a tiež si sadá len s toho že sa dá na 4, dlho len šikmý sed robil a teraz pozerám na neho, že ako mi vyrástol, keď už sedí 😵

stanka2612
18. okt 2016

@18lula4 dakujeme 😘

stanka2612
18. okt 2016

@18lula4 fuha,to co mas za doktorku?ved aj moj sa sice za ruciCky vytiahne do sedu,no neudrzi sa v nom...preboha,ved maju len pol roka,to za komunizmu sa deti podkladali vankusmi,len aby sedeli...a 10 eur,no neviem,ci jej len o peniaze nejde...

jarkajozo
18. okt 2016

@lenadka my sa neplazime len dozadu 😐 ale dnes sa musim pochvalit kakal aj pisal do nocnika 😀 akurat bola na navsteve babka tak navnadena utekala do obchodu kupit k sebe domov nocnik 😀 davam tomu dva tyzdne a mohol by sa posuvat aj dopredu ☺ aj my sme nonstop na zemi alebo roztiahnutom gauci...znama ma o tri tyzdne mladsieho a babo nevie nic nonstop ho vozi v kociku od rana do vecera..

lenadka
18. okt 2016

@jarkajozo náš kaká do šerblíka každé ráno o 7.00 ako hodinky-už máme naučené, teda ale tá nálož, keby si videla 😀 aj a naraz vyciká (minule som chcela aj foto dať, ale som nedala, že si pomyslíte že mi šibe načisto 😀 ), dnes doobeda minul jednu plienku, lebo vždy ked som prezliekala aj som dala cikať, kakať, zato poobede pokakal 3ks, normálne na chrbte aj v pupku to mal, ešte v živote sa tak nedoserkal, od poobedia ho neviem prečo preháňa, zajtra má dietku len mrkvička, zemiačik a králičie mäsko do toho dám. na večeru tiež nedostal kašu s ovocím-aby ho to ovocie nedráždilo, zlupol 1x v živote kupovaný príkrm (od 4 mes. bio s DM ryža, mrkva, losos (len 6%), strašne mu chutila, na kaše mi pusu otvára na celú hlavu, na zeleninu-no zje, ale netvári sa tak blažene, pri tomto sa až zalizoval 😀)