Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Ahojte, dlhšie som tu nebola, pečieme, chlap zlostí, deti sa jašia no nestíham 😀
Môj najskôr pekne papal jogurt, asi 3-4ks zjedol a potom si zmyslel, že ho neľúbi, alebo čo, lebo ho z jogurtu striasa a nechche ho, tak som ho prestala dávať, nebudem mu ho nasilu pchať, maslo papá ž bežne ráno na raňajky, s pečivom, dnes sme prvý krát skúsili krupicovú kašu z plnotučného kravského mlieka, najskôr sa tváril že ble a potom pekne papal. Za príkrmom na obed dal celú čistú palacinku-no bez dna je niekedy. Lozí ako raketa, vyhadzuje skrinky, vie si otvoriť aj poistku z retiazky 🙄 naučil sa zlostne jačať ak sa mu nedarí, alebo niečo nepáči, stavia sa a začal chodiť tak že tlačí prednety-kôš na prádlo, kočiar, košík, prázdnu velkú plastovú krabicu z lega. Má už 3 zuby a 4-tý na spadnutie. Posledné 3-4 noci sme viac nespali ako spali. A strašne ma hnevá, že už druhú noc sa v noci pokakal, baby on krásne kakal do šeblíka ráno a teraz nadránom v plienke vrrr 😖
Zatiaľ sme s dievčatami upiekli takto.
Babulky,u nas je jeden pokrok,mala sa uz zo sedu vie dat na styri a dociahne hracku a vrati sa spät do sedu ..-)Predtym sa pri nacahovani rozpleskla na zem a zacala pistat.Inak zacal vykukat druhy zubok-bez teplot 🙂))
@18lula4 to je blbost,niektore deti skor sedia,ako stvornozkuju...ale spravny vyvoj je vraj najprv stvornozkovat a potom sediet ☺ a Viki je sikovna,ona to da uvidis a hlavne,ked to budes najmenej cakat...inak Lukas uz plne zamestnava celu rodinu,minule u babky na schody splhal,aj si na neho sadol 😂😂😂 boli sme pri nom a istili ho,ale aj tak sme kukali,sme nysleli,ze sa zastavi,no nic,panko veselo pokracoval 😂😂😂 dal jeden schod,na druhy si sadol a dalej nevedel,ze co 😂😂😂 spekulant je to...a tych padov na hlavicku... 😨😨 veru,nemusel to vsetko tak rychlo davat za sebou,mohol trochu pockat...a mimochodom,aj ked vie stvornozkovat,stale uprednostnuje plazenie,sa na nom rehnime,ze chodi jak partizan 😂
@lenadka tie kolaciky ako jezkovia su super!
@alllexis13 o je z lineckého cesta, rozdelila som ho na dve časti z jednej klasika linecké a z druhej robíme ježkov, dnu dáme obdĺžnik horkej čokolády vytvaruje sa slzička, upečie a potom máča do čokolády a posype kokosom, očká som robila kvapôčky inj. striekačkou. Vlani som to linecké rozdelila na 3 časti a do tretej časti cesta som pridla 1 pl kakaa-bolo hnedé cesto, vykrojila hviezdičky a upečené naplnila kokosovou plnkou. Tak z jedného cesta 3 druhy koláčikov 😀 dievčatá dosť pomáhajú, ježkov len oni robili aj chobotničky.
@lenadka super,ze uz mas take pomocnicky.Tesim sa,az ti moji drobci vyrastu a uzijeme si pecenie spolu.Teraz je to este nanic...ked sa malej dlhsie nevenujem,place.Tak len ked spi,rychlo porobit co treba-ale ved to poznate vsetky..😉
Mamicky, my zas obrovitanske teploty. 39 a momentalne 39,5. 3 dni klud bez teplot, no zuby nevysli a teraz po 3 dnoch opat. Dufam, ze uz vyjdu🙏🙏boli, boliii🤒
@18lula4 joj moja,nech vam rychlo vylezu...
Inak dievcata, dnes mi prisli prasule za malu zo VSZP. Neviete co to je?
@18lula4 ? No ja netusim,ale aj mne by mohlo nieco dojst teraz pred vianocami 😀😉😂 ved skus zavolat na infolinku a opytat sa
@stanka2612 uz som na to prisla. Je to zatial len ciastocne vratenie za ockovaciu vakcinu Prevenar. Este mi pride dalsi sek potom 🙂 spomenula som si na to ked mi to dr.hovorila, takze ona asi zdravotke poslala potvrdenie o ockovani na zaklade kt.mi poslali peniaze a je to aj na tom seku ze : doplatky za lieky za 3.stvrťr.
@18lula4 asi vyzniem ako sprosta 😂😂,no za ockovanie sa davaju spat peniaze?ty si nieco platila za ockovanie?
@stanka2612 ano, su 2 vakciny. 1 sa neplati a je 10 zlozkova a Prevenar co mame my je 13 zlozkovy a stoji 12,71. Ja som dala tu vakcinu...ty si dala asi tu bezplatnu?
@18lula4 toto mi doktorka ani nehovorila,som sa jej pytala,ci sa plati a ona ze nie...tak mam tu bezplatnu asi...dakujem 😉
Ahojte no idem sa trosku postazovat a poradit.malinkemu sibka a ja som uz na nervy)pojde na adopciu!)))ale nie)no necjce sa mu nejako spinkavat dava 20minutovky cez den a v noci?kazde dve hod.na cecku(uz som.nespala ani nepamatam celu noc.teraz som sa odhodlala ze zas skusim Um.len neviem ako.cez den si myslim ze papa dobre ale o 6-7kojim.potom ovocie..zase kojim.obed.potom kojim .navecer vvecera po kupeli co mam dat?som dala bebu 120 no asi mu bolo malo lebo revaal a docielil si svoje cecok(..no mi sme takyto neboli.nam dala mama flasu a sme spali(ten moj ani dudel ani flasu a uspavacky na rukach((viem ze mal papat ale 150 ale prvy krat mi vobec pil um ))
A prosim aka je naj.flaska na um?ja som kupila avent aj cumlom na kasu no ae stoho to vyteka aj pomimo (flasku na vodu a avent s tromi dierkami.tiez mu to se tam vytecie ale jedina flaska s ktorej sa napije(
@18lula4 @stanka2612 zo zákona ti poisťovňa preplatí za dieťa všetko nad 8€ či zaplatíš za mesiac za lieky, potom ešte majú poisťovne osobitné benefity...
My sme dievcata dnes skoncili na pohotovosti a nasledne prijem na detske. Vraj zapal obliciek. Takze vam prajem krajsiu noc ako tato nasa. Uz si mala stihla vytiahnut infuzku z hlavy tak znova ju napichovali..och

😂😅sak chystam sa aj ja 21 nieco povedat ak budu pindat. Inak je pravda ze sa stava na nohy. Este nesedi a uz stava😅 nuz leniva je, nechce sa jej