icon

Termín pôrodu marec 2017

ajja2017
4. júl 2016

Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
ciernypes
3. aug 2016

@majamat ubidis .dolezite je aby nemakol a neotbaral sa a neskracoval.....ja som po konizacii.tak mam mierne obavy a preto sa aj setrim a to by si mala aj ty☺ ja uz nepracuj3m.i ked sa nudim.pretoze ja som bola taka hyperaktivna aj v roboteale aj vo volnom case ale co uz.sako to vydrzim.davam si pozor bude to moje prve tak sa nesmierne tesim.uz aby to bolo.A tiez somnmala na zac v 7tt spiˆnie ale to preslo nastastie.potom ten krcok qtak je to troska take stresujuce aj .

hateria
3. aug 2016

@kubinca no ono to tak byva, ze nic nic a potom sa nestacis cudovat kde sa tie kg zobrali 😀 moje kamosky co su teraz tehu,tak prave naopak, na nich to bolo hned vidiet a teraz maju take akurat brusko a to maju par tyzdnov pred porodom, jedna pribrala iba 6kg za cele tehu. Asi sen kazdej zeny 😀

hateria
3. aug 2016

@kvetinka18 a aka velka je ta cysta a kde je presne umiestnena? Musel ti lekar povedat aspon,ci to ohrozuje babo,ci? Ono strach budes mat asi stale aj ked tu napiseme,ze sa neboj. Ked je babatko silne a v poriadku, vydrzi aj keby nedajboze cysta praskla. Ale je tu vela bab, ktore mali cysty cele tehu a vsetko bolo ok, treba verit. Ja som zacala v 8.tt krvacat a vypadli zo mna 2 obrovske hematomy, skoncila som v nemocnici na par dni a teraz len lezim a oddychujem. teraz som 3dni spinila ale dufam,ze je vsetko v poriadku, aj ked tam stale mam vedla plodu hematom 3,5x2,5cm. Stale si hovorim, ze ked to malo odist, tak by to skoncilo pri 1.krvacani a verim,ze bublinka to zvladne a vsetko bude v poriadku. Ono v nemocnici ma vsetci zatracovali a hovorili ako keby som uz potratila. Ale ani oni sami nevedeli a nevedia ako to skonci. Treba verit,ze vsetko bude dobre. Silno drzim prsty

kotatko1232
3. aug 2016

ahojte babulky tu son ja a moja mala a aj velkaaa Laska na dovolenke v Šturove

castor
3. aug 2016

@kvetinka18 mne tiež pri prvom tehu objavila dr. cystu, že vraj 5 cm. Aj na sone v 12tt bola vidno. Vraj sa mám šetriť a zatrhla sex. No a pri ďalšej kontrole sonom ju už nevedela nájsť. Zrejme sa pekne vstrebala. Takže v mojom prípade úplná pohoda, nikto ma nestrašil, len že keby praskla a budem mať bolesti brucha, tak mám utekať na pohotovosť.

castor
3. aug 2016

Baby, ktoré máte cez 35, ja som mala v marci 35 a viem, že po 35 posielajú na amniocentézu. Plánujete na ňu ísť? Alebo počkáte na výsledky tripple testov a podľa toho sa rozhodnete? Ja asi počkám, ako to vyjde, lebo ak to vyjde v pohode, tak sa mi zdá zvytočné riskovať amniocentézu, keďže je tam riziko potratu...

14nunu10
3. aug 2016

@kotatko1232 aká vyskerena malaa aj ja mám takú blondavu 😍a ako bolo na dovolenke?

kotatko1232
3. aug 2016

@14nunu10 noo ona sa stale škeryy.a este stale sme na dovolenke domou ideme az v nedelu

petkovamiruska
3. aug 2016

ahojte baby, vcera som nato uplne zabudla...tak tu salamu by som radsej jest nemala....cize dnes a aj vcera som si dala zemlu s maslom a paprikou :D tiez celkom dobra alternativa....takze salamku obmedzit 🙂

monilik
3. aug 2016

@kubinca ja som sa na jar dala nahovorit na move academy tour u nas v MT... 6 hodin... deepwork, portDeBras, bodyArt, dance aerobic, Piloxing a strecing akoze cvicit som cvicila len ten tyzden potom som sa nemohla ani postavit ani chodit ani ruku zdvihnut 😀 😝 ale sranda bola 😀

monilik
3. aug 2016

@petkovamiruska zo salamy ti je zle?

petkovamiruska
3. aug 2016

@monilik nie praveze som ju jedla tento tyzden kazdy vecer s Kiri a zemlickou nato uhorky kysle...bomba to bola a potom mi povedal kolega co ma doma tiez tehulku,ze salama sa nemoze...nevedela som o tom...a bola som vcera na prehliadku a lekar mi to potvrdil,ze by som ju radsej mala vynechat,ale zas na kavu povedal,ze ked si dam slabunku tak mozem aj jednu denne....nedam si ani jednu,ale obcas si dam tak decko Coly...ked uz proste musim nieco ine...tak som kocky len informovala o mojich novych informaciach priamo od lekara, lebo vcera som sa tu nato pytala 🙂

kvetinka18
3. aug 2016

@nivea777 no dnes končím siedmy týždeň. Akurát mi to tu počíta o deň dopredu. Zajtra začínam ôsmy.

lelet1609
3. aug 2016

Žienky, kde zistím zoznam všetkých potrebných vecí pre dieťatko ?

kvetinka18
3. aug 2016

@hateria povedala mi doktorka, že je všetko ok, ale že cystu treba sledovať pri každom sone. Má 4×4,2mm, ale neviem kde je presne umiestnená. Snáď bude všetko v poriadku.

monilik
3. aug 2016

@petkovamiruska neboj sa, zo salamy sa ti nic nestane. treba papat co ti chuti, vsetko s mierou a hotovo 😉 ked kupujes salamku ci sunku pytaj si taku kde je vysoky podiel masa. ja inu ani nekupujem. ja som sa v prvom tehu dost obmedzovala tamto som citala tamto mi ktosi povedal ze sa nesmie a potom som mala zly krvny obraz, musela som zelezo umele do seba pchat. pri druhom som jedla vsetko co nezjedlo mna - vratane kuracej pečene, jaternic, slaniny, bryndze, majonezovych salatov, tresky, vyprazanych reznov, skratka vsetko na co som mala chut (jasne ze nie kazdy den) a krv som mala jak zdatny sportovec dokonca ani zelezo mi nechybalo. takze dobru chut 😀

monilik
3. aug 2016

@petkovamiruska ono ber to tak ze lekar ti nemoze povedat ze ANO jedzte kludne nezdravo, pretoze keby cosi tak by bol zodpovedny. moj prvy doky mi povedal - jest vsetko s mierou, snazit sa zdravo, pridat viac zeleniny a ovocia, radsej varene jedla bez masti a bez oleja a pravidelne v malych davkach. ale ked som raz zvyknuta jest aj mastne aj slane aj kysle aj horke aj majonezove aj vyprazane tak mi to potom chyba a sliny mi tecu ked to niekde vidim... veru som si teraz na dovči dala taky dobry langoš so syrom kecupom a cesnakom 😀

kubinca
3. aug 2016

@monilik tak 6 hodin a vsetky tie cvicenia, to sa ani necudujem ze si tyzden chodit nemohla :D ale muselo to byt super 🙂)
a inak suhlasim ze papat kludne vsetko na co je chut ;)

kubinca
3. aug 2016

@kotatko1232 mala je riadny skerko 🙂

14nunu10
3. aug 2016

@lelet1609 je tu taká téma na MK co vsetko treba pre bábätko alebo tak nejak ...pokukaj

petkovamiruska
3. aug 2016

@monilik vies ze vy vsetky co ste uz rodili mate predsa len iny pohlad na vsetko ako my vystrasne prvorodicky 🙂

monilik
3. aug 2016

@lelet1609 take tie velke veci - kocik, postielku, autosedacku, nejake decky, fusacik
oblecenie - najlepsie body plus polodupky so sirokym patentom aby netlacili na brusku, alebo overaliky aspon po 5-10ks aby si mohla prezliect niekolkokrat za den ak sa ti ogrcka. co sa velkosti tyka - mala som vela oblecka od sesterky 56ky ale rychlo z toho chalani vyrastli, takze zalezi ake velke babatko sa narodi, treba radsej pockat s nakupovanim ked budu vediet orientacnu velkost babatka alebo si kupit iba par tych malickych a ostatne radsej vacsie - velke sa da zahnut, male nenatiahnes 😉 take tie kosielky zavinovacie som mala ale vobec nepouzivala. najlepsie su take vecicky co nemusis cez hlavku obliekat ale sa daju celkom rozopnut vpredu hlavne ked je prve babo a clovek sa s nim boji manipulovat. (rada som nakupovala v tescu FandF mali po viac kusov v baleni a v pohode cena aj kvalita) zimne veci - najlepsie mas nejaky svetrik, pancusky a zimny overal. par ponozticiek bez silnej gumicky okolo nozky. topanky ani capacky este neries - az ked sa babo zacne stavat na nozky.
doma sa ti zide teplomer (rychlobezka - do ritky) aspon pre zaciatok a postupne uvidis co budes potrebovat
plienky (musis sa rozhodnut ci chces latkove ci jednorazove) u mna jednoznacne jednorazovky. pre novorodeniatko som mala pampersky new born a potom uz babylove z DMky bo cenovo vyhodnejsie plus baby kupovavali prebalovacie pulty ja som nemala prebalovala som na nepremokavej podlozke na manzelskych posteliach nemusela som sa bat ze mi babo odniekial spadne... cize nepremokave podlozky kupit, nedam dopustit na vlhcene obrusky 😀 tych sme minuli tony (tiez babylove kupujem)
cumlik pre babatko (najprv som nechcela ale rychlo som zistila ze tudy cesta nevede kedze mi chalani vrieskali cez cele sidlisko ked boli hladni, takze cumel - jeden v ustach, druhy nahradny vzdy poruke)
flasky zbytocne nekupuj (ja ich mam asi 6ks co som aj podostavala, pouzila som jednu... asi raz...) kojene babatko toho vela nepotrebuje 😉
pre teba vlozky do podprsenky!!! ked bude tiect mliecko, podprsky na kojenie.

idem tuho rozmyslat co vsetko som zabudla 😀

monilik
3. aug 2016

@petkovamiruska ano viem. bola som tiez cela vystrasena pri prvom, ako som aj pisala 😉 ale z vlastnej skusenosti radim - klud a uzivaj si tehotenstvo bez obmedzeni. pozor na lieky, na bylinky (hlavne salviu), na sytene tonikove a kolove napoje (to som ja neriesila kedze som ich nikdy nepila) a neprehanat to ani s vitaminovymi doplnkami, pokial sa zdravo stravujes, staci ti kys. listova raz za cas 😉

kubinca
3. aug 2016

@monilik este by som prihodila cca 15 latkovych plienok pod hlavicku, ale inak si to napisala celkom trefne... ja som pri druhom z kozmetiky kupila len klasicku rybaciu masticku, jedno detske tuhe mydielko a to bolo asi vsetko.... zvysok podla potreby, aa ten moj valibuk mal 4350g a 56 cm takze tie pidi vecicky by nam boli nanic :D sme hned na 62 skocili :D

monilik
3. aug 2016

@lelet1609 aha tuto pokukaj: https://www.modrykonik.sk/vybavicka-pre-babatko/

ciapocku som zabudla 😀 bavlnene plienky urcite aspon 3ks

petkovamiruska
3. aug 2016

@monilik no kyselinu listovu uzivam uz od januara pravidelne a do konca 1.trimestra sa aj chystam dalej uzivat...mne prestala chutit zelenina takze velmi zdravo nejem...najradsej by som jedla len mäso...ale to mi ho niekto musi navarit :D lebo ja som taka zdochlinka teraz....a verim tomu ze sa do toho vsetky prvorodicky dostaneme
my sme v zahranici uplne sami bez rodiny,ale mam mamu a super svokru tak sa prestriedaju a na zaciatkoch pomozu...okrem toho svokra pracuje v detskom domove a ma vzdy docinenia aj s malinkymi detmi takze ona ani z cviku nestihla vyjst 🙂
inak mame 2-izbovy byt zatial a ked uz pocuvam kto bol co pozerat a co nam nakupi tak mam pocit ze ani 5-izbovy nam nebude stacit...mozes zakazovat kolko chces aj tak bude byt plny.....

lelet1609
3. aug 2016

@monilik ďakujem ti !!!!!😘