icon

Termín pôrodu marec 2017

ajja2017
4. júl 2016

Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂

monilik
9. jan 2017

@katkaos ani ja nie som vobec pripravena ani zbalena ani vecicky vytriedene postielka v pivnici kupene nic vsetko po chalanoch...

ajana1
9. jan 2017

@katkaos ja to mam presne naopak pri prvom som sice zajlad mala skoro ale poprala som na poslednu chvilu a tasku balila len par dni pred porodom lebo sa narodil o 2,5 tyzdna skor. Len teraz ideme z tyzdna na tyzden a kedykolvek nas mozu vziat do nemocnice a nechcem aby manzel mal este viac starosti ako ma.

tomasko27
9. jan 2017

Moja baba bude mat 31.3 uz 1 rok.Som vas troska citala ze ako nemate pobalene do porodnice.Moja sa mala nar okolo 12.4.Na velkonocny pondelok 28.3 som sa citila divne a hovorim si ze idem sa radsej pobalit lebo keby ma manzel balil tak by som nemala asi vsetko so sebou.Preslo ma to a v stredu rano mi ako keby zacala voda odtekat ale preslo to tak asi nic a v poho som sla na poradnu.Manzel siel somnou a hovorim zoberieme aj tasku.Dr ma vysetrila a ze do nemocnice.No ok aj ked sa mi nechcelo a v noci sa prudom pustila voda a mala sa narodila 31.3 10:20.

rafaelsanti
9. jan 2017

@leeenka26 veru,a to z vysokej horucky..Uz je dobre,ale uz som v nemocnici tyzden.Neviem sa dockat kedy pojdem domov😁

monso2107
9. jan 2017

Ahojte tak dnes velky skrining zanami pipik mu neodpadol tak bude chlap a mieri na 30tt ma ze 42cm a 1800g dr ze je vacsi ale ma byt pokom ako slonik vsetko mame ok brali nam krv ci som neni chudokrvna ale tesim sa znasho slonika

petuskaa12
9. jan 2017

@monso2107 1800gr peknee 🙂 maly valibuk 😀

14nunu10
9. jan 2017

@monso2107 jeeemine to je riadny chlap veru 😍 ja idem v stredu na poradňu aj morfo uz som taaak zvedavá koľko má ten náš lapaj 😍😍😍😍😁😁😁

monso2107
9. jan 2017

@petuskaa12 to ano manzel pyšný ze akeho chlapa bude mat takze dufam ze nebudem muset velmi tlacit lebo to bude hroza 😘

petuskaa12
9. jan 2017

@monso2107 moji vazili v 29tt 1100 a 980g 🙂 ze na dvojicky super 🙂

ajana1
9. jan 2017

@petuskaa12 tak to maju super vahu

petuskaa12
9. jan 2017

@ajana1 robim co mozem, papam a dohovaram im, nech len priberaju a rastu 🙂

ajana1
9. jan 2017

@petuskaa12 asi musim aj ja viac papat aby nasa fazulka zacala priberat

m_
9. jan 2017

@ajana1 a tvoja fazulina kolko vazi/meria?🙂
lebo nasa 30tt vazi 1339g a dlzku mi nepovedali🙂

katkaos
9. jan 2017

@ajana1 Jasne, jasne. Ja to mam tiez kadejake, ale nepripustam si, ze by som mohla porodit skor ako po ukoncenom 38.tt. Ale uz som zalarmovala muza, ze 20., ked ma volno, hned ideme vsetko dokupit.

ajana1
9. jan 2017

@m_ tak my sme zial pozadu o nejake tri tyzdne. Minuly tyzden v 32+2 mala len okolo 1460 gramov. Ale vsetko dozenie ked sa narodi 😂

monilik
9. jan 2017

@ajana1 nasla som: Normálna váha bábätka v 33 týždni sa pohybuje od 1495 do 3200 g. takze ziadny strach!!! Hanka si rastie podla seba 😘

ajana1
9. jan 2017

@monilik to ze sme pod normou ale aspon budem mat doma fakt babatko a mozem aj 50tky nakupit

m_
9. jan 2017

@ajana1 nasa prvorodena bola tak mensia v 33tt mala len 1500g ... a teda robili z toho coro moro ved sa aj narodila malickata... uprimne ti poviem doteraz vahovo zaostava a kojenie na zaciatku bolo prevelmi narocne🙂 fakt by som to znova nechcela zazit... aj priberanie pediatricka nas sleduje este stale(bude mat dva roky) na prevazenie... ale zas jest jej chuti len nezje tolko co by mala🙂
tak dohovaraj tej vasej fazuline nech riadne pribera a rastie!🙂 ktosi mi radil hroznovy cukor s vodou... 🙂

m_
9. jan 2017

@ajana1 eh aj tvoja bude hanka?🙂) hezky🙂)
inak v porodnici nas sef porodnice po narodeni vital ze aaaaaa tu je nas hypoyrof!... teraz sa uz smejem ale vtedy som sa rozrevala...

ajana1
9. jan 2017

@m_ ved aj som pod dozorom lekarov dva krat tyzdenne chodime na kontroly prietokov a kazde 2 tyzdne mame sono ako sme narastli. Ale verim ze bude v poriadku lebo vrti sa v brusku o dusu a inu moznost si ani nepripustam.

m_
9. jan 2017

@ajana1 jasne zd bude ok!🙂 ja som mala.vseliake myslienky ze bude postihnuta a tak (profesiina deformacia...) a teraz je uplna sikovnica velka!🙂 chapajuca rozumejuca🙂
ja som.bola v nemocke na infuzkach glukozovych... a este odkedy je takto vahovo pozadu?

ajana1
9. jan 2017

@m_ budeme mat aj my veru Hanku. To bolo rozhodnute este pri prvom tehu kebyze mam nahodou dievcatko

ajana1
9. jan 2017

@m_ to ze ich viac trapi obvod bruska lebo v tom zaostava o 3 tyzdne, velkost koncatin okolo 2 tyzdnov a obvod hlavky okolo tyzdna. Aj ked si stale myslim ze sa o tyzden sekli lebo som si na 99 percent ista ze som mala ovulku az okolo 20 dna. A sledovani sme od 28 ci 29 tyzdna lebo v 20 tyzdni sme boli sice vramci normy ale na spodnej hranici.

m_
9. jan 2017

@ajana1 no nasa hanka mala koncatiny dlhe dost a myslim ze tiez to brusko mala mensie lebo viem ze po narodeni mala obvod hlavicky dostatocny (toho som sa bala lebo kdesi som citala ze je blbe ak ma dite malu hlavicku lebo je to signal toho ze nema dostatocne vyvinutu nervovu sustavu a bude sa dovyvijat vonku a to sa moze hocikedy hocicim pokazit ...)
ale pokial sa o tyzden sekli resp. to pocitaju inak tak podla mna bude vsetko ok🙂
inak aj ja mam teraz o dva tyzdne mensie babo resp. to prepocitavali lebo som kojila a kramy take ze raz za dva mesiace a pod.🙂

ajana1
9. jan 2017

@m_ tu to neprepocitavaju ale urcia na zaklade sona v 12 tyzdni. Aj ked na prvom sone v 7 tyzdni som mala termin 2.3 a potom ho urcili ma 26.2. A podla MS by mal byt 25.2. Ale aspon nas sleduju a ak nieco mame zarucenu maximalnu moznu starostlivost.

ajana1
9. jan 2017

@m_ a co ma aj svoju vyhodu uz viac ako mesiac nechodim do prace a manzel sa viac stara o syna a domacnost 😉

m_
9. jan 2017

@ajana1 no sak zo vsetkeho treba vytazit to pozitivne!🙂
ja by som podla ms mala tiez o dva tyzdne skor teda tiez niekedy koncom februara🙂
inak otocenu uz ju mas spravne? lebo nase babo je stale koncom panvovym...

ajana1
9. jan 2017

@m_ este sa nikam neponahla ale dufam ze sa otoci lebo cisaraka sa bojim ako cert svateneho kriza. Sice porod doma ani do vody nehrozi ale neplanujem zostat v nemocnici dlhsie ako je to potrebne. Dufam ze nanajvys na druhy den nas pustia domov.

m_
9. jan 2017

@ajana1 mne sa vyhrazali ze aj keby ostala mala otocena kp tak ju porodia normalne len musi mat nad 2.5 kg🙂 co nemala... navyse sa vzpriecila takze ma.cisarak neminul... ale da sa to prezit🙂

ajana1
9. jan 2017

@m_ tak to by som si zas vydupala lebo by som sa bala riskovat prirodzeny porod. Tak ma este skoro 3 tyzdne a potom budeme riesit co a ako s porodom. Zas verim ze lekari vedia co robia a snad aspon tych 2.5 kg budeme mat.