Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
Ahojte,prosim Vas,aky mavate pulz? Ja som dnes na internom mala pulz 123..Viem,ze tehotne mavaju vyssi,ale zda sa mi to az prilis vela. Myslite,ze to moze byt dovod na sekciu? Do poradne mam ist az 4.10.,tak uvidim co mi povie gynekolog a aky budem mat pulz potom.
@sonia33 lezim v nemocnici s jednou zenskou co jej tlak lieta zo 240-170 na 110 stale a nechcu jej robit sekciu, je v 38tt, ma 120 kilo, tlak nemala nizssi ako 130 aj to hadam raz, prvy porod mala sekciu a napriek tomu vsetkemu dr chce aby rodila spontanne, takze radsej sa na to nespoliehajte
@slavciatko 140 nie 240 preklep 😄
Pulz moze mat vysoky a tlak normalny, az nizky, ja to tak mavam vzdy.
@slavciatko a to je zase aká užasna porodnica hento? otras inak ☹ ani nevedia ako riskuju
@slavciatko to by aj mna zaujimalo kde je taka skvela nemocnica...
Ahojte baby tak sa nam to pomaly krati 🙂 ako sa mate? Počujte tvrdne vam daktorej brucho pri chôdzi? Alebp vstavani? Mne posledne 3 dni..čakám do stredy na poradnu som zvedava co mi dr povie...bo aj mala sa dost puci ked chodím je to niekedy dosz bolestive
To pucenie tiez dobre poznam 🙂 a brucho mi tiez tvrdne pri chodzi, ale nie kazdy den. Myslim, ze je to normalne 🙂 Mne skor prekaza, ze uz teraz sa citim ako hroch, co to bude este o par tyzdnov 😀
@bonboniera15 ja mam presne to iste. Tento týžden sa babo puci skoro cely den a ked chodím tak je to ešte horšie. Snažím sa čo najviac odpočívať.
@naniatko172217 @pusy6 no veru moja je skoro cely den aktívna, kopka a puci sa o sto šesť...a spomimali ste to dr? Ze sa pucia, tvrdne brusko? Ze ci vam daco na to povedali
@bonboniera15 robil sono a kontrolu a povedal ze všetko je v poriadku a malému je tam uz tesnejšie 🙃
Mna sa pytala Dr., ci mi brusko tvrdne viac ako 10x za den.. Ze inac je to ok a to cakame dvojicky. No puckovia su aj moji chalani 😉
mne si najnovsie zacalo babatko davat asi nozku alebo rucku do mojho boku...az mam pocit, ze pomaly na chrbat mi ju chce pretlacit...a potom sa pretlacame, aby uhlo lebo to akoze aj boli 🙂
no moj je posledne dni taky zivy, aky este nebol, vkuse cele dni, den aj v noci, ani soat nemozem poriadne.. uz ani neviem co si o tom mysliet, lebo som aj citala, ze ked sa babo velmi hybe cely den tak to tiez nie je dobre, ze moze to nieco znamenat, napr.ze ma pupocnu snuru obtocenu alebo neviem no..co si o tom myslite?
no moj je tiez dost zivy aj sa puci a ked ho pohladkam tak je spokojnejsi a najhorsie je ked sa chcem v noci otocit a vtedy sa puci tak ma cele spodne bruvho boli ale to patri k tomu. a uz viete ci sa vam otocil lebo ked som ho pocuvala so sonomom tak som ho pocula na lavej strane na boku a teraz ho pocujem dole pod bruskom ??
ja si ani netypujem odhadnut ako je otoceny, lebo ja ho citim vsade 😀 v lavom boku, potom v pravom, dole, pod rebrami, ja mam pocit, ze je vsade 😀
tento piatok zistim ako je otocene, lebo ma ultrazvuk tak som zvedavaaaa po celom lete ho zas uvidim...tesim sa 🙂
@gabccia sme na tom rovnako🙂))a moj sa dokonca akoby zapieral,rukami vlavo a nohami vpravo🙂))
Ahojte dievcata,no neviem ako ste na tom vy ale ja uz mam aj dost toho pocasia premna by uz aj sa mohlo ochladit,nohy mam uz opuchnute a vsetko ma boli. Ideme v utorok na kontrolu tak som zvedava ci je uz otoceny ako si myslim 😉
@lenkamarcisin ja som celé leto mala v pohodičky vôbec mi nevadilo teplo až tento týžden. Uz by som aj ja privítala keby sa ochladilo. Teraz mam obdobie ze by som len ležala a nič sa mi nechce
@lenkamarcisin napodobne, ja zboznujem horucavy, ale teraz v tehu je to na nevydrzanie a uz mi to tiez lezie na nervy.. a ako si myslis, ze mas babo otocene? ja si myslim, ze je priecne, co ma az tak velmi netesi, lebo aj to boli ked ma kope do boku ale aj radsej by som bola kebyze je uz hlavickou dole ako ma byt..
@pusy6 ja mam tiez take obdobie teraz, ale aj preto, ze uz ma zacina vsetko mozne boliet :-/ no a prave teraz sme dali do prerabania, cize velmi na oddych ani nemam cas..
Caute, tak nase novinky po poslednom sone... konecne sa ukazalo ze cakame chlapiska. Otoceny je hlavou dole vlavo a nohy/kolienka vpravo hore, presne ako som tipla a povedala lekarke pred sono podla pucenia a zapierania co tipujem, lebo tam kde ma nohy tak kopka viac a mensie plochy, tam kde je hlava je to celoplosnejsi tlak. Tehotensku diabeticku dietu zacinam znacne povolovat kedze mi furt nachadzaju ketony v moci a riesia ze hladujem a mam jest viac 🙂) ale ked som im podla glukozy v krvi co si meriam doma tvrdila ze sa asi s cukrovkou sekli ze mam na vsetko ok hladiny tak tvrdili ze mam pokracovat v diete... No sak hlavne ze sme ok, dokonca aj placentu uz mame dost vytiahnutu ze je lekarka spoko ;) spanok sa zhorsuje, viac yobudeni v noci, este ma aj chztla senna nadcha jesenna, tak uz mam ay svalovicu y kzchania a smrkania, k letu mne teplo tiez nevadilo akoby som mala vnutornu klimu, posledne 2 tyzdne sa mi tazsie chodi na prechadzkach a sem tam mi puchnu prsty na rukach, nohy mam oki 🙂. tolko asi rekapitulacia posledneho mesiaca. Juuuj a co sa tyka nakupov a chystania. Kupena postielka do spalne, prenesena komoda na ktorej sa bude prebalovat a konecne dokoncena nova podlaha v byte a domalovane, dostierkovane tak uz nemame stavenisko, aj ked prach este sada. A absolvovane poucenie a zaplatena Epiduralka keby daco ;) O 2 tyzdne materska... bude sa hackovat ;) Tak pekny den a same dobre vysledky baby ;)
No ja som na nervy. Babo je priečne čo je jasné keďže má kope do boku pravého. Snáď sa čoskoro natočí správne. A máme cystu na pupočnej šnúre 😥 fakt sa bojím. Je malinke a bojím sa aby malo dosť živín ... Stres
@pibza a kolko vazi babenko?

@pusy6 morfo je len jeden, mas este jeden kontrolny ultrazvuk medzi 30-32t, ale ten je uz skor na porcedenie ze je babo ok. Smerodajny aj na urcenie terminu porodu je morfologicky ultrazvuk.
Snad som pomohla.