icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
11. apr 2011

@nenullienka však práve,ona si asi myslí,že si každý môže dovoliť ostať bez peňazí.Ale ja si pôjdem okolo 22ho dať vypísať MD,lebo z roboty ju musia poslať najskôr na centrálu a odtiaľ to oni posielajú na sociálku.

andysok
11. apr 2011

@nenullienka
@kaara1980 ja idem na MD od 15.5 a tu odnesiem do zamestnania, ten do zasiela na socialku, je povinny to urobit, mam to vsetko preverene 🙂 a vlastne uz som aj zo zamestnavatelom dohodnuta

kaara1980
11. apr 2011

@andysok tak to si potom hádam dám urobiť ten melír 😉 ,po pôrode nebude času

andysok
11. apr 2011

@kaara1980 veru veru potom sa tam tak skoro nedostaneme 🙂

nenullienka
11. apr 2011

@andysok len keď mne nepredĺžil zmluvu, tak si musím všetko obehať sama, sociálku, zdravotnú,......... tak sa už teším 😀 🙂 na tie milučké tetušky 😉

andrejecka
11. apr 2011

@kaara1980 ja si dávam tiež melír každé 3 mesiace, inak by som bola celá šedivá, teraz tiež pojdem ešte pred porodom

kaara1980
11. apr 2011

@andrejecka už šedivá?však si mladšia než ja.Ja mám sem tam nejký šedivý,ale mám vlasy špinavý blond,tak mi to dáko nevidieť(zatiaľ)

andysok
11. apr 2011

@nenullienka fuuuuuuuuuuuuu mohli byt k tebe trosku privetivi a vybavit to za teba, urcite s tym maju skusenost....... :-/ a neda sa s tetou z personalneho za bonbošu dohodnúť? 😉

andrejecka
11. apr 2011

@kaara1980 ja som začala šediviet od 23, ale to mám po mamine, tá začala v 18tich, ale aspoň že existujú farby na vlasy 😀

nenullienka
11. apr 2011

@andysok nie, oni sú také divné, ja som si pozisťovala čo a ako, a už len to tam zaniesť a čakať na rozhodnutie 😀

janina7911
11. apr 2011

Tak baby, prietokový USG je za mnou, dopadlo nám to ok, malá je o viac ako týždeň väčšia, má cca 1652g, čo je na 30tt+1d dosť. 😅 Vyzerá to na buchtíka. 🙂 (vraj odhadovaná pôrodná hmotnosť je zatiaľ 3600 g)

Priebeh: najprv skontroloval veľkosť bábätka (rozmery hlavičky, dĺžku stehennej kosti, ...) a potom prišli na rad samotné prietoky, čo je vlastne kontrola prietoku živín cez pupočník.

janina7911
11. apr 2011

@andrea1977 Tak vraj prietoky sa robia prvýkrát automaticky v 30tt, tak mi povedal doky.

Len ma nahnevalo jedno, že ich prestala preplácať VŠZP a Dôvera, prepláca ich len Union (tak mi bolo dnes povedané), tak som tam zase nechala 10 €... vivat slovenské zdravotníctvo... 😠

kaara1980
11. apr 2011

@janina7911 jej,tak už sa teším.My ideme v stredu,tak som zvedavá aká je malá veľká.Jakub bol pri narodení 3670g ťažký a tajne dúfam,že malá bude kúsok menšia 😅 .Tak preto sa platí,ja že je to plne hradené poisťovňou,preto sa mi nezdalo,že mám platiť 9,96e (som si to vysvetlila tak,že to kôli tomu,že sa musím objednať do súkromného zariadenia).Tak ale aspoň budem vedieť či je všetko tak ako má byť 😉

janina7911
11. apr 2011

@kaara1980 Tak držím palce aj Tebe... a nech je teda dievčatko teraz menšejšie, keď si si to užila pri malom už. 🙂 Ja sa aj celkom "teším", že ako ešte narastieme a ako sa potom bude rodiť. 😅
Mňa tých 10 € nahnevalo len z princípu, lebo ja som vedela, že poisťovňa pri tehu prepláca tri USG, v 10., 20. a 30tt. Aj tak už nechávam u lekára dosť a ešte ani toto nám nedajú len tak... A my do nich pritom tlačíme peniaze furt... myslím do poisťovní.

sisi0211
11. apr 2011

@fleuerette
To krvacanie dasien a krvacanie z nosa som mala na zac. teho.
Krvacanie z nosa som dovtedy v zivote nezazila. A to sme sa s bratom ked sme boli deti sa teda aj mlatili 😀

sisi0211
11. apr 2011

@janina7911
Neviete nahodou od kedy sa plati za prietoky? Ja som bola cca pred 2-3 tyzdnami a nic som neplatila 😎 Na bud. tyzden idem znova, tak aby som bola pripravena 😉

janina7911
11. apr 2011

@sisi0211 Fúha, tak to neviem, odkedy toto platí. 😨 Ale tipnem, že dlho nie, lebo mňa objednával doky na prietoky pred dvoma týždňami a nespomínal platbu, čiže myslím, že to je novinka... ale ako som už písala, vraj Union to stále prepláca.

mondee
11. apr 2011

ahojte babenky,pridavam sa do klubu k vam,dufam ,ze mi vo vasej spolocnosti rychlejsie ubehne odratavanie dnov

benice
11. apr 2011

@sisi0211 Ahoj, ja ešte neviem ... Mňa objednal na prietoky až 2. mája ... Ale tuším na nástenke som čítala, že za to berú 5 eur ...

benice
11. apr 2011

@janina7911 Ja som bola na sone 6. apríla a napísali mi do knižky 30/4 ... Malý zatiaľ váži cca 1510 gramov.

nenullienka
12. apr 2011

Tu už aj VŠZP robí problém pri preplácaní, ja som kvôli problému s Dôverou menila poisťovňu, lebo doktorovi robila Dôvera problémy. Vravel, že má s nimi len naťahovačky a tak som prešla do VŠZP 😅 ☹ 😒 😠 . Ja ani neviem načo sú na poisťovne veď napr. u zubára platím tak či tak 😒 😒 😒 😒

zufzufmeister
12. apr 2011

@andysok Nejdeš nejako neskoro na materskú? Teraz neviem ako sa to počíta, či som si to nevypočítala zle... Mne ešte doktorka nepovedala nič, tak netuším, len mám pocit, že si udala nejaký neskorý dátum, alebo ideš neskôr na materskú?

zufzufmeister
12. apr 2011

Júúj, za chvíľu je to tu :D

janina7911
12. apr 2011

@benice Tiež možno trošku viac... neviem. 🙂 Mne sa naša princezná zdá veľká, aj lekár povedal, aj keď si pozriem len nejaké tabuľky na nete, že aké veľké zvyknú byť bába v "našom" veku. 🙂 Aj keď teda netuším, že kde je, lebo bruško mi do bokov vôbec nejde, len vpredu je také loptoidné... ale keď si zoberiem, že malá možno nemá ešte ani polku pôrodnej hmotnosti, tak možno pôjdem rodiť jak tank. 😀

janina7911
12. apr 2011

@nenullienka Šak to, človek si už ani nemá čo sa poisťovní týka z čoho vyberať... ide to dolu vodou s každou. Ja som tiež zostávala vo VŠZP, že s tou som nikdy nemala problém, ale tie časy asi už skončili... 😖 A presne... poistené sme, a u lekárov aj tak nechávame kopec prachov... neviem si predstaviť, čo by sme tam platili, keby sme poistené neboli vôbec...

andrea1977
12. apr 2011

@janina7911 mne v 30.t.t. robil tiez merania babatka, robil mi to moj doki v ambulancii. ale na prietoky ma objednal do trencina az na ten 36.tyzden. akosi neskoro nie? rovno tam mozem ostat rodit 😀

andysok
12. apr 2011

@zufzufmeister neskôr zacnes neskôr skončis 😉 mne to dr.sama navrhla ale ja som uz na pn neviem ako ty

janina7911
12. apr 2011

@andrea1977 Možno sa opýtam blbosť, ale nerobil Ti aj prietoky a len Ti to nepovedal? 😀 Ale nie, srandujem. 🙂 A jasne, kľudne môžte po prietokoch ísť odrodiť... šak už keď tam budeš. 😀
Ja si myslím, že my nevydržíme do 40tt, už mávam bolesti, malá je otočená dole hlavou, takže nachystaná... 😅

sisi0211
12. apr 2011

@janina7911
Ake mavas bolesti?

janina7911
12. apr 2011

@sisi0211 Raz v strede brucha, inokedy po bokoch... vtedy idem na štyri a predýcham a prejde to. Sú to vlastne kŕče. Včera som aj hovorila lekárovi, tak že vraj už na to mám nárok. 🙂
Tak som zvedavá, čo z toho nakoniec bude a hlavne kedy bude... preto chcem ísť už na budúci týždeň dohodnúť si pôrodníčku, pre istotu, veď to už vlastne budeme v 32tt, tak hádam už aj čas na to.