icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
14. apr 2011

@janka830 ahoj,ja mám so železom problém od začiatku.Predpísala mi ho hneď po prvých odberoch.Lenže som ho zjedla asi 5x a strašne ma ,zapieklo,,takže som ho nejedla.Teraz naposledy mi povedla,že mám stále zlé výsledky a zvýšila mi dávku na 2x1.Tak som zjedla asi 5 dní,ale len po jednej tabletke.A odvtedy som nebola na wc a v noci ma neznesiteľne boli črevá,takže ho zas nejem. 😠 .Predpísala mi Aktiferrin,tu len v letáku píšu,že aby sa je lepšie keď sa užíva aj spolu s kys.listovou a vit.c.Ale je to čisté železo

janka830
14. apr 2011

@janina7911 no mne dr. predpísala "aktiferrin compositum" vraj to nemám zapíjať mliekom a mliečnymi výrobkami (má to mať od toho odstup) a mám to brať 1x denne, ešte mi povedala že ak by som náhodou mala tráviace problémy či už hnačku alebo zápchu.tak to mám brať každý druhý deň, obsahuje to aj kysellinu listovú a ja som sa zabudla opýtať že či tej kyseliny listovej nebude veľa keď budem brať aj ten femibion...nič okrem toho femibionu a teraz aj toho aktiferrinu neberiem..... 😖
ak mi to nebude robiť dobre výskušam ten Iron 35 - to je na predpis, či sa dá aj voľne kúpiť?? 😉

janka830
14. apr 2011

@kaara1980 no presne to isté predpísala aj mne (aktiferrin compositum? ) ....viditeľne sa mám načo tešiť ... 😠 sakraaa 🙄
tak som to zle prečítala 😅 som to pochopila tak že tá kyselina listová je v tom už , 😀

kaara1980
14. apr 2011

@janka830 ano to jej to čo mám aj ja.Inak teba nemusí zapekať,na niekoho zas pôsobí opačne.Musíš vyskúšať.teraz čítam a googlim,takže obsahuje to aj tú kyselinu.Ja to zle pochopila.To je v zložení to acidum folicum 😉

janka830
14. apr 2011

@kaara1980 dneska som začala zatial nepociťujem žiadne zmeny... 😅 dúfam že ja pôjdem nejakou strednou cestou a bude to mať účinok fakt len na to železo, že sa vylepší.... 😉

janina7911
14. apr 2011

@janka830 Dá sa kúpiť na voľno, stojí niečo okolo 7 €.
K tým ťažkostiam so zápchou... tú ja mávam roky, takže v tehu pre mňa žiadna novinka. 🙂 Mne sa po tomto zápcha nezhoršila vôbec... ale beriem, že každý môže reagovať inak.

kaara1980
14. apr 2011

@janka830 však práve,toto jediné ma na ňom odrádza.ale zavše si hodím aj ja jednu tabletku,aby sa nepovedalo 😕

kaara1980
14. apr 2011

@janina7911 ja s tým mám tiež problémy odjakživa,ale toto je už moc a keď na ti plné brucho ešte zatlačí dieťa tak je to úplná paráda ☹

janina7911
14. apr 2011

@kaara1980 Mi dačo hovor, ja mám niekedy pocit, že mám už brucho jak kameň a ešte malá keď sa zaprie na to "správne" miesto... 😖 Ale chcem nechcem, ja si pomáham občas glycerínovými čípkami (tie sa vôbec nevstrebávajú, čiže sa dajú v pohode aj počas tehu), proste nenechať to zájsť do extrému, že napr. 4-5 dní neísť na veľkú... o to by to potom bolo horšie.

kaara1980
14. apr 2011

@janina7911 už som nad nimi aj ja rozmýšlala.a rozhodne si ich kúpim do pôrodnice,lebo tam vkuse za mnou chodili či som už bola na veľkej a aj tak za celý čas nič.Dosť čo mám tieto problémy,ešte aj cudzie prostredie...pre mňa úplne nevhodné 😅

sisi0211
14. apr 2011

Ja tiez beriem zelezo. Mne vsak Dr. predpisala sirup Maltofer. Na zac. ma z neho trochu upchavalo. Ale, riesila som to tak, ze ked som uz 2. den nebola na velku, tak som si dala susene slivky s vodou. Dlho to na seba nenechalo cakat 😀 Glycerinove cipky mam tiez. Raz som ich aj pouzila 😅 Hlavne to nenechat tak, ako pise Janina. Treba to riesit skor ako za 4 dni 😉 Ale da sa to. A to, ze z toho cele tehu mam ciernu stolicu.... to uz ani neriesim 😖

benice
14. apr 2011

Baby, čítam, že máte nejaké tráviace ťažkosti alebo také niečo? Ja beriem od začiatku tehu len CALIBRUM baby, neskôr od 4. mesiaca som začala brať CALIBRUM mami a ešte od začiatku beriem nejaké probiotiká, volajú sa tuším Adults Dophilus a je to asi dobré aj na trávenie a imunitu a tak ... Ale sú dosť drahé podľa mňa - v 1 balení je 60 tabletiek a stojí to skoro 15 eur ...

lucia1981
15. apr 2011

ahojte babenky! ja mám tiež termín v júni a už pekných pár dní sem chodím a čítam Vaše príspevky a rada by som sa aj ja k Vám pridala, ja čakám druhé bábätko a hoci som veľmi túžila po dievčatku, budeme mať chlapčeka.... 🙂 momentálne som na dovolenke do konca mesiaca ale potom by som už chcela ísť na PN a materskú, kedže v mojej práci to s bruškom a už takým veľkým ako mám teraz nie je ktoviečo.... 😅 neviete či je nejaký problém ak chcem ísť na materskú tých osem týždňov pred pôrodom? mám každý deň bolesti v podbrušku, ktoré prechádzajú do kŕčov, bruško mi tvrdne a magnézium beriem už po 2tabletky 3x denne čo sa mi zdá dosť, lebo som začínala s dávkou 1 tabletka denne....

andrea1977
15. apr 2011

@lucia1981 ahoj, myslim, ze s tym nebude ziadny problem. mne moj doky dal vybrat, kedy chcem nastupit na MD. len aby to min. 6 a max. 8 tyzdnov.

kaara1980
15. apr 2011

@lucia1981 ja idem na MD skôr,ale mne to tak ,naordinovala, gynekologička,vraj som dlho na PN.Ale nemala by si mať s tým problém 😉

andysok
15. apr 2011

Dievčatá ja som na PN od novembra pn mám od obvodnej a na materskú idem 16.5. A to navrhla gynekologicka

andrea1977
15. apr 2011

Ja nastupujem 26.4. Ale uz som tyzden doma, vyberam dovolenku 🙂

lucia1981
15. apr 2011

...mňa tiež môj gynekológ chcel dať už dávno na PN kvôli tým bolestiam, len som nechcela ale teraz som ozaj rada, že som už doma a mám kľud a pokoj, aj keď nie až tak celkom, lebo musím písať seminárky a pomaly sa začať aj učiť na skúšky, dúfam, že neporodím skôr aby som stihla ukončiť letný semester... 🙂

janina7911
15. apr 2011

My sme na PN od začiatku marca... tiež som zvažovala, či ísť na materskú skôr, ale platila som si DNP a poberám teda PN aj z neho a potom aj materskú budem mať vyššiu, čiže som tak uvažovala, že keby idem skôr na materskú, tak sa oberiem o dva týždne vyššej PN, takže nejak vydržím...
Inak, mne to všetko vychádza krásne... na deň matiek nastupujem na materskú a na deň otcov by som mala rodiť. 😀

andrea1977
15. apr 2011

@janina7911 kráááááááááása

janina7911
15. apr 2011

@andrea1977 Vieš, len to ešte vysvetliť prckovi v brušku, že "vylez až 19.6." 😀

lucia1981
15. apr 2011

@janina7911 tak to máš potom super vyrátané, len aby to tak aj vyšlo s tým pôrodom.... 🙂 mne sa prvý drobček narodil o dva týždne skôr a vraj to zvykne platiť aj pri druhom, no uvidíme.... 🙂 v Tvojom prípade je to fakt výhodnejšie byť na PN dlhšie a nastúpiť na MD až potom, no ja som štát. zamestnankyňa takže mne je to vlastne jedno, len radšej chcem byť na MD ako PN, lebo od nás z roboty by ma mohli chodiť kontrolovať či som doma a tak a keď budem na MD tak budem mať voľnosť pohybu.... 😉

janina7911
15. apr 2011

@lucia1981 Tak to hej, Tebe fakt bude lepšie na MD rovno... mne tiež tie "vychádzky" lezú na nervy kus, dve hodiny doobeda a dve poobede sú o ničom a duplom, keď bývam mimo KE a len cestou autom zabijem tam a nazad 45 minút z tých dvoch hodín...
A snažím sa dodržiavať vychádzkový čas, lebo som bola upozornená až u gynekológa, že u báb, ktoré si uplatňujú aj DNP, je vyššia šanca kontroly zo SP. 😅

kaara1980
15. apr 2011

@lucia1981
@janina7911 kočky,ja som bola na PN od 4.novembra do 12.apríla.Ale našťastie mi nik nedošiel na kontrolu a tom som fakt že nedodržiavala vychádzky 😕 Ale našťastie,ani neviem ako by ma tu našli a možno aj tým,že mám trvalý inde,ktovie.Hlavne,že už som vypísaná 😀
19.6 je deň otcov?to som zvedavá,či sa malá trafí.

kaara1980
15. apr 2011

baby,chystáte si aj zazmluvňovať pôrodníka,zaplatiť nadštandardnú izbu,poprípade nadštandardný pôrodný box?

katulienka.
15. apr 2011

🙂 ahojte... nemate niektore zaujem o detske vecicky??? mam v albumceku po mojej dcerke nejake oblecenie. ratali sme vsak s chlacekom, cize dost veciciek je aj v tychto farbach 🙂
ak nieco, napiste mi k inzeratu, o ktory mate zaujem.
KATKA

janina7911
15. apr 2011

@kaara1980 Super, máme rovnaký termín... som si až teraz všimla. 🙂
Ja som akurát včera volala lekárke, ktorú chcem k pôrodu, strašne zlatá bola, mám sa jej zase ozvať po Veľkej noci a začneme už s poradňami u nej v pôrodnici. Čo sa týka zazmluvnenia, tak tá moja to vraj rieši tak, že dopredu sa zmluva nespisuje, až keď prídem rodiť... ak má službu tak nič, ak nemá a len príde za mnou, tak vtedy musím. (Neviem, či je to pravda, ale tie zmluvy sú vraj na to, že ak lekár nemá službu a príde len k Tebe odrodiť, tak zmluvou je krytý, lebo inak by tam nemal čo robiť...)
Nadštandardku si zaplatím min. 3-izbovú, lebo inak sú v tej mojej pôrodnici šesťposteľové izby a tam vraj dávajú počernejšie, tam sa dostať nechcem. Nad jednotkou moc neuvažujem, radšej nech som s niekým na izbe, s kým pokecnem a kto možno aj poradí, keďže som doslova dopísmena mamina začiatočník. 🙂
A nadštandardnú pôrodnú sálu by som asi brala, je tam viac súkromia, sprcha len pre mňa a hneď pri sále miestnosť so sedačkou, kde môžme byť spolu s manželom pred samotným pôrodom a potom aj tatino, keby to náhodou nejak nezvládal, tak si tam hačne a príde k nám až keď bude malinká vonku. 🙂 A na nadštandardke mi nechajú malú tie dve hodiny po pôrode vraj, u klasických sál to neviem či ide.

sisi0211
15. apr 2011

Ja by som sa radsej hodila na PN ako na matersku, pretoze co sa tyka penazi je to to iste a potom mas matersku predsa o tie 2 tyzdne dlhsie a aj ju poberas o 2 tyzdne dlhsie (takto mi to poradila aj moja Dr.). Rodicovsky prispevok je ozaj velmi malo ☹

Ja sa chystam "zazmluvnit" porodnika - pocula som ze u mojho zazmluvnenie zalezi na tom, ci bude mat prave sluzbu alebo nie. Ak bude mat, tak ziadna zmluva, ak nie tak podpisujeme zmluvu. A izbu chcem nadstandard. Ja potrebujem mat sprchu a wc na izbe. Neviem si predstavit chodit do spolocnej s 10 alebo viac zenami a prip. cakat, brrrr.... a prechadzat sa po chodbe so spinavou nocnou koselou. (to su uz mozno moje nocne mory, ale.... ) Clovek rodi 1x, 2x, mozno 3x za zivot. Myslim, ze sa to da s tymi peniazmi. Len aby bola volna... 😅

lucia1981
15. apr 2011

..ja by som tiež chcela nadštandardnú izbu, hlavne kvôli tomu, aby ma manžel so synčekom mohli prísť kedykoľvek pozrieť a mali sme svoje súkromie, v LC kde budem pravdepodobne rodiť sa však táto izba rezervovať nedá ale tak dúfam že bude voľná, lekár sa tam tiež zazmluvniť nedá, ale môj doktor má so svojim synom súkromnú gyn. ambulanciu kde chodím do poradne a jeho syn je aj pôrodník v nemocnici v LC tak povedal, že sa dohodneme a príde...

janka830
15. apr 2011

@benice no som brala od začiatku femibion najprv 800, od 12tt beriem femibion 400 😉 nič iné som nebrala až teraz mi lekárka zistila znížené železo tak mám predpísané aktiferrin, aby sa to opravilo 😉 tráviace ťažkosti sú vedlajšie účinky, ja si musím zaklopať že zatial ich nemám 😅 ale beriem to len druhý deň takže uvidíme...🙂