icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1981
20. apr 2011

@janina7911 ja som si vybrala farbu crocus, to je ten zelený, len dúfam, že nebude tá zelená veľmi kričať, mne sa veľmi páči a čítala som na tento kočík samé dobré recenzie tak uvidíme..... 🙂

nenullienka
20. apr 2011

Ahojky, ja som si objednala kočík Tako Warrior Jeans s odľahčenou konštrukciou a som max. spokojná. Hlavne rúčka sa dá dosť vysoko vytiahnuť, keďže som vyššej konštrukcie tak mi to padlo vhod. A kolieska sú nafukovacie nechcela som umelé 😀 🙂 . Len už aby som bola aj rada keby ho môžem aj použiť, ke´d je vonku tak krásne. Ale s prázdnym nechcem behať 😀 😀 😀 😉 😉 😉

zajo79
20. apr 2011

@nenullienka pokial nepouzivas kocik, nemozes vediet ci je dobry... ak stoji doma, ho nemas sancu vyskusat.

lucia1981
20. apr 2011

..ozaj baby nemáte niektorá zoznam vecí, čo treba zobrať do pôrodnice? ja si to už všetko nepamätám, čo som si brala pred piatimi rokmi... 😖

andrea1977
20. apr 2011

@lucia1981 to mas este celkom dobre, ked pred piatimi, ja pred jedenastimi 😀 vtedy sme si brali len pre seba hygienicke potreby, prezuvky, uteraky a to bolo vsetko. Aj nocne kosele a zupany sme museli nosit len nemocnicne. Teraz si musime zobrat uplne vsetko pre seba {kosele, zupan, vlozky, jednorazove sietove nohavicky, teplomer, wc papier, uteraky, prezuvky, jedny aj do sprchy} a pre babo jednorazove plienky 8 ks na den.

andrea1977
20. apr 2011

@lucia1981 a vlhke utierky este

andrea1977
20. apr 2011

@lucia1981 a pre seba aj tampony do podprdy a odsavacku na mlieko a urcite este ovela viac, hadam si pospominam. Aj na nete najdes rozne zoznamy. daj do googlu 😀

andrea1977
20. apr 2011

Ja som si uz pre istotu tasku zbalila a je to hrozne, akokeby som isla na mesiac na dovolenku 😀

kaara1980
20. apr 2011

@andrea1977 fíha,už?ja zatiaľ len periem a žehlím a to stále dookola 😠 ,lebo je toho nejak veľa 😕

andrea1977
20. apr 2011

@kaara1980 ved ani ja nemam este vsetko poprane a pozehlene, v taske mam len to najnutnejsie pre mna do nemocnice, keby nieco. Lebo pri 1.tehu som isla na kontrolu v 30.tt.a poslali ma hned do nemocnice a stvrdla som tam az do porodu a nemala som nachystane absolutne nic. Tak teraz radsej v predstihu 😀

mariro
20. apr 2011

@andrea1977 ja uz veru tiez chystam tasku a vecicky mam uz pochystane 😀 , a ked ste tie roky spominali,tak ja po 1 rokoch idem do porodky 😀 .
Kocik mame uz tiez kupeny,este postielku manzo natrie na bielo a uz je vsetko pochystane.Tiez som predtym skoro lezala v nemocnici,takze pre pripad som uz pripravena 😉 ,ale radsej nech bambula vydrzi ako treba. 😉
Ja mam nejaky zoznam co mi jedna baba tu z MK poslala,ak chcete napiste IP a preposlem vam na mail.

andrea1977
20. apr 2011

@mariro k dvojickam chlapcom teraz dievcatko ? Uplne super !!! Zoznam budem mat od susedky, nedavno rodila. A kde sa chystas rodit? Do TN?

mariro
20. apr 2011

@andrea1977 ano do TN idem rodit, no aj my sa tesime ze dievcatko 😉

andrea1977
20. apr 2011

@mariro aj ja idem do TN, po tych rokoch je to tam konecne trochu prerobene. Ked sme tam kedysi rodili, to bola hrozna porodnica 😖

mipolka
20. apr 2011

Dievcata, ja mam ten zoznam prave tu pri sebe, dostali sme ho na cviceni pre tehotne a do nemocnice v TN budete potrebovat:
- tehotensku knizku, obciansky preukaz, preukaz poistenca, sobasny list, ak ste slobodna matka tak dohodu o priezvisku dietata

- mydlo, uterak, osuska, toaletny papier, zubna kefka, pasta, porodnicke vlozky, podprsenka na kojenie, tampony do podprsenky alebo 2 ks cistych plienok, balzam na pery, nosne kvapky na zvlhcenie sliznice, prezuvky, teple ponozky, hodinky, vodu na pitie, nieco na jedenie (hlavne v noci)

- pre manzela: prezuvky, nieco na pitie a jedenie

- sperky si mame nechat doma

- pre babatko: mokre utierky, jednorazove plienky, vatove tycinky na uska

- pre babatko na cestu domov: nenarodene v zime: 4ks bavlnenych plienok alebo 1 ks jednorazovu plienku, postolkove nohavicky, kosielka, dupacky, ponozky, bavlneny svetrik, ciapocka, zavinovacka, deka

mipolka
20. apr 2011

A okrem toho ja si este pribalim: inkontinencne podlozky aspon 5 ks, sietovane jednorazove nohavicky, chranice na bradavky, avent mast na bradavky, odsavacku mlieka, zupan, nocne kosele.... a mozno ma este nieco uzitocne napadne 😉

kukujka
20. apr 2011

neviete ako sa ma pit ten caj z malinika 1xdenne?alebo ako?

andrea1977
20. apr 2011

@mipolka aj ja mam asi taky zoznam, je to sila kolko veci. A pre babatko v nemocnici budeme potrebovat este bavlnene plienky na grcky a tak, nie?

andrea1977
20. apr 2011

@kukujka tiez som si ho kupila, v navode je, ze 2-3x denne

andrea1977
20. apr 2011

@kukujka uziva sa aj pri hnackach, tak dufam, ze ma nebude po nom zapekat 😒

kukujka
20. apr 2011

@andrea1977 dakujem tak si ho teda budem davat rano a vecer

andrea1977
20. apr 2011

ja ho zacnem pit od bud.tyzdna, cez sviatky cestujeme, tak aby som kdesi po ceste neporodila nahodou 😀

kukujka
20. apr 2011

@andrea1977 ja mam v plane tiez s nim zacat az po poradni po sviatkoch a mozno ani nezacnem uvidim ako dopadneme na poradni

kaara1980
20. apr 2011

@andrea1977 jaj,tak to ti verím.Ja som šla prvý krát,na čas,takže dúfam,že aj teraz to tak bude 😉

lucia963
20. apr 2011

Dnes mame za sebou poradňu, máme cca 1400g, je otočená dolu hlavičkou ale dostali sme aktiferin, magne B6 a ešte nejaké vaginálne tablety, kŕčok je skrátený tak mam doma ležať a nič nerobiť ☹ ale to sa nedá kedže dcerka celý deň niečo odo mňa potrebuje.. tak dúfam že to ešte aspoň 4-5 týždňov vydržím a nerozpadnem sa skôr 🙂, mala by som asi začať aj chystať vecičky

sisi0211
20. apr 2011

@lucia963
Na co mas ten Aktiferin a kolko Magne B6 beries denne?

janka830
20. apr 2011

@kaara1980 už to na to železo beriem týždeň možno aj o niečo dlhšie a musím si zaklopať zatial ma nezapeká 😉

lencita
20. apr 2011

no baby troska ste ma vystrasili s hmotnostou vasich drobcov, lebo nas malicky mal v 29tt 1840g... 😕 je uz dole hlavickou,ale ta hmotnost ma desi....neviem si predstavit ako vyrastie do konca juna....viem ze meranie je len orientacne, ale zacinam sa báááááát 😒 ale inak sa citim vyborne 😉 len ma v noci bolelo brucho ako pred mrchou, myslite ze to uz akoze boli ty poslickovia? zajtra si idem radsej nakupit veci do porodnice a zbalim si tasku, ved vy uz ste nejake pripravene vsetky a ja si davam na cas... 🙂

lucia963
20. apr 2011

@sisi0211 ten aktiferin je na železo lebo som mala zlý krvný obraz a to magne B6 jednu večer pred spaním, to je kvôli tomu že mam v noci krže v nohách..

lucia963
20. apr 2011

@lencita no ja tiež ešte nemám nič nachystane a tiež chytám trošku paniku že by som už asi mala 🙂