Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka ja som to tiez mala asi pred 2 tyzdnami ze mi zacali zarastat nechty, ale nejako som sa s tym este popasovala, len ty mas asi aj vacsie brusko, kedze si uz v 34tt 🙂
Kamoska to mala tiez a nevedela si s tym nic urobit a po porode jej museli strhnut nechet ☹ Len ja si neviem predstavit ze by som to mala dat niekomu ostrihat, ked je to take bolestive...
No v kazdom pripade s tym treba nieco urobit aby ti to nezaslo do extremu. Tak ti budem drzat palce 😉
@micu13 No to strhávanie toho sa bojím. Ja si ich strihať nemôžem dať nikomu 😢 ☹ najlepšie keď si to sama.
Baby tie čo ste si vybavovali už materskú, boli ste aj na zdravotnej poisťovni. A treba tam odniesť aj nejaký papier. Neviem či tam treba ísť osobne oznámiť, že nastupujem na MD alebo stačí tam len zavolať. Mňa čakajú vybavovačky v utorok ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@nenullienka Ak si zamestnaná, prechod na MD za Teba do zdravotnej poisťovne nahlasuje zamestnávateľ. Ty keď chceš, môžeš si akurát tak overiť na pobočke, či to urobil. 🙂
@nenullienka mal by o urobiť zamestnávateľ....mal 😕 .
@janina7911 Len mne zamestnávateľ nepredĺžil zmluvu tak som v 8 mes. ochrannej lehote, tak si to musím vybehať sama. Ale ja tam radšej pôjdem aby ma potom nenaháňali 😀 😀 😀
kočky,opúchajú vám nohy a ruky?Ja som už z toho zúfalá,ruky mam ako koly v plote a o dlaniach ani nevravím.Normálne ma to bolí a to samé aj nohy.Tlak aj cukor mám úplne ok.Už som aj zúfalá z priberania a to sa nijak neprejedám 😠 .Začínam mať pocit,že sa nalievam vodou ☹
@kaara1980 ahoj,no tak mne sa to teraz tiez pomaly zacina 😒 hlavne na vecer,ale zatial iba nohy a dufam ze to tak aj ostane...inak super ze zacina teplo,mozeme nosit vsuvky-slapky atd.,sak minule sme isli na kratku prechadzku a potom na navstevu a jasne ze uz som nevosla do topanok 🙂 este ze sme boli autom,asi by som sla bosa domov 😀
@kaara1980 Ahoj mne opúchajú v noci a ráno sa cítim strašne. Cez deň nosím len tenisky al. topánky na nízkom ak ich obujem 😖 . A s tým priberaním podobne, ja si pripadám ako hroch a to ešte mesiac ☹ 😅 A brucho mi stále rastie, ja som už niekedy zo seba nervózna 😠
@silviadaisy30
@sisi0211
@nenullienka ja som opuchnutá takmer stále ☹ a teplo mi to ešte zhoršuje.No už dáko dobojujeme 😕
@nenullienka
@kaara1980
@sisi0211
@silviadaisy30 dievčatá a čo bruško netvrdne vám?
@andysok ahojky, tvrdne a aj napriek tomu, že beriem magnézium ☹ 😖 😅 a aj na žalúdok riadne tlačí ☹ 😒 😖 .
A dievčatá k tomu priberaniu.......ani nehovorte ja mám v brusku dve babule a mám +14kg auuuuu
@nenullienka no ved aj u mna je to tak beriem mg a aj tak tvrdne hlavne vtedy ak idem na dlhšiu prechádzku a v akých intervaloch?
@andysok
@nenullienka
@kaara1980
@sisi0211
@silviadaisy30
co sa tyka priberania - dnes som sa uz citila ako nejaka plnena kacka (podla mna aj tak vyzeram) 😒
co sa tyka tvrdnutia bruska - mne tvrdne brusko uz takmer 3 mesiace - uz to beriem sportovo 😅 Ked chodim, mam pocit ze mam v kuse tvrde brucho. A magnezium beriem 3x2 tabletky denne.
@andysok hi-hi, +13kg s jednym babatkom v brusku 😀
@andysok aj mne keď sa ideme prejsť. Tvrdne najprv tak, že ma chvíľku a potom to prestane. Ale večer tvrdne aj dlhšie až ma to bolí, tak si dám magnézium a natieram si ho. Keď som to vravela dr. povedal aby som zvýšila dávku magnézia 😒 ☹ Ja si pripadám, že to magnéziu jem ako lentilky.
@nenullienka no uz aj ja mám ten pocit len sledujem cas kedy si dat mg ;) no v utorok idem do poradne uvidíme čo mi dr povie
@nenullienka
kolko ich beries?
Dobre ze o tom tu piseme, zabudla som si dat magnezium 😅 Utekacka :D
@sisi0211 asi 6 ks a ešte si dávam aj šumivé tabletky s magnéziom ☹ 🙂 a neviem či mám ešte zvýšiť dávku ale v utorok idem na krv tak sa spýtam. Ja si to rozkladám na celý deň, bojím sa či z toho nebudem nadopovaná. A ležať sa mi nechce celý deň keď je tak pekne.
@nenullienka
Ja mam info, ze 6 je max/den. Ale kamaratka vraj brala tiez viac 😒
To tvrdnutie je vsak uz asi normalne v tomto stadiu, ci nie? 😖
@sisi0211 mne povedal, že už len vydržať. Telo sa pripravuje na pôrod. Ak by bolo tvrdé stále mám prísť k nemu alebo ísť na pohotovosť.
@kaara1980 ahoj, kolko si pribrala ked si zufala?
Ja velmi vela 😔 😔 😔 . Som ako tucny vypaseny hroch.
@daniela1974 ahoj,ja už 17kg a to mám už v tehotenskej knížke výkričník pri údaji o váhe 😠 Budem rada,ak budem rodiť ,len, pri 90kg
baby a brušká vám nepraskajú?mne pri prvom popraskalo celý spodok brucha a teraz, aj napriek každodennému natieraniu, mám pocit,že mi popraská okolo pupka.Asi s tým nič nenarobím,vždy som mala citlivú kožu ☹
@kaara1980 Moje bruško sa zatiaľ drží, aj keď mi každý hovorí, že teraz rastiem zo dňa na deň... takže možno ešte strie prídu. Ale čo ma štve, že mi popraskala pokožka na prsiach zospodu. 😖
A s priberaním mám tiež pocit, že teraz sa to nejak rozbieha... držala som sa dlhšie na +12 kg, za posledné necelé dva týždne ďalšie +2 kg.

@nenullienka Ahoj, ja to riešim cez mm 😅