icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zufzufmeister
27. apr 2011

Mne sa tiež malý otočil v 30 týždni, ale tiež netuším či to vydrží až do konca, nejako som to necítila, že sa otáča, ale od kedy je otočený kope riadne... Baby, začína ma trochu desiť, že už pomaly tu budú také hlášky, že už píšem z pôrodnice a tak.... 🙂 Hlavne nech nám to všetkým dobre dopadne, držím palce a nech sú júnové pôrody tie najľahšie....

nenullienka
27. apr 2011

Ahojte babule, možno je to blbá otázka, ale beriete do pôrodnice aj cumlík. Mne dnes prišiel sterilizátor a k tomu bol aj cumeľ. Ja som zatiaľ žiadny nekúpila. A neviem či mám brať alebo nie. Ja by som bola najradšej keby cumeľ nechcel 😀 .

andrejecka
27. apr 2011

@nenullienka ahoj, tak ja som si pri dcérke brala, ale nepotrebovala som a teraz radšej zoberiem tiež a uvidíme

lenkasan
27. apr 2011

@nenullienka Ja beriem a aj som brala pri malej.A hneď druhý deň cmúľala o život.Je to prirodzený sací reflex,takže sa neboj.Ukľudní to bábo.

andrejecka
27. apr 2011

@terinka2004
@andysok babule aj vám držím palce, nech vydržíte čo najdlhšie

nenullienka
27. apr 2011

@andrejecka a ešte sa chcem spýtať či ho mám sterilizovať alebo to spravia v nemocke. Neviem ako ho mám preniesť aby sa po sterilizácii nejako naušpinil 😅

andrejecka
27. apr 2011

@nenullienka sterilizovať ho musíš a ja som mala taký s krytom, aby sa ne zašpinil

andrejecka
27. apr 2011

@nenullienka ale myslím že keď ho dáš vysterilizovaný do sášku tak to bude v pohode

nenullienka
27. apr 2011

@andrejecka ďakujem 😀 😉

janka830
27. apr 2011

@lusilia ja idem na poslednú kontrolu v 34tt to idem 5.mája a potom mi povedala moja dokyna že potom v 36tt to mi vychádza na 19mája začnem chodiť do nemocnice ...všetko mi to pekne vysvetlila... 😅

janka830
27. apr 2011

@silviadaisy30 Ahoj , ani ja som necítila či sa otáčala ale keď som bola v 30tt na sone tak mi lekárka povedala že už je pretočená... 😉 ale myslím si že sama by som nato asi neprišla možno až pri druhom 🙂

lusilia
27. apr 2011

Zienky dakujem, takze predpokladam, ze toho 6.5. pojdem naposledy gyndosovi...
Ja mam maleho pretoceneho uz od 26tt, to sa mi zda fakt skoro, ale vtedy sme boli na 3D, takze tak bol a teraz ked som bola v 32tt na sone tak tiez bol dole hlavickou, tak sa hadam uz nepretoci a teda citit som to necitila, ze kedy sa pretocil.
A teda ja som cumlik nebrala, ale malemu nejaky strcili do ust, bol na JIS-ke, takze som ho nemala az tak odsledovaneho, no asi ho potreboval, ale asi len pri nejakych vysetreniach, lebo vacsinou spal, alebo papal. Ale doma si na cumlik uz zvykol a pre mna to bola dobra pomocka, naozaj to ukludnilo, hlavne ked isiel hajat a odnaucil sa od neho pekne sam v 21mesiacoch, co si myslim, ze nie je nejak moc neskoro. Teraz ked mu ho ukazem, tak povie, ze to je pre babatka 😀

mariro
27. apr 2011

@lusilia ja mam malu stale otocenu hlavickou hore, cize sedi a teda fakt neviem kedy sa otoci, uz sa mi aj zdalo ze to asi nacvicuje ale vratilo sa to naspat,sedi si jak dubak na pravej strane 😉

lusilia
27. apr 2011

@mariro a tak ono sa tusim moze otocit este aj dva tyzden pred porodom, takze este ma cas 😉

bubu84
27. apr 2011

@nenullienka ahoj, urcite budem brat cumlik, je to urcite lepsie ako by si malo babatko cmulat prsteky.. 😉

bubu84
27. apr 2011

ahojte, nas malicky je uz tiez podla vsetkeho otoceny hlavickou dole, lekar si vcera nieco take zasomral.. 🙂 teraz pojdeme uz naposledy k mojmu lekarovi 9.5. a potom uz priamo do nemocnice..

sisi0211
27. apr 2011

@leni831
Moja mala je otocena dole hlavickou uz od januara. To je zle ak sa tak skoro otoci? Medzitym vraj bola aj trosku sikmo 😉 ale teraz je vraj znova dole hlavou.

kaara1980
27. apr 2011

Ahojte,mne je malá otočená od 30tt.Ja cumeľ nebudem brať.Pre istotu doma jeden vyvarím a ak dačo,tatko donesie.Pri Jakubovi bol prísny zákaz cumľa v nemocnici,ale keď je dieťa ozaj nepokojné,tak povolia.Kamarádkynej malej pri pôrode zlomili kľučnú kosť,takže Malá mala cumlík povolený.
Mňa tiež všetko svrbí,ale v rámci normy našťastie.Terinka2004-držím palce,nech je všetko ok

sisi0211
27. apr 2011

@kaara1980
Ako sa cumel vyvara? 😖

janka830
27. apr 2011

Ahojte ,
chcela som sa spýtať či ste si pozerali nejaké sporenie alebo poistky pre deti...vôbec sa v tom nevyznám...niektoré ktoré už máte deti a teda aj skúsenosti čo sa oplatí?

janina7911
27. apr 2011

Čaute baby, tak naša malinká je otočená už od 30tt a aj kebyže mi to lekár nepovie, tak cítim... tak statočne je v kuse zapretá do žalúdka, že až. 😅 Tá bolesť začína už byť dosť veľká a už si ani nepamätám, kedy som sa naposledy normálne vyspala...
Mne doky povedal, že k nemu do poradne poslednýkrát v 36tt, ale uvidíme, ako to vyjde. 🙂 Budúci týždeň v pondelok mám už ale prvú poradňu v nemocke u pôrodníčky, ktorú som si vybrala, tak som zvedavá, čo nového na ultrazvuku. 🙂
A čo sa týka cumlíka, ja určite beriem, ale čo som počula, tak v každej pôrodnici sa k tomu stavajú inak, niekde v pohode, niekde striktne nie...

janina7911
27. apr 2011

@sisi0211 Ak máš napr. parný sterilizátor do mikrovlnky, tak v pohode cumlík "vyčistiť" aj v ňom. 🙂

zajo79
27. apr 2011

@sisi0211 das do hrnca s vriacou vodou a vyvari sa. nepotrebujes kupovat ziadne habraky do mikrovlnky. sa pridava do vody kyselina citronova - aby ked sa vyvaraju aj flasky aby nebol na nich vodny kamen...

leni831
27. apr 2011

@sisi0211 tak to neviem ci je to zle lebo mne doktorka hovorila ze deti sa vedia este znova pretocit no ak uz je teraz dole hlavickou tak uz by sa nemala lebo uz je velka a nema uz vela miesta.

fleuerette
27. apr 2011

Ale ste toho zasa popísali 😀 😀 😀 My mame kontrolu teraz v piatok, už poslednú u gyndoša, ale keďže sa mi skratil termín z 14.5 na 28.4, tak už je asi na čase omrknúť nejakú tú nemocku. Kočky, je tu niektorá, ktorá ide do Ružinovskej v BA. Pôvodne som mala ísť do DS, ale teraz z hľadiska vzdialenosti zvažujeme Ružinov, môj gyndoš mi tam odporučil lekárku.

bubu84
28. apr 2011

@fleuerette ahoj, ja idem do Ruzinova tiez.. 😉 zatial som sa tam nebola nahlasit, lebo este 9.maja idem naposledy k mojmu lekarovi a potom uz do Ruzinova, osobne tam nepoznam ziadneho lekara, tak ze neviem ci si vobec budem aj zazmluvnovat nejakeho.. vsak uvidime.. 🙂

janka830
28. apr 2011

@fleuerette ahoj ja tiež idem do ružinovskej v ba, teraz 5.mája mám poslednú poradňu u mojej lekárky a potom šup sa tam 🙂

nenullienka
28. apr 2011

Ahojte baby, chcem sa poradiť, platila som si dobrovoľné nemoc. poistenie, keď som ostala na PN tak som prestala a teraz neviem keď som už na MD či mám podať odhlášku alebo budem musieť platiť aj na materskej. Počas MD by som to nechcela platiť, korunky sa zídu 🙂

kukujka
28. apr 2011

dnes som bola na poradni tam vsetko oki vyzera to tak,ze budem rodit normalne a cisarsky nebude nutny tak som uz zacala aj pit caj s malinika este lanove semienka musim zohnat,bola som aj na CTG tam to nevyzeralo dobre srdiecko malej bilo velmi rychlo poslali nas na prietoky a sono tam vsetko v poriadku tak urobili kontrolne CTG o tri hodiny a srdiecko uz bilo v norme.takze sa tesim,ze je vsetko v poriadku

silviadaisy30
28. apr 2011

@leni831 mozno sa to tebe rozoznava trocha lahsie 😉 no naozaj neviem povedat,ja citim take normalne pohyby,ani neviem povedat ci su to kopance,a pod rebrami uz vobec nie,len po stranach,a koza dole ma neskutocne pali ale len vecer,cez den je vsetko ok 🙂 @nenullienka,ahoj no to mas fajn,sak vraj uz od 28tt sa malinke otacaju,a tak ostavaju az do konca,no ja mam 10.5. poradnu tak som zvedava a potom uz len do nemocky,boze uz to zacina byt poriadne zaujimave a hlavne napinave 🙂