Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte, ja sa tiež neviem rozhodnúť či si mám dať EPI. Kamarátka, kt. čaká už 3 dieťa pri prvom mala epi a že vôbec nevedela kedy tlačiť, museli jej sestričky hovoriť, že boli nervózne potom a po pôrode si necítila dva dni jednu nohu. Pri druhom nemala a porodila v pohode a teraz zase nechce. Tak rozmýšľam, že aj ja skúsim bez epi.
Ahojte.Ja som už poprala 5 várok vecí pre malú a ešte ma čakajú minimálne 3-4,pretože sme včera boli v Poľsku a kúpila som si ešte jedny obliečky na perinky aj s paplonikom,baldachýnom a mantinelom.A ešte beriem od našich veci po Jakubovi,takže toho bude ešte dosť.Ja biele periem spolu s našim bielym,pretože to sú maximálne tielka a nohavičky-v persile sensitiv.Farebné osobitne.
Ja som ľanové semiačka kúpila v Samoške.Inak mali by ich mať v bio alebo racio obchodoch.Ale ešte ich nejem.
Plienky som kúpila v DM nowborn.Zatiaľ jedny do porodnice,ešte kúpim domov (poprípade vyšlem otecka na nákup).
Ahojte 🙂
ja mam tiez obrovsku dilemu ci si dat epi alebo nie. Na jednej strane neviem do coho idem a strasne sa bojim porodu, a ukludnuje ma, ze mam moznost zvratit bolest, ale na druhej sa bojim vsetkych vedlajsicch ucinkov. A uz vobec si neviem predstavit, ze mi z chrbtice bude trcat hadicka. Takze to vyriesim ako @sisi0211 absolvujem poucenie a pre epi sa rozhodnem za pochodu...
@nenullienka presne toto vravela aj sestrička na predporodnej príprave.Tým že necíti žena bolesti,nevie kedy tlačiť.Niekdy cítia aspoň tlaky,ale dakedy ani to nie.
co sa tyka tej epiduralky, to sa este rozhodnem, ale asi to urobim tak, ako vacsina bab, co som pocula, ze ju zaplatim a potom sa rozhodnem, ze ci ju chcem pichnut alebo nie.. v niektorych pripadoch ju ani nestihnu pichnut a v niektorych nie je ani potrebna.. tak to sa este uvidi.. 😉
kočky a načo jete tie ľanové semiačka? teda pozerám že vy už máte aj poprané a ja ešte ani poriadne nakúpené ale v nedeľu si už idem po kočík tak nakoniec je to peg perego skate zelená farba sa mi strašne páci tak dúfam že nesklame. Ja nemám ešte ani plienky ani postieľku no nič okrem vecí nakúpených musím sa polepšiť len čo keď do 17 som v práci a potom už sa mi nič nechce a keď je teplo tak radšej vonku s malou som ale budúci týždeň už oficialne nastupujem na MD tak to pekne postíham kým malá bude v škôlke 🙂
ahojte,akurat som citala ze je gel YAL a je to vlastne klystir ktory si mozete urobit doma pred porodom.Myslim si ze je to celkom dobry napad a asi je to aj prijemnejsie vybavit si to doma.Co vy na to?
Ja nechcem epi z viacerych dovodov:
1. nebudem citit nohy, budem sa citit ako ochrnuta a to je pre mna nocna mora ☹
2. pychaju to do chrbta a s mojimi hematol. problemami mozu trafit malu zilku, ktora moze zacat krvacat
3. bude tam priatel, ktory mi doda vela sily 😉 s nim to zvladnem aj bez toho (aspon dufam - tento moj comment si pozriem po porode) 😀
chcela by som sa vas spytat, ake flasky kupujete pre svoje deticky? som uz z toho vsetkeho magoor.. 😀 nejaku by som urcite mala uz teraz dopredu kupit, ci uz budem kojit, alebo nie..
Ahojte, po dlhej dobe sa pripajem do debaty. Ja uz mam poprate a pozehlene asi mesiac no uz nam treba iba postielku ktoru idem objednat teraz no a este musim kupit potrebne veci do porodnice a kozmetiku, plienk pre maleho.
Co sa tyka epiduralu, pani doktorka co ma ide rodit mi to neodporucila tak si to idem trosku ulahcit aspon formou rajskeho plynu. Ale uz len myslienka, ze mam svoju doktorku ku porodu ma dost ukladnuje a bude tam so mnou aj moja mama kedze moj manzel sa tohoto postu vzdal 🙂 Vsimla som si, ze ste tu pisali aj o cajoch a semienkach na ulahcenie porodu. Mne dr. odporucala od toho 36. - 37.tt pit caj z alchemiky. Ale vobec netusim co to je.
chcela by som sa opytat. Kedze som prvorodicka, moc sa v tom neviznam, ale ked si stlacim prsnik vychadza mi ta tekutina iba z jednej bradavky a z druhej nic. Je to normalne?
..baby robite z epi zbytocneho strasiaka!!!! ja na nu nedam dopustit-je to super vec a v dnesnej dobe naco trpiet od bolesti, ked nemusime a radsej si vychutnat bezbolestny porod, pri kt.zena spolupracuje ovela lepsie, ako ked od bolesti nic nevnima..a z mojho okolia, co poznam zeny, kt.rodili s epi, si ju nevedia taktiez vynachvalit..naopak, moja sesternica, kt.si pri druhom porode nestihla uz zabezpecit epi (prislo to na nu o 2 tyz. skor, ale pri prvom ju mala), vravela, ze nikdy viac takto, myslela, ze bude od bolesti steny skrabat..a nie je pravda, ze zena si nohy neciti, normalne sa pohybuje a chodi..jediny neziaduci ucinok moze byt po vyprchani epi a to migrena..
Ahojte baby ja sa chcem tiež spýtať či si budete robiť klystír alebo tie čo už robili či si robili klystír samé doma ? Existuje nejaký Yal. Ale keď že som prvorodička tak neviem či rozpoznám kontrakcie a či mi to nezaberie až keď pôjdem do pôrodnice. Niekto odporúča spraviť doma iný zase počkať a spravia v pôrodnici.
@bubu84 ja som chcela hlavne obliečky na perinu a vankúš s baldachýnom a mantinelom,ale mali len balenie kde ešte k tomu bola aj perinka a vankúšik.Stálo to celé 28e.U nás to majú za 50e.Potom som kúpila aj naťahovacie plachty do postieľky a pár dupačiek a háčkovanú čiapočku.Mali aj prebalovaciu podložku na postieľku za 15e,ale nechcela som už veľa míňať.
Mali tam toho kopec a ja som už ani nevedela že čo chcem a nie.A jedno čo tam mali krásne,boli dievčenské slávnostné šatočky-na krst napr.
A tie semienka sa odporúčajú jesť od 34tt,denne 1 lyžicu a zapiť vodou.Ono v podstate sa odporúčajú aj pri zápche,takže prinajhoršom to pomôže pri pravideľnom vyprázdňovaní

@bubu84 ano presne tak na nic ine mysliet netreba.ides si davat aj epidural,ci nie?ja stale netusim ale uz sa musim rozhodnut