icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
30. apr 2011

@nenullienka klystír u nieje povinný v každej nemocnici,ale podľa mňa má niečo do seba.Tým ako sa dieťa tlačí von,tak ti ide aj všetko z čriev von a ja by ozaj nechcela,aby sa mi dieťa narodilo tak 😉 .Ale ten gél vraj akceptujú

katinka71
30. apr 2011

@silviadaisy30 tiez som na predporodnej priprave v rakusku,tu klystir v tirol davaju,aj keby ho nedavali tak si ho vyziadam,pre istotu mam aj gel pribaleny,pre mna to nieje nic neprijemne,asi to zavisi od porodnice ake ma svoje postupy

lucia1181
30. apr 2011

baby ten klistir fakt nie je nic strasne,v pohodke sa to da prezit...dokonca teraz vraj davaju klistir formou cipku,takze sa naozaj nemate coho obavat.chcem sa opytat ci este priberate????ja som pribrala zatial 8 kg a teraz v poslednej poradni som mala rovnako ako pred 2 tyzdnami,nic som nepribrala.

kukujka
1. máj 2011

@marcela99 nie nemam to tam lebo zo sona som isla hned domov a nie k mojej gyn. a na ziadanke na sono co vypisovali su len rozmery hlavicky bruska,nozicky a postavenie plodu

tehula
1. máj 2011

@lucia1181 ja uz tiez nepriberam, hadam aj vyse mesiaca mam stale 62kil, lenze ja uz ani nejem poriadne, co ma neskutocne zo vsetkeho zaha pali a mam pocit na vracanie. Ono asi uz pred finale sa to zastavi trochu

sisi0211
1. máj 2011

@lucia1181
Ja som sa tiez cudovala, ze nejak nepriberam. Hoci babatko by malo tyzdenne teraz uz pribrat 250 g. Ale z coho? 😖

lucia1181
1. máj 2011

@tehula @sisi0211 no mne aj doktor povedal,ze teraz uz by sa to malo zastavit a uz by sme nemali pribrat,takze asi to tak naozaj bude,babo teraz pribera rychlo,tak tiez som sa cudovala,ze z coho,ze to nevidno na mojej vahe.mna tiez strasne zacina palit zaha,hlavne vecer pred spanim,ale aj to ma doktor potesil,ze za par dni babo klesne dole,tak by to malo ustupit 🙂

kukujka
1. máj 2011

dnes som nasla lanove semienka som nevedela kde ich mam kupit a objavila som ich v jednote co by som vobec nepovedala,ze tam by mohli nieco take mat.neviete niektora ako sa maju presne uzivat?lebo mi to viacere hovorili rozne tak ozaj neviem ako

marcela99
1. máj 2011

@kukujka aha,mne zatiaľ za každým napísali aj váhu drobca,nie len obvody...ale však to nevadí,hlavne aby boli zdraví 😉

marcela99
1. máj 2011

@sisi0211 ahoj,ja som na tom podobne,tiež sa mi nejako za posledné týždne váha nezmenila,a to by sa nám patrilo priberať,hlavne malému,lebo je to váhovo drobec 🙂

monitas84
1. máj 2011

ahojte baby, som tu nova, mam par otazok, tak som sa zaregistrovala, pravidelne čítam vaše prispevky, aspon sa dozvedam mudre rady. 🙂 My čakame chlapčeka, z čoho mame velku radost, bude to nase prve bábätko. Rodiť budem v nemocnici Nove Zamky.
Chcela by som vediet či mi viete poradit, kde sa daju dostat tie jednorazove nohavičky a nejaký ten zoznam čo všetko treba zobrat so sebou do nemocnici, vsade sa pise niečo ine, a hlavne kolko čoho dupačky, čiapočky, kosielky atd......
Som prvorodička tak potrebujem poradiť. 🙂 ďakujem pekne 🙂

mipolka
1. máj 2011

@lucia1181 Podla mna si babo vazme co potrebuje z tvojich zasob, aj ked ty uz nepriberas 🙂 To Vam zavidim, ze nepriberate ... ja som v 37 tyzdni a uz vyse tyzdna som ako kyselina a kazdu chvilu hladna ako nikdy predtym a to som doteraz nevedela co su to tehotenske chute ...... a teraz nakonci sa to nejak rozbehlo 🙂

monitas84
1. máj 2011

To som aj ja zvedava aký bude konečný vysledok, som v 33 týždni a doteraz som pribrala 15 kil pri výske 170 cm, pred tehotenstvom som mala 63 kil, tak dufam, ze sa to uz zabrzdi. 🙂 Ale to priberanie je tiez individualne. Dufajme, ze kila pojdu aj rýchlo dolu.
Okrem toho si skoro od začiatku tehotenstva pichám clexanne 0,2 ml, lebo mi na hematologii zistili vrodenu trombofiliu, tak dufame, ze vsetko dopadne dobre, hlavne nech sme v poriadku s maličkým.

janina7911
1. máj 2011

@kukujka Mne boli tie ľanové semienka odporučené brať drvené raz denne polievkovú lyžicu a hlavne veľa zapiť, inak po nich vraj zapeká, čiže potom majú opačný efekt...
Ja som si ich zvykla dávať aj do jogurtu, ale potom tiež zapiť.

tehula
1. máj 2011

@mipolka tak to som veru aj zvedava, co po mne ostane po porode, lebo som pribrala zatial len +9 a pri vyske 168cm mam 62kil momentalne...najma citim take slabosti v nohach, akoby mi odtial ubudalo sil..... Pri prvom babatku som mala +12 ale tak akosi lepsie fit som sa citila

daniela1974
1. máj 2011

@tehula trapka !!!! Ja mam 100 KILOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

nenullienka
1. máj 2011

@monitas84 Ahoj a vitaj medzi nami. Skús pozrieť na stránke nemocnice ja som si tam našla čo treba do pôrodnice. Alebo aj tu http://tehotenstvo.rodinka.sk/ je to sprievodca pôrodnicami a tam nájdeš aj tú tvoju.
Doklady:

* občiansky preukaz
* tehotenská knižka
* pôrodný plán (viac kópií)
* kartička poistenca
* kópia sobášneho listu (alebo prehlásenie o otcovstve z matriky)
* kontakt na svojho pôrodníka alebo pôrodnú asistentku
* adresa a tel. pediatra (výsledky vyšetrení na fenylketonúriu a zníženú funkciu štítnej žľazy sa posielajú priamo jemu, prepúšťaciu správu dieťaťa treba odniesť na najbližší deň po prepustení do ambulancie, väčšinou sa dohodne prvá návšteva doma)

Oblečenie:

* krátka nočná košeľa na pôrod
* nočná košeľa na kojenie na prezlečenie po pôrode (obe radšej tenšie a pribaliť sveter v chladnejšom období 2-3ks)
* župan
* ponožky
* nohavičky popôrodné dostať v lekárni
* veľký a malý(na osvieženie, obklady) uterák alebo plienku
* pohodlné prezuvky a obuv do sprchy
* masť na bradavky,

Hygienické potreby:

* vložky min. 1 balík ( vložky radšej gynekologické, bez lepiaceho pásiku a nie ultra tenké –z hygienického hľadiska je dôležité vložky často meniť)
* podložky pod mamičku 5-6ks
* telový šampón (nie príliš parfémovaný)
* zubná kefka a pasta
* šampón
* klieštiky alebo nožničky na nechty
* hrebeň
* vreckovky
* toaletný papier
* nosné kvapky na zvlhčenie sliznice– najlepšie Vincentka alebo Steri mar
* yal – klystír (ak je Vám to príjemnejšie ako si ho nechať spraviť erárom od sestričky)
* miska na polievku, príbor, šálka alebo pohár (ako kde)

Pre dieťa by ti mali dať erárne vecičky, ale mne poradili aby som si so sebou pre malého zobrala ponožtičky, rukavičky, čiapočky, 5-6 látkových plienok, látkovú osušku pri kúpanie, jednorázové plienky 8ks/deň, masť proti zapareninám, detské mydlo,cumlík, ostatné prinesie ocino
To je asi všetko 🙂 😀

daniela1974
1. máj 2011

@nenullienka mne sa paci ako kazda porodka napise ze dones si porodny plan ako beznu vec a ked to tam fakt donesies tak taku prdel si budu z Teba robit az ostanu uazeni budu Ta zosmiesnovat. 😔 😔 😔

nenullienka
1. máj 2011

@daniela1974 ja ani nič také neplánujem. Veď oni si robia podľa seba. A aj ten zoznam čo dávajú na net úplne nesedí čo vyžadujú aby si si doniesla. Ja som sa radila s tými čo tam rodili a oni si pôrodné plány nerobili 😀 😀. A keby si ho aj zoberiem určite by na mňa pozerali ako na veľmi "múdru" prvorodičku 😀 😀 😀 😀 😀 😀. Veď uvidíme čo a ako.

daniela1974
1. máj 2011

@nenullienka ja ho mam ale nesem ho tam tento tyzden a dam si ho podpisat primarom gyn a primarkou novorodeneckeho.

monitas84
1. máj 2011

@nenullienka dakujem ti velmi krasne za odpoved, si velmi mila, to je strasne čo si vsetko treba zobrat so sebou, skoro nič nedaju, ale lepšie mat so sebou vsetko čo sa da.

daniela1974
1. máj 2011

@monitas84 Ahoj, vezmi si len veci na porod a hygienu - ostatne Ti donesu potom nech tam nejdes kufrom 😀

kukujka
1. máj 2011

@janina7911 ja som si ich dnes uvarila a vypila s tym slizom ako mi radili,ale urobila som aj tak,ze som potom za lyzicku pozula a riadne zapila.sliz je hnus,ale da sa to a tie nasucho mi aj celkom chutia

nenullienka
1. máj 2011

@monitas84 no ja som zbalená do dvoch tašiek 😀 😀 😀 ale plienky prinesie priateľ lebo by som musela brať kufor 🙂 . Veľa zaberie župan 😉 No veľa toho v nemocnici nedostaneš, všetko si musíš priniesť, veď to je u nás bežné ☹ 😀

tehula
1. máj 2011

@nenullienka ja som si robila pri prvej srandu, ze treba si nabalit aj ziarovku nahradnu, lebo na poradniach vo wcku vyse mesiaca nemal kto vymenit ziarovku a nesvietilo sa tam 😀
Alebo niekedy taky domestos, alebo ine dezinfekcne prostriedky by sa upratovacke hodili, co to tam len tak handrou ledabolo prebehla 🙂
Ale nie, nestazujem si, ja som za to, zobrat lodny kufor a zbalit si radsej vsetko mozne od hajzlaku, vloziek, podloziek az po vselico ine, co sa niekedy nemusi uz ujst....

@daniela1974 ze trapka, tsssssssss tsssssssssssssss 😀 😀 😀 😀 Nebud uz jak moja dcera, vsetko musim po nej dojedat, potom bodaj by mi nebolo uz zle, sa citim jak kontajner 😅

nenullienka
1. máj 2011

@tehula no k tej žiarovke u môjho dr. kam chodím na poradňu už asi 2 roky svetlo na WC nesvieti, sestrička vravela, že im stále niečo ukradnú. V čakárni mal repráky a púšťal rádio aby čas ubehol aj tie im ukradli 😀 😀 😀 😀 😀

fleuerette
1. máj 2011

joj kočky dnes len polehujem a nevládzem nič robiť. ledva sa nadýchnem a ruky mám tak opuchnuté, že neviem nič chytiť, ráno som už čakala, že mi MM zuby doumýva, keď mi z ruky stále vypadávala kefka 😒
takže zo šitia zasa nič, tak si aspoň zakričím pri hokeji

sisi0211
1. máj 2011

@daniela1974
@nenullienka
Daniela, to nie je sranda, ja tam fakt idem s kufrom a to dufam, ze sa do neho zmestia vsetky veci 😅
A v kufri sa lepsie udrziava poriadok pocas pobytu v nemocke ako v sportovej taske 😉

katinka71
1. máj 2011

@menullienka tak to nezavidim ist s takou vybavou do nemocnice,tu stacia papuce a hygienicke potreby,oblecenie pre babätko ked ide domov a hlavne autosedacka bez nej neprepustia dieta domov,ale aj tu nieje vsetko zlato co sa blysti..hlavne pristup zdravotnikov k cudzincom.

zufzufmeister
2. máj 2011

Hmmm 🙂 no ja tiež + 18 kg a to ešte dva mesiace pred sebou, tak dúfam, že sa to aj u mňa zbrzdí, lebo veru to na tých 100 kilo dotiahnem asi aj ja... Ale čo už... Hádam to zhodíme, možno tým kojením, aj keď zase niektoré ženy mi hovoria, že práveže kým sa kojí, tak neschudnem vôbec, že to zbrzdí.... Tak neviem, zase niektoré, že kojením dieťa odsáva z matky aj tie tuky 🙂 Moja milá mama zhodnotila, že tak to môžem kľudne kojiť aj 5 rokov, kým zo mňa tuk vysaje 🙂