icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sisi0211
7. máj 2011

@nenullienka
Nooo, na to som ani nemyslela. Ale ja som uz zbalila telovy sampon a beriem aj telove mlieko Dove. Stale sa s nim natieram, lebo tiez mam suchu pokozku 😒

ivusik33
7. máj 2011

nenulienka, ja si myslím, že telové mlieko nijako neuškodí. Ja som od začiatku používala tie isté prípravky ako pred pôrodom a nebol žiadny problém. Bábo bude cítiť pokožku, aj napriek tel. mlieku alebo sprchovému gélu, ktorý bežne používaš. To sa jedná skôr o parfémy a nejaké ťažké vône, akurát vo štvrtok sme sa o tom bavili na príprave.

ivusik33
7. máj 2011

teraz ma napadlo baby, dúfam že to neberiete tak, že som sa sem nejako votrela 😕

mana77
7. máj 2011

@ivusik33 ahojte, ja sa chystam rodit v Banskej Stiavnici, okolo 16.06. a uz som komplet zbalena.

lucia1981
8. máj 2011

@mana77 ahoj! ja som túto možnosť tiež zvažovala a ešte nie som rozhodnutá, bola si sa tam aj pozrieť?

mana77
8. máj 2011

@lucia1981 Ja som tam uz dvakrat rodila, v r. 2003 (Hanka) a v r. 2005 (Ondrej) takze to tam v podstate poznam a preto by som inde rodit nechcela. A na prvu poradnu tam idem asi tento stvrtok - to bude 35./36. tyzden.

kaara1980
8. máj 2011

@ivusik33 čo si pipi? 😀 však je to verejná diskusia,nie sme nič nobl,aby sme boli sa separovali.Toš vitaj 😕 😉

kaara1980
8. máj 2011

@nenullienka ja si beriem len detské mydlo a používať na telo budem len detský krém od nivey.Ten má úplne slabučkú vôňu.Najdôležitejšie je,nepoužívať nič parfumované na prsia.

kukujka
8. máj 2011

@nenullienka pobalim si to co budem potrebovat a ci chcem parfumovany ,alebo neparfumovany telovy krem do toho je nemocnicnemu personalu nic ved to budem pouzivat ja a nie oni.

nenullienka
8. máj 2011

@ivusik33 ahoj, prečo votrelec, veď táto stránka je na to aby sme si radili a povzbudzovali sa aby sme tehotenstvo úspešne zvládli. Ja som veeeľmi rada, že takéto niečo existuje ako prvorodička získam veľa užitočných rád 😀 😀 😀
Vitaj medzi nami.

terinka2004
8. máj 2011

Ahojte kočky 🙂 Chcem sa vás opýtať, či už máte prichystanú aj postieľku. Už neviem ktorá to z vás písala, že ju pobolieva spodok bruška. Ja mám tento malý problém tiež od piatku, ale bola som v poradni takže je to O.K.!
Mimochodom už som otvorená na 1,5cm, takže to vraj pôjde pekne a prirodzene....to teda dúfam 😀

nenullienka
8. máj 2011

@terinka2004 ahoj, my sme už postieľku umyli a zložili, matrac som vyvetrala. Ešte čakám na hniezdo a obliečky. Ale dúfam, že do pôrodu prídu 🙂 🙂 🙂. Mňa tiež už podbruško bolí a aj slabiny strašne. Zajtra mám poradňu tak som zvedavá čo povie.
1,5cm waw a hlienová zátka ti už odišla?????

nenullienka
8. máj 2011

Prajem Vám krásny deň matiek 😀 . Neviem č aj my prvorodičky môžeme tento deň oslavovať, ale veď už predsa tých drobčekov nosíme pod srdcom dosť dlho 😀 🙂 😀 🙂 .

ivusik33
8. máj 2011

ahojte, ďakujem za privítanie 🙂
mana77, tak to sa tam asi nestretneme, ja mám termín až 29.6. Ja som tam tiež rodila Simču a bola som veľmi spokojná. Na primára nedám dopustiť 🙂 Síce nakoniec som rodila cisárskym, ale všetko bolo super. Zatiaľ som tam ešte ani nevolala, ani som tam nebola, pôjdem až na poradňu niekedy začiatkom júna.
A jasné, že oslavujeme všetky... už sme mamami, či máme detičky v brušku alebo vedľa nás 😀

martinafin
8. máj 2011

@janina7911 @monitas84 waaau tak to nejake velmi drahe latkove plienky,ja som v obchode videla za 0,99€.......inak bolo to obchode BOCIAN BABY a maju aj stranku...a ponukaju tam aj plienky 80x80 20ks bal. za tuto cenu (je to v časti KUPANIE A KOZMETIKA). a vdaka tie male si do porodnice asi tiez kupim nebudem tam tahat 80ks balenie

martinafin
8. máj 2011

@sisi0211 ja som kupila dvoje, ze ked nahodou,ale myslim ze asi stacia i jedny... a ja som pocitala prv s dievcatkom a bolo mi povedane ze uska prepichuju ked tak v den odchodu a ja dam urcite ak to teda bude dievcatko,lebo lekari si niesu isti,nakolko je stale panvou dolu a nevidiet

martinafin
8. máj 2011

@terinka2004 ja mam podobny problem,v utorok na poradni ma poriadne vykrical ako ma vysetroval na koze 😒 , tiez som otvorena,len toten pesar mi strasne vadi,tlaci ma a mam aj dojem ze je nejak divne otoceny...
a ked som vcera cely den upratovala a robila mamicke meninkovu oslavu a teda vsetko jedlo a zakusky a slane na nu, vecer ked som si lahla tak ma seklo v krizoch a clenky ako bane, male len tlaci a tlaci ....a po vcerajsku mam dojem ze som to asi kus prehnala...Dufam ze som sa neotvorila viac 😖 a aj nejak vela hlienu ako pred menzesom...
Inak citite uz tie take neprijemne stahy maternice take co trvaju aj 5minut...? Nepaci sa mi to a mam to kazdy den aj 4x...
Tak hadam neporodim pred 38tt,a idem rodit do Sace,a tam aj sekcie planuju na 38tt,a u mna to nanestastie tak aj vyzera... Ale nastastie ja z porodu vobec obavu nemam a ani epiduralku nechcem,mam obavu len z toho aby nebolo nedonosene

sisi0211
8. máj 2011

@martinafin
Ahoj,
dali ti pesar v Saci? Ja mam take info, ze pesar davaju len v starej nemocnici (mne ho dali tam). Ja som sa rozhodla pre novu nemocnicu. Predovsetkym kvoli novorodeneckemu oddeleniu. Keby sa ti stalo, ze zacnes rodit skor ako v 38. tyzdni, mozno by bolo lepsie ist tam, tam maju novorodenecku JIS-ku.
Ked das prepichnut uska v nemocnici, tak uz sa musia kupit aj nausnice 🙂 Preto rozmyslam, ze co a ako.... 😖 A ci to chuda babatko neboli 😢
Ja mam tvrdnutie bruska uz od januara. A viackrat denne, uz ani nepocitam. Neviem ci to je to iste ako stahy maternice... A stava sa mi to aj v noci, ked som v klude, ba mam pocit, ze ked lezim tak sa mi to stava viac ako ked som v pohybe 😝

monitas84
8. máj 2011

@martinafin ahoj, no veru to je rozdiel za 0,99 €, my s manželom pôjdeme pozrieť asi aj do Tesca, možno tam budú lepšie ceny, uvidime.

monitas84
8. máj 2011

@nenullienka Už aj my máme doma postieľku od apríla, je zložená síce, ale ešte musím všetko oprať, my máme s modrým baldachýnom, k tomu je všetko komplet, vankúšik, paplonik, návlečky, baldachýn nás vyšiel 85 €. Ešte budeme musieť dokupit náhradne navlečky, ale tie stoja 15 €. 🙂 A kúpili sme aj vynikajúcu španielsku deku, bola sice draha, ale je original Disney a je strašne jemnučka, stála 30 €, ďalšie deky už dokupime len nejaké obyčajné. 🙂

monitas84
8. máj 2011

@nenullienka Ďakujem za radu, tak si kupim ten sypaný čaj, len nech to pomoze. A kedy ho mám začať piť?
Tvrdnutie bruška mávam aj ja a palenie zahy tiež, hoci našťastie nie každý den, asi podla toho čo zjem. 🙂
Ked sa smiem spytat kolko si doteraz pribrala? Ja doteraz 16 kíl, vraj to bude veľký chlapček, podla doktora. Tak uvidime. 🙂 Prajem Ti všetko dobré, hlavne zdravíčko bábätku a tebe. 🙂

kukujka
8. máj 2011

@nenullienka ako pozeram tak si zmenila termin porodu no takto sa asi nestretneme

andysok
8. máj 2011

Dievčatá pri cisarskom v spinal sa tiež platí epiduralka?

nenullienka
8. máj 2011

@monitas84 ahoj ja som ho začala piť keď som skončila 34tt. Uvarím si od 0,5L hrnčeka a pomaly pijem. Zatiaľ mám +11kg, ale už asi viac 😅 😅 😅 . Mne v 30tt mal malý od 1600-1900g. Dr. ma upozornil, že budem mať dosť veľké dieťa, že sa mám na to pripraviť tak čakám, že bude mať okolo 3600g - 3800g ☹ 😒 😖 Neviem ako ho zo seba dostanem 😅 No ta záha mňa páli aj keď len suchý rožok zjem. Mama vraví, že bude mať veľa vlasov.

kukujka
8. máj 2011

@andysok nie vtedy neplatis

nenullienka
8. máj 2011

@kukujka no vraj mám počítať, že to bude skôr okolo 28.5. Čo by som aj privítala 😉 Ale ja mám také tušenie, že budem prenášať, ja si to užijem do konca 😀 😀 😀 😀 Mne podľa poslednej mrchy vyšiel termín 28.5. potom to dr. zmenil na 8.6. lebo malý bol o týždeň menší a teraz to opravil na 28.5.. Tak som strááááááááášne zvedavá kedy to bude.

andysok
8. máj 2011

@kukujka dakujem

nenullienka
8. máj 2011

Baby ja mám stále nejak silný biely výtok. Doteraz som tak veľa nemala. Máte to aj vy. Mala som mykózu ani vtedy to nebolo až také strašné len poriadne svrbelo. A teraz je toho nejak veľa 😒 😒 😒 😒

kukujka
8. máj 2011

@nenullienka mne vychadza termin podla poslednej mrchy aj posla sona rovnaky.ja by som zas bola rada nech vydrzi co najdlhsie lebo si tehotenstvo uzivam nemam ziadne vasxcie tazkosti ziadne opuchy,ani vytok,ani svrbenie,zaha ma pali len ked sa prejem ziadne vascie bolesti jedine co mi vadi,ze chodim v noci castejsie na wc inak uz nic dufam,ze to tak zostane aj nadalej

sisi0211
8. máj 2011

@nenullienka
Wow, tak tebe tvoj doki prehadzuje termin hore-dole. Ale ked ta vypisoval na matersku, musel dat jeden pevny termin. Moja malicka je tiez vacsia ale lekarka mi nemenila termin, nechala ten, ktory bol podla poslednej menstruacie. Lebo deticky sa rodia vacsie aj mensie.