Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@fleuerette Ďakujem Ti veľmi pekne, kuknem a niečo si tam snáď aj ja nájdem a objednám. 😉
@bubu84 neboj,kontrakcie by si určite rozoznala.To je ako stvrdnutie brucha,celé ti ho stiahne.Pokiaľ by neboli pravidelné,tak to nemusí nič znamenať.Ale ak chceš mať srdce na mieste,nájdi si na nete čislo do pôrodnice a zavolaj tam.Sestričky,alebo službukonajúci lekár ti povie či treba do nemocnice,či počkať.
@bubu84 našla som to v knihe......krcek maternica makne skracuje sa a začína sa roztahovat dochádza k uvolneniu hlienovej zatky ktorá pevne uzatvarala krcek hovoríme o krvavo sfarbenom vytoku....niekedy sa objavuje az 6 týždňom pred pôrodom "vaša kniha o materstve"str.212 🙂 takze pokoj
Ozaj kočky ako to vyzerá s Vašimi bruškami? Strie sa objavili, či zatiaľ nie? Ja zatiaľ nemám, natieram sa aj viac krát denne, ale hovorí sa, že zvykne popraskať bruško až v poslednom mesiaci tehotenstva, tak uvidime.
Ahojte babule, ako vidim dnes ste sa tu volajako rozpisali, pekne pekne. My mame za sebou dnes dalsiu poradnu, sme na prelome 34 a 35 tyzden malicky/malicka (stale nevieme naisto co to bude) vazi 2100gramov (asi to bude model vahovo po rodicoch) a je uz pomaly ulozene dole hlavou. Termin mame koncom juna, tak dufam, ze este co to priberie na vahe a bude nadalej tak santit v brusku ako santi doteraz.
Inak nam ultrazvuk robi stale pri kazdej navsteve, a aj monitor a kontroluje stav krcka. Takze pohoda a zajtra volame porodnika a dojedname si uz stretnutia aj v nemocnici.
mne pri Jakubovi popraskalo okolo 32tt brucho,ale úplne až fialovými striami.Celý spodok som mala samá bordová čiara.Teraz to mám také,že mám svetlé čiarky,takže neviem či to niesu len staré už zahojené strie,alebo môžu byť aj také
@bubu84 To mi je úprimne veľmi ľúto. ☹ Aj ja sa toho bojím, že sa mi to tiež stane,ťažko povedať. S čím sa natieraš? Mne nakázal gynekolog použivat len detske telove mlieka a žiadne krémy určene špeciálne na strie, vraj nie sú dobre. Zvykla som to striedať, ale momentálne používam už len tie detské telové mlieka ako Bubchen a Nivea, tak uvidím ako dopadnem.Ozaj koľko si doteraz pribrala ak sa smiem spýtať? Ja som v 34 t.t. a pribrala som už 16 kíl. ☹ Veľa. Už sa bojím aký bude konečný stav. ☹
@monitas84 nenatierala som sa ziadnym specialnym na strie, klasickym bud detskym telovom alebo z olivoveho oleja, ale vobec nepomohlo aj som chcela potom kupit nieco priamo na strie,ale uz som to potom prestala riesit, aj tak som cela popukana, uz by to nepomohlo.. ☹ ja som pribrala 17 kil, taraz mi ta vaha nejde az tak hore ako isla na zaciatku, tak uvidime teda ..
@mimca20 Ahoj, to máš dobré, že sa o Teba Tvoj doktor tak vzorne stará, tak by to malo byť. S tým termínom to je neisté u mňa, uvidíme kedy to príde. Pekne rastiete, ja ani neviem aký môže byť veľký teraz náš maličký,
v 30 t.t. mal 1600 g. To vytláčanie a vystrájanie ma veľmi upokojuje, aspon viem, že je malý v poriadku. 🙂
@monitas84 Presne tak ako pises, ked malicke vytlaca a vystraja to je hlavne, vieme ze je v pohodicke a ze sa ma k svetu. Moj doktor sa docela fajn stara, ked to tu citam niektore nazory a veci, co robia ti doktori, tak zasnem. Ale kazdy je iny. Ten moj zas vela nenavravi, skor ked ja sa pytam, tak vtedy odpovie 🙂. No rastieme to je hlavne, pred dvoma tyzdnami v 32 tyzdni sme mali 1800gramov, takze pomaly napredujeme. Uvidime o dva tyzdne na dalsej poradni o kolko sme pribrali. A co je pekne na tom vsetkom, ze mna chute v jedeni chytaju az teraz na konci 🙂, doteraz ziadne nic, vobec chute. Drzkajte sa aj vy a dajte vediet ako sa vam dari.
@bubu84 To mas tiez super vahu, uz len nech priberie tak ako ma a parada. Mne miestami napadlo, ze to nase malicke nejako malo vazi, az som mala strach, ale potom som sa cez to preniesla a hotovo. Kolko bude mat tolko bude mat, hlavne nech ma nad 2500gramov, nech je zdravucke a spokojne na tom svete nasom 🙂

@bubu84 tazko povedať môže to byt aj z toho vyšetrenia a nemáš na dr číslo? Tak jasne že by bolo naj ísť na pohotovosť pre náhodu ale ked ti dr povedal že všetko ok.....a ty nic nepocitujes teda kontrskcie....