icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 Ked sa mozem spytat, od ktoreho tyzdna sa ti prejavila ranna nevolnost?

disky
10. nov 2010

@daniela1974 hihi no to je vtipne, ale ja som na tom rovnako, aj ked manzovi kazem nieco kupit a donesie to, tak mu poviem, ze uz na to nemam chut 😀

adjuskax
10. nov 2010

@disky nastastie nemusim cestovat do prace autobusom. A zatial autom to nie je tak hrozne. Len neviem ako vy ale mne uz z tych ovocnych cajov je dost da sa povedat zle. Nebola som zvyknuta pit ovocne caje kedze som vacsinou pila zeleny caj. A doktor mi zeleny caj zatrhol, ze radsej nech pijem ovocne. Mate nejaky napad ako si tie ovocne caje sprijemnit?

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax Ja nemam rannu nevolnost, ja mam 24 hodinovu nevolnost 😎 a keby si vedelu aku nenormalne silnu chut mam na cigaretu, boze, este ze mi je zle inak by som si asi zapalila.
Nastastie nevraciam, len mi je blbo zo vsetkeho. Takto zle mi je od septembra, mam pocit, ze asi po dvoch tyzdnoch od posledej menstr. mi zacalo byt zle. Do toho ma boli hlava stale a mam abnormalne vyvinuty cuch.

daniela1974
10. nov 2010

@disky zvazujem opat tu pizzu 😝

disky
10. nov 2010

@adjuskax mne tiez nechutia ovocne caje, skus roibos, vraj sa moze aj v tehotenstve a mne chuti 🙂 je to vraj najzdravsi caj aj pre male deticky uz od 1 roka ak nie je aromatizovany. No nam dospelakom postaci aj ten ;)

disky
10. nov 2010

@daniela1974 daj si ju 🙂 dobru chut 🙂)))

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 No co sa tyka toho ze ti je blbo, tak to som zatial zazila jeden den. Dufam ze ma to obide. A co sa tyka bolesti hlavy, tak to velmi dobre poznam aj ja. S tym bojujem aj ja. A este s niecim, s unavou. Cez den som schopna spat aj 12 hodin. Ale nie vkuse, skor je to tak rozdelene ze vecer a potom po obede si lahnut na tri hodky. Zial v praci to nemozem spravit takze ja co som predtym chodievala spavat o polnoci, teraz vacsinou zalahnem uz o 20tej ale 21ej vecer. Nastastie ja fajcit nefajcim, ani som nechajcila takze cigarety mi nechybaju 🙂

adjuskax
10. nov 2010

@disky dakujem za typ. Asi skusim ten roibos. I ked mam tu teraz taky celkom dobry sipkovy a je tusim namiesany aj s roibosom. Ale stale sipky = ovocie a ovocie = kyslost v zaludku. Takze asi skusim ten cisty roibos.

ladybirds
10. nov 2010

@disky pytala som sa aj v lekarni aj na nete som hladala, nema to ziaden vplyv na plod...

disky
10. nov 2010

@adjuskax ja pijem roibos s vanilkou, je fajn 🙂

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax ja zasa nespim. O 23. hod zaspim, a o 1. hod som hore, bdela ako rybicka, vyspana, do 4. hod rano lezim, ziadna poloha mi nevyhovuje, stve ma perina a podusky, tak sa premiestnim dole do obyvacky, zapnem telku na CT1 davaju Dobre rano, nesmeju sa tam infantilne jak na Markize, obcas mam pocit, ze Ti moderatori z Dobreho rana na Markize na niecom ficia, lebo sa smeju bez dovodu.
Inak aj toto je nejaky cudny sprievodny jav mojho tretieho tehu, ze mi vsetci lezu na nervy.
Moja matka ma cely zivot len vytacala, nic sa jej nepacilo na mne a ja som to 36 rokov trpela a pred 2 tyzdnami mi volala aj s jej sestrou a zacali mi hovorit, ze moje deti kricia o pomoc a ja som hlucha a stane sa velke nestastie. To je sposob vydierania ma mojou matkou, lebo ked detom nieco nedovolim, co je dost casto, napriklad 10 rocnemu dietatu pozerat o 23. hod vecer nocny film, tak moja draha matka jej to dovoli a moja dcerenka potom nechce ist domov. Ale ako som ja moju mamku poslala do ri.. ako nikdy v zivote a odvtedy sa mi neozvala. Ani nevie ze som tehotna.

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 Danka, nemas to jednoduche ked dostavas taku "oporu" od svojej vlastnej matky. A to ma mrzi. Sice je to uz tvoje tretie tehotenstvo ale myslim si ze podpora rodiny (aj matky a otca) je dolezita. Co sa tyka tvojej vychovy, plne s tebou suhlasim. Dieta nema co vysedavat pred telkou o 23. hod. Bojim sa ze ja budem tiez tvrda matka na svoje deti. Ja som bola vychovavana v detstve tak ze o 19tej padol vecernicek a po nom sme museli supat do postele. A myslim si ze to vobec nebolo zle. Dnesne deti je omnoho tazsie koordinovat a hlavne ked ti niekto druhy (matka) podryva autoritu. A hlavne teraz v case ked mas dceru v puberte a syn sa ma zrejme tiez tympadom od koho ucit... Nastastie ja mam s mamou velmi dobry vztah. Je to mama a zaroven moja najlepsia kamaratka. Velmi mi pomaha a nesmierne sa tesi na svoje prve vnuca... Ved v mojom veku uz bolo na case. ;) Drzim palce aby sa vase vztahy urovnali, alebo aspon dali do normalu. Predsa su to nasi rodicia. Nie? 🙂

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax no moji rodicia - 😀 😀 😀 . Tazko hovorit. Kapitola sama o sebe. Moja matka nechcela ani jedno moje dieta, len pred mesiacom som bola svedkom sceny, ako hucia po mojej sestre na co mala decko (to decko je maly krasny 3 rocny sikovny nadany chlapcek). A ze sa nemame ani jedna odvazit mat dalsie dieta.
Super.
Tak ani nebudu vediet, ze nejake dalsie babatko mam, mozno sa im to donesie, ale je mi to jedno. Mne je svokruska milsia ako moja mama.
Moja dcera nesmie pozerat nic po 20.hod v telke ani ked je to Hana Mohnana. Ale u mojej matky pri telke zaspava, mamka jej skrabka chrbatik, mna nikdy neobjala moja matka, asi si to chce vynahradit na vnucatach, ktore tiez nechcela ako nas so sestrou. Este ze mam svokru, co ma ma rada a ja ju.

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 Mrzi ma to mas take vztahy s rodicmi. Ale som rada ze zase to vsetko co ti nemozu dat vasi, ti dokaze dat svokra. 🙂 To je krasne! 🙂 Som tomu nesmierne rada. A mas pravdu ze je to takto lepsie nevraviet im nic. Ved oni sa raz uvedomia. Len aby nebolo neskoro. Ty sa teraz hlavne sustred na vase zdravicko a aby si bola v pokoji a klude, vela odpocinku napomaha tomu aby dietatko bolo kludne. Preto sa snazim aj ja vela odpocivat, lebo ak babo bude po mne tak pan Boh ma ochranuj!!! :D Som bola neposedne dieta ako aj batola hehehe 🤐

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax fujha, uvarila som si zasmazenu polievku a som to prehnala s kminom, zasa mi bude do zajtra zle.
Ak rano vstanem z postele od siestej, odvziem deti do skoly, znova si lahnem, vstanem o desiatej, dam veci do pracky, znova si lahnem, o dve hodiny vstanem, povysavam, znova si lahnem - to je odpocinok ci strasna lenivost 😝 ?????

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 Myslim si ze to je skvely odpocinok! 🙂 A vobec nie lenivost. Prvy trimester my tehulky vladzeme pomenej a potrebujeme viac odpocinku. Kiez by som mohla aj ja tak doma pobudnut a odpocivat. Zial, dovolenky a paragrafy su uz vycerpane a na PNku sa vobec necitim. 🙂 Takze este to budem musiet potiahnut. Teraz by sa zisli aj nam nejake cca 2 mesacne "letne prazdniny" ako mavaju decka. No nie? xixixi. A inak rasca? nuuuz, asi bude tazsia noc. Ale zase rasca je zdrava 🙂

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax no ja zasa by som pracovala ale nemam kde. Cely zivot od 18 rokov pracujem, ziadna PN, ziaden Urad prace, teda az na dve materske dovolenky a poslednych 8 rokov som stravila ako manager v jednom velkom nadnarodnom holdingu. Kedze prepustali bola som prva zo 6 ludi co sme leteli, kvoli zrusenemu pracovnemu miestu. Mala som taku vysoku podporu v nezamestnanosti, ze nikto mi tolko nechcel dat za to, ze pracujem, tak ja mudra som radcej doma bola a hladala a hladala dalej az som otehotnela a tak by som pracovala, aj do pekarne by som sla, aj na pumpu, teda tam nie, tam by mi bolo zle z vyparov, ale isla by som aj lokse sulat, zavidim pomalicky aj tym predavacom notabene ze maju aspon nieco, ja by som isla aj na obecny urad do kancelarie pekne sedkat, pracovat, chodit na poradu, na obedy, robit tabulecky v excel, prezentacie, vsetko mozne aj za 300 € by som robila a kto ma zobere s bruchom???? NIKTO.

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 teraz uz veru netreba vela vymyslat. Teraz si vychutnas matersku do tretice a potom sa pozbieras a pojdes pracovat. Netreba to teraz vobec riesit. Hlavne ze nie si sama a ze manzel je tam ako podpora pre teba... urcite aj financna. Hlavu vzhuru. Pocas tych mesiacov sa tu budeme navzajom utesovat a potom nieco vymyslime. Hm? 🙂 co ty na to? ;)

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax No je to priatel a nie manzel, manzela uz nechcem nikdy mat, uz sa nevydam 😀 , nikdy. Moj priatel sa z casu na cas zoberie niekam do prec a donesie kopu penazi, tu v SR je to tazsie.
Naposledy bol v Nemecku dva mesiace a doniesol viac penazi ako keby tu robil pol roka. Teraz ho laka Svajciarsko, tam este nebol. On vie vela jazykov, asi 5.
Ja som neni na neho nacucnuta, ja som v poho, aj ked sa odsunie do nejakej cudzej krajiny, ved si stale piseme a volame. Ja nerada cestujem a takto si on pocestuje a este aj zarobi.
No to je fajn napad, pisat si tu, lebo akosi som tu sama ako prst, akurat som niekam pisala, ze keby som mala s kym ist na pizzu, ale ani to nie. Ja byvam na dedine za BA. Tusim sem som to pisala. Posledna suseda, co som sa s nou kamaratila sa v piatok stahuje prec a ja tu nemam NIKOHO.

slniecko1981
10. nov 2010

@daniela1974 Ahoj Daniela, tak to je celkom milé zistenie mať tu niekoho s rovnakým termínom.....🙂 Ak som si dobre pozrela tvoj profil, bude to vaše tretie dietatko.....takže súseností až až 🙂 A odkial si? Fuuuha tak taký starý oco by sa dožil obdivuhodného veku, ale on sa určite díva a bude sa tomu veeľmi tešiť....

daniela1974
10. nov 2010

@slniecko1981 Ja som z takej neviditelnej dediny za BA, teda presne za Samorinom, asi to neni ani na mape. Blatna na Ostrove. Ale stahujem sa do Piestan a tam chodim aj ku gynekologovi aj tam budem rodit.

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 Danka nebojaj popiseme si tu dost za tie mesiace 🙂 Ta pizza nam asi nevyjde kedze ja som zas z okolia Kosic, ale mozeme si tu dat virtualnu pizzu ;) Co sa tyka tvojho priatela, tak aj ja mam priatela. Zatial svadbu nezvazujeme. Dufam teda ze ani on nevymysla hluposti 🙂 My sme obaja zamestani v Kosiciach a myslim si ze niet dovod sa stazovat na zarobky ani tu. Zalezi v akej sfere pracujes. Ja pracujem v oblasti informacnych technologii a ta sfera je vpohode aj na vychode 🙂 No a priatel je zase policajt - dopravak. Tak ked mam "svoje divne dni" tak vzdy na neho vytiahnem nejaky vtip, nech je veselsie :D A on to teraz mi nejak musi tolerovat kedze vie ze mavam svoje nalady ;) Takze je to v pohodicke. Inak aj ja som pocas studovania na vyske si dost pocestovala. Da sa povedat ze 6 rokov som len precestovala a pracovala po zahranici. 🙂 ale aj to stacilo. Niezeby ma to netahalo. Ale uz nie pracovne, ale skor ako turista. Naposledy som zavitala do svedska a finska na dva tyzdne este v roku 2007 a odvtedy skor sluzobky po nemecku, anglicku a dansku. Najblizsia sluzobka ak pride tak bude v Hollandsku.

Ozaj, som sa chcela spytat ze ci nahodou nevies alebo ostatne neviete ako to je s cestovanim (lietanim) pocas tehotenstva? Je to v pohode? Alebo sa neodporuca? Vopred dakujem za infosky 🙂

daniela1974
10. nov 2010

@adjuskax idem pre deti do skoly a potom napisem. Dufam, ze neprsi. 😀

slniecko1981
10. nov 2010

@daniela1974 A čo taká zmena, ak to nie je tajomstvo, možeš mi písať aj cez IP ak máš záujem...tam toho aj ja viac pisnem🙂

adjuskax
10. nov 2010

@daniela1974 oki. budem sa tesit. som v praci este necelu hodinku takze mozno si to tu stiham precitat, ak nie tak skusim doma kuk 🙂 Pekny vecer a davaj si na seba pozorcek 🙂

daisy2
10. nov 2010

@adjuskax adjuskax
ja som letela v 8tt, co je par tyzdnov dozadu a vsetko bolo OK, zalezi ako sa citis, ci ti nebyva velmi zle.....(aj ked sa to v prvom trimestri neodporuca)

adjuskax
10. nov 2010

@daisy2 nuz tak u mna to je take ze v praci pokial ma poslu na sluzobku tak zamietnut to velmi nebudem moct. A to ze som tehotna tak to do konca prveho trimestra im nepoviem kedze clovek nikdy nemoze vediet. Takze sa uvidi. Najlepsie bude ked ma nikam na sluzobku uz do tychto vianoc neposlu. Potom uz budem uspesne po troch mesiacoch 🙂

disky
10. nov 2010

babulky, je tu aj sukromna miestnost junoviek, ak by ste nechceli pisat verejne 😉 len nas tam musi zakladatelka pridat 🙂

adjuskax
11. nov 2010

@disky ani neviem ako sa tu postupuje co sa tyka sukromnych miestnosti. ani neviem kde si ich vyhladam. Som tu celkom nova takze pre mna je to nove 🙂 Ale zase rychlo sa ucim ;)