icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

monitas84
27. jún 2011

@mimca20 Krásne mená ste si vybrali. Už len počkať na to krásne prekvapenie. Môže to byť zaujímavé nevedieť čo to má byť,v brušku máš malú alebo malého tajnostkára. 😀 Tak ste museli všetko kupovať neutrálne. 🙂

monitas84
27. jún 2011

@zufzufmeister Ahoj, neboj všetko bude dobré. Dúfam, že sa Ti to samo už konečne spustí. Veru aj ja sa veľmi bojím, to je normálne. Budem na teba myslieť. Prajem Ti všetko dobré. 🙂

kaara1980
27. jún 2011

Ahojte kočky,všetkým vám veľmi pekne ďakujeme za gratulácie 😉 .Prvá noc doma bola úplne v pohode.Malá sa zobudila 4x,tak som sa aj vyspala.V nemocnici som toho veľa nenaspala,prvú noc som nemohla zaspať,druhú spolubývajúcej malý plakal,ďalšiu zas Lucka...Inak ak hodnotím pobyt v nemocnici,bolo to ok,až na tú spolubývajúcu,tú mi bol čert dlžen.Sťažovala sa vkuse,že moja malá plače a aký má hlas silný,že ona sa nič nevyspí atď.Potom zas mala kamošku nejakú laktačnú poradkyňu,tak som si vypočula,prečo si ničím prsia odsávaním...ona si ich len masírovala a asi nemocnica skrachuje už len za účet za vodu.Tá sa 6x za deň sprchovala asi hodinu-masírovala prsia a to aj o 3tej ráno. 😠 Hlavne že sme už doma.
Mliečko sa nám spustilo na 3tí deň,tak som bola šťastná prešťastná.Musím aj odsávať,ale už som to v celku dobre rozťahala.Len malá je spavá a rada zaspáva pri papaní.
Jediné mínus je,že ma zas bolí podvozok,ale tentoraz od šitia.Skúste poradiť dačo,ako urýchliť hojenie.Škoda že ma nenastrihol,ale som sa potrhala,takto mám štichy na rôznych miestach 😠 a páli to jak sviňa ☹
A malá má alergiu na Pampersy a to som použila len vzorky čo sme dostali v pôrodnici,tak dr povedala,že najlepšie sú fixies,tesco a liedl plienky. 😕
Dnes sme mali aj návštevu,prišla nás kuk pediatrička a 13teho ideme prvý krát do poradne 😎
Inak malá je strašne zlatá,ja by ju len stískala 😅 ,len ma chytá nejaká depresia ☹ a dosť si aj poplačem,to ma trápi najviac.Ej nejak som sa rozpísala 😅

monitas84
27. jún 2011

@kaara1980 Ahoj, no tú spolubývajúcu Ti teda nezávidím, ale tie si vybrať nemôžeme. My sme tiež kúpili pampersky, tak dúfam, že ich aj minieme. Máme doma aj tescové aj gaga. Uvidíme, ktoré budú dobré.
Naozaj Ťa mohli nastrihnúť, možno by si sa ani neroztrhala. Poradiť Ti neviem, čo na to. Dúfam, že Ti tu baby poradia, to bude zaujímať aj mňa. Tá depresia dúfam rýchlo pominie, to bude asi z pôrodu.
Malá je krásna, podarená, nečudujem sa, že by si ju len stískala. 🙂 Prajem Ti skoré zahojenie. 🙂

shawn7
27. jún 2011

@monitas84 možno prenášať nebudeš, dá sa povedať že ešte máš čas veď termín máš 3.7. (inak ja mám 4.7.). No aj tak si myslím, že tá metóda výpočtu termínu podľa poslednej M je do dosť blbá, veď ktorá žena má 28 dňový cyklus? Ja by som sa orientovala podľa ultrazvuku a veľkosti hlavičky a potom podľa toho či si alebo nie si otvorená........ a ešte kopec ľudí hovorí o poklesnutí brucha.

shawn7
27. jún 2011

@kaara1980 Ahoj, gratulujem k bábätku.
Spolubývajúcu si žiaľ nevyberieš, ale už ste doma..... Laktačné poradkyne sú fajn pokiaľ máš aj vlastný rozum. S jednou som sa bavila a občas som mala pocit, že sa snaží o lobotomiu 🙂
Čo sa týka podvozku počula som o repíku alebo ešte o oplachovaní zmesou z levanduľového oleja, čajovníkového oleja a soli z mŕtveho mora (musíš si ho namiešať, neviem či sa dá niekde kúpiť)
Čo sa týka plienok, vraj tie z Tesca sú fakt dobré, aspoň to hovoria moje kamarátky.

ivusik33
27. jún 2011

Tak, naša Zuzanka sa narodila 22.6. o 10.50 plánovanou sekciou s mierami 48 cm a 2790 g - je to taký náš drobček. Dnes sme prišli domov, cítim sa fain, oveľa lepšie ako po prvej sekcii, asi som to dobre rozchodila 🙂) Pobyt v pôrodnici v Banskej Štiavnici bol skvelý, celý čas bol so mnou môj drahý. Zatiaľ je Zuzka zlatíčko, uvidíme aká bude dnešná noc, predsa len už mám doma dve detičky a už som to stihla pocítiť, dúfam, že budem mať veľa trpezlivosti a zvládnem to a rýchle si nájdeme nejaký režim.
Nestihla som Vás dočítať, lebo tu je 20 nových strán, tak neviem kto porodil, ale všetkým mamičkám želám veľa zdravíčka, pohody, lásky a mliečka.
Kaara1980, vidím, že ste aj Vy doma, gratulujem k Lucinke ... mám podobné pocity - často si plačem, ale to som aj pri Simči, len mám pocit, že môj drahý to občas nechápe 😔 Zišlo by sa mi trochu porozumenia, darmo mu vysvetlujem, že to nie je preto, že by sa niečo dialo, alebo že som nešťastná... ale chlap asi takúto zmenu v hormónoch nepochopí... ale verím, že to rýchle prejde.
Mliečko sa rozbieha pomaly, ale Zuzka je trpezlivá a ťahá super, ale musím dokrmovať, lebo jej to nestačí. Tak to bolo v pôrodnici, že museli dávať UM a teraz sa nejde nasýtiť z mojich 15-20 ml čo si vytiahne. Hlavne, že aspoň niečo vytiahne.
Pridala som foto do albumu 🙂) tak sa držte, hádam Vás dočítam.

mimca20
28. jún 2011

@ivusik33 Pripajam sa k zastupu gratulantom, ste uz uspesne domka a mate to za sebou. Drzte sa a vela peknych spolocnych chvil so Zuzkou prajem.

zufzufmeister
28. jún 2011

No baby, tak neviem či sa to nakoniec ozaj nerozbehne do rána... Bolia ma kríže neskutočne, spať nehrozí, tak neviem čo to je, či je to ono, či nie... tak čakám uvidím čo bude do rána... Držte palce... A ak nič z toho nebude, tak sa ozvem 🙂

lucia1981
28. jún 2011

@ivusik33 srdečne blahoželám k maličkej princezničke a prajem jej veľa zdravia, šťastia v živote a aby ste z nej mali vždy len a len radosť... 🙂

lucia1981
28. jún 2011

Dobré ránko prajem všetkým! tak baby ja mám za sebou hroznú noc a ledva mám oči otvorené, od večera som mala neskutočné bolesti panvy a od spodu to pichanie to sa už nedalo vydržať, ale žiadne bolesti brucha ani krížov, tak neviem čo mi dnes doktor povie, no už som si aj poplakala večer a som z toho riadne na nervy, pripadám si ako nejaká padavka, ale toto je už fakt veľa, ledva som vedela prejsť v noci na WC a o spánku nemôže byť ani reč... ☹

lucia1981
28. jún 2011

@zufzufmeister ...ahoj! tak dúfam, že už ste v pôrodnici a že všetko dobre dopadne, myslím na Teba a držím palčeky... 🙂

kukujka
28. jún 2011

@ivusik33 gratulujem k zuzanke aj ja som mala take stavy,ze som si casto poplakala ,ale po dvoch tyzdnoch to preslo a uz sa len vytesujem s malinkej

kukujka
28. jún 2011

@kaara1980 ahoj ja som si na sitie davala betadin a rosalgin ten rosalgin som si rozrobila v 3deci vody a polievala striekackou a uzasne pomohlo samozrejme,ze vetrat este aj teraz ked som doma tak beham bez nohaviciek len v sukni

kala
28. jún 2011

@bubu84 aj ja kojím ako malý vyžaduje niekedy aj každú hodinu, v noci tak 3-4 razy

monitas84
28. jún 2011

@ivusik33 Ahoj gratulujem, máte krásnu dcérku takú drobnučkú princezničku. 🙂 To ma teší, že si sa tak rýchlo zotavila po sekcii, prajem Vám len to najlepšie, veľa zdravia, šťastia, lásky a hlavne to mliečko pre maličkú. 🙂

monitas84
28. jún 2011

@shawn7 Ahoj, tak máš termín deň po mne, super, možno pôjdeme naraz rodiť. 🙂 😉
Ako som sa nad tým cyklom zamyslela máš úplnú pravdu!!! Málokedy som mala presne 28 dňový cyklus.
Tak ťažko povedať kedy to príde. Mne doktor v poslednom čase nič nehovorí, tak ani nič neviem. 😠
Som zvedavá ako dopadnem dnes v poradni. Potom dám vedieť. 🙂 😉

monitas84
28. jún 2011

@zufzufmeister Ahoj, dúfam, že si už išla. Držíme palce, myslíme na Teba. 🙂 😉

monitas84
28. jún 2011

@lucia1981 Ahoj, aj ja som mala podobnú noc, tiež to hnusné pichanie. Ale našťastie to prešlo a mohla som spať. Ako sa cítiš dnes? Dúfam, že Ti je lepšie. Nie si padavka, aj mne sa stalo, že som plakala, keď ma to tak silno pichalo. Ozaj kedy Ťa pichá a bolí??? Mňa vtedy, keď sa malý hýbe, ako keby tlačil hlavičkou na krčok.
Dúfam, že Ti je lepšie a oddýchneš a pospíš si aspoň cez deň. 🙂
Ja som si dnes nemohla dobre pospať, idem do tej poradne na 11 hod, tak som už radšej hore naraňajkovaná. 🙂 😉 Som zvedavá čo ma tam čaká a či sa niečo dozviem!!! 😠

lucia1981
28. jún 2011

@monitas84 mňa to pichá keď sa hýbem hlavne ale včera večer bol aj maličký veľmi aktívny takže som to cítila aj keď som ležala... ráno keď som vstala tak som sa cítila celkom o.k. ale ako som bola s malým v škôlke tak to začalo znova, ja mám poradňu o 11.30 tak sa už tiež neviem dočkať čo povie doktor..... 😒

lucia1981
28. jún 2011

@lucia1981 inak mne ani jesť nechutí a od večera mi je akosi zle od žalúdka, neviem z čoho... 😒

lucia1981
28. jún 2011

@monitas84 inak mne ani jesť nechutí a od večera mi je akosi zle od žalúdka, neviem z čoho... 😒

janina7911
28. jún 2011

@ivusik33 Gratulujem k malinkej Zuzanke a prajem obom veľa zdravia, šťastia a mliečka. 🙂

monitas84
28. jún 2011

@lucia1981 Možno sa už niečo udeje, keď Ti nechutí ani jesť. Dnes sa dúfam obe niečo nového dozvieme.
Ja som len zvedavá či na mňa bude mať čas môj gynekológ a či ma aspoň zo spodu vyšetrí. Chcela by som tiež vedieť či sa otváram alebo ako to vyzerá. Tak mi potom napíš ako si dopadla. 🙂

lucia1981
28. jún 2011

@monitas84 jasné, že napíšem a dúfam, že aj Teba poriadne vyšetrí aby si vedela čo a ako, povedz mu, že si mávaš to pichanie tak ho dúfam napadne pozrieť Ťa aj od spodu.... 😉

monitas84
28. jún 2011

@lucia1981 Jaj veď mu to hovorím zakaždým, jeho odpoveď je, že to je normálne, všetko je normálne!!! 😠
Už ma hnevá, ani na CTG a prietokoch nič nehovorí, buď sa len usmieva alebo všetko v poriadku povie.
Keď sa niečo pýtam, tak povie do pôrodu ešte vydržíte! 😠 To pre mňa ale nie je odpoveď!!!
Uvidím dnes aký bude, či sa nebude moc ponáhlať na obed napríklad. 😒
Aspoň Ty sa dúfam dozvieš viac. 😉

monitas84
28. jún 2011

@ajjkas Ahoj, kde sme dnes? Pospali sme si??? Všetko v poriadku, nič sa nedeje? 🙂

lucia1981
28. jún 2011

@ajjkas dobré ránko! rodíme? 😀 😀 😀

kukujka
28. jún 2011

este som sa chcela pochvalit nam uz vidno prvy zubok som liuske v pusinke nieco biele zazrela som si myslela ,ze sa jej nejaka afta zacina robit tak som vcera na poradni dr.povedala nech to pozrie a ona ,ze je to zubok,ze este nieje prerezany ale je ho krasne vidno riadne pesvita.vazime uz presne 3500g zatri tyzdne sme pribrali pol kila jedine co nas trapi je ocko stale tecie v stvrtok ideme na ocne

kukujka
28. jún 2011

@silviadaisy30 ahoj a kolko pribrala,ze ti povedali,ze malo????